- 19 Nisan 2009
- 23.600
- 17.905
- 498
- Konu Sahibi elifff_____
Karakter meselesi bu, ben inadına yaparım yani. Eşimi üzmek değil bu, bana ısrarla şunla görüşme, bunla buluşma derse asıl o beni üzer. 30 yaşıma gelmişim, annem babam bana karışmamış, hep doğru bulduğum kişilerle görüşmüşüm, eşim diye de bana bu kadar karışamaz ya. Ben çocuk muyum da bana dayatacak kendi fikrini. Belki onun sevmedim dediği adam bana çok mutluluk veren biri. Neden o sevmiyor diye konuşmayı sevdiğim birini harcayayım ki? Hayat ben ve eşim değil, arkadaşlarım, dostlarım, akrabalarım da var.
Hayat böyle geçer mi canım ya? Hep sana ne yapman gerektiğini söyleyen bir eş. Ben darlanırım, bunalırım ve o bana yapma dedikçe yaparım. Millet mutlu olacak diye kendimden taviz veremem. Haa taviz vereceğim noktalar var, ben de eşimi, ailemi mutlu etmeyi severim de ama yeri geldi mi postamı koyarım. Beni böyle kabul etmeyip, değiştirmeye çalışan adama da bir süre sonra kocanın sana yaptığı gibi ders veririm.
Bak bana bir kez normal bir şekilde anlatsa canım ben şu şu kişiden hoşlanmıyorum, hani sen görüşsen de ben çok görüşmek istemiyorum dese, mantıklı gerekçeler sunsa amenna, o kişiyle onu muhattap etmem ama 30 kere en olmayacak durumda bile onla görüşme, sevmiyorum, yapma dese git ötede bayıl derim kocama. O insan ağzıyla kuş tutsa, belki dünya iyisi bile olsa eşim onu bellemiş bi kez kötü diye. Eşim de aynı sen gibi yaptı bunu, önyargılı yaklaştığı oldu ama sonra sevdi bile o insanları.
Benim de eşimin akrabalarından sevmediğim insalar oldu, eşime anlattım, sen gitsen de ben gelmek istemiyorum dedim anlayışla karşıladı. Yeri geldi mi o kişilerle paylaşım yaptım sırf eşim mutlu olsun diye ama eşime 30 kez adamları kötülemedim, çünkü bu ters teper aynı sende olduğu gibi. Biraz politik ol, adamları idare etmek çok kolay aslında. Onlar biz gibi kompleks değil, çok sığlar ve dümdüzler cidden bak.
tüm yazdıklarınıza baktım da resmen ben yazmış gibiyim valla, satır satır katılıyorum

elif bu politik davranmak değil ki, bu işin normali. kıskançlık, kuruntu, saplantı bunlar hep hastalık belirtileri. sen de normal düşünebildiğin zaman böyle davranman gerektiğini anlayacaksın.
he insan eşini sevdiğini hiç kıskanmaz demiyorum ben, tabi ki kıskanır. ama herkesten ve her durumda değil.
dünyada iki cinsiyet var ve bu iki cinsiyet mutlaka birbirlerine ilgi duymak zorunda değil. arkadaşlık olabilir, iş ilişkileri olabilir, bir sürü sebepten bir kadınla bir erkek oturup konuşabilir.
ki ben de eşinin yerine olsam ben de inada bindirirm, değer vermemekten ya da seni sevmemekten değil o, bu huyunu düzelt ve kendine gel diye..