bosanma asamasinda hamile oldugunu ögrendi.. kürtajda kararsiz..... lütfen yardim :(

sensizolamam

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2010
25
0
36
Avusturya
selam arkadaslar bu sorunu ablam icin yaziyorum... kendisi 3 senelik evli 2 yasinda bir oglu var kocasiyla 1 seneden beri sorun yasiyor ayrilma asamasinda.. zaten beraber bile yatmiyorlarmis evlerinde.. bu yaz tatilinde olmus ne olduysa iste korundugu halde hamile kalmis.. ablam kocasini sevmedigini ona tahammül bile edemedigini bosanmak istedigini aylardir söylüyordu zaten... simdi de bu cikti.. aldirmak istiyor biran önce daha cok yeni cünkü... bitaraftanda Allahin onu cezalandiracagindan korkuyor.. tuhaf tuhafta rüyalar görüyormus zaten... bosansa 2 cocukla cok zor... siz olsaniz neyapardiniz.. burda mantiginla hareket etmesi gerekmiyormu??

simdiden tesekkürler

canım bence bu ablanın en büyük sınavı çocukları için mantıklı düşünmeli bence çünkü burdan ablanın istekleri değil çocuklarının sorumlulukları daha önemli karnındaki bebekte belki evliliklerini kurtulması için bi vesile 2 bebek kaybettim ve bebek aldıranlara çok karşıyım vede çok büyük bir günah Allah yardımcınız olsun.

Eşi yeni gebeliği biliyor mu acaba belki bu eşinin kendine çekidüzen vermesine neden olabilir. Aldırmak çok günah kimseye asla tavsiye edemem. Rabbim korusun. Inşallah yuvaları huzura erer rabbimin izniyle amin

Ben mutsuz bir evliliğe bir çocuk daha getirilmesine karşıyım, doğrusunu konuşayım ben olsam aldırırdım ama öncesinde tedbirimi alırdım,
ama eşini hala seviyorsa ve eşini değiştirebileceğine inanıyorsa biraz beklesin, öyle karar versin.
Anlaşamayan çiftlerin mutlaka bir evlilik terapistine gitmesi gerek, elinden geleni yaptığına inanıyorsa eşinden umudunu kaybettiyse yani vicdanı rahatsa o çocuğu doğurmak mantıklı değil.
Büyüdüğü zaman sormayacak mı boşanacaktınız neden beni doğurdun diye.

çok zor bir durum ama mantık çerçevesinde hareket etmek gerekir.
tamam aldırmak günah olabilir ama dağılmış bir aileye yeni birey eklemek ne kadar mantıklı.
küçücük bir bebek hiç babasını tanımadan büyüyecek hiç kolay değil bence bu daha büyük bir günah..
bir cana kıymak çok zor ablanızın ne kadar zor bir çıkmazda olduğunu anlayabiliyorum ama
evliliği için hiç bir umut kalmamışsa devamlı baba hasreti çekecek bir çocuk dünyaya getirmemeli...
tabi yaşamayınca insan mantığını ön planda tutabiliyor ama siz yinede
bu konuda ablanıza çok destek olun ve kararı ne olursa olsun destek olun..

zor bir durum. ama aklıma takıldı aldırmak için eşin onayı gerekmiyor mu? eşe haber vermeden aldıralamıyorsa eninde sonunda söylemek zorunda kalacak.

kürtaj olmak can almaktır.
İçinde can taşıyor.
Dinimizin bu konuda neler söylediğini hepimiz biliyoruzdur.
Fakat diğer taraftada iki arada bir derede kalmış.
Vicdanı rahatsız olacaksa hiç aldırmasın.
Bilmiyorum ben olsam ne yapardım düşünemiyorum.
Allah yardımcısı olsun.

Mutsuz evliliğe birçocuk daha gelmesi ne derece doğru?

Hem can almaktır diye düşünebilirsiniz ama o çocuk yarın boşanırlarsa babasız bir hayat sürecek yazık değil mi? Yapmayın nolur.

zor bir durum. ama aklıma takıldı aldırmak için eşin onayı gerekmiyor mu? eşe haber vermeden aldıralamıyorsa eninde sonunda söylemek zorunda kalacak.

doktora bosancam zaten dicek büyük ihtimal o karari alirsa... doktor hayir imza gerekiyor dersede esine acik acik dicek bosanmak istedigini kürtaj yaptircai öylede böylede ayni hesap..

çok zor bi karar allah yardımcısı olsun.sevmediği nefret ettiği bi adamla evlilik zaten yürümez çocuk nedeniyle yürütmeye çalışsa kadının ömrü biter. mutsuz bir anne çocuklarına ne verebilirki lütfen bunu uzun vadelerde düşünün.bir çocuğun büyüyebileceği en muhteşem ortam MUTLU BİR AİLE ortamıdır.tek başına evladıyla mutlu olabilir kadın ama kendini mutlu edemeyen bir kocayla aynı ortamda sağlıklı bir çocuk yetiştirmek imkansız gibidir.ben olsam aldırırdım,tamam çok günah felaket bir vicdan meselesi ama diğer tarafta iki çocuk ve mutsuz bir kadın bunların vebalini kim verecek bir ömür bu yük nasıl taşınacak......offfff offfff anne anne anne

Acaba sahiden bu Allah tarfindan bir isaret olabilir mi?

bence cok iyi düsünmeli.tabi ki mutsuz bir evlilige cocuk dogurmakta kolay olmasa gerek...ama o cocukta masum ve henüz hic biseyden haberi yok...Güzel Allahim yardimcisi olsun o yavrunun ve ablanin ve hayirlisi olsun...

Ortada mutsuz bir evlilik var diye bir cana kıyılmaz. Allah verir onun rızkını da sabrını da. Herşeyde vardır bir hayır.

Allah tarafından ne işareti olacak ya...Yapmayın Allah aşkına...

Ortada yürümeyen bir evlilik var.

Yürümeyen bir evlilik olduğu halde iyice tedbir alınmadan yaşanmış bir cinsel ilişki var.( Bunu da anlamadım ya,neyse...)

Ayrılık noktasına gelinmişse demek ki ciddi anlamda bir geçim sıkıntısı var demektir.

Diyelim ki sırf çocuk doğacak diye tekrar birlikte olma kararı aldılar...Bu noktadan sonra ne olacak; tüm anlaşmazlıkları, geçimsizlikleri, sorunları birden bire bitecek mi...

Böyle bir aile ortamında çocuk yetiştirmek ne kadar sağlıklı?!

Yine aynı şekilde bu durumda çocuğu dünyaya getirmek ne kadar mantıklı?!

Sevgili konu sahibi; bunun kararının doğruluğunu veya yanlışlığını ne biz ne bir başkası verebilir.

Bu sizin ablanızın eşiyle birlikte ortak vereceği bir karar olmalıdır.

Dilerim hayırlısı olur...

Son düzenleme:
Hangi durumda, ne sekilde, hangi sartlar altinda olursa olsun, kürtaj cok büyük günahtir ve Kuran da acik olarak bildirilmistir Siz bize acikca ablam cinayet islesinmi diye soruyor gibi birsey bu durum...Eger ablaniz enistenizden nefret ediyorsa onunla neden iliskiye girmis...O bebecigin sucu günahi ne?
Kürtaj kesinlikle ve kesinlikle karsi oldugum bir durum ve ALLAH in bunu cezasin birakmayacagini düsünüyorum...

Son düzenleme:

Bunlar hamile kalınmadan düşünülecek şeyler. Böyle bir ortamda evet çocuk yapılmaz, ama şuan anne karnında bir çocuk var!

Haklısın, boşanmayı düşünen biri hamile kalmışsa kısa bir süre de olsa bir ümit görmüştür.

bizde iki arada bi derede kaldik.... ablam zaten enisteme 6 ayi gecik bi zamandir diyor bosancam senden diye enistem hic tinlamiyor.. kendi heryere gidiyor ablam ise evde oturcakmis.. süslenip büslenip adam discolara gidiyor ablama bile sormadan.. ablam ondan tiksindigini istemedigi onun yüzüne karsi diyor...tatildeyken olmus bir beraberlik... bence duygusal bi arkasi yok...

Zor bir durum...

Evliliği kurtarma yönünden bakmadım bu bana ters bitmişse bitmiştir...

Madem sevmiyo niye hamile demek de bana düşmez...

Ben olsam aldırmazdım, neden?

Dört kardeşiz ve isterdim ki bir dört kardeşim daha olsun...

Ve büyük çocuğun psikolojisine de iyi gelir diye düşünüyorum...

Tabi anne hem maddi hem manevi anlamda zorlanacaktır ama çocuğumu kardeşten mahrum etmezdim...

Hakkınızda hayırlısı olsun...

Ablanız boşanır ya da boşanmaz o kendi kararı ama bir cana kıymalı mı kıymamalı mı diye soruyorsunuz? O canı o yavruya ablanız mı verdi de kendinde alma hakkını görüyor derim. Çok zor bir durumda evet ama hakkı olmayan bir şeyi yapmamalı... Hakkında hayırlısı olsun. Dua etsin zaten eğer o çocuğun dünyada bir nasibi varsa doğar yoksa doğmaz. Ama ablanız olmamalı bunu belirleyecek kişi... Bu konuda malesef yumuşak davranamayacağım. Boşanacak diye öteki yavrusundan vazgeçiyor mu? İki evladının birbirinden ne farkı var ki? Bunun günahı ana karnında olması mı yani ? He bir de aileniz ablanıza destek değil mi? Onu yalnız mı bırakıyorlar?

Son düzenleme:
olan olmuş,şu niye öyle olmuş,bu niye böyle olmuş demek destekten çok köstek olmaktır...

ortada bir can var,ve bu ülkede,dünyada o canı taşıyabilmek için servetini,varını yoğunu döken insanlar var,

hiçbir şey sebebsiz değildir...

ben olsam içimdeki canı öldürmem...sorun ne olursa olsun ...farklı bir çözüm üretmeye çalışırım,kendimi es geçerim genede o kalbin durmasına izin vermem...bir anlık zevk için...olmaz,olamaz..baştan önlem alınmalıydı,alınmamış..o halde onu yok etmek kimin haddine...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…