Boşanıyoruz..Baba evden ne zaman nasıl gitmeli?

c_n

AŞK'sın sen...
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2007
1.110
117
363
41
İzmir
10 senelik evliliğimiz bitiyor ve ben bogulacakmisim gibi hissediyorum.Esim bizim için daha iyi olacağını düşünüyor aslında alışkanlıklardan ve çalışmadığım için bundan sonraki yaşantımın nasıl olacağından korkuyorum.Bir kızımız var ve her kız çocuğu gibi babaya düşkün..Pedegog eşliğinde soylicez ama baba nezaman nasıl evden gitmeli? eşyalarının tamamını bi anda almalimi daha önce yaşayanlar muhakkak vardır:KK43:
Lütfen yardım istiyorum çünkü sağlıklı düşünemiyorum şu aralar:KK43:

Pedagog zaten çocuğunuza göre sizi yönlendirecektir..
Boşanma aşamasında aynı evde yaşamak/ olmayan bir şeyi sürdürmeye çalışmak/sahte dünya kurmak bana göre çok doğru değil.
Kararınız kesinse çocuğa söyledikten sonra eşinişn evden ayrılması bana göre doğru olan...
Ama bu Benim bu konudaki cahil fikrim :) siz bilene güvenin...

Pedagog desteği alacaksanız sorun yok o zaten sizi yönlendirir. Ama çocuğun hiçbir şey olmamış gibi anne babasıyla bir arada olması pek de uygun kaçmıyor. O zaman niye boşandığınıza anlam veremeyebilir, en basiti babasının neden kanepede yattığını sorgulayabilir. Çocuğa zaten eş olarak birbirinizle anlaşamadığınızı ama onun anne babası olmaya devam edeceğinizi, onun için görüşeceğinizi, ne babasından ne annesinden ayrı kalacağını vs vs açıklayacaksınız zaten. Çocuk da alışacak, önemli olan sizin anne baba sorumluluklarınızı savsaklamamanız, birbirinizle olan anlaşmazlığınızı çocuğunuza yansıtmamanız.

Problemleriniz nedir?
Eşinizin ne düşündüğünü sallayın siz ne düşünüyorsunuz? Siz de istiyor musunuz ayrılmak?
Dışardan herkesinki gibi kusursuz görünen bi evliligim vardı ki duyanların hepsi çok şaşıracaklar eminim.ancak babamı kaybettim 5 sene önce ve 2 sene eşimle birlikte olamadım içimden gelmedi.daha sonra oldu ama galiba ben geç kalmıştım bu seferde.benden soğumuş istemiyorum artık diyo bende hiç zorluk çıkartmadan kabul ettim ama çok zor günler yaşıyorum çünkü ben gerçekten çok seviyorum kocamı beni bu gün e kadar birkere kırmamıştı ama bu herşeyi yıktı..beni istemeyen birine yalvaramamki:( hayatında başka biride yok sordum çünkü kızının üstüne asla yemin etmez ama ediyor..ikimizde mutsuzuz böyle sürdürmenin bi anlamı yok belki ayriyken daha mutlu olucaz diyo ne düşünmem ne yapmam gerektiğini ne yaşadığımı bike bilmiyorum.Allah sonumuzu hayır etsin inşallah:(

Bu evlilikte kurtulamayacak bir durum yok. Evladın için geri adım atacaksın, eşin de öyle. Bir sebep olur gerçekten tamam ama burada soğukluk var sadece. Gurur yapma lütfen, git konuş kocanla, seviyorum de, güzel sofralar hazırla, çocuğu annene mi bırakırsın ne yaparsın biraz baş başa kalın, çocuk sizi özleyip eve gelince o kocan da anlar yuva yıkmak nasılmış. Alkol kullanıyorsanız akşamları yemekle tüketin her anlamda rahatlatır. Bir hafta dene bakalım, ben elimden geleni yaptım dersin ilerde evladın soracak.
Bu çocuk okula yazılacak, işe başlayacak, söz, nişan, nikah bunlar hep ana baba gereken işler, nasıl olacakmış bunlar sor bakalım kocana. Dayak, aldatma, hakaret olmadıkça çocuklu yuva yıkılmaz, Allah uzak etsin. Çocuk olmasa herkes yoluna gitsin ama o sabi için biraz gayret etmeniz lazım.

Blöf gibi geldi bana. Tabi ki seni istemeyen birine yalvarma fakat 2 yıl boyunca eşinin özgüven kaybı olmuş olamaz mı yine de kararında kesinse yapcak bişey yok.Eşya gibi süreçler hk işin bileniyle görüşmeden girişirsen sen suçlu olabilirsin.

Blöf gibi geldi bana. Tabi ki seni istemeyen birine yalvarma fakat 2 yıl boyunca eşinin özgüven kaybı olmuş olamaz mı yine de kararında kesinse yapcak bişey yok.Eşya gibi süreçler hk işin bileniyle görüşmeden girişirsen sen suçlu olabilirsin.
Zaten bu kadar net olamasi beni yıkan.Tekrar deneyelim bi şans verelim dedim yok evlilik terapistine gidelim dedim onuda istemiyor ben kendimi biliyorum birkere soğudum mu ısınamam birdaha diyince başka birinin varlığını sorguladım ama yemin etmese bile insan hissetmezmi?

2 sene birlikte olmadin! Sen de abartmissin. De ki biliyorsun ben calismiyorum, bu nedenle tek basima yapamam, evlenirim bu nedenle kizin sende kalmasi uygun olur ben evlendikten sonra. Gercekten kizini ver demiyorum, sadece bundan sonraki yasantisinin bekar gibi olmayacagini bilsin.

Şuanki durumda soğuyabileceğini düşünmüyorum bi süre kendini çekmeli ve bu 2 yıl boyunca neler değişmiş olabilir diye süreci düşünmelisin bence. Haksızsın demiyorum sende zor bi süreçten geçmiş olabilirsin ama ne olursa olsun eşini bu kadar boşlaman herşey cinsellik değil ama sevgi ilgi anlamında bu 2 yıl sence nasıldı ona karşı şuan kırgınlığını kenara bırakıp bunları enine boyuna düşünmen ve hareket etmen en doğrusu..

Bazen ayriliklar hayirli olabiliyor. Insan birbirinin degerini daha iyi anliyor ve ozluyor. Boyle ayrilip geri birleseni cok gordum. Size tavsiyem kendinizi sakin birakmayin, daha cok bakimli olun, zor olsada herzaman gulmeye calisin, hayat dolu olmaya calisin ve esinize yalvarip aglamayin. tuaf ama erkekler agliyan, yalvaran kadinlari cok itici buluyor ( bunu cok duydum arkadaslardan). Allah yardimciniz olsun.

Tatlim sen ona evlenme ihtimalinden bahset. Ben seni seviyorum, sen artik bana karsi ayni seyleri hissetmiyor olabilirsin ama bir cocugumuz var onun icin denemeye degmez mi? Ama illa ayrilalim diyorsan ayrilalim, fakat benim de ozel hayatim var ben de evlenebilirim. O zaman bu cocuk ne olacak? DE

Dışardan herkesinki gibi kusursuz görünen bi evliligim vardı ki duyanların hepsi çok şaşıracaklar eminim.ancak babamı kaybettim 5 sene önce ve 2 sene eşimle birlikte olamadım içimden gelmedi.daha sonra oldu ama galiba ben geç kalmıştım bu seferde.benden soğumuş istemiyorum artık diyo bende hiç zorluk çıkartmadan kabul ettim ama çok zor günler yaşıyorum çünkü ben gerçekten çok seviyorum kocamı beni bu gün e kadar birkere kırmamıştı ama bu herşeyi yıktı..beni istemeyen birine yalvaramamki:KK43: hayatında başka biride yok sordum çünkü kızının üstüne asla yemin etmez ama ediyor..ikimizde mutsuzuz böyle sürdürmenin bi anlamı yok belki ayriyken daha mutlu olucaz diyo ne düşünmem ne yapmam gerektiğini ne yaşadığımı bike bilmiyorum.Allah sonumuzu hayır etsin inşallah:KK43:
Amin ..

Ben de babamı kaybettim kısa bir süre önce ..tüm dünyayla bağlantımı kestim ..sadece kk ya geliyorum bazen ..onun dışında ne telefon ne insan ..herkesten uzağım .eşimden de aynı şekilde ve 1 aydır ayrı yatıyoruz benim isteğimle ..yastığımın altına öpüp kokladigim babamın gömleğini koyuyorum ,bir elim yastığın altında uyuyorum ..eşim bana sarılmadan uyuyamaz. Ben şuan bunu reddediyorum. Yalnız kalmak istiyorum ..acaba ilerde aynı durumu mu yaşayacağım ? Aman yaşarsam yaşayayım be ..

İnşallah esin sana geri döner ve sil baştan mutlu olursunuz ..

Kesinlikle evlilik terapistine gitmelisiniz!!
Duyduğum duyabileceğim en sacma boşanma sebebi..Eee bu adam 2 sene boyunca o anlamda ñe yapti? Size hic mi demedi psikolojiktir bu bi gidelim dr'a tedavisi nedir diye?
Evet konustuk 3 sene once bu gidişle 10. Seneyi görmeyiz kendini topla falan o zamanda ağlayarak dinlemistim ve her kelimesine hak vermiştim ama olmadı ben işlerin bu raddeye gelebileceğini hiç düşünmedim :KK1:

Amin ..

Ben de babamı kaybettim kısa bir süre önce ..tüm dünyayla bağlantımı kestim ..sadece kk ya geliyorum bazen ..onun dışında ne telefon ne insan ..herkesten uzağım .eşimden de aynı şekilde ve 1 aydır ayrı yatıyoruz benim isteğimle ..yastığımın altına öpüp kokladigim babamın gömleğini koyuyorum ,bir elim yastığın altında uyuyorum ..eşim bana sarılmadan uyuyamaz. Ben şuan bunu reddediyorum. Yalnız kalmak istiyorum ..acaba ilerde aynı durumu mu yaşayacağım ? Aman yaşarsam yaşayayım be ..

Başın sağ olsun canim rabbim sabir versin mekanı cennet olsun insallah babaciginin :(
Ancak şuan acın çok taze ve tabiki bunu yasicaksin ama benim yaptığım hatayı yapma lütfen sonra çok geç olabilir.

Başın sağ olsun canim rabbim sabir versin mekanı cennet olsun insallah babaciginin :KK43:
Ancak şuan acın çok taze ve tabiki bunu yasicaksin ama benim yaptığım hatayı yapma lütfen sonra çok geç olabilir.
Amin ,teşekkür ederim. Senin de basın sağolsun,cennette kavuşun insallah ...

Sen de isteyerek bu duruma gelmedin sonuçta ..insan böyle bir kayip yaşayınca herşeyi anılara ihanet gibi görüyor ..bazen içtiği suyu bile yarım bırakıyor artık o içemiyor diye ,boğazından aşağı inmiyor ..erkekler bu durumda biraz daha katı sanırım .normal düzene çabuk dönüyorlar ..yalnız biz kadınlar hassas ve detayciyiz. .her anı zulüm gibi ..unuttukların bile o an aklına gelip zihnini meşgul ediyor ..eşini yada kimin varsa itiveriyorsun bir kenara ..doğru değil tabi ama kasıtlı da değil ..yardım almak gerekirdi ..ben şuan yardım alıyorum .hastaneye yatarsam iyileşme süreci kisalirmis. .tabiki reddediyorum ..sonuma da razıyım çünkü artık nefes almıyorum ..

Keşke sen de hemen yardım alsaydın ..senin için dua edeceğim .insallah acılı yüreğimden ettiğim dualar kabul olur ..

Amin ..

Allah rahmet eylesin.
Ben babami 16, annemi.21 yasinda kaybettim. Birinde liseye digerinde universiteye gidiyordum. Gittim.bitirdim okullarimi.

Kendinizi birakmamalisiniz.
Babanizin olmesi esinizin sucu degil

Bence acilen psikologa psikiyatra gitmelisiniz. Yardim alin hayatinizi duzene koyun. Yas yasamanin da normali var. Yasamis biri olarak veriyorum bu tavsiyeyi. Ben de esinizin yerinde olsam, bir noktadan sonra beni ayni evde yapayalniz yaşamaya mahkum eden bir eşten sogurum. Net.

Amin ,teşekkür ederim. Senin de basın sağolsun,cennette kavuşun insallah ...

Sen de isteyerek bu duruma gelmedin sonuçta ..insan böyle bir kayip yaşayınca herşeyi anılara ihanet gibi görüyor ..bazen içtiği suyu bile yarım bırakıyor artık o içemiyor diye ,boğazından aşağı inmiyor ..erkekler bu durumda biraz daha katı sanırım .normal düzene çabuk dönüyorlar ..yalnız biz kadınlar hassas ve detayciyiz. .her anı zulüm gibi ..unuttukların bile o an aklına gelip zihnini meşgul ediyor ..eşini yada kimin varsa itiveriyorsun bir kenara ..doğru değil tabi ama kasıtlı da değil ..yardım almak gerekirdi ..ben şuan yardım alıyorum .hastaneye yatarsam iyileşme süreci kisalirmis. .tabiki reddediyorum ..sonuma da razıyım çünkü artık nefes almıyorum ..

Keşke sen de hemen yardım alsaydın ..senin için dua edeceğim .insallah acılı yüreğimden ettiğim dualar kabul olur ..
baban hayatta olsa seni bu sekilde gorse mutlu olur muydu senle gurur duyar miydi????

Yoksa seni guclu ve mutlu gorse mi baban da mutlu olurdu?

Her anne baba cocugunun sagligini ve mutlulugunu ister.

Baban icin tedavi ol. Onun icin iyiles. Ne gerekiyorsa bu ugurda, iyi olmak icin, yapmalisin. Kendini kaybetme, birakma. Herkes olumu tadacak lutfen tedavi ol. Surada yazdigin iki satirdan bile anlasiliyor uç dusuncelerin...

Tatlim sen ona evlenme ihtimalinden bahset. Ben seni seviyorum, sen artik bana karsi ayni seyleri hissetmiyor olabilirsin ama bir cocugumuz var onun icin denemeye degmez mi? Ama illa ayrilalim diyorsan ayrilalim, fakat benim de ozel hayatim var ben de evlenebilirim. O zaman bu cocuk ne olacak? DE

Esim bana "Seni seviyorum, deneyelim, çocugumuz var." diye bir ton konuşsa ve ben denemeyi kabul etmeyincede "Özel hayatim var, evlenebilirim" diye gelse ayrilik kararimin ne kadar doğru olduğunu düşünürdüm. Çok karaktersizce.

Back
X