Boşanıyoruz ve birleşiyoruz ????

duvarklima

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2011
109
4
46
İstanbul
Merhabalar,

7 aylık ayrılık sonrası birleşme kararı aldık. Önceki konuları okuyanlar bilir, 2,5 yaşında kızımız var. Haftaya mahkeme var, anlaşmalı boşanacağız önce. Sonra ise boşanmış olarak deneyeceğiz birlikte yaşamayı. Eğer olmaz ise tekrardan boşanm sürecine girmek istemiyoruz. Evlenme dediğin 5 dakikada oluyor sonuçta..

Eğer oldu ki evlenmedik, sizce ne gibi bir sıkıntı olabilir ? aslında ben de imza atmak istemiyorum 2. kez. Böyle gitsin ne olacak ki diyorum.

Son düzenleme:
bu senin için kötü olmayacak mı? sonuçta kanuni olarak hiçbir hakkın olmayacak. bir de ailen hoş karşılayacak mı nikahsız birlikte yaşamanızı?

Sizin Bunca Tartışmalarınızın Sebebi Sadece Küçük Bir İmza'mıydı? Bence Nikahsız Birliktelik Yerine Önce Kızını Düşünsün Eşin... Kusura Bakma Ama Belki Kimliğinde EVLİ Yazığı İçin Yeterli Derecede Zamparalık Yapamıyomu Acaba? Ohh Nikahsız Yaşayalım Ben Senden Sıkılınca Zaten Evli Değiliz Desin Yollasın Baba Evine Tekrar. Çok Saçma Bence:19:

Son düzenleme:
Kanuni olarak ne gibi bir haktan bahsediyoruz mesela ? Düşünmemiş olabilirim çünkü.
Ailem bilmeyecek onun ailesi de.

Ben Sana Söyleyim En Küçüğü Kızın Hastanede Tedavi Olurken Ücretli Olmak Zoruna Eğer Sizin Sigortanız Yoksa Ve Tabi Sizde Yararlanamıyorsunuz...

Sizin Bunca Tartışmalarınızın Sebebi Sadece Küçük Bir İmza'mıydı? Bence Nikahsız Birliktelik Yerine Önce Kızını Düşünsün Eşin... Kusura Bakma Ama Belki Kimliğinde EVLİ Yazığı İçin Yeterli Derecede Zamparalık Yapamıyomu Acaba? Ohh Nikahsız Yaşayalım Ben Senden Sıkınca Zaten Evli Değiliz Desin Yollasın Baba Evine Tekrar. Çok Saçma Bence:19:

Aslında şöyle 7 aydır o birleşelim dedi ama benim istediğim konularda da mesela aşırı anneci olma gibi adım atmadı. Ben de boşanmak istedim dava açıldı, sonra son bir şans vermediğim için bunalıma girdim. Bir yandan da boşanma süreci devam ediyor ve çok yakın. Konuşalım dedik ben geri çekmeyelim çünkü yine anlaşamazsak artık bu süreci bir daha yaşamak istemiyorum dedim. En iyisi bitsin evlilik, biz yine birleşiriz gerekirse , ve imza dediğin 5 dakikada atılır dedim. O da balıklama atladı bu teklife. Çünkü o da imza olayından şikayetçi. Düşündüğünüz gibi zampara biri asla değil. Onun derdi benim herşeyine karışıyor olmam. İmza olmayınca karışamayacağımı düşünüyor özgür bir ruhu var.

İslam dinine göre (dinini bilmediğim için bişey diyemem sana)
Senin dediğin şey HARAM. Nikahsız eski eşin ile birlikte ev ve yatağı paylaşmak.
Birde cinsel ilişki olursa Zina.

Böyle bir yaşantıdan hayır gelmez söyleyim.
Ya iyice düşünün boşanacaksanız boşanın, yada boşanmayın.

İslam dinine göre (dinini bilmediğim için bişey diyemem sana)
Senin dediğin şey HARAM. Nikahsız eski eşin ile birlikte ev ve yatağı paylaşmak.
Birde cinsel ilişki olursa Zina.

Böyle bir yaşantıdan hayır gelmez söyleyim.
Ya iyice düşünün boşanacaksanız boşanın, yada boşanmayın.

islam dinine göre imam nikahı olması gerekli resmi nikah değil sonuçta

Aslında şöyle 7 aydır o birleşelim dedi ama benim istediğim konularda da mesela aşırı anneci olma gibi adım atmadı. Ben de boşanmak istedim dava açıldı, sonra son bir şans vermediğim için bunalıma girdim. Bir yandan da boşanma süreci devam ediyor ve çok yakın. Konuşalım dedik ben geri çekmeyelim çünkü yine anlaşamazsak artık bu süreci bir daha yaşamak istemiyorum dedim. En iyisi bitsin evlilik, biz yine birleşiriz gerekirse , ve imza dediğin 5 dakikada atılır dedim. O da balıklama atladı bu teklife. Çünkü o da imza olayından şikayetçi. Düşündüğünüz gibi zampara biri asla değil. Onun derdi benim herşeyine karışıyor olmam. İmza olmayınca karışamayacağımı düşünüyor özgür bir ruhu var.

tmm da arkadaşım bu durumda şimdi sen hiçbirşeyine hiç karışamayacaksın? sanane karım'mısın derse daha çok zoruna gidecek.yok ben değişmeye çalışacağım artık karışmayacağım eskisi kadar diyorsan o zaman boşanmadan halledin bu meseleyi. sonuçta değişmesi gereken taraf sensin ona göre. Vallahi karışık bir durum eğer bir şans daha vermeyi düşünüyorsan nikahının altında ver

Son düzenleme:
tabi aranızda sen neden kabul ediyorsun diye düşünen olabilir

benim en büyük nedenim kızım.

olur da ileride anlaşamaz isek ya çocuğun velayetini filan almaya kalkışırsadiye düşünüyorum, o zamana kadar büyümüş olacak çünkü. gerçi istemez ama bilmiyorum kızım benim hayat ışığım.

şu anda anlaşmada ne yazıyosa ayrılsak bile onu yapabilecek.

tmm da arkadaşım bu durumda şimdi sen hiçbirşeyine hiç karışamayacaksın? sanane karım'mısın derse daha çok zoruna gidecek.yok ben değişmeye çalışacağım artık karışmayacağım eskisi kadar diyorsan o zaman boşanmadan halledin bu meseleyi. sonuçta değişmesi gereken taraf sensin ona göre. Vallahi karışık bir durum eğer bir şans daha vermeyi düşünüyorsan nikahının altında ver

vala karımmısın derse kavga çıkar tabi orası ayrı. sen de boyle olmasını istedin ne biçim konuşuyorsun derim. yani imza olmaması karı koca gibi olmayacağız anlamıa gelmiyor. sadece o psikolojik baskıdan kurtulmuş olacak kendince. şimdi anlatamıyorum aslında öyle birisi değil. ama ikimiz de 7 ayda öyle yıprandık ki evlilik kelimesi bile bize batar oldu.

vala karımmısın derse kavga çıkar tabi orası ayrı. sen de boyle olmasını istedin ne biçim konuşuyorsun derim. yani imza olmaması karı koca gibi olmayacağız anlamıa gelmiyor. sadece o psikolojik baskıdan kurtulmuş olacak kendince. şimdi anlatamıyorum aslında öyle birisi değil. ama ikimiz de 7 ayda öyle yıprandık ki evlilik kelimesi bile bize batar oldu.

Vallahi ne deyim siz kararınızı vermişsiniz inşallah hayırlısı olur hakkınızda. bu toplum ne beraberliklere göğüs geriyo imam nikahlı olduktan sonra sizemi göğüs geremeyecek.dilerim hiç boşanmadan kızınızla beraber mutlu mesut yaşarsınız bol şans :34:

ohhh ne güzel valla tabiki kabul eder böyle bi teklifi ..
evi temiz olucak kızı yanında olucak yemeği olucak ütüsü çamaşırı adamın keyfi yerinde olucak .. istediğinde yatıcak istediğinde karışıcak ... sen karıştığında ise sorma gitsin ..
bence olmaz bu iş .. :44:

Eşin bence suya sabuna dokunmadan sen ve çocuğuyla beraber olmak istemiş.Yaptığınız şeyin evlilikten tek farkı bir imza.Ama o imza beraberinde büyük sorumluluklar da getiriyor.Eşin o sorumlulukları almak istememiş.Gerektiğinde kendisi sana karışabilcek ama keyfine uygun düşmezse seni kendi hayatına karıştırmak istememiş.Bence yanlış yaparsın hep bu yaşta kalmayacaksın gençlik de bitecek bir yerden sonra.İleride maddi açıdan zorlanacaksın,çocuğunun büyüdükçe problemleri artıcak.Ya hepten bitir kendine yeni bir yol çiz ya da barışacaksanız tam olarak barışın.

Erkek milleti bu güven olmaz,2-3 yıl sonra çeker gider bırakır sizi,çocuğunun haklarını da alamazsın.

Eşin bence suya sabuna dokunmadan sen ve çocuğuyla beraber olmak istemiş.Yaptığınız şeyin evlilikten tek farkı bir imza.Ama o imza beraberinde büyük sorumluluklar da getiriyor.Eşin o sorumlulukları almak istememiş.Gerektiğinde kendisi sana karışabilcek ama keyfine uygun düşmezse seni kendi hayatına karıştırmak istememiş.Bence yanlış yaparsın hep bu yaşta kalmayacaksın gençlik de bitecek bir yerden sonra.İleride maddi açıdan zorlanacaksın,çocuğunun büyüdükçe problemleri artıcak.Ya hepten bitir kendine yeni bir yol çiz ya da barışacaksanız tam olarak barışın.

Erkek milleti bu güven olmaz,2-3 yıl sonra çeker gider bırakır sizi,çocuğunun haklarını da alamazsın.

işte yapılan şeyin evlilikten tek farkı imza ve istenildiği zaman çekip gidebilme olayı. bana göre istediği zaman çekip gidemediği için zaten bu evlilik çıkmaza girdi. şu anda giderse gitsin , isterse gidebilir. Benim açımdan zaten istemeyen insanı imza ile tutmak anlamsız. O da gidebileceğini bildiği için gitmeyecek bence. Çocuğun haklları derken şu anda zaten o hakları alacak şekild boşanıyoruz o kısmı anlatamadım sanırım. Yani 1 sene sonra olmadı gitti diyelim ki mecburen o anlaşmada yazanları yapmak zorunda kalacak.

oh ne ala memleket herkes halinden memnun biz ne yazsak boş
ayrıca o imam nikahı değil dini nikah ve resmi nikah olmadan bi kıymeti yok zaten 7 aydır ayrısınız dini nikahınızıda yenilemeniz lazım doğru olan hiç bir imamda resmi nikahı olmayanların nikahını kıymaz :ssz:

işte yapılan şeyin evlilikten tek farkı imza ve istenildiği zaman çekip gidebilme olayı. bana göre istediği zaman çekip gidemediği için zaten bu evlilik çıkmaza girdi. şu anda giderse gitsin , isterse gidebilir. Benim açımdan zaten istemeyen insanı imza ile tutmak anlamsız. O da gidebileceğini bildiği için gitmeyecek bence. Çocuğun haklları derken şu anda zaten o hakları alacak şekild boşanıyoruz o kısmı anlatamadım sanırım. Yani 1 sene sonra olmadı gitti diyelim ki mecburen o anlaşmada yazanları yapmak zorunda kalacak.

Umarım haklısındır ve üzülmezsin...
Ama bana hala çok mantıksız geliyor insan evlenmek istediği zaman aklında çekip gitme ihtimalleri olmaz zaten.Bu evliliği özgürlüğüne vurulmuş bir zincir gibi görmez.
Şimdi ben erkek olsam benim de böyle bir olay çok işime gelirdi eve gelicem önüme sıcak bir yemek koyulcak,istediğim zaman çocuğumu sevicem,kıyafetlerim yıkancak,ütülencek,temiz bir ev ortamı olacak.E yatağımda da her istediğim an bir kadın bulabilcem fakat canım istemezse geceleri başka yerlerde geçircem kimseye hesap vermicem.Ne güzel hayat.
Yanlış anlama ama biraz da bu açıdan bak ve bu kararını düşün bence.

Merhabalar,

7 aylık ayrılık sonrası birleşme kararı aldık. Önceki konuları okuyanlar bilir, 2,5 yaşında kızımız var. Haftaya mahkeme var, anlaşmalı boşanacağız önce. Sonra ise boşanmış olarak deneyeceğiz birlikte yaşamayı. Eğer olmaz ise tekrardan boşanm sürecine girmek istemiyoruz. Evlenme dediğin 5 dakikada oluyor sonuçta..

Eğer oldu ki evlenmedik, sizce ne gibi bir sıkıntı olabilir ? Beyimiz çünkü evlenme düşmanı , aslında ben de imza atmak istemiyorum 2. kez. Böyle gitsin ne olacak ki diyorum.

lütfen kusura bakmayın ama duydugum en sacma fıkır .

boyle sey mı olur hıc .madem olayları cozdunuz ve tekrar

beraber olup bırlesme kararı aldınız ,o zaman ne dıye

bosanıyorsunuz ? kendınız dısında bıraz cevrenızdekı

aılenızı herseyden once kendı cocugunuzu dusunmenız

gerekmez mı ? bu davranısınız aılenızı yıpratmaz mı sızce ?

hele kı son cumlenızde esınızın evlılık dusmanı oldugunu

bıle bıle hangı maksatla ne amacla evlılık olmadan sevgılılık

hayatı yasama kararı aldınız ınanın hıc bırsey anlamadım .

bu olay erkek tarafından bakıldıgında hıcbırsey olmaz

hatta bır erkege sunulacak en guzel fırsattır bu .ohh

ne guzel valla ,hem bekar olup ıstedıgı hayatı yasayacak

hem de sen olmus olacaksın .

onu etkıleyecek bır durum olmaz .ıyı de olsa kotu de olsa

bu durumdan etkılenecek olan,sen ve senın aılen olacaktır .

eger anlastıysanız bosanmayın .yok anlasamıyorsanız bosanın

kestırıp atın .

Son düzenleme:
Kusura, imam nikahı ile elbette birlikte olabilirsiniz, imam nikahını şartlarına uygun yaptıkdan sonra sorun yok.
Allah yardımcın olsun. Çok zor bir durumun içerisindesin.
Ne değişecek ki acaba ? Aynı evi resmi nikah veya imam nikahlı paylaşmak.

Tekrar diyorum Allah yardımcın olsun.
sorun kimde bilmiyorum evliliğinde ( genelde kimse de suç olmazda. Aslında her iki taraftada biraz vardır ama bir tarafta daha fazladır) ama
bu sorunları resmi nikah varken aşamadıysanız, imam nikahı ile aşabilecek misiniz acaba?

Dışardan yorum yazmak bize kolay, durumunu anlamıyor değilim şahsen.
Allah (c.c.) kızın için herşeyi istediğiniz gibi yapar İnşallah da mutlu olursunuz.
Umarım aranızı bozmaya çalışacak akrepler çıkmazda, Allah herşeyi gönlüne göre yapar.
Hem eviliğin kurtulur, hem kızın babasız/annesiz olmaz, hemde sen kocasız yalnız kalmassın umarım.

[QUOTE =duvarklima;27769090]tabi aranızda sen neden kabul ediyorsun diye düşünen olabilir

benim en büyük nedenim kızım.

olur da ileride anlaşamaz isek ya çocuğun velayetini filan almaya kalkışırsadiye düşünüyorum, o zamana kadar büyümüş olacak çünkü. gerçi istemez ama bilmiyorum kızım benim hayat ışığım.

şu anda anlaşmada ne yazıyosa ayrılsak bile onu yapabilecek.[/QUOTE]

Back
X