Onlar genelde şöyle istiyor, sövsün, kızsın, incitsin hatta evden kovsun, ya da bu evlilik bitti artık vs desin ama siz orada kalmaya devam edin. Çünkü bu laflara rağmen orda kalmaya devam ederseniz beyefendi gücüne güç katacak, sizin gidecek bir yeriniz olmadığını, onunla yaşamaktan başka çareniz olmadığını düşünecek ve konforuna konfor katacak.
Eğer ki gururlu normal bir insan gibi davranıp bu durumda evden giderseniz de sizi yuvayı yıkmakla suçlayacak, çevreye sütten çıkmış ak kaşık ve iyi bir koca izlenimi oluşturabilmek için...
Çok iyi yapmışsınız davayı açmakla. Hayatınızı sabote ediyor bu adam.
Benzer şeyleri yaşadım, neler neler yaptı ve ben hesap sorunca boşanıyoruz diye ayağa kalktı hep suçunu bastırmak için. Hatta “şuan avukatın yanındayım protokol yazıyoruz” diye yalan söylemişliği de var kaç kere. Ben hep çözüm yolu bulmaya çalıştım, fevri davranma böyle olmaz, evlilikte boşanma lafı ağza sakız edilmez vs vs... ama hiç itiraz etmedim sonunda, tamam dedim çünkü limitim dolmuştu. Ama ne dava açmış ne bişey... birkaç ay geçti bir ara barışır gibi olduk sonra tekrar bir pisliğini gördüm ve gidip davayı açtım. Şimdi sürünüyor boşanmayacağım diye, max 3-4 sene uzatabilirsin ama ben artık senin karın değilim sadece prosedür uzuyor dedim.
Elbette pes edecek bir gün ama ben zehirden kurtuldum. Sürekli telefonunu kontrol etmek istediğim biri yok hayatımda, arama geçmişini kurcaladığım biri yok, kabahatini yüzüne vurunca küsüp 10 gün salonda yatan biri yok, sakince hesap sorduğumda masaları sandalyeleri yumruklayan kumandayı fırlatan biri yok...
Üzmeyin kendinizi, o yokmuş gibi yaşamaya başlayın şimdiden. Fazla dialog kurmayın. Bu aşamaya bir kere gelince bir daha hiçbir şey düzelmiyor.