• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

boşanma-acıl

• Konu Sahibi Konu Sahibi limonatam
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
L

limonatam

Ziyaretçi
bazı sebeblerden dolayı boşanmaya karar verdım
8 aylık bır kızım var
esım olan sahısla anlasıyoruz bosanıcaz dıye ama cocugu bırakıp oyle gıdersın dıyooo:(
benım haklarım nedır ogrenebılır mıyım?
bebegımı yurtdısında dunyaya getırdım bellı bı mıktar cocuk parası alıyorum ben calısmıyorum buyuk bır ıhtımalle annemlerde alıcam
mahkemenın cocugu babaya verme gıbı bır durumu söz konusu olabılırmı?

Öncelikle geçmiş olsun diyim sana avukat değilim ama sanmam küçük çocuğu babaya vereceklerini yinede avukat arkadaşlarımız yardımcı olacaktır sana bana kalırsa bu anlaşmalı boşanmada değil zaten eğerki çocuk konusunda problem çıkartıyorsa diğer konulardada sen anlaşma ve avukatın aracılığıyla çözüm elde et.ALLAHA emanet ol .

Hakim takdirini kulanırken çocuğun yaşına; nerde nasıl bir eğitim alacağına; çocuğa sağlayacağınız şartşarın nasıl olduğuna bakar...Özetle çocuğun menfaatlerini belirler ve bu menfaatleri kim daha iyi sağlayacaksa velayeti ona bırakır..Maddi manevi tüm menfaatleri dikkate alır..

senin kararın çoçuk 7 yasına kadar annede kalıyo bildiğim kadarıyla seninki 8 aylıksa sende kesin kalır çünkü çoçuk küçük.

a.s.meraba arkadaşım bende bugün boşandım ama benim ki biraz zor olsada anlaşmalı bir boşanma oldu ve benimde bir kızım vardı velayetini ben aldım,senin çocuğun çok küçük olduğu için büyük bir ihtimalle hakim çocuğu sana verir 8 yaşına kadar çocuğu anneye veriyolar bildiğim kadarıyla onun içinde çocuğunu alabileceğini düşünüyorum allah yardımcın olsun canım hiç sıkma canını inş herşey gönlünce olura.s.

benim eşim avukat arkadaşım ise hakim eğer anne kötü bişey yapmadı ise çocukda küçük ise annede kalır diyolar sende kalır sen hiçççççç merak etme sana ihtiyaca var daha çünküyerimsenibenyerimseniben

8 aylık bır kızım var
esım olan sahısla anlasıyoruz bosanıcaz dıye ama cocugu bırakıp oyle gıdersın dıyooo:(
bebegımı yurtdısında dunyaya getırdım bellı bı mıktar cocuk parası alıyorum ben calısmıyorum buyuk bır ıhtımalle annemlerde alıcam

canım,çocuğun velayetinde aranan kriter,çocuğun menfaatidir.Bbebğn daha 8 aylık,anne şefkatine muhtaç.Mahkeme büyük bir ihtimalle velayeti sana verir.Çocuğun velayetini de sana verdiğinde,baba da nafaka öder.
Anlaşmalı boşanmanız için,velayet konusunu kendi aranızda çözümlemeniz gerekiyor.

8 aylık bır kızım var

ben hukuk fakültesi ögrencisiyim bildigim kadarıyla size yardımcı olmaya calısacagım birkac arkadasımızın da ifade ettigi gibi cocugun velayetinin kimde kalacagı konusunda hakim karar verirken cocugun menfaatini gözetir velayeti alacak olan tarafın calısmıyor olusu gelirinin olmayısı vs velayeti alması icin engel teskil etmez ki velayeti alan kisi zaten davanın kesinlesmesinden sonra cocugun bakımı ve giderleri icin karsı taraftan iştirak nafakası adı altında bir nafaka talep edebilecektir böylece cocugun bakımını da saglayabilecektir kanunumuzda yası kücük cocugun velayetinin anneye verilecegi gibi bir hüküm mevcut olmamakla birlikte gecmisteki mahkeme ve yargıtay kararları bu yöndeki tercihin genelde anneden yana kullanıldıgını göstermektedir ayrıca bosanmadaki kusurla cocugun velayeti arasında bir iliskilendirme yapılamaz örnegin bir baba cok kötü bir es olabilir ama cocuguna iyi babalık yapıyor da olabilir ya da bir diger örnekle annenin esini aldatmasından dolayı bir bosanma davası acılmıssa karsı taraf bunu iddia ederek velayeti alacak diye bir durum yoktur eslerin arasındaki evlilik problemleri hatalar vs. velayeti etkilemez velayette önemli olan sadece ve sadece cocugun menfaatidir lütfen tehditlere pabuc bırakmayın korkmayın kim ne derse desin bir hukuk devletinde yasıyoruz kimse cocugunuzu hukukdısı yollarla elinizden alamaz eğer bosanmanın tek celsede bitmesini istiyorsanız esinizle anlasmalı bosanma yoluna gidebilirsiniz bunun icin eslerin en az 1 yıldır evli olmaları ikisinin beraber dava acması ya da birinin actıgı davayı digerinin kabul etmesi ve aralarında nafaka tazminat varsa cocukların velayeti vs. hususlarında anlastıklarını gösteren bir protokol imzalamaları sarttır ancak bu bosanmanın gerceklesmesi icin eslerin ikisinin birlikte hakim karsısına cıkması protokolde belirttikleri hususları kabul ettiklerini hakime sözlü olarak beyan etmeleri de gerekir eger hakim karsısında sözlü bir beyan yapılmazsa yapılmıs olan protokol ortamı serinletmek amaclı kullanılan bir yelpazeden baska bir anlam ifade etmeyecektir gecmis olsun aklınıza takılan birsey olursa bildigim kadarıyla bu baslık altında cvp vermeye calısırım iyi günler

Back
X