Bosanma asamasındayım terapistimin yorumunu sizlerle paylasmak istedim

Merhaaba,
Ben boşanma kararınızdan sonra pişman olmanızı çok normal buldum, insan sevmediği "düzenin" bile yıkılmasından rahatsız oluyor. Bir kadın olarak kendinize değer verip, büyük bir karar alma cesareti gösterdiğiniz için sizi kutluyorum, yolunuz açık olsun. Kolay olmayacak ama sonuçtan ileride çok mutlu olacaksınız, bunu boşanmış bir ailenin çocuğu olarak söylüyorum iyi ki boşandılar! Bu arada yakınınızın "terapiste git" tavsiyesini de çok yerinde buldum. Bence de bu süreçte psikolojik destek almalısınız ama mevcut terapistinizin yaklaşımını hiç profesyonelce bulmadım.

Öncelikle "olumlu sonuçlanabileceğini" nerden biliyormuş da böyle konuşuyor, huylu huyundan kolay vazgeçer mi, ayrıca "birşey talep etmeden bırak" demesi de saçma bu konularda karar vermek bir terapiste duşmez normal bir terapist direk yargı cümleleri kullanmaz bu kararları size bırakır sadece sizin gerçekten ne istediğinizi bulmanızı sağlıyacak sorularla sizi yönlendirir sizi kötü hissettirecek yaklaşımlardan uzak durur.

Her "terapistim" diyen bu işi iyi yapmıyor maalesef. Yakın arkadaşımın yaşadığı problemden bahsedeyim size. Evlilğinden problem vardı eşiyle birlikte ayrı ayrı aynı terapiste gittiler. Arkadaşım kayınvalidesiyle sorun yaşıyordu terapisti ona "Kayınvalide sonuçta büyüğün, ona saygı duy, evliliği sen sürdüreceksin" falan gibi cevaplar verdi. Arkadaşımın psikolojisi daha da kötüleşti, sonra terapist değiştirdi ve yeni terapistine eskisinin söylediklerini anlattı. Yeni terapist kişisel olarak da eskisini tanıyordu dedi ki arkadaşıma "O psikolog maalesef mantalite olarak pek sağlıklı değil hep erkeklerin en haklı olduğunu düşünür, size de o yüzden öyle davranmış, söyledikleri tamamen bilim dışı ve yanlış" Sonra yeni terapistiyle arkadaşımın psikolojisi çok düzeldi şimdi sürekli bana ne kadar iyi olduğunu anlatıyor sesi çok iyi geliyor. Bence terapistinizi değiştirin
Benim cok merak ettigim birsey var. Istanbulda terapist oldugunu iddia eden, ve sacma salak yorumlar yapan biri var, bu terapistin soyledikleri sanki o dedigim kisinin dedikleri!
Konu sahibi, bu terapist istanbulda mi?

Bosanma davası ile birlikte koruma talep edildi, kabul edildi. Evlilikten dolayı borca girmedim, evimizde klasik kız tarafının aldığı esyaları aldık; yatak odası, mutfak esyalarımız. Onun dısında takıların hepsi kendisindeydi, inkar ediyor. Bir de cocugumuz olacak bu sebeple nafaka ve takıları almak istiyorum
Çocuk varsa çekişmeli dava açın takıları ve nafakayı alın

Merhaba herkese. Yoğun psikolojik baskı, ara ara fiziksel siddet iceren, aynı zamanda sevilip korunduğumu da hissettiğim (nasıl oluyorsa anlamıyorum) bir evlilikten cıktım. Eşimin baskı ve hakaretlerine devam etmesi uzerine (uzlasmasını beklemistim) , hemen işlemlere başladım. O da bunu kaldıramadı ve tamamen bittik. Uzun zamandır kendimi sorguluyorum, hata mı ettim, erken mi davrandım, duzelir miydi... artık bunları dusunmekten yuzum gulmez oldu. Sanki hayatım kararmış bitmiş gibi. Toplum baskısı da var tabi ki, karsı taraf alttan almayınca ben sorunluymusum gibi bakıyorlar. Ya da ben öyle hissediyorumdur bilmiyorum. Yakınımın tavsiyesiyle terapiye başladım her seyi anlattım. Terapistim ‘evet ayrılık kararı almadan önce bir danışmana gorunseniz iyi olabilirdi, olumlu sonuclanabilirdi’ dedi. Ben zaten kafamdaki sorularla artık yasayamadığım için terapiye gittim, boyle bir cevap alınca da cok uzuldum. Bir de ‘ artık gecmisi bırakalım ve kolaylastırıcı ol, anlasmaya bakıp bir sey talep etmeden bosanma sürecini bitir bence’ dedi. Terapistimin dedikleri sizce doğru mu? Evet cekismeli bosanma olayından cok rahatsızım, hakkımı talep etmiş olmak bile beni rahatsız ediyor. Zaten karsı taraf da ‘ne yuzle istiyorsun, sana şöyle şöyle iyilik yaptım, hicbir hakkın yok, bırakıp giden sensin’ diye bir yandan bastırıyor. Almazsam ilerde pişman olur muyum sizce? Onu danısmana götürmeyerek hata mı yaptım? Huzura kavusmak için ben ne yapacağım😔
merhaba aynı şeyleri yaşıyoruz. biz iki kez terapiye gittik ilgi psikiatristti zora girince seanslara gitmeyi bıraktı sözler verdi tutmadı bi sene geçti gene hiçbir değişiklik yok tekrar terapiye gittik hiçbir şey dğişmedi şimdi ayrıyız çekişmeli boşanıyoruz o da ayrılmadan 20 gün önce sen haklısın ben hayvanım diyip ağlarken boşanma davası açılınca çirkefleşti annesinin aklıyla iş yapmaya başladı ne kadar çirkef düşük insanlarmış gösterdiler yüzlerini. diyeceğim o ki hiç pişman olma 1 adam 2 adam olmaaaz nereye giderseniz gidin değişmeyecekti. hiç üzme kendini arkana bakma. eğer edineceğin birşey varsa avukatına danış gitme davalara sinirin bozulmasın çekişmeli boşanın

Merhaba herkese. Yoğun psikolojik baskı, ara ara fiziksel siddet iceren, aynı zamanda sevilip korunduğumu da hissettiğim (nasıl oluyorsa anlamıyorum) bir evlilikten cıktım. Eşimin baskı ve hakaretlerine devam etmesi uzerine (uzlasmasını beklemistim) , hemen işlemlere başladım. O da bunu kaldıramadı ve tamamen bittik. Uzun zamandır kendimi sorguluyorum, hata mı ettim, erken mi davrandım, duzelir miydi... artık bunları dusunmekten yuzum gulmez oldu. Sanki hayatım kararmış bitmiş gibi. Toplum baskısı da var tabi ki, karsı taraf alttan almayınca ben sorunluymusum gibi bakıyorlar. Ya da ben öyle hissediyorumdur bilmiyorum. Yakınımın tavsiyesiyle terapiye başladım her seyi anlattım. Terapistim ‘evet ayrılık kararı almadan önce bir danışmana gorunseniz iyi olabilirdi, olumlu sonuclanabilirdi’ dedi. Ben zaten kafamdaki sorularla artık yasayamadığım için terapiye gittim, boyle bir cevap alınca da cok uzuldum. Bir de ‘ artık gecmisi bırakalım ve kolaylastırıcı ol, anlasmaya bakıp bir sey talep etmeden bosanma sürecini bitir bence’ dedi. Terapistimin dedikleri sizce doğru mu? Evet cekismeli bosanma olayından cok rahatsızım, hakkımı talep etmiş olmak bile beni rahatsız ediyor. Zaten karsı taraf da ‘ne yuzle istiyorsun, sana şöyle şöyle iyilik yaptım, hicbir hakkın yok, bırakıp giden sensin’ diye bir yandan bastırıyor. Almazsam ilerde pişman olur muyum sizce? Onu danısmana götürmeyerek hata mı yaptım? Huzura kavusmak için ben ne yapacağım😔

Terapistinizin kadın olduğunu düşünmüyorum. Bence öncelikle farklı bir terapiste görünün özellikle de şema terapisti uygulayan birisi olsun. Yani şiddeti meşru görüp düzelebileceğini düşünen birisini bence yetkili mercilere şikayet etmelisiniz.

canım sadece ikinci cümlene bakarak acilen Stockholm sendromu konusunda farkındalık yaşamanı acilen bu adamdan ve terapistten kurtulmanı öneririm.

Ruh sağlığın için bu terapiye!!!! Devam etmemeni öneririrm.

Boşanmak için illaki sizi bicaklamasini filan beklemenizi rica edecekti terapistiniz sanırım.

Terapist bozuntusunun tavrı yetkili birimlere şikayet edilmeli.

Terapistin kurdugu bu cümle; zaten toplumun kanayan yarası olan kadına siddet konusunda insanları öfkelendirir. Sessiz kalmayın bence.
.hergun kadına hayvana çocuğa siddet haberlerinden nefret geldi zaten.

Bi de oturup beni dövmesini beklicem
.bu millet sapitti yemin ederim

merhaba aynı şeyleri yaşıyoruz. biz iki kez terapiye gittik ilgi psikiatristti zora girince seanslara gitmeyi bıraktı sözler verdi tutmadı bi sene geçti gene hiçbir değişiklik yok tekrar terapiye gittik hiçbir şey dğişmedi şimdi ayrıyız çekişmeli boşanıyoruz o da ayrılmadan 20 gün önce sen haklısın ben hayvanım diyip ağlarken boşanma davası açılınca çirkefleşti annesinin aklıyla iş yapmaya başladı ne kadar çirkef düşük insanlarmış gösterdiler yüzlerini. diyeceğim o ki hiç pişman olma 1 adam 2 adam olmaaaz nereye giderseniz gidin değişmeyecekti. hiç üzme kendini arkana bakma. eğer edineceğin birşey varsa avukatına danış gitme davalara sinirin bozulmasın çekişmeli boşanın
Bilmiyorum ki bazen öfke kontrolu yok kendini tutamıyor diyordum, bazen de ben seni terbiye etme hakkına sahibim gibi abuk cümleler kuruyordu. Bilinçli mi yapıyor hasta mı anlayamadım. Eşiniz gibi sen haklısın ben hayvanım demeyi bırakın evet haklı yanların var bile demedi, ben buyum işine gelmiyorsa gidebilirsin dedi. En buyuk dediği laf ( gitmeni istemem ama sen bilirsin). Bence eşinizin o lafından bile içiniz soğuyabilir ben de kendimi dunyanın en istenilmeyeni olarak goruyorum🤦🏻‍♀️

Ruh sağlığın için bu terapiye!!!! Devam etmemeni öneririrm.

Boşanmak için illaki sizi bicaklamasini filan beklemenizi rica edecekti terapistiniz sanırım.

Terapist bozuntusunun tavrı yetkili birimlere şikayet edilmeli.

Terapistin kurdugu bu cümle; zaten toplumun kanayan yarası olan kadına siddet konusunda insanları öfkelendirir. Sessiz kalmayın bence.
.hergun kadına hayvana çocuğa siddet haberlerinden nefret geldi zaten.

Bi de oturup beni dövmesini beklicem
.bu millet sapitti yemin ederim

Bir sonraki randevuya gitmedim, manipülasyon ile ilgili kitap filan aldım okuyorum. Beni nasıl silik bir insan haline getirdiğini görüyorum😭

Terapistinizin kadın olduğunu düşünmüyorum. Bence öncelikle farklı bir terapiste görünün özellikle de şema terapisti uygulayan birisi olsun. Yani şiddeti meşru görüp düzelebileceğini düşünen birisini bence yetkili mercilere şikayet etmelisiniz.

Ayrılığın ilk gunleri birisi daha terapiye gidin dedi ben duzelmez diye dinlemedim, terapist de olabilirdi deyince cok uzuldum bosuna mı yuvayı yıktım diye cunku karşı taraf hep sen yıktın, eften puften sebeplerle gittin diye suçlu hissettirdi

Back
X