boşanma aşamasında yaşananlar...

evde her gün ayrı bir sorun.
evden ayrıldım ailemle yaşıyorum her gün ayrı sorun.
sanırım eylülde dava açılana kadar bin bir sorun beni bekliyor.

en baştan başlıyım.boşanma aşamasına şiddet olduğu için geldik.en son birlikte avukata gittik anlaşmalı boşanmak için.aşağı yukarı tazminat nafaka ve altınlar konusunda anlaştık.avukatın yanında.BEN ÖYLE SANIYORDUM.

ben evden ayrıldım.eşim yurtta kalmam için para gönderdi.kalmadım yurtta.onu ilk ayın nafakası saydım.çünkü bana evde kalmıyacaksın ben sana her ay 350 tl nafaka vercem dedi.yine tamam dedim.BUNDA DA SORUN ÇIKMAZ SANDIM.

haziranın 15inde maaş aldı.ne nafaka var ne bişey.msj attım.ben sana ödemem.dava bitsin.boşanalım öderim dedi.halbuki seni mağdur etmicem demişti.güç bela gönderi parayı.sorun 350 tl yi göndermesi değil.onunla yaşamıyorum tabiki de ama.verdiği sözde durması.zaten bu başlangıçmış.

2 gün önce eşyalarını topla dedi.kendi kişisel eşyalarımı ve düğünde takılan para ve çeyrek altınları bozdurup aldığımız her ne varsa aldım.çünkü hiçbi eşya talep etmedim ondan.bu ufak tefek şeylerin sorun olmaması gerekti.aha şimdi msj attı.hırsızlıkla suçlandım.ailecek çete olmakla suçlandık.

son nokta dedim çekişmeliye çevircem.gidip ifademi değiştircem.şikayetçi olcam senden.hiç bi sözünde durmuyosun dedim.bana ne dava aç dedi ne açma dedi.
eminim bunun devamı gelecek.
bu ve bunun gibi sorunlar silsilesini yaşayanlar yazabilir mi.doğru mu ilerliyorum.yoksa huyuna gidip çekişmeliye çevirmeyip eylülde tek celsede olayı bitirmeli miyim.he bu arada bana vereceği tazminat 10bin tl.her ay 350 tl nafaka. altınların yarısı diyo ama hep hepsini istiyorum.aslında çekişmeliye dönse darp raporu olduğu için daha çok tazminat alır mıyım.bi tandığım da evliliğinin 2.ayında şiddet görmüş.150bin tl tazminat davası açmış.ama daha sonuçlanmamış.yani hem anlaşmalı diyo hem bana eşyalarımı aldım diye laf yapıyo.5 10 tl eşyaının lafını yapan adam bu paraları nasıl vercek.düşündürücü.

ss seni eski konundan biliyorum öncelikle bu adamdan ve ailesinden kurtulacağın için seviniyorum
ikincisi bence sınava son bir ay kala yeniden avukat bulma dava hazırlıkları vs. kafanı doldurma tek önceliğin sınav olsun bende kpss ye hazırlandım her şeyi o son bir ay ki çalışma daha çok belirliyor ve tabii kısmet
ve son olarak adamın anlayacağı dil çekişmeli olacak ben hiç sanmıyorum sen peşine düşmedikçe bu adam sana ses çıkarmadan tazminat ve nafaka ödemelerini yapsın bu pis aileye verebileceğin tek zarar maddi olur
sınavdan sonra sen yeniden farklı avukatlardan görüş al

ben sizi sadece bazı olasılıklara karşı uyarmaya çalışıyorum. ne şekilde davranacağınızı siz bilirsiniz ama burada yazan bilgilerin çoğu kulaktan dolma bilgiler oluyor. mesela şimdi başka yorumunuzda gördüm siz bir başka üyeye terk sebebiyle boşanma davasının açılma koşullarını yazmışssınız ama yanlış yazmışsınız. boşanma yargılaması çok öznel bir yargılama, bir davada dikkate alınan unsurlar diğerinde hiç değerlendirilmemiş olabilir, birine verilen nafaka size verilmeyebilir. zaten dikkat ettiyseniz ben size daha fazla nafaka alabilirsiniz diyorum bu arada. çekişmeli değil anlaşmalı boşanmanın lehinize olduğunu söylüyorum. çünkü şu an evi terk eden eş durumundasınız. yasal olarak ayrı yaşama hakkı elde edebilmeniz için mahkemeden ayrılık kararı almanız gerekirdi (boşanmadan farklı bir karar) ama almamışsınız. elinzde darp raporu var ama şikayetçi olmamışsınız. yarın öbür gün o darp raporunu mahkemeye sunduğunuzda eşiniz kesinlikle aranızda fiziksel münakaşa yaşanmadığını, raporu kendi kendinize verdiğiniz zarar neticesinde ya da üçüncü bir kişinin sizi hırpalaması sonucunda almış olabileceğinizi iddia ederse onun yaptığını ıspatlamak yükü altında olan sizsiniz. ben size diyorum ki evet o raporunuz da var ama şikayetçi olmamışsınız ve bu olay kovuşturulmamış ve rapor kesin olarak bu adam bu kadını dövmüştür demiyor, x kişinin vucudunda hafif yaralanma vardır diyor. şahidiniz yok, bulamam diyorsunuz. eşiniz "yok efendim valla da billa da çok iyi anlaşırlardı, bi gün kavgalarını gürültülerini duymadık, ss kedi birden toparlandı gitti evden neden biz de anlayamadık" diyen şahit bulup size terk sebebiyle boşanma davası açacak olsa, evi terk etmekte haklı olduğunu ıspatlamak durumunda olacak olan da sizsiniz. ben size bunu panikleyin diye yazmıyorum. burada verilen gazlar gözünüzü kör etmesin, bi de diğer taraftan bakın ve her ihtimale karşı gardınızı alıp planınızı yapın diye yazıyorum. sonuçta eşinizin de eli armut toplamıyor o da bir avukat tutmuş hazırlığını yapıyor. sakın mesaj atıp da yarın öbür gün hakime "bakın beni nasıl da tehdit ediyor, taciz ediyor" dedirtecek malzeme vermeyin eşinize. ben sonuçta burada hikayeyi sadece sizin anlattığınız kadar dinledim, bana da haklı göründünüz ama hakim ikinizi de dinleyecek. ikinizin de iddialarını ve savunmalarını değerlendirecek. o yüzden amacım sizi karşı tarafın muhtemel saldırılarına karşı uyarmaktı ama siz burada sadece teskin edici yorumlar almak niyetinde idiyseniz kusura bakmayın, ben anlayamadım, yardımcı olabileceğimi düşündüm, amacım huzursuz etmek değildi.
babamın görştüğü avukat rapor varsa altınları alırız filan dedi.ama çekişmeliyi kendisi istemiyo.sadece husrusuzluk çıkarıyo.hem kendi gel eşyalarını topla diyo hem aldın diye kavga ediyo.
ben de avkuattan duyduğum 3 5 şeyle yazıyorum buraya.sitelerde bakıyorum benzer durumlar var mi diye.tabiki de siz daha iyi bilirsiniz ne nasıl olur.ben kesinlşkle istemiyorum ne yıllarca onun soyadını taşımak ne de yıllrca mahkemeye gitmek.o da kesinlikle çekişmeli istemiyorum diyo her konuşmada.ailesi bile aradı o zaman vercez istediklerinizi dedi.ki anlatıyorum ne kadar para düşkünü olduklarını.1 ay gitti geriye 2 ay kaldı.ne olur ne gider bilemem.
gidip avukatta araştırmış da olabilirler.ama şöyle bişey var.eşim o parayı vermemek için çekişmeliye çevirmez.hem siciline işleme korkusundan hem da yıllarca benle uğrasmak istemez.onu tanıyorum demek de istemiyorum aslında.bu süreçte herkes farklı bi insan oluyo.
ayrı yaşama konsunda da birlikte gittiğimiz avukat dedi ki eşin ayrı yaşaması anlaşmalı boşandma bişey ifade etmiyo.kaldı ki eşim bana sınava kadar durabilirsin bu evde dedi.sonra git istediğin yere beni ilgilendirmez dedi.avukatta bi msj atın bu şekilde.o da senin kanıtın olur dedi.ama ben sildim onun attığı msjları.
zaten anlaşmalı olcaksa bunların hiçbi önemli kalmıyacak diye düşünüyorum

ss seni eski konundan biliyorum öncelikle bu adamdan ve ailesinden kurtulacağın için seviniyorum
ikincisi bence sınava son bir ay kala yeniden avukat bulma dava hazırlıkları vs. kafanı doldurma tek önceliğin sınav olsun bende kpss ye hazırlandım her şeyi o son bir ay ki çalışma daha çok belirliyor ve tabii kısmet
ve son olarak adamın anlayacağı dil çekişmeli olacak ben hiç sanmıyorum sen peşine düşmedikçe bu adam sana ses çıkarmadan tazminat ve nafaka ödemelerini yapsın bu pis aileye verebileceğin tek zarar maddi olur
sınavdan sonra sen yeniden farklı avukatlardan görüş al
şimdi sorun çıkarıyo ama çekişmeliye çevirmeyeceğini düşünüyorum.yıllarca uğrasmaz bence.

Bu nasıl sacma bır cevaptır ya? adamın yapmadıgı pislik kalmamıs bu kadında calısmıyor farkındamısın? muhtac olmasam bıle bu adamı cezandırmak ıcın hakkını sonuna kadar aramalı.. yaptıkları yanına karmı kalsın? nasıl bır zıhnıyete sahıpsınız arkadas pess
çok haklısın.kendisinin çok parası var galiba da beni yargılıyor

Bu adama neden aciyosun hala?
Neden yuvayi o yikmisken geri hala ona muhtac oluyosun?
" avukatimla gorusursun artik'de ve yuzune kapat telefonu.
Kurtulmusken hala kendini haram ediyosun.
Kesinlik cekismeliye cevir.

Bu adama neden aciyosun hala?
Neden yuvayi o yikmisken geri hala ona muhtac oluyosun?
" avukatimla gorusursun artik'de ve yuzune kapat telefonu.
Kurtulmusken hala kendini haram ediyosun.
Kesinlik cekismeliye cevir.
şu an en azından bazı şeyleri alabilcem.çekişmelide pislik yapıp bana hiçbişey de vermeyebilir.avukat biri öyle anlatıyo burda.haklıyken haksız duruma düşme diyo.ve senelerde uğraşmak işime gelmiyo açıkcası.eylülde dava olsa.ya tekrar dersaneye gitcem verdiği parayla ya da çekişmeliye dönerse gidip dersanede yada kolejde çalışmak zorunda kalcam.şimdilik ihtimaller bunlar.şu olur diyemiyorum.ama bidaha yazdığı msjlara sinirli bi şekilde cevap vermicem.gerekli görmediklerime de cvp vermicem.

O kadar sinirliyim ki şu erkeklere !!!
Elimizde olsa da bize yasattiklari için süründürsek onları. RABBİM elbette cezasını verecektir Ahirette ama bu dünyada da cezasız kalmasın istiyorum... !

Bir arkadaş yazmış "evden giden neden hep kadınlar oluyor" diye

Çünkü bizim yasadiklarimizi erkekler yaşamıyor. Bizim çektiğimiz acıyı cekmiyorlar hissettiklerimizi hissetmiyorlar. Biz de bunları bize yaşatan kişiyle ayni ortamda kalmayıp uzaklasmayi tercih ediyoruz...
Ayrıca ss kedi de benim gibi 9 aylık evli olduğu için evde söz hakkının olmadığını düşünmüştür bu nedenle ailesinin yanına gitmiştir diye tahmin ediyorum.

Bu arada ben daha önce başka bir konuda yazmıştım eşim olacak adam bana birsürü iftira attı ve yüzleşmeye de gelmiyor diye. Etrafimdakiler ben hakli olmama ragmen beni suçlar oldu artık evliligimin bitmesinde. Ben de dayanamayıp eve gittim onunla yüzleşmek için . Birde ne göreyim kapı duvar ... beyefendi kilidi değiştirmiş! !!

5.6 saat dışarda bekledim gelmesini. O sırada karşı komsumla karşılaştım. Nerelerdesin yoksun fln deyince ayriliyoruz fln dedim. O da akrabalarını aramış . Kapıda kalmış kocasını bekliyormus fln diye... Ben de o sırada çilingir bulmaya çalışıyorum. En azından kıyafetlerimi alırım diye.. neyse 4-5 kişi geldiler. Hep bir ağızdan bağırıp cagiriyorlar.

Kocan yokken giremezsin o eve. Adam kilidi değişmiş seni istemiyor. Onun kurdugu duzeni gelip de 5-6 ayda bozamazsin...Hangi yüzle geliyorsun fln diyorlar...

Baygınlık fln geçirdim ben o sırada . Akrabası evine götürmüş. Kendime geldim fln . Bekledim onun gelmesini. Yuzlesmeden gitmiyecem hicbir yere dedim . Bir arkadasda kaldım o gece. Gece 3 u geçiyordu enisterimi teyzemi fln alıp gelmiş . Ben sinirle öyle söyledim bir yanlışın olmadı fln dedi herkesin içinde. ...

Baya konuşuldu dava açılacak eşyalarını verecem yollarım yarın dedi. Ramazanda önceki hafta idi.. Halâ bekliyorum...

Teyzemlere de mesaj çekip duruyor size öyle bir ders verecem ki fln diye. Sırf nafaka istiyorum diye .

Aslında yazacak çok şey var da . Hangisini yazım ki.... evlenmek ayrı dert boşanmak ayrı dert. Akrabaları çekmek daha ayrı bi dert ... !

Elimizde olsa da bize yasattiklari için süründürsek onları. RABBİM elbette cezasını verecektir Ahirette ama bu dünyada da cezasız kalmasın istiyorum... !

Çünkü bizim yasadiklarimizi erkekler yaşamıyor. Bizim çektiğimiz acıyı cekmiyorlar hissettiklerimizi hissetmiyorlar. Biz de bunları bize yaşatan kişiyle ayni ortamda kalmayıp uzaklasmayi tercih ediyoruz...
Ayrıca ss kedi de benim gibi 9 aylık evli olduğu için evde söz hakkının olmadığını düşünmüştür bu nedenle ailesinin yanına gitmiştir diye tahmin ediyorum.

Bu arada ben daha önce başka bir konuda yazmıştım eşim olacak adam bana birsürü iftira attı ve yüzleşmeye de gelmiyor diye. Etrafimdakiler ben hakli olmama ragmen beni suçlar oldu artık evliligimin bitmesinde. Ben de dayanamayıp eve gittim onunla yüzleşmek için . Birde ne göreyim kapı duvar ... beyefendi kilidi değiştirmiş! !!

5.6 saat dışarda bekledim gelmesini. O sırada karşı komsumla karşılaştım. Nerelerdesin yoksun fln deyince ayriliyoruz fln dedim. O da akrabalarını aramış . Kapıda kalmış kocasını bekliyormus fln diye... Ben de o sırada çilingir bulmaya çalışıyorum. En azından kıyafetlerimi alırım diye.. neyse 4-5 kişi geldiler. Hep bir ağızdan bağırıp cagiriyorlar.

Kocan yokken giremezsin o eve. Adam kilidi değişmiş seni istemiyor. Onun kurdugu duzeni gelip de 5-6 ayda bozamazsin...Hangi yüzle geliyorsun fln diyorlar...

Baygınlık fln geçirdim ben o sırada . Akrabası evine götürmüş. Kendime geldim fln . Bekledim onun gelmesini. Yuzlesmeden gitmiyecem hicbir yere dedim . Bir arkadasda kaldım o gece. Gece 3 u geçiyordu enisterimi teyzemi fln alıp gelmiş . Ben sinirle öyle söyledim bir yanlışın olmadı fln dedi herkesin içinde. ...

Baya konuşuldu dava açılacak eşyalarını verecem yollarım yarın dedi. Ramazanda önceki hafta idi.. Halâ bekliyorum...

Teyzemlere de mesaj çekip duruyor size öyle bir ders verecem ki fln diye. Sırf nafaka istiyorum diye .

Aslında yazacak çok şey var da . Hangisini yazım ki.... evlenmek ayrı dert boşanmak ayrı dert. Akrabaları çekmek daha ayrı bi dert ... !
en iyisi kimseyi dinlememek.beni ne arayan var ne soran.eşimle de nafaka tazminat konusunda arada konuşup tartışıyoruz ama onu da takmıyorum.çünkü paşa paşa vercek o parayı bana.bu hafta sınav var.bben 8 ay çalıştım.bir aydır onun yüzünden çalışamıyorum.
yani bu tip insanlardan ne kadar cabuk kurtulursan o kdar iyi.
ramazandan önceki hafta esyalarımı toplmayama gittik ankaraya.perdelerin tüllerini aldım.annesi de parayı ödemişti ama biz daha çok ödemiştik.kadın aramıs perdeleri gönderin demiş.annem de bi güzel benzetmiş kadını.ne para düşkünü insanlarsınız perdenin derdine düşmüşün demiş.aptal kadın.
dersaneye ben gönderdim diyomuş.halbuki annem ödedi parasını.hala da ödüyo.
oğlumun sözünü dinlicek diyomuş.senin kakama aptal iki laf etmesni bilmeyen oğlunun laıfını dinlemez benim kızım demiş annem.annesi de al kızını avukat yap demiş.annem de avukat da yapcam müdür de yapcam demiş.kadın da ben sizle başa çıkamıcam diyip kapatmış tlefonu.haysiyetsiz insanlar.
zırnık kadar üzülüyosam kendmi bi yerlerden atayım.defolsun gitsin.zaten bizim evliliğimiz yokmuş.annesinin sözünden çıkmayan muhallebi çocuğuyla evliymişm bu kadar basit.
senin eşinin de o hareketi yapması çok çirkin.ben eşyalarımı almadan bırakmadım anahtarı.bidaha da gitmem o eve.cehennemin dibine girsin eşyaları da.ama toplnırken ne bir kase koydum ne bir kaşık ne bi tabak.herseyi aldım.sırf gıcıklığına.

en iyisi kimseyi dinlememek.beni ne arayan var ne soran.eşimle de nafaka tazminat konusunda arada konuşup tartışıyoruz ama onu da takmıyorum.çünkü paşa paşa vercek o parayı bana.bu hafta sınav var.bben 8 ay çalıştım.bir aydır onun yüzünden çalışamıyorum.
yani bu tip insanlardan ne kadar cabuk kurtulursan o kdar iyi.
ramazandan önceki hafta esyalarımı toplmayama gittik ankaraya.perdelerin tüllerini aldım.annesi de parayı ödemişti ama biz daha çok ödemiştik.kadın aramıs perdeleri gönderin demiş.annem de bi güzel benzetmiş kadını.ne para düşkünü insanlarsınız perdenin derdine düşmüşün demiş.aptal kadın.
dersaneye ben gönderdim diyomuş.halbuki annem ödedi parasını.hala da ödüyo.
oğlumun sözünü dinlicek diyomuş.senin kakama aptal iki laf etmesni bilmeyen oğlunun laıfını dinlemez benim kızım demiş annem.annesi de al kızını avukat yap demiş.annem de avukat da yapcam müdür de yapcam demiş.kadın da ben sizle başa çıkamıcam diyip kapatmış tlefonu.haysiyetsiz insanlar.
zırnık kadar üzülüyosam kendmi bi yerlerden atayım.defolsun gitsin.zaten bizim evliliğimiz yokmuş.annesinin sözünden çıkmayan muhallebi çocuğuyla evliymişm bu kadar basit.
senin eşinin de o hareketi yapması çok çirkin.ben eşyalarımı almadan bırakmadım anahtarı.bidaha da gitmem o eve.cehennemin dibine girsin eşyaları da.ama toplnırken ne bir kase koydum ne bir kaşık ne bi tabak.herseyi aldım.sırf gıcıklığına.
Allah hepsini bildiği gibi yapsın süt kuzuları.. emecekler analarını utanmasalar. kaç yaşında adam olmuşlar ama karısına sahip çıkmıyo hiç biri..
sen de hiiiiç üzülmee daha iyilerine layıksın.

Allah hepsini bildiği gibi yapsın süt kuzuları.. emecekler analarını utanmasalar. kaç yaşında adam olmuşlar ama karısına sahip çıkmıyo hiç biri..
sen de hiiiiç üzülmee daha iyilerine layıksın.
valla aynen öyle.
hiç acımam öyle insanlara.

Kırıkkale'de çalışıyorum.Aklınızda soru işaretleriniz varsa özelden yazın yardımcı olayım.

Sen en iyisini yapmışsın. Ben hiçbir esyasini istemiyorum sadece kıyafetlerimi ve kitaplarimi yollasin demiştim. Bendeki 2 yüzüğün peşine düştü. Onları vermezsen ben de eşyalarını vermiyorum diye... !

Ben hiç konuşmuyorum onunla . Hattımı da kirmistim zaten . O da ulaşmak istemiyor . İşine geliyor . Kurtuldu ya. Ona karışan yok ya artık rahat ... !

Biz hiçbir şekilde nafakayi tazminati vs. Konuşmadık. Vermem diyordu en son.
Ben de Ramazandan önce tedbir nafakası davası açtım . Madem bosanirken vermiyecek bu şekilde versin diye. Onun haberi yok bence daha çünkü celb bana da gelmedi.

Bundan sonra ne olacak, nasıl olacak, hakim ne kadar talep edecek , onun tavrı ne olacak bilmiyorum

Sen en iyisini yapmışsın. Ben hiçbir esyasini istemiyorum sadece kıyafetlerimi ve kitaplarimi yollasin demiştim. Bendeki 2 yüzüğün peşine düştü. Onları vermezsen ben de eşyalarını vermiyorum diye... !

Ben hiç konuşmuyorum onunla . Hattımı da kirmistim zaten . O da ulaşmak istemiyor . İşine geliyor . Kurtuldu ya. Ona karışan yok ya artık rahat ... !

Biz hiçbir şekilde nafakayi tazminati vs. Konuşmadık. Vermem diyordu en son.
Ben de Ramazandan önce tedbir nafakası davası açtım . Madem bosanirken vermiyecek bu şekilde versin diye. Onun haberi yok bence daha çünkü celb bana da gelmedi.

Bundan sonra ne olacak, nasıl olacak, hakim ne kadar talep edecek , onun tavrı ne olacak bilmiyorum
tedbir nafakası bağlanır sana aslında evden de onun gitmesi gerekir.
hep anne sözü dinleyip yapıyolar bunları.sen ne kadardır evlisin

Ben evi terk ederek cikmamistim. Ailemin yanından gelip almadı. Eve donmemi de istemedi. Sürekli tartıştık telefonda hiç yüzyüze görüşmedik. ..
Sonuç ortada işte . Eylül ayında evlenmistik. 9 ay oldu.

Avukatla görüştüm boşanma davasını sen açma bırak o açsın dedi. Tazminat vs. Pek de birsey alamazsin nafaka bir miktar alabilirsin dedi...

O dava açana kadar sen de tedbir nafakası talep et mecbur odemek zorunda dedi.

tedbir ödeniyo onu biliyorum.bizim şiddet olduğu için darp raporu olduğu için eşim istemiyor çekişmeli.ve zaten 3 yıl gibi bir zamandan önce de olmuyor boşanma.hem şahit tut onların huzurunda konuş filan.yeterince çirkin şeyler yaşadık.bi an önce temiz bi şekilde bitsin gitsin istiyoruz ikimiz de

şu anda onu yapıyo zaten.gerizekalı ya.düğünde takılan paralarla eve eşya almıştık mutfaga filan.onları da aldım.bana geri gönderceksin diyo.
bende siddet gordum ama anlasmali bossnacaz.ben 1 2 sene beklemek istemiyorum cekismrli olursa bizimki cok uzun surecek.
nafaka olarakda 300 tl yi zor kabul etti adi herif.cocuga sadece bana yok.ona kalsa bana 200 tl diyor saf ya .200 tl ye ne oluyor ki.darp raporim olmadigi icin cekismeliye girmedim.ugrasmak istemedim.cocuguda bana verecek.allah yardimcin olsun.kolay degil bosanmk

sizi çok iyi anlıyorum.Şimdi sanki herşey para gibi görünüyor bunu söyleyenleride anlıyorum ya...Yaşayan bilir.Kimse yıkılacak yuva kurmaz kendine ama hayat işte bazen eşler çokça aileler..Tutulmayan sözler,gizlenenler ,yalanlar..
Bu aşamada en çok acıtansa güzel günlerden böyle bir noktaya gelmiş olmak.Bir zaman sizi seven eller bambaşka dokunmuş size,sevgiyle bakan gözlerde ki nefret çok acıtıcı..
İşte tüm bunlardan sonra bambaşka yüzler çıkıyor ortaya.
Sizin acınız daha farklı siz hazmedemiyorsunuzdur bazen yaşadıklarınızı bazende yaşayamadıklarınızı aslında hiçbir maddi karşılığı olmayan hisleriniz karşılığını bulmaya çalışıyorsunuz ama zor çok zor..Dilerim güzel günler yakındır.En hayırlı şekilde sonlansın bu olanlar.
ins.canim guzel gunler gelir mi?
bana deger veren cani gibi seven.kimseye laf soyletmeyen biri cikar mi? ya da dvim olup kendim tek basina yasayabilir miyim.keske bi evim olsa.rabbim kimseye muhtac etmesin

canim rabbim yardimcin olsun.cocuhun var mi? bende ayni senin gibiyim.ama cok sukur ben esyslarimi aldimm.zaten beyaz esya yoktu yurt disinda yasadigim icin orda kaldi.

ins.canim guzel gunler gelir mi?
bana deger veren cani gibi seven.kimseye laf soyletmeyen biri cikar mi? ya da dvim olup kendim tek basina yasayabilir miyim.keske bi evim olsa.rabbim kimseye muhtac etmesin
En karanlık geceden bile sabaha erdiren rabbimiz var çok şükür.Herşey olur bu hayatta nasip öte köy yok..Nasibinde olanı yaşayacaksın Allah hayırlı kapılar açacaktır senin için üzülme hayırlısı de.

Back
X