- 14 Aralık 2019
- 206
- 155
- 18
- Konu Sahibi gunesligunlerimiistiyorum
Benim cok merak ettigim birsey var. Istanbulda terapist oldugunu iddia eden, ve sacma salak yorumlar yapan biri var, bu terapistin soyledikleri sanki o dedigim kisinin dedikleri!Merhaaba,
Ben boşanma kararınızdan sonra pişman olmanızı çok normal buldum, insan sevmediği "düzenin" bile yıkılmasından rahatsız oluyor. Bir kadın olarak kendinize değer verip, büyük bir karar alma cesareti gösterdiğiniz için sizi kutluyorum, yolunuz açık olsun. Kolay olmayacak ama sonuçtan ileride çok mutlu olacaksınız, bunu boşanmış bir ailenin çocuğu olarak söylüyorum iyi ki boşandılar! Bu arada yakınınızın "terapiste git" tavsiyesini de çok yerinde buldum. Bence de bu süreçte psikolojik destek almalısınız ama mevcut terapistinizin yaklaşımını hiç profesyonelce bulmadım.
Öncelikle "olumlu sonuçlanabileceğini" nerden biliyormuş da böyle konuşuyor, huylu huyundan kolay vazgeçer mi, ayrıca "birşey talep etmeden bırak" demesi de saçma bu konularda karar vermek bir terapiste duşmez normal bir terapist direk yargı cümleleri kullanmaz bu kararları size bırakır sadece sizin gerçekten ne istediğinizi bulmanızı sağlıyacak sorularla sizi yönlendirir sizi kötü hissettirecek yaklaşımlardan uzak durur.
Her "terapistim" diyen bu işi iyi yapmıyor maalesef. Yakın arkadaşımın yaşadığı problemden bahsedeyim size. Evlilğinden problem vardı eşiyle birlikte ayrı ayrı aynı terapiste gittiler. Arkadaşım kayınvalidesiyle sorun yaşıyordu terapisti ona "Kayınvalide sonuçta büyüğün, ona saygı duy, evliliği sen sürdüreceksin" falan gibi cevaplar verdi. Arkadaşımın psikolojisi daha da kötüleşti, sonra terapist değiştirdi ve yeni terapistine eskisinin söylediklerini anlattı. Yeni terapist kişisel olarak da eskisini tanıyordu dedi ki arkadaşıma "O psikolog maalesef mantalite olarak pek sağlıklı değil hep erkeklerin en haklı olduğunu düşünür, size de o yüzden öyle davranmış, söyledikleri tamamen bilim dışı ve yanlış" Sonra yeni terapistiyle arkadaşımın psikolojisi çok düzeldi şimdi sürekli bana ne kadar iyi olduğunu anlatıyor sesi çok iyi geliyor. Bence terapistinizi değiştirin
Konu sahibi, bu terapist istanbulda mi?