Boşanma aşamasında birleşenler

umutsuzzzzzz

Üye
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2013
73
0
6
35
Ankara
Aylar sonra eşi pişman olup geri dönen var mı? Yani erkeklere sonradan dank ediyor mu?dönünce ne oluyor bişeyler tekrar yoluna giriyor mu ?

ben burda barışıpta iyiki barışmışın diyen duymadım pek genelde barıştım bir şans daha verdim ama pişman oldum diyen var :34:

bazıları tabiri caizse köpek gibi pişman oluyor, kadın geri döndüğünde ise
erkeklerin çoğunluğu aynı hatayı tekrar yapıyor :26:

İnsanlar boşandıysa gerçekten ortada önemli mevzular vardı ki iş bu raddeye geldi demektir, tekrar birleşilse de biraz zaman geçtikten sonra ben durumun gene aynı noktaya geleceğine inanıyorum.
Genelde şahit olduğumda budur, kendim yaşamasam da..

Bence böyle bir hataya düşmeyin.

abım ve eşi 8 yıllık evlılıklerını bitirdiler 7 yasında 1 ogulları vardı..
yaklaşık 1,5 yıl ayrı kaldılar,bu süre içinde çocugun özel durumları dısındada görüşmediler..
onların ıkısının kışılık catısması dısında bi sorunları yoktu,ne maddıyat,ne aile çatışması vs. gibi
sonrasında tekrar bıraraya gelip denediler,sonra yenıden evlendıler ve bır cocukları daha oldu ve mutlular 4 yıl oldu birleşeli
her ıkısıde her şerde bir hayır varmıs dedıler her defasında
özellıkle ciddi bir sorun yoksa ınsanlar bazen boşanma kararını alırken hata yapabılıyor..
tabı bu örnek nekadar geneli kapsar bilmiyorum,sonucta herkes hatalarından ders almayadabilir..
hakkınızda hayırlısı olsun..

Aylar sonra eşi pişman olup geri dönen var mı? Yani erkeklere sonradan dank ediyor mu?dönünce ne oluyor bişeyler tekrar yoluna giriyor mu ?

hayatim bak, asagiya bu adamla anasinin sana yaptiklarini yapistirdim senin eski konundan

"kaynanam ben okumuş gelin istemiyorum eninde sonunda seni boşatıcam 15 yasında köyden gelin alcam dedi ve her türlü pisliği denedi bizi bu hale getirmek için.eşim mücadele etmedi onlarla diyemem ama işin içinden çıkamayıp caresiz kaldıkca bana şiddet uygulamaya basladı. dövüyor ondan sonra cok pişmanım bi anda yaptım diyor.vel hasıl kelam dayanamayıp baba evine geldim.kaynanam dediki bu fırsat elime geçti artık iki dünya bir araya gelse sizi barıştırmam dedi.ve nasıl yaptı beni dövdügü için onca pişmanlık duyan kocamın beynini nasıl yıkadı bilmiyorum ama bide utanmadan dava açtılar benden önce.senin anlıycan evet kaynanam kötü bi insan ama kocamda başkalarının aklıyla yaşayan dolduruşa gelen biri."

yapma cok pisman olursun. aklina barisma fikri geldiginde sana yaptiklarini hatirla. Hadi kocan degisti diyelim (degismez ama, hadi degiti diyelim) anasi da mi degisecek?

Eğer bir ilişkide ciddi sorunlar var ise ve bu sorunlar boşanma sebebi yaratacak boyutta ise ; bu sorunların çözümü ertelemeye hiç gerek yok bence..

Halledilmemiş mevzuları görmemezlikten gelmek , birbirinizin canına okumakla bire bire..

Ama gerçekten pişman olup yapmayacağına dair söz verip de bu sözünde duranlarda var..
Pişman olduğunu söyleyip , yine bildiğini okuyanlarda var..

bu konuyu benım acmam lazım mıs...
hala ne yapacagı bellı olmayan bır adama dava acamıyorum....
sonuc bın pışmanım dıyen kocam olsada ınadını yenıpte karsıma cıkamıyor...
tekrar olmayacak dıyemıyor...
guvensızlık de evlılıkle en onemlı degermıs onu anladım kocama guvenıp sırtımı dayayamıyorum bende
aynı seylerı yasamaktan tedırgınım .....az daha burnu surtsun belkı dogru yolu bulur ıhtımalınden oturu dava acmıyorum tukurdugumu yalamayacagımı bıldıgımden bu beklentım ne acı kı hala senı sevıyorum dıyen bosanmayı asla dusunmeyen ama benıde bırakıp gıden bır adam :26:
sarı cızmelı mehmet aga ne yapacagımı bende bılmıyorum duzelır mı hıc bılmıyorum herkesın sorunları baska elbet duzelıcek sorun var duzelmıycek sorun var :31:

hayatim bak, asagiya bu adamla anasinin sana yaptiklarini yapistirdim senin eski konundan

"kaynanam ben okumuş gelin istemiyorum eninde sonunda seni boşatıcam 15 yasında köyden gelin alcam dedi ve her türlü pisliği denedi bizi bu hale getirmek için.eşim mücadele etmedi onlarla diyemem ama işin içinden çıkamayıp caresiz kaldıkca bana şiddet uygulamaya basladı. dövüyor ondan sonra cok pişmanım bi anda yaptım diyor.vel hasıl kelam dayanamayıp baba evine geldim.kaynanam dediki bu fırsat elime geçti artık iki dünya bir araya gelse sizi barıştırmam dedi.ve nasıl yaptı beni dövdügü için onca pişmanlık duyan kocamın beynini nasıl yıkadı bilmiyorum ama bide utanmadan dava açtılar benden önce.senin anlıycan evet kaynanam kötü bi insan ama kocamda başkalarının aklıyla yaşayan dolduruşa gelen biri."

yapma cok pisman olursun. aklina barisma fikri geldiginde sana yaptiklarini hatirla. Hadi kocan degisti diyelim (degismez ama, hadi degiti diyelim) anasi da mi degisecek?

Evet canım yaşadıklarım bu yazıklarımlada kalmadı ama yinede hep düşünüyorum acaba düzelirmi herşey.konuyu açtığımda yeni ayrılmıştık şuan ayrılalı üç buçuk ay oldu acaba geçen zaman insanları değiştirşyor mu?kadamda bin tane soru var.bazen boş ver gitsin diyorum bazen için çok acıyor. Hep acaba var içinde bigün düzelir mi diye.hala duruşma tarihimiz belli değil ve ben oraya çıktıktan sonra arkama bakmak istemiyorum.bişeyler yoluna girecekse şimdi girsin.yada sonsuza dek bitsin istiyorum.

Çevremden gördüğüm kadarıyla genelde boşanma aşamasında düzeliyorlar, ama bu davayı geri çekip normal hayata dönünce eskisi gibi oluyorlar. Tabi bu kadının pişman olmasıyla sonuçlanıyor.

Herşey insanlar bağlı tabi ama bazen hatalar tek taraflı olmuıyor. Belki eşinin o duruma gelmesinde seninde payın oluyordur. Ben kendimden biliyorum. Ama şu da var ki istisnalar dışında bir araya gelip de pişman olmayan yoktur. Bizde ayrılmak üzereyken bir araya geldik. 2,5 ay baba evinde kaldım. Geldiğimde herşey düzelmiş gibiydi, kaynanamla olsun eşimle olsun. İlk başlarda eve yeni biri gelmiş gibi davrandılar. Sonra zaman geçtikçe o yenilik bitti monotonluğa geçince herkes eski halini aldı. Şimdilik öyle aşılmayacak sorunlarım yok iyi kötü evliliğim yürüyo. Bazen hata bende de olsa o kavga tartışma anlarında öyle lanet ediyorum ki tekrar dönüp geldiğim o güne. Bence insan yuvasını yıkma derecesine boşuna gelmiyordur. Ve insanların yaptıkları yapacaklarının teminatıdır. Bir defa ayrılmayı göze aldırdıysa karşındaki kişi sana, o kişiyle gerçekten ömür geçmeyeceğini anladığındandır. Ve hiçbir insanın karakteri değişmez....
Bir adım attıysan arkasında dur. Üzüldügün günleri hatırla, tekrar yaşama o günleri...

kaynana okumuş gelin istemiyormuş bak yaa hele sen cadıya
birde 15 yaşındaki ufacık kızı mı alacakmış gelin diye..
cahilliğin dibine vurmuş resmen wuuu:37:

tatlım bu adam kapına kendini de zincirlese
eline tasma verip bak köpeğin oldum dese bile boşa gitsin
bukadar cahil bir annenin yetiştirdiği erkeğin kafası anca bu kadar basar zaten...
te Allahım daha neler duycaz

Bir inat uğruna boşanıldıysa ve pişmanlık varsa geri dönüşler iyi sonuçlanabilir. Ama şiddet, saygısızlık, aldatma alkol vs gibi ciddi konular çirkin olaylar yasanmıssa aynı seyleri tekrar yasama olasılığı da vardır kanaatindeyim. Allah herkesin yardımcısı olsun şaşırtmasın kimseyi.

Back
X