Boşanıyoruz peki neden ağlıyoruz doğru mu karar verdik yardımcı olun:(

Bir yıl bir aylık evliyiz çok sorunlar yaşadık evliliğimizde saygı kalmadı aileler araya girdi tartıştılar galiba yanik düştük bugün avukata gittik eşimin isteği ile vekalet verdik boşanma davası açtık avukatın yanından çıktığımızda ikimizde ağlıyoduk artık gerçekten bitiyo doğru mu yapıyoruz yardımcı olun lütfen yaşdığımız sorunlar küçük şeyler değil tartıştığımızda hakarete dönüştü artık eşim beni seviyo biliyorum ama ben seviyorum ama ailem burdan gidicek ve yanlız kalıcam bu şehirde buna hazır değilim eşim çok agresif sinirli bu ona güvenmememi sağlıyo sinirlendiği zaman gözü bişey görmüyo ailem gidince kendimi yanlız hissedicem bu şehirde ayrıca ailemde biraz olsun tanıdı ailemde güvenmiyo ona artık ailesiylede aramızda problem oluştu. eşim en son ağlıyodu ama bugün bitmese bigün biticek yapamıcaksın sen burda yanlız dedi kendisi burdaki işini bırakıp benimle gelmeyi göze alamıyor ve ayrılıyoruz.B u akşamdan itibaren kendi evimde kalamıyorum eşim son kez bu akşam eve gel konuşalım dedi ve söylerken gözünden yaşlar akıyodu DORU MU YAPIYORUZ YARDIMCI OLUn.

canım bir evlilikte olmazsa olmaz şeylerden biri bence huzurdur. huzurun olsun ki eşine akşam güzel yemekler yap, huzurun olsun ki eşinin pis kıyafetlerini iteyerek yıka ütüle, huzurun olsun ki hafta sonu ne yapacağınızı birlikte belirleyin.. eğer saygı yoksa ne huzur olur ne de mutluluk.. birbirimizi hala seviyoruz demişsin. bu acaba bir sevgi bağlılık mı yoksa bağımlılık ve bunca yılın verdiği hayal kırıklığının ifaedesi mi???? bak kendinde demişsin bugün bitmezse bi gün bitecek diye.. yani sen de umudunu kesmişsin artık.. bizler sana doğru yada yanlış diyemeyiz ama belli ki sevdiğin adam seni mutlu edemiyor.. allah yardımcın olsun. dilerim geleceğin için en doğru kararları verebilirsin

:46::46::46:

Kararınıza çok sevindim inan yazdıklarını okuyunca gözlerim açıldı resmen çok çok sevindim :1:

Dilerim Rabbim pişmanlığını yaşatmasın hep huzurlu mutlu olun.. Ama bundan sonrası senin içinde onun içinde dönüm noktası olsun nolur aynı hataları yapmayın sarılın birbirinize..

Biz bunu çok severken başaramadık bizde el ele tutuşup avukata gitmiştik, sonuçlandı Çarşamba ayrıldık..

Desteğiniz için çok teşekkür ederim.Eşimle konuştuk eve gittiğimde beni bekliyodu ve yanıma geldi sarıldı boynuma ağladık ikimizde hep ayrılmaya kaltık ama bukadar ciddiyete varmamıştı durum yanı resmiyete dökülmemişti ve hep eşim geldi benim benim yanıma ne olur dedi bi kerede sen gel bana sarıl bi kere olsun sen dön gurur yapma dedi beni sevmediğini düşünüyorum dedi aslında seviyorum ama yaşadığımız problemler engelliyo beni ona yakın olamıyorum o da aynı sorunları yaşıyo ama gelebiliyo ayrılsak bile ben seni gördüğümde içinmden geliyo diyor sana sarılmak beni engelleyen sorunlar vede gurur var galiba yapmamalıyım bunu biliyorum.Ayrılmak istemiyoruz ama ayrılmalıyız yapamıcaz diye düşündük benim eşyalarımı toplamam gerekiyodu ama toplayamadım öyle kötüydüki konuştuk belki dedik herşeyi aşabiliriz peki ya senin ailen gidince yapabilir misin dedi korkuyorum yapamıcaksın diye aynı sorunları yaşamaktan korkuyorum dedi ilk evlendiğimiz zamanlarda eşim benimle benim memleketime gelmeyi düşünüyodu ama artık onda bu durum ters tepki yaptı artık gelmem burayı işimi bırakmam diyo biliyorum gelmicek ve açıkçası burda yapabilirmiyim hiç bilmiyorum içimdede pişmanlık olmasın istiyorum ve eğer bitersede keşkeler olmasın istiyorum şimdi ikimizin ailesinin desteği yok ve ikimizin ailesinede gitmiyoruz ne eşim benim aileme gidiyo ne ben onun ailesine bu şekilde ne zamana kadar dayanıcaz bilmiyorum ama son bi şansı hakediyoruz. Yitirdiğimiz saygıyı geri kazanmamız lazım şimdilik erteledik eşim avukatı arcanı söyledi dava için içimizde keşkeler olmamalı kendimi burda kalmaya hazırlamam lazım tabi mutlu olarak bunun için çabalıcam olmuyosa son çare ayrılık olsun söylediğiniz gibi kültür farkı olan tek biz değiliz saygıyı kaybettik ama sevgi var saygıyı geri kazanabilirsek bu bu aile kurtulur ailesinden ayrı yaşanda tek ben değilim denicem allah yardımcım olsun olumlu olumsuz yorumlar için saolun doğru olan bi keredaha denemek galiba...

o kadar çok sevindim ki anlatamam...kafandaki sorumları bri kenara bırak ve o yanındayken onun kıymetini bil..aşılmayacak şeyler değil bunlar..ve bir yerden de başlamışsınız...başta ayrılık kolay gibi gözüküyor ama seviyorsan eğer o ayrı geçen süre bildiğin ızdırap..o zamn diosun ki tek herşeye sussaydım..herşeye boyun egseydim de eşim yanımda olsaydı...pişman olacagın kararlar verme..ve deneyin bakalım...seven iki kalp herşeyi aşar

dilerim mutlu olursunuz

zaten herkes iyimser yazilar yaziyor ki belki de dogrusu budur ama ben yine de sunu belirtmek isterim ki

gün gelir esin seni ya da sen onu kapi önüne koyabilirsin ama ne onun ne senin ailen bunu yapar. ben aileci bir insanim ve ailelerin anlasamadigi bir iliskinin mutluluk sansinin az olduguna inaniyorum ki sizin de ailenize bagli oldugunuzu cikardim yazilarinizdan. bence koca bir yana aile bir yana. bir sürü insan esim benim herseyim en cok onu seviyorum der ama , ben her zaman esin ve ailenin yeri ayri ve aileyi ikinci plana atmak olmaz diye düsünüyorum.

cevremden edidindigim onca izlenim de bana saygi bitti mi geri gelmez diye ögretti. cünkü insaniz ve bir sonraki kavgada ayni seyler iki kati yikici bir oranda geri geliyor eski defterler aciliyor. ve bunu acmamayi basaran yepyeni bir sayfa acan cok az insan vardir ki ben hic duymadim.

sevmek farkli bir sey anlasmak farkli bir sey. severek anlasamadiklari icin ayrilan cok insan var.

sizin mutlu olabilmenizin sirri da eski defterleri acmamak ve ailelerle yeniden barismak olacaktir.

bana esimin ailemle anlasamadigi ya da ailemin esime ters baktigi ailemin esimi sevemedigi iliski cok soguk geliyor.

ne esimsiz ne ailemsiz bir hayat düsünemem. bu ikisinin anlasmasi benim icin sart

ama herkes farkli düsünür tabiki.

dilerim zoru basarir ve mutlu olursunuz.

Desteğiniz için çok teşekkür ederim.Eşimle konuştuk eve gittiğimde beni bekliyodu ve yanıma geldi sarıldı boynuma ağladık ikimizde hep ayrılmaya kaltık ama bukadar ciddiyete varmamıştı durum yanı resmiyete dökülmemişti ve hep eşim geldi benim benim yanıma ne olur dedi bi kerede sen gel bana sarıl bi kere olsun sen dön gurur yapma dedi beni sevmediğini düşünüyorum dedi aslında seviyorum ama yaşadığımız problemler engelliyo beni ona yakın olamıyorum o da aynı sorunları yaşıyo ama gelebiliyo ayrılsak bile ben seni gördüğümde içinmden geliyo diyor sana sarılmak beni engelleyen sorunlar vede gurur var galiba yapmamalıyım bunu biliyorum.Ayrılmak istemiyoruz ama ayrılmalıyız yapamıcaz diye düşündük benim eşyalarımı toplamam gerekiyodu ama toplayamadım öyle kötüydüki konuştuk belki dedik herşeyi aşabiliriz peki ya senin ailen gidince yapabilir misin dedi korkuyorum yapamıcaksın diye aynı sorunları yaşamaktan korkuyorum dedi ilk evlendiğimiz zamanlarda eşim benimle benim memleketime gelmeyi düşünüyodu ama artık onda bu durum ters tepki yaptı artık gelmem burayı işimi bırakmam diyo biliyorum gelmicek ve açıkçası burda yapabilirmiyim hiç bilmiyorum içimdede pişmanlık olmasın istiyorum ve eğer bitersede keşkeler olmasın istiyorum şimdi ikimizin ailesinin desteği yok ve ikimizin ailesinede gitmiyoruz ne eşim benim aileme gidiyo ne ben onun ailesine bu şekilde ne zamana kadar dayanıcaz bilmiyorum ama son bi şansı hakediyoruz. Yitirdiğimiz saygıyı geri kazanmamız lazım şimdilik erteledik eşim avukatı arcanı söyledi dava için içimizde keşkeler olmamalı kendimi burda kalmaya hazırlamam lazım tabi mutlu olarak bunun için çabalıcam olmuyosa son çare ayrılık olsun söylediğiniz gibi kültür farkı olan tek biz değiliz saygıyı kaybettik ama sevgi var saygıyı geri kazanabilirsek bu bu aile kurtulur ailesinden ayrı yaşanda tek ben değilim denicem allah yardımcım olsun olumlu olumsuz yorumlar için saolun doğru olan bi keredaha denemek galiba...

İnanın bende çok sevindim en doğru kararı vermişsiniz
Bundan sonra rabbim yardımcınız olsun
Eşiniz sizi çok seviyor burdan bile anlaşılıyor bu
Mutluluk ve huzur diliyorum =)

Herkes üstüne alınmasın elbet ama bu forumdaki çoğu kişinin Türkçe dersi alması gerektiğini düşünüyorum.Bu nasıl bir yazıdır ya,daha önce noktalama işareti kullanmadınız mı hiç?:20:
Neyse,seviyorsanız ayrılmayın tabi ki.Yardım alabilirsiniz evlilik danışmanlarından,kolay gelsin

bence bir şans tabiki vermeniz lazım evliliğinize,bazı kararlar alın eşinizle.birbirinize maddeler halinde rahatsız oldugunuz şeyleri söyleyin
mesela kesinlikle tartışırken ne küfür edilsin , ne ses yükseltilsin...
madem birbirinizin ailelerine gitmiyorsanız aile konusunu evde konuşmayın,
eski tartıştıgınız konuları tekrar ısıtıp ısıtıp konuşmayın...
imkanınız varsa küçük bi tatile gidin, haftasonları için küçük proğramlar yapın..
veeee tartıştıgınız zaman her zaman ilk adımı hep eşinizde beklemeyin,
inşallah mutlu olursunuz, yuva kurmak çok zor, bunlar aşılmayacak şeyler değil,

canım konunu baştan okudum. 5 yıllık evli biri olarak birkaç şey anlatmak istiyorum sana. öncelikle aile kavgalarından bahsetmişsin. bende ilk yıllar bu sorunu fazlası ile yaşadım sırf annesi yüzünden boşanmanın ucuna kadar geldik. ne kavgalar ettik. ama en azından bu aile sorunu için söyleyeyim. zamanla işler rayına oturuyor. ailesine karşı dik durup kendini benliğini belli edersen bir süre sonra seninle uğraşmayı keseceklerdir. kültür farkı bv bunlar da zamanla daha az gözle görünür olacak.
ama karşılıklı hakaret ve küfürler çok yaralayıcı oluyor. bu konuda dikkatli olun. birbirinizi kimse için kırmayın biz bu hataları yaptık inan ki değmez. kendi ailene olan bağınıda elbette koparma ama gevşet biraz. sen artık ayrı bir birey ve ayrı bir ailenin üyesisin. eşin ve senden oluşan bir aile.

yazını okurken bir ara gözlerim doldu niye dersen o durumu bilirim ciddi olarak boşanma kararı almak. bir kez bu duruma geldik ve tüm gece boğazıma birşey oturdu ağlayamadım nefes alamadım çok zor ayrılık... onsuz hayatı hayal edemedim. onun için çok iyi anladım ağlamanızı.
Allah yardımcınız olsun inşallah hayırlısı olur hakkınızda. en güzeli olur ikiniz içinde.

yorumlarını okudum canım. tekrar deneme kararınızada çok sevindim. aileler gerçekten üzülmemize neden olabiliyor. sinirleniyoruz, kızıyoruz. ama çoğu zamanbda evimizin kapısını kapatıp eşimizle başbaşa kalıyoruz. ve o evi kimse bilmiyor. babam ben evlenmeme az kaldığında bana çok güzel öğüt vermişti. "sakın evliliğinize üçüncü kişileri karıştırmayın, evliliklerin çoğu bunedenle biter" demişti. haklı. sizde eşinizi çok seviyorsunuz oda sizi seviyor. herşeye yeniden başlayın. ailelerinizle iletişimi kesmeyin ama sınırlarınızı iyi ayarlayın. inş. şu Cuma günü yuvanıza huzur gelir. inş. çok mutlu olursunuz.

:46::46::46:

Kararınıza çok sevindim inan yazdıklarını okuyunca gözlerim açıldı resmen çok çok sevindim :1:

Dilerim Rabbim pişmanlığını yaşatmasın hep huzurlu mutlu olun.. Ama bundan sonrası senin içinde onun içinde dönüm noktası olsun nolur aynı hataları yapmayın sarılın birbirinize..

Biz bunu çok severken başaramadık bizde el ele tutuşup avukata gitmiştik, sonuçlandı Çarşamba ayrıldık..

yazını okudum yüzümde bi tebessüm ile ama son cümleye geldiğimde kalbim cız etti.Sizde severek ayrıldınız o zaman neden peki ve şuanda ne hissediyosun doğru olanı mı yaptınız? :(( biz bi şans daha verdik kendimize bakalım inş. herşey iyi olur

canım konunu baştan okudum. 5 yıllık evli biri olarak birkaç şey anlatmak istiyorum sana. öncelikle aile kavgalarından bahsetmişsin. bende ilk yıllar bu sorunu fazlası ile yaşadım sırf annesi yüzünden boşanmanın ucuna kadar geldik. ne kavgalar ettik. ama en azından bu aile sorunu için söyleyeyim. zamanla işler rayına oturuyor. ailesine karşı dik durup kendini benliğini belli edersen bir süre sonra seninle uğraşmayı keseceklerdir. kültür farkı bv bunlar da zamanla daha az gözle görünür olacak.
ama karşılıklı hakaret ve küfürler çok yaralayıcı oluyor. bu konuda dikkatli olun. birbirinizi kimse için kırmayın biz bu hataları yaptık inan ki değmez. kendi ailene olan bağınıda elbette koparma ama gevşet biraz. sen artık ayrı bir birey ve ayrı bir ailenin üyesisin. eşin ve senden oluşan bir aile.

yazını okurken bir ara gözlerim doldu niye dersen o durumu bilirim ciddi olarak boşanma kararı almak. bir kez bu duruma geldik ve tüm gece boğazıma birşey oturdu ağlayamadım nefes alamadım çok zor ayrılık... onsuz hayatı hayal edemedim. onun için çok iyi anladım ağlamanızı.
Allah yardımcınız olsun inşallah hayırlısı olur hakkınızda. en güzeli olur ikiniz içinde.[/QUO
Teşekkür ederim canım sizler gibi bu durumları yaşamış tecrübeli insanların tavsiyelerine çok ihtiyacım var bu aralar çünkü düşünüyorum acaba yanlız mıyım bu sorunları yaşayan tek ben miyim? Ayrılsak ne olur halim yapabilir miyim yada bu problemler ile devam edebilir miyim düzelir mi? Kafamdaki bu sorulara cevap bulmak için yazdım ve hep olumlu yorumlar aldım saolun.

dilerim mutlu olursunuz

zaten herkes iyimser yazilar yaziyor ki belki de dogrusu budur ama ben yine de sunu belirtmek isterim ki

gün gelir esin seni ya da sen onu kapi önüne koyabilirsin ama ne onun ne senin ailen bunu yapar. ben aileci bir insanim ve ailelerin anlasamadigi bir iliskinin mutluluk sansinin az olduguna inaniyorum ki sizin de ailenize bagli oldugunuzu cikardim yazilarinizdan. bence koca bir yana aile bir yana. bir sürü insan esim benim herseyim en cok onu seviyorum der ama , ben her zaman esin ve ailenin yeri ayri ve aileyi ikinci plana atmak olmaz diye düsünüyorum.

cevremden edidindigim onca izlenim de bana saygi bitti mi geri gelmez diye ögretti. cünkü insaniz ve bir sonraki kavgada ayni seyler iki kati yikici bir oranda geri geliyor eski defterler aciliyor. ve bunu acmamayi basaran yepyeni bir sayfa acan cok az insan vardir ki ben hic duymadim.

sevmek farkli bir sey anlasmak farkli bir sey. severek anlasamadiklari icin ayrilan cok insan var.

sizin mutlu olabilmenizin sirri da eski defterleri acmamak ve ailelerle yeniden barismak olacaktir.

bana esimin ailemle anlasamadigi ya da ailemin esime ters baktigi ailemin esimi sevemedigi iliski cok soguk geliyor.

ne esimsiz ne ailemsiz bir hayat düsünemem. bu ikisinin anlasmasi benim icin sart

ama herkes farkli düsünür tabiki.

dilerim zoru basarir ve mutlu olursunuz.

Benim tek istediğim vardı evlendikten sonra ailem eşimi sevsin çünkü bende hep ikisini bir gördüm o ayrımı yapamadım.Öyle olmadı sevemediler ben sevdim ama ailem en baştan sevemedi, ne ailesini seve bildiler nede kendini ailesini sevip sevmemeleri çok önemli değildi de eşimi sevmeleri gerekiyodu ilk zamanlar gerçekten eşim çok yakın davrandı aileme elinden gelenin hep fazlasını yaptı kendini sevdirmek için ve zamanla oda olayın fakına vardı ve tamamen bıraktı artık hiç gitmek bile istemiyo ailemin sevmemesinin sebebi ise ayrı şehirler farklı kültür bu evliliğin olmasını istemediler ama bana ve sevgime saygı gördüler yanlız ailesi hakkında da konuşmaktan benim yanımda çekinmediler hiçbizaman buda benim eşimin ailesinden uzaklaşmamı sağladı. Ben ailemsiz yapamıyorum şuan değil ama ilk zamanlar ailemin konuştukları beynimde büyük yer yaptı çok soğudum eşimin ailesinden. Belki yapamıcam ama denemek istiyorum kendimi zorlamak istiyorum evliliğiz kurtulsun diye ayrıldıktan sonra keşke demek istemiyorum

canım hakkınızda hayırlısı olsun...
dilerim çok mutlu olursunuz...
iki tarafta seviyorsa ve sevgilerine sahip çıkıyorlarsa aşılmayacak hiç bir şey yok...
gerçekten çok sevindim sizin adınıza...:34:

2 senelik evli olarak bende bir şeyler yazmak istedim.Benimde eşimle kültürel farkımız çok fazla ailesinden uzaktayız gidince zorluk çekiyorum.Fakat evlilik sabır ve fedakarlık gerektiriyor.aylar öncesinde bile bana el kaldırmasından dolayı üzülüyordum.Herşeyin ilacı zaman..Sen ne kadar yakın olursan eşinin ailesine ne kadar iyi olursan oda senin ailene o kadar iyi oluyor.Benim eşim öyle çoğu bayandada bunu duyuyorum.Hala eşin için göz yaşı döküyorsan ayrılmanız çok zor içinde hiç bir his kalmamış olması gerekiyor.Bende avukata gittiğimizde ağlayarak çıkmıştım 1 ay ayrı kalmamızı önerdi av.biz 1 ay bile ayrı kalamadık.Eşim aileme ne saygısızlıklar yaptı ailesi ne oyunlar yaptı huzurumun bozulması için hepsi gönlümün bir köşesinde kırgınlık olarak kaldı.Bunları hiç dile getirmiyorum artık geçmişi açmamak lazım sorunsuz evlilik yok denecek kadar az.Şimdi geçmişi unutup geleceğe bakmaya çalışıyorum.Zamana bırak lütfen zamanla bu sık olan kavgalar azalıyor değişiyor çoğu şey ilk 1 sene yaşadıklarımı bilenler ne sabır varmış diyorlar.Yeni bir sayfa açın geçmişi dile getirme bir bakmışsın ailelerle ilgilide bir problem kalmamış.İçinde şunu da yapmadım diyeceğin hiç birşey kalmasın sonuna kadar yaşa..Bu sizin yuvanız ailemizde bir yere kadar bizim yanımızda olacaklar bende çok bağlıyımdır aileme sizi çok iyi anlıyorum.Herşey gönlünce olsun.

cnm bnm bu karara çok sevindim eğer sevmeseydin ağlamazdın şunu unutma bu sorunları yaşayan o kadar insan var ki yalnız değilsin tatlım ...

Herkes üstüne alınmasın elbet ama bu forumdaki çoğu kişinin Türkçe dersi alması gerektiğini düşünüyorum.Bu nasıl bir yazıdır ya,daha önce noktalama işareti kullanmadınız mı hiç?:20:
Neyse,seviyorsanız ayrılmayın tabi ki.Yardım alabilirsiniz evlilik danışmanlarından,kolay gelsin

Ayyyy evet yahu, nokta virgül yoksa ben de o konuyu okurken soluk soluğa kalıyorum yemin ederim. Zaten yarısında bıkıp bunalıp okumayı da bırakıyorum. Sanal ortam diye bu kadar da önemsememezlik yapılmamalı. Chat ortamı değil ki burası, iki kişi arasındaki bir konuşma değil. Arama motorunda gözüken ve ciddi şekilde insanların paylaşım yaptıkları yerlerde Türkçe'mize daha çok dikkat etmeliyiz.:57:

Ayyyy evet yahu, nokta virgül yoksa ben de o konuyu okurken soluk soluğa kalıyorum yemin ederim. Zaten yarısında bıkıp bunalıp okumayı da bırakıyorum. Sanal ortam diye bu kadar da önemsememezlik yapılmamalı. Chat ortamı değil ki burası, iki kişi arasındaki bir konuşma değil. Arama motorunda gözüken ve ciddi şekilde insanların paylaşım yaptıkları yerlerde Türkçe'mize daha çok dikkat etmeliyiz.:57:

türkçemiz bu şekilde yazılır.Kesme işareti kullanılmaz..

gerçekten çok sevindim tekrar deneyecek olmanıza birbirini bu kadar seven bir çiftin ağlayarak ayrılacak olması üzmüştü beni saygıyı tekrar kazanırsanız herşeyin zamanla yoluna gireceğine inanıyorum tabi bunun için iki tarafında sabırlı,sakin,anlayışlı ve çözüm odaklı olması gerek inşaallah herşey istediğiniz gibi gönlünüze göre olur:46::46::46::46::46::46::46:

bir süre ayrı yaşayın görüşün ama zaman herşeye ilaç ancak sorun sende ailene çok bağlısın onları çıkar atrtık hayatından

bir süre ayrı yaşayın görüşün ama zaman herşeye ilaç ancak sorun sende ailene çok bağlısın onları çıkar atrtık hayatından

"çıkar artık hayatından?" aşırı düşkünlüğe hayır ama çıkar ne demek ağaç kovuğundanmı çıktı kız

Back
X