- 21 Haziran 2015
- 904
- 2.201
- 113
- Konu Sahibi Atlantistebiranka
Avukatın verdiği akla bak hukuk sisteminin geldiği noktayı gösteriyor.
Allah yardımcınız olsun.
Allah yardımcınız olsun.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Nasıl net?Benim annem babamda boşanma aşamasında dava açıldı. Bizde annemin kazanacağı net. Ondan galiba avukat dedi ki evden direkt o gidecek. Çekişmeli dava bu arada
Amin.Avukatın verdiği akla bak hukuk sisteminin geldiği noktayı gösteriyor.
Allah yardımcınız olsun.
Çünkü babam sorumsuz bir adam ve yapması gereken yapmadığı pek çok şey var. Tanıklar var belgeler var vs. Avukatımız da iyi baya. Babamın avukatı da yok zaten kazanmaya hevesi de yok umurunda değilNasıl net?
Hayırlısı olsun. Kurtulsun kadıncağız. Anlamıyorum ben bu erkek milletini gerçekten.Çünkü babam sorumsuz bir adam ve yapması gereken yapmadığı pek çok şey var. Tanıklar var belgeler var vs. Avukatımız da iyi baya. Babamın avukatı da yok zaten kazanmaya hevesi de yok umurunda değil
Amiiin. Annem şimdiden çok mutlu. Adım atılması bile onu mutlu etti. Bunca sene çektikleri işte bir tek iç acıtıyorHayırlısı olsun. Kurtulsun kadıncağız. Anlamıyorum ben bu erkek milletini gerçekten.
Ben 2 sene çektiğime bile pişmanım. Annenizi düşünemiyorum. Keşke ilk hatasında boşanma kağıdını çaksaydım alnının ortasına. Adam olamamışlar, eş olmalarını bekledik.Amiiin. Annem şimdiden çok mutlu. Adım atılması bile onu mutlu etti. Bunca sene çektikleri işte bir tek iç acıtıyor
Annem 28 sene çekti hanımefendi. Babam çok sakindir şiddet sinir öfke yoktur. Sadece evine her zaman bakmaz. Kendi keyfine düşkündür. Sorumluluktan kaçarBen 2 sene çektiğime bile pişmanım. Annenizi düşünemiyorum. Keşke ilk hatasında boşanma kağıdını çaksaydım alnının ortasına. Adam olamamışlar, eş olmalarını bekledik.
Benimkinde ne ararsan vardı. Neyse işte kurtulmaya çalışıyoruz.Annem 28 sene çekti hanımefendi. Babam çok sakindir şiddet sinir öfke yoktur. Sadece evine her zaman bakmaz. Kendi keyfine düşkündür. Sorumluluktan kaçar
İnşallah kurtulacaksınız yüzünüz gülsün hep. Haklarınızı sonuna kadar isteyin. Ve mutlu olunBenimkinde ne ararsan vardı. Neyse işte kurtulmaya çalışıyoruz.
Ben 4 5 avukatla gorusmustum bosanma sureci hakkinda.Tanidiklar da var iclerinde.Hukuk sisteminin geldigi noktayi acik sekilde ifade etmislerdi.Bosanma sureci cok zor.Cirkeflesince hele icinden cikilmaz hal aliyor.Anlasmaliya zorlar avukatlar ilk asamada,anlasmali olmazsa cekismeliye girerler.Israrla anlasmali tercih ederler :) ama mumkun degil tabii .Avukatın verdiği akla bak hukuk sisteminin geldiği noktayı gösteriyor.
Allah yardımcınız olsun.
Bir bosanma davasi ne kadar sürer?Daha bosanma gerceklesmeden, bosanma karari cikmadan, hakimin o evde yasam hakkini kime verdigi belli olmadan kilidin gobegini degistirmek suc.
Bizde de ikinci durusmada sanirim evde yasam hakkini hakim bana ve ogluma vermisti. Talepte bulundunuz umarim.Yanlis hatirlamiyorsam ilk durusmada dosyadaki eksiklere bakiliyor. Ikinci durusmada tedbir nafakasi ( gecici nafaka) belirleniyor, evde kimin kalacagi belirleniyor. Ucuncu durusmada sahitler dinleniyor. Son durusmada karar veriliyor. Sonra temyiz sureci var. Avukatiniz durusma gununu brklemeden kidisel esyalarin alimi icin hakim karari cikartabilir. Ben esya dacasi acmamistim. Esya davasi ile ilgili birsey diyemeyecegim. Bizde kisisel esyalar icin hakim kararina gerek kalmamisti. Babam onu aradi. Su gun esyalarimizi alacagiz kapiyi ac diye. O gun gidip ceyizimi, ustumu basimi, oglumun esyalarini ve evlenirken bizim tarafimizdan alinanlari aldik. O anahtari apartman gorevlisine birakmisti. Annemin komsulari da vardi yardim icin.
Bu degisiyor. Anlasmali bosanmalar tek celsede bitiyor eger temyiz olmazsa. Cekismeli bosanmalar da asagi yukari 4 cekse de karar veriliyor. Her crlse arasi yaklasik 2 ay falan. Gerci yogunluga gore degisiyor. Yaklasik 1 sene surer. Ancak karara itiraz olursa ve dosya temyize giderse temyiz de 1 sene suruyor. Istinaf mahkemesine giderse o biraz daha uzun suruyor. Kesin karar temyizden dosya yerel mehkemeye geldikten sonra veriliyor. Eger itiraz olmazsa yaklasik 1 sene. Bu arada mal paylasimi varsa bosanma bitmeden mal paylasimi davasi baslamadigi icin bosanmadan sonra da mal paylasimi davasi suruyor.Bir bosanma davasi ne kadar sürer?
Bunu avukatin kisisel esyalarinin alimi konusunda hakime bir yazi ile bildirsin karar cikartsin. Ben avukat degilim ama davayi beklemeden bu karari cikartabilir diye biliyorum.Avukatım direkt dilekçeye yazdı. Özellikle bir talepte bulunmadı. Çok zorlanıyorum şu an kıyafet konusunda. Ailem elinden geldiğince yardım ediyor ama pandemi olaylarından iş falan da bulamadığımdan maddi olarak baya yıprandım.
Bari kıyafetlerimi alayım derdindeyim.
Sorayım bunu avukata. Teşekkür ederimBunu avukatin kisisel esyalarinin alimi konusunda hakime bir yazi ile bildirsin karar cikartsin. Ben avukat degilim ama davayi beklemeden bu karari cikartabilir diye biliyorum.
O nasıl bir andı size anlatamam. O an sadece kendinizi kurtarmayı düşünüyorsunuz emin olun.Keske o an öyle cıkmasaymışsın polisi çagırıp eşyalarını toplasaymışsınolan olmuş boswer bence avukatını dinle.
Bu degisiyor. Anlasmali bosanmalar tek celsede bitiyor eger temyiz olmazsa. Cekismeli bosanmalar da asagi yukari 4 cekse de karar veriliyor. Her crlse arasi yaklasik 2 ay falan. Gerci yogunluga gore degisiyor. Yaklasik 1 sene surer. Ancak karara itiraz olursa ve dosya temyize giderse temyiz de 1 sene suruyor. Istinaf mahkemesine giderse o biraz daha uzun suruyor. Kesin karar temyizden dosya yerel mehkemeye geldikten sonra veriliyor. Eger itiraz olmazsa yaklasik 1 sene. Bu arada mal paylasimi varsa bosanma bitmeden mal paylasimi davasi baslamadigi icin bosanmadan sonra da mal paylasimi davasi suruyor.
O nasıl bir andı size anlatamam. O an sadece kendinizi kurtarmayı düşünüyorsunuz emin olun.
Yoksa kendime bir atlet alamadan çıkmazdım zaten.
Bosanma yerel mahkemede bitince karara itiraz iki yere yapilabilir. Bunlardan biri temyiz ( yargitay), digeri istinaf mahkemeleri. Ancak yerel mahkeme belirler nereye yapilacagini. Kararin altinda yazar itiraz oldugu takdirde 15 gun icinde temyize basvurulmasi der ya da istinafa basvurulmasi der. Bildigim kadariyla artik cogunlukla istinafa itiraz ediliyor.Temyizle istinat aynı değil mi ?
Yargıtay’a mı temyiz dediniz ?