Boşanma aşamasında ortak konut

Bosanma yerel mahkemede bitince karara itiraz iki yere yapilabilir. Bunlardan biri temyiz ( yargitay), digeri istinaf mahkemeleri. Ancak yerel mahkeme belirler nereye yapilacagini. Kararin altinda yazar itiraz oldugu takdirde 15 gun icinde temyize basvurulmasi der ya da istinafa basvurulmasi der. Bildigim kadariyla artik cogunlukla istinafa itiraz ediliyor.

Tamamdır benim bildiğimi yazmışsınız
Bir önceki alıntıladığım mesajda farklı gibiydi

Günaydın kızlar.
Boşanma aşamasındayım malum.
Bir kaç soru soracağım müsaadenizle; boşanma davası açılmadan evin anahtarı değiştirilmiş karşı taraf tarafından. Bunu arayıp hakaretleri arasında söylemlerine rağmen inkar etmişler dilekçede tabi ki. Bende eski anahtar var, bir işe yarar mı?
Kişisel eşyalarımı almak için ayrı dava mı açmalıydım? Avukatım eşya davasının parasıyla kendine sıfırdan dizersin masrafına değmez falan dedi ama aklınıza gelebilecek her şeyim o evde kaldı. Resmen bir kot bir tişört misali çıkmak zorunda kaldım.
Bilen birileri, tecrübeli olanlar, mantıklı olanlar ve avukatlardan cevap bekliyorum.
Teşekkür ederim.
Maalesef ki haklı da olsan evden ilk çıkan kişi haklarını teslim etmiş oluyor saçma sapan bir kanun .

Back
X