Boşanıyoruz peki neden ağlıyoruz doğru mu karar verdik yardımcı olun:(

17destina

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2011
41
0
46
Adana
Bir yıl bir aylık evliyiz çok sorunlar yaşadık evliliğimizde saygı kalmadı aileler araya girdi tartıştılar galiba yanik düştük bugün avukata gittik eşimin isteği ile vekalet verdik boşanma davası açtık avukatın yanından çıktığımızda ikimizde ağlıyoduk artık gerçekten bitiyo doğru mu yapıyoruz yardımcı olun lütfen yaşdığımız sorunlar küçük şeyler değil tartıştığımızda hakarete dönüştü artık eşim beni seviyo biliyorum ama ben seviyorum ama ailem burdan gidicek ve yanlız kalıcam bu şehirde buna hazır değilim eşim çok agresif sinirli bu ona güvenmememi sağlıyo sinirlendiği zaman gözü bişey görmüyo ailem gidince kendimi yanlız hissedicem bu şehirde ayrıca ailemde biraz olsun tanıdı ailemde güvenmiyo ona artık ailesiylede aramızda problem oluştu. eşim en son ağlıyodu ama bugün bitmese bigün biticek yapamıcaksın sen burda yanlız dedi kendisi burdaki işini bırakıp benimle gelmeyi göze alamıyor ve ayrılıyoruz.B u akşamdan itibaren kendi evimde kalamıyorum eşim son kez bu akşam eve gel konuşalım dedi ve söylerken gözünden yaşlar akıyodu DORU MU YAPIYORUZ YARDIMCI OLUn.

Bir yıl bir aylık evliyiz çok sorunlar yaşadık evliliğimizde saygı kalmadı aileler araya girdi tartıştılar galiba yanik düştük bugün avukata gittik eşimin isteği ile vekalet verdik boşanma davası açtık avukatın yanından çıktığımızda ikimizde ağlıyoduk artık gerçekten bitiyo doğru mu yapıyoruz yardımcı olun lütfen yaşdığımız sorunlar küçük şeyler değil tartıştığımızda hakarete dönüştü artık eşim beni seviyo biliyorum ama ben seviyorum ama ailem burdan gidicek ve yanlız kalıcam bu şehirde buna hazır değilim eşim çok agresif sinirli bu ona güvenmememi sağlıyo sinirlendiği zaman gözü bişey görmüyo ailem gidince kendimi yanlız hissedicem bu şehirde ayrıca ailemde biraz olsun tanıdı ailemde güvenmiyo ona artık ailesiylede aramızda problem oluştu. eşim en son ağlıyodu ama bugün bitmese bigün biticek yapamıcaksın sen burda yanlız dedi kendisi burdaki işini bırakıp benimle gelmeyi göze alamıyor ve ayrılıyoruz.B u akşamdan itibaren kendi evimde kalamıyorum eşim son kez bu akşam eve gel konuşalım dedi ve söylerken gözünden yaşlar akıyodu DORU MU YAPIYORUZ YARDIMCI OLUn.

Cnm evlilik terapistine gittiniz mi? Yani böyle pat diye bitirmek üstelik karşılıklı ağlaya ağlaya... Bence denenebilecek tüm yolları deneyip ondan sonra karar verin. Yıllar sonra içinizde yara olarak kalmasın.

Doğru olanı yapıyorsunuz belki ama zaman çok yanlış.
Siz boşanmazsınız ya da boşansanız bile yeniden biraraya gelirsiniz.
O zaman boşanma, adliye avukat.. bu kadar ciddi meseleleri basit hale getirmiş olursunuz.
Biraz bekleyin..

ailenle gitmek içinmi eşinden ayrılıyorsun:26:

yeni kanuna göre zaten eşler artık terapiste gitmek zorunda kalıo o yüzden inş aşarsınız evllilik fedakarlık istio aılmıcak bişi yok yeter ki konuşa bilin

birbirinizi seviyorsanız her yolu deneyin canım hemen ayrılmayı düşünmeyin :50:sorunlarınız ne bilmiyorum ama sıkıntısız evlilik yok bunu da nutmayın evlilik sabır ve fedekarlık ister.hakkınızda hayırlısı olsun :31:

neden senin ailen gidiyorsa sende gitmek zorunda kalıyosun ? eşin agresif sinirli diye ailenle farklı bi şehirde yaşayamaz mısın? senin adına çok üzüldüm ama emin ol eğer bu tarz bi nedenden ayrılıyorsan pişman olan taraf kesinlikle sen olacaksın...

evet aile terapistine gittik bi müddet 1 ay kadar ama pek bi faydasını göremedim maddi olarak da ödediğimiz para ağır geldi ve bıraktık.Ailem gidicek sadece bunun için ayrılmıyorum mutlu değilim mutlu olsam belki gözüm görmücek gitmelerini ama aklımdan çıkaramıyorum gidicek olmalarını ve her bulduğum buşluğu ailemle geçirmek istiyorum şimdi gidicekler diye buda problem oluyo eşim dioki benim de annem babam var ozaman onlarada eşit şekilde gidicez bu tarz sorunları çok büyütüyoruz. ayrıca aramızda kültürel fark var yemek farkı görenek farkı bunlar hep sorun oluyor kavgalarımız hakarete çok üzülerek söylüyorum küfüre kadar dönüştü aileler birbirinden nefret ediyo artık her şekilde yıprandık devam etsek bile çok ama çok zor atlatırız bu durumu ayrılmalıyız ama ikimizde kötüyüz ki eşim benden daha kötü oldu bu gün yani sevgi var bende yok diyodum ama bende kötüoldum bende çok üzüldüm hala emin değilim doğru karar olup olmadığından toparlanmamamız çok zor kolayı mı seçiyoruz acaba bitirmekle ve biterse ben bu şehri terketmek istiyorum bi daha dönmemek için.

Canım cok zor bir durum allah sabır versin diyorum.
Bence siz ayrılık kararının verdiği duygusallığı yaşıyorsuz.
Hani insana o anın verdiği bir duygusallık gelir üstesinden gelincek gibi düşünürsünüz biraz daha fedakarlık yapabilirim yapmalıyım diye çığlıklar atar içiniz.
Ama bunlar sadece umuttur.
umut en büyük kötülüktür çünkü işkenceyi uzatır demiş cok sevdiğim bi filozof.

Sorunlar aşılamayacak kadar büyükse ne denebilir ki bu durumda
Nasıl evliliği kurmak kolay değilse ayrılmakda kolay değil
Üzüldüm ama daha çok yeni evlisiniz
Ve ortada bitmemiş bir sevgi var
Bir daha düşünün bence
Bu sorunları aşarsanız belki daha çok tutunursunuz birbirinize belli mi olur
Aileleride bi yerde bırakmak gerekiyo
Onlar birbirinden nefret ediyo diye fatura sizin evliliğinize kesilmemeli
Düşünün sadece ondan ayrılınca daha güzel bir hayatınız olucak mı ?

canım hepimizin yasadıgı problemler bunlar.. Oncelıkle sizin aile kavramını oturtmanız gerekiyor. Aıle dıyınce artık anne babalar degıl sız varsınız.. kapı kapanır ve aile budur...Senın annen benım annem ıle baslayan cumlelerın sonu hep kavga... Aileler arası gecimsizlik hep var ... Hangi birimizde yok ki. Düğün gunu kuaforde salya sumuk aglayan bır gelın gormustum, dugunde aıleler bırbırıne girmiş...

Bu sorun herkesde az ya da çok var unutma... Eşinle kapınızı kapatıp birbirinizin aile oldugunu konusmanız gerek... Ben oyle yaptım... Kapattım kapıyı bana bak dedim artık biz varız.. aile biziz... erkekler biraz geç anlar bu durumu... Evlenınce aile genişledi gozuyle gorunur bu durum erkek ailelerinde.. ve kız her an yenisiyle degişebilecek bir figuran gibidir erkek ailesi tarafından malesef...

Sana tavsiyem eger birbirinizi seviyorsanız asla ve asla anne babalar ıvır zıvır için yuvanı dagıtma... degmez ve inan daha mutlu olmazsın boşanınca... ablamlardan tecrubelerım var... Yanlız eşini anne babasıyla da fazla yanlız bırakma bu süreçte işlemesinler. İnsallah yuvan boş yeree dagılmaz canım inşallah

ablamın boşanmasında üzülerek itiraf edeyim annelerin payı çok buyuk... ve inan kimse kendini suçlamıyor... geri donulmez kararlar almadan once çoook ıyı dusun...

Son düzenleme:
Canim,

Öncelikle böyle birsey oldugu icin üzüldügümü belirtmek isterim.

Durumuna gelince, sanirim sen ayrilmanin üzüntüsünü yasiyorsun, sonucta iyi ya da kötü bir sene gecirdiniz, güzel hayallerle basladiginiz bir evlilik hüsranla bitiyor, bitecek olmasina inanamamanizdan kaynakli ve bir de aliskanligin vermis oldugu duygularla , bir evi paylasmanin bir aile kurup simdi bitirmek zorunda olmanin hüznü bu diye tahmin ediyorum.

Ama aslinda bence dogru bir karar aliyorsun. Ben bir evlilikte sayginin bitmesinin SEVGIYI de bitirdigi ya da bitirecegi düsüncesindeyim. Lafla peynir gemisi yürümez diyorlar ya, ben de sadece askla bu geminin yürümeyecegini düsünüyorum.

Mesela aramizda kültür farki var demissin, bunu yazmissin demek ki bu seni rahatsiz eden bir durum ama anlayamadigim sonradan mi fark ettin, yani evlenmeden önce bu sorunlari tahmin edemedin mi? ama tabi olabilir ask ve sevgi herseyin üstesinden gelir diye yola cikiyoruz bazen ister istemez.

Küfre kadar varmissa ve aileler bu kadar yipranmissa, aileler yipranndiktan sonra evliligin sürecegine inanmiyorum. :43:

Belki bana kizacaksin ne bicim destek oluyorsun diye ama, sen de demissin ya cok zor seyler gecmis , cok sular akmis bu evliligin basindan beri , sen ki ona güvenmiyorsun ailenle gitmeyi tercih ediyorsun.

Cok acik ki bir sürü problem var aileler üstüne cabasi, ben kutsal aska cok inanmiyorum acikcasi , MANTIKLA DESTEKLENMEYEN ASKIN özellikle saygi yittikten sonra daha hizli bitecegini düsünüyorum.

Umarim olumsuz yazim seni incitmemistir.

ben evli değilim yaşamadan yada bilmeden yorum yapmak nekadar doğru bilmiyorum ama ortada bi evlilik var ve bitmemiş bi sevgi eğer ufacık bi sevgi varsa içinde ikinize ve evliliğinize bi şansa daha vermelisin birazcık kuvvetli olup zor olanı başarmayı denesen ne kaybedersin bitirmek yada yıkmak en kolayı ya yapmak devam ettirmek kişi bazen kendinde bu gücü göremez ama bence o güç hep var..pinarpom yazmışya çok takdir ettim kapıları kapat bırak annen annesi nedemiş aileler ne düşünür senin ailenn artık kocan siz varsınz sadece insan hep ailesinin desteğyle onlarn varlığyla yaşıyo büyüyo belilrli bi yaştan sonra onlarsz destekleri olmadan yapamam sanıyo ama yapabilirsin yapanların senden ne fazlaları var bunu bi düşün ve nezamana kadar anne babanın gölgesnde yaşıycaksın yada yaşayblrsn sanıyomusunki evlenip boşananlar ailesyle sorunsuz yaşıyolar çevremde okadar örnek varki okadar nasihat okadar pişmanlığa şahit oldumki boşandıktan sonra ailenle bile uyuşman anlaşman çok zor oluyo.. ikinizde isterseniz her zorluk aşılır sonrasında pişman olmaktansa denemekten bişey kaybetmezsin bitecekse yine bitsin ama keşke deme zorla tüm gücünle mücadele et içinde kalmasın..yaşım küçük daha 22ym belki tecrübesizim ama çevremden gördüklerim bunlar en azından denee..kültür farklılğymş falan bunlar bahane uzlaşılır orta yol bulunur yapanlar varsa sende yapablrsn seviyrsan değer..birde saygı ve sevgi sonradan kazanılır..aşktr anlık ve geçici olan...herşey hallolur ve evliliğinz bitmez inşallahh..hakkınızda hayrlısı olsunn

canım hepimizin yasadıgı problemler bunlar.. Oncelıkle sizin aile kavramını oturtmanız gerekiyor. Aıle dıyınce artık anne babalar degıl sız varsınız.. kapı kapanır ve aile budur...Senın annen benım annem ıle baslayan cumlelerın sonu hep kavga... Aileler arası gecimsizlik hep var ... Hangi birimizde yok ki. Düğün gunu kuaforde salya sumuk aglayan bır gelın gormustum, dugunde aıleler bırbırıne girmiş...

Bu sorun herkesde az ya da çok var unutma... Eşinle kapınızı kapatıp birbirinizin aile oldugunu konusmanız gerek... Ben oyle yaptım... Kapattım kapıyı bana bak dedim artık biz varız.. aile biziz... erkekler biraz geç anlar bu durumu... Evlenınce aile genişledi gozuyle gorunur bu durum erkek ailelerinde.. ve kız her an yenisiyle degişebilecek bir figuran gibidir erkek ailesi tarafından malesef...

Sana tavsiyem eger birbirinizi seviyorsanız asla ve asla anne babalar ıvır zıvır için yuvanı dagıtma... degmez ve inan daha mutlu olmazsın boşanınca... ablamlardan tecrubelerım var... Yanlız eşini anne babasıyla da fazla yanlız bırakma bu süreçte işlemesinler. İnsallah yuvan boş yeree dagılmaz canım inşallah

ablamın boşanmasında üzülerek itiraf edeyim annelerin payı çok buyuk... ve inan kimse kendini suçlamıyor... geri donulmez kararlar almadan once çoook ıyı dusun...

gerçekten çok güzel bir yorum olmuş, hele severek ayrılıyorsan aklında hep acabalar kalır.
ayrılık zaten zor... en ufak bir boşlukta şunu da yapsaydım bitmeseydi diye düşüneceksin.
elinizden ne geliyorsa yapın, aileler anlaşamasa da sevgi ve değer verme olduktan sonra evliliğiniz bozulmaz diye düşünüyorum.
çok yeni evlisiniz,evlilik oturana kadar böyle problemler oluyor.
umarım hakkınızda hayırlısı olur...

Desteğiniz için çok teşekkür ederim.Eşimle konuştuk eve gittiğimde beni bekliyodu ve yanıma geldi sarıldı boynuma ağladık ikimizde hep ayrılmaya kaltık ama bukadar ciddiyete varmamıştı durum yanı resmiyete dökülmemişti ve hep eşim geldi benim benim yanıma ne olur dedi bi kerede sen gel bana sarıl bi kere olsun sen dön gurur yapma dedi beni sevmediğini düşünüyorum dedi aslında seviyorum ama yaşadığımız problemler engelliyo beni ona yakın olamıyorum o da aynı sorunları yaşıyo ama gelebiliyo ayrılsak bile ben seni gördüğümde içinmden geliyo diyor sana sarılmak beni engelleyen sorunlar vede gurur var galiba yapmamalıyım bunu biliyorum.Ayrılmak istemiyoruz ama ayrılmalıyız yapamıcaz diye düşündük benim eşyalarımı toplamam gerekiyodu ama toplayamadım öyle kötüydüki konuştuk belki dedik herşeyi aşabiliriz peki ya senin ailen gidince yapabilir misin dedi korkuyorum yapamıcaksın diye aynı sorunları yaşamaktan korkuyorum dedi ilk evlendiğimiz zamanlarda eşim benimle benim memleketime gelmeyi düşünüyodu ama artık onda bu durum ters tepki yaptı artık gelmem burayı işimi bırakmam diyo biliyorum gelmicek ve açıkçası burda yapabilirmiyim hiç bilmiyorum içimdede pişmanlık olmasın istiyorum ve eğer bitersede keşkeler olmasın istiyorum şimdi ikimizin ailesinin desteği yok ve ikimizin ailesinede gitmiyoruz ne eşim benim aileme gidiyo ne ben onun ailesine bu şekilde ne zamana kadar dayanıcaz bilmiyorum ama son bi şansı hakediyoruz. Yitirdiğimiz saygıyı geri kazanmamız lazım şimdilik erteledik eşim avukatı arcanı söyledi dava için içimizde keşkeler olmamalı kendimi burda kalmaya hazırlamam lazım tabi mutlu olarak bunun için çabalıcam olmuyosa son çare ayrılık olsun söylediğiniz gibi kültür farkı olan tek biz değiliz saygıyı kaybettik ama sevgi var saygıyı geri kazanabilirsek bu bu aile kurtulur ailesinden ayrı yaşanda tek ben değilim denicem allah yardımcım olsun olumlu olumsuz yorumlar için saolun doğru olan bi keredaha denemek galiba...

Desteğiniz için çok teşekkür ederim.Eşimle konuştuk eve gittiğimde beni bekliyodu ve yanıma geldi sarıldı boynuma ağladık ikimizde hep ayrılmaya kaltık ama bukadar ciddiyete varmamıştı durum yanı resmiyete dökülmemişti ve hep eşim geldi benim benim yanıma ne olur dedi bi kerede sen gel bana sarıl bi kere olsun sen dön gurur yapma dedi beni sevmediğini düşünüyorum dedi aslında seviyorum ama yaşadığımız problemler engelliyo beni ona yakın olamıyorum o da aynı sorunları yaşıyo ama gelebiliyo ayrılsak bile ben seni gördüğümde içinmden geliyo diyor sana sarılmak beni engelleyen sorunlar vede gurur var galiba yapmamalıyım bunu biliyorum.Ayrılmak istemiyoruz ama ayrılmalıyız yapamıcaz diye düşündük benim eşyalarımı toplamam gerekiyodu ama toplayamadım öyle kötüydüki konuştuk belki dedik herşeyi aşabiliriz peki ya senin ailen gidince yapabilir misin dedi korkuyorum yapamıcaksın diye aynı sorunları yaşamaktan korkuyorum dedi ilk evlendiğimiz zamanlarda eşim benimle benim memleketime gelmeyi düşünüyodu ama artık onda bu durum ters tepki yaptı artık gelmem burayı işimi bırakmam diyo biliyorum gelmicek ve açıkçası burda yapabilirmiyim hiç bilmiyorum içimdede pişmanlık olmasın istiyorum ve eğer bitersede keşkeler olmasın istiyorum şimdi ikimizin ailesinin desteği yok ve ikimizin ailesinede gitmiyoruz ne eşim benim aileme gidiyo ne ben onun ailesine bu şekilde ne zamana kadar dayanıcaz bilmiyorum ama son bi şansı hakediyoruz. Yitirdiğimiz saygıyı geri kazanmamız lazım şimdilik erteledik eşim avukatı arcanı söyledi dava için içimizde keşkeler olmamalı kendimi burda kalmaya hazırlamam lazım tabi mutlu olarak bunun için çabalıcam olmuyosa son çare ayrılık olsun söylediğiniz gibi kültür farkı olan tek biz değiliz saygıyı kaybettik ama sevgi var saygıyı geri kazanabilirsek bu bu aile kurtulur ailesinden ayrı yaşanda tek ben değilim denicem allah yardımcım olsun olumlu olumsuz yorumlar için saolun doğru olan bi keredaha denemek galiba...

:46::46::46::46::46::42::42: doğru karar cnm :16:

Bencede kesinlikle bi şans daha vermelisin kendinize. Yuva kurmak kolay değil ama dağıtması tek mahkemede olacak kadar kolay. Siz bence bi zoru aşın. Aranızda kalan tek şeyin sevgi olduğunu söylüyosunuz. onu kaybetmeyin Sevginize sıkıca sarılın. Saygıyıda oluşturmak yeniden sizlere düşüyor. İnşallah yakın zamanda Birbirine sevgili saygılı ve mutlu bi aile olursunuz :)

Back
X