boşanıyorum

yorumları okumadım sadece onuyu okudum..

ya şu erkeklerin analarının evine gitmeleri de yeni moda oldu heralde.. roller mi değişiyo ne...

daha çok yeni ilerleyen zamanda hayatında boşluklar hissedeceksin geri dönmek isteyebilirsin ama dava açtı demişsin olabildiğince kendineden taviz verme yoksa buda taiz verip barışırsan 2. 3. 5. seferda yine annesine kaçacaktır nasıl olsa sende gidiyorsun diye seviyorsan mücadele et ama taviz vermeden...

çok erken başlamış sorunlar ama şimdiden böyleyse ilerde ne olur kimbilir. çocuk olmadan boşanmak aslında bi nevi çok doğru ama boşanmak nekadar doğru orasını bilemem cnm yinede bikez daha düşün bi kadın için dul olmak da çok zordur bence

evliliğin ilk ayları çok daha zordur. her ne kadar cicim ayları denilse de aslında alışma-otorite kurma-benimseme-tanıyabilme aylarıdır.

bazen her iki tarafta ailesinden ayrıldığı için paniktir. ve ailemi ezdirmiycem. benim ailem daha önde olacak tutkusu ile yaşarlar. ailesi ne de doğrudur.
bazı gelin ve damatlarda onu ailesinden uzaklaştırıcam evi benim yanım savaşına girerler..
derken yuvalar boş yere sallanır.

evlilğin ilk aylarında çok ısrarcı ve kırıcı olmamalı. aileler eşit tutulmaya çalışılsa daha kolay yön bulunabilir.

eğer birşeyler ileride bitecekse şimdiden bitmesi daha hayırlıdır.

Henüz 7 aylık evliymişsiniz, evliliğin ilk yılları eşlerin birbirini tanıma ve alışma dönemidir dersem yalan olmaz sanırım, o yıllarda zaman zaman eşle zaman zaman ailelerle yaşanan tatsızlıklar olağandır aslında ama evliliğin sağlam temellere oturtulabilmesi için kadınında erkeğinde karakterinin oturmuş olması, ben ve sen değil biz olmanın önemini kavraması, eş ve ebeveynler arasındaki dengeyi kurması gerekir, dört duvar arasında yaşadıklarınızı en iyi siz bilirsiniz, eğer eşinize ve evliliğinize itimatınız kalmadıysa hayatınıza yeni bir yön vermek hakkınız.

Allah hakkınızda hayırlısını nasip etsin İnşaAllah...

hepinizin yazısını okudum kızlar
öyle bir noktaya geldik herşey parçalandı döküldü toplanmasıda kolay görünmüyor eğer vazgeçersem ömür boyu bu yaşananların eşim tarafından suratıma tokat gibi vurulacağından eminim. ayrıca şu an annesinde ve evliliğimizi kurtarmak için hiçbir çabası yok her iki seçeneğede razı. sevseydi bişeyler için çabalasydı bende belki yeniden düşünücem ama görüyorum ki düşünecek bişey kalmamış çok zor günler kızlar Allah kimseye yaşatmasın inanın şu süreçte ömrümden ömür gitti sonrası nolacak onu da bilmiyorum tek istediğim bu günlerin bir an önce geçmesi

sevmek yetmiyor ki canım ortada bişey yokken bile ailesini savunuyor bana ailece kinlenişler naptıysam yaranamadım onlarsız adım atmıyor beni yok sayıyor senden önce ailem vardı sen kimsin ki demesi son noktayı koydu

salak adam..............

Üzülerek okudum acizane fıkrımı yazmak ısterım yınede karar verecek olan sensın bak anım daha 7 aylık evlılıkte ne anladınız neler oldukı senı bu noktaya getırmısler ama bıraz sakın davran suan kızgınsın kırgınsın dogru karar verecek durumda degılsın pişman olacagın kararlar verme evet kendını degersız bır meta gıbı gormen cok acı sen bır bıreysın ısteklerın var kararların var hayat senın hayatın bunu kımsenın harcamasına ızın verme esınle konus karsısında ezılme buzulme kendınden emın bır sekılde konusalım de bu boyle nereye kadar devam edecek de her tartısmada annenın evınemı gıdeceksın de hıc umrumda bıle olmaz de ben evlılıgımı devam ettırmek ıstıyorum gıttıgı yere kadar ama senın bu davranısın bızı ben sen yapıyor yınede dusuncelerın bu dogrultudaysa tamam bıtsın de ne bız ılk olacaz nede son hayat bu neler getırır bılınmez.canım mademkı ekonomık ozgurlugunde var bır sans daha verdıkten sonra baktın degısmedı bırak gıtsın onun ıcın savaşmaya degmezmıs dersın hayatına bakarsın 3 gunluk dunya uzulmeye degermı?senı ıstemeyenı sen hiiiiiçç isteme ama dedıgım gıbı her ılıskı ikinci bir sansı hakeder üçüncüye asla tavız verme....RABBİM YAR VE YARDIMCIN OLSUN.....

Üzülerek okudum acizane fıkrımı yazmak ısterım yınede karar verecek olan sensın bak anım daha 7 aylık evlılıkte ne anladınız neler oldukı senı bu noktaya getırmısler ama bıraz sakın davran suan kızgınsın kırgınsın dogru karar verecek durumda degılsın pişman olacagın kararlar verme evet kendını degersız bır meta gıbı gormen cok acı sen bır bıreysın ısteklerın var kararların var hayat senın hayatın bunu kımsenın harcamasına ızın verme esınle konus karsısında ezılme buzulme kendınden emın bır sekılde konusalım de bu boyle nereye kadar devam edecek de her tartısmada annenın evınemı gıdeceksın de hıc umrumda bıle olmaz de ben evlılıgımı devam ettırmek ıstıyorum gıttıgı yere kadar ama senın bu davranısın bızı ben sen yapıyor yınede dusuncelerın bu dogrultudaysa tamam bıtsın de ne bız ılk olacaz nede son hayat bu neler getırır bılınmez.canım mademkı ekonomık ozgurlugunde var bır sans daha verdıkten sonra baktın degısmedı bırak gıtsın onun ıcın savaşmaya degmezmıs dersın hayatına bakarsın 3 gunluk dunya uzulmeye degermı?senı ıstemeyenı sen hiiiiiçç isteme ama dedıgım gıbı her ılıskı ikinci bir sansı hakeder üçüncüye asla tavız verme....RABBİM YAR VE YARDIMCIN OLSUN.....

çok teşekkür ederim dualarınızı eksik etmeyin şu an naparsan yap modunda umrumda değil havası yaratıyor gelirsen çekersin ben böyleyim gelmezsende kendin bilirsin , aslında pişman olduğunu düşünüyorum ama ailesinin etkisiyle bunları diyor ömür boyuda onlar yönetecek onu ben sadece kendime üzülüyorum

çok teşekkür ederim dualarınızı eksik etmeyin şu an naparsan yap modunda umrumda değil havası yaratıyor gelirsen çekersin ben böyleyim gelmezsende kendin bilirsin , aslında pişman olduğunu düşünüyorum ama ailesinin etkisiyle bunları diyor ömür boyuda onlar yönetecek onu ben sadece kendime üzülüyorum

Gercekten boyle hıssedıyorsan senın ıcın bunları dusunuyorsa dedıgım gıbı bırkeredaha cıddı sekılde konus ve bırak gıtsın herzaman uzulecegıne bır kere uzulursun olur bıter zaman en guzel ılactır bak gorecen nasılda kapanacak yaraların...Daha kendı kararlarını veremeyen bırı ıcın üzülmeye savaşmaya asla degmez önce ne ıstedıgını bılmelı karsına adam gıbı cıkmalı bırılerının kuklası gıbı degıl iplerinı cektıkce hareket eden zavallı kukla...

Allah yardımcın olsun.bol bol dua et bu gece..biliyorsun mubarek bir gündeyiz..Rabbim işallah dualarını kabul eder..

Bence üzülmek yerine sevinmelisin..ana kuzusu olan bir kocadan kurtuldun..annesini ailesini sana tercih eden bir adamdan kurtuldun..öyle densiz manyak bir kaynanadan kuldurdun..hayatın mahfolacaktı..rabbim yine seni düşünmüş ve bu mubarek günlerin hatrına kurtarmış seni onların ellerinden..şükret canım..kimbilir daha neler yaşayacak nelere maruz kalacaktın..

hayallerim yıkıldı diyede üzülme..insanoğlu kaçkez hayal kuruyor kaç kez yıkılıyor bi bilsen..sayısı belli değil..birdaha evlenirsin ve on numara bir evliliğin olur..bu günler geçmez bu sancılar bitmez sanma..neler neler geçerde sen bile şaşırır kalırsın..sakın bu adamla barışma birdaha..ne hali varsa görsün..sen değil onlar üzülsün..yaptıkların içinde hiç pişman olma..içinde deret kalmasın diye söylüyorum..iyikide kovmuşsun o kaynanayı..ne demişler yapana değil yaptırana bak..yaptırmasaymıştı..sakın barışma tatlım kocanla..ve o aileden bir kişiyi bile sokakta görsen suratına bakma..

canım üzülme sakın demiycem evet üzülüyor ınsan bende senınle aynı kaderi paylaşan bşrşyim 1,5 yıllık evliydim ve 1 ay nce ayrı evlerde yaşamaya başladık dönusumuz yok benim eşim olacak kişide eskiden annesini takmazmış bız annesıyle bırlıkte yasıyorduk bir tek annesi kıymetli oldu beni yok saydılar evde neler neler yaşadık 1,5 yılda ilk hafta uzulmuştum keske bıtmese falan dıyordum 1 ayı az bi zaman geçti şimdi dıyorum kı keşke 1,5 yıl boyunca duzelıcek herşey dıye umutla beklemeseydım kımse değişmiyor şukredıyorum kı cocuğumuz yok ve ne kadar uzun yıllar sursede asla bişey değişmeyecekti şimdi bunu daha iyi anlıyorum.Eğer bır erkek anne kuzusuyla ömrunce öyle olacaktır asla değişeceğini sanma.Allah'tan anne babalarımzı varda desteklerını eksık etmıyorlar.İlk boşanan ne ben ne de sen olucaksın o yuzden hayatında yaşanmamış say bişeyleri ve sen hayatına kaldığın yerden devam et.

Evliliğin ilk ayları alışma dönemi, sorunlar olabiliyor. 7 ay da alışma dönemi sayılır.
Ama bazen insan anlar karşısındakinin nasıl olduğunu, onunla geçecek hayatın neler getireceğini
Hakkınızda hayırlısı olsun

Benzer bir olaya şahit oldum. Eşiniz asla değişmeyecektir. Şimdi sizi haksız buluyorsa yine öyle olacaktır. Zaman geçtikte yıpranacaksınız ve çok geç olacak. Değerli zamanınızı harcamayın. Yol yakınken (ki çocuk da yok) kendi yolunuzu çizin. Zaman herşeyi unutturacaktır.

Daha çok yeni evlisiniz. İlk yılda birçok evlilikte sorun olabiliyor. Önceden biribirinizi yıllarca tanısanız bile bir evde yaşamak, evliliğe alışmak zordur.
Erkeklerin ailesini kızsanız bile asla kötülemiyeceksiniz. Hatta kendi kötülese bile sadece dinleyeceksiniz çünkü kızsa bile siz söyleyince kıymete binerler.
Başkaları için yuva yıkmaya değmez. Seviyorsanız gurur olmaz bir araya gelin konuşun ve çözümleyin.
Yuvayı dişi kuş yapar siz girişimde bulunun sorunlar her neyse beraberce çözümleyin.
Yuvayı kurmak kolay değil ama yıkmak da kolay değil.

bilemiyorum en çok zoruma giden de evliliğimizi kurtarmak için hiçbirşey yapmaması annesinin evinde bekleyip ne karar verirsen tamam demesi ,küçük bi ışık görseydim herşeyi yapardım kendime bile itiraf edemesemde beni sevmiyor hiç sevmemiş ve ben bunlara rağmenn offf bu günler geçsin Allah ım bir an önce...

Allah kimseye senin eşin qibi sorumsuz/ eşine sayqısı olamayan bir eş nasip etmesin.. Eğer sana değer vermiyorsa sil at kafandan bin kere üzüleceğinie bir kere üzülürsün! Allah hayırl ıinsanla karşılaştırırsın .. seni seven , sana saygı duyan hayırlı bir insan nasip eder inşALLAH.. ALLAH(C.C) YAR VE YARDIMCIN OLSUN .

umarım o mankafa olan esın hatasını senı kaybetmeden anlar,yoksa basını taslara vurur...

Back
X