canım bi kere abdestli namazlı gezmenin her şey olmadığını anlamamı sağladı. küfürlü küfürlü, lanlı lunlu falan konuşmalar, ağzından gerizekalı düşmezdi. annesinin yengesinin yanıda pantolonu gösteren ütüdür,kadını gösteren g...tüdür tarzı konuşurdu, kuzeniyle falan yazışmalaını gördüm ben onun bunun çıplak fotolarını yollamışlar birbirlerine işte kadın dediğin uzunbacaklı olacak insanın belini iki defa saracak falan yazmıştı. ben bunları okudum güvendiğim dağlara kar yağdı. ekşi sözlük diye bi site var oraya girip neler neler yazmıştı. ona bunlaı sorunca erkekler hep böyle muhabbet eder dedi. beni ikna etti. neyse biz benim buraya tayinim çıkmadan önce iyi anlaşıyordukk. tek sorunumuz uzaklıktı. sonra ben buraya geldim bu sefer bu bigün beni evlerine götürdü giderken dedi ki ailem sana ne hakaret ederse etsin cevap verme. ben şaşırdım ilk defa diyodu o zaman. gittik eve annesinin surat beş karış ben sarıldım öptüm. kimsede çıt yok. kadın birden bana bağırmaya başladı.resmi nikahımız vardı düğün yapmamıştık nişanlıydık o vakit. siz boşanın ben oğlumu ateşe atamam. benim bir oğlum zaten ateşe düştü. oğlum eskiden bana sarılırdı şişko derdi her şeyini anlatırdı. artık hiçbir şey yapmıyo siz ayrılın dedi. ben nolur böyle yapmayın bir şey yaptıysam özür dilerim. ben eşime sizinle konuşmaması için baskı yapmıyorum ki kendi konuşmuyorsa benim ne suçum var dedim. eşim de ben seviyorum anne dedi. barıştık. kadın o gün eşime demiş ki bak bu bunları unutmaz. demiş

keşke o gün kapıyı çarpıp gitseymişim evime.

ondan sonra en ufak bi tartışmada eşim hep nolacağını biliyosun, boşanırız olur biter dedi. ben de hep alttan aldım. ne derse yaptım. ailesi de ne derse yaptım. falan filan işte. aptalın önde gideniyim ben. gerçekten eşimi tepeme çıkarmışım onu hayatımın merkezi yapmışım. en büyük hatam bu oldu. öyle böyle düğün zamanına geldik. işte sonra hoşgeldin meselesi falan çıktı. ya işte böyle.