Bosanma asamasındayım terapistimin yorumunu sizlerle paylasmak istedim

O hangi terapist ya, senin fiziksel siddet gordugun iliskiye duzelir diyen. Bir adam boyleyse boyledir. Bosan ve hakkini talep et. Cunku bu senin hakkin. kadin oldugu icin dogustan ikinci sinif insan olmayi kabul eden insanlari da terapist de olsa doktor, hakim ne olursa olsun dinleme. Adam seni manipule ediyor ayrica suclu hissetmen icin. O zaman adam olsaymis boyle davranmasaymis. Uzlasmaci laftan anlayan biri olsa uzlaairdin belli ki.

Evliliğimden ikinci sınıf insan muamelesi ve manipüle sebebiyle kaçtım, meğer Turk toplumunun geneli öyleymiş. Saçma sapan bir toplum baskısıyla karşılaştım, suçluluk duygum dayanılmaz bir hal aldı terapiye gittim, adam da daha cok kafamı karıştırdı

Neden yani kiskanclik mi gereksiz mi goruyor para mi harcamak istemiyor ya da bir vukuat mi yasadiginiz satasan mi oldu asilan mi oldu?
Yok sataşan, asılan olmadı bir şey yaşamadık. Kıskançlıktan yapıyor. Bir yere kahve icmeye gitsek sürekli çevre masalara bakıyor erkek gelip bana bakıyor mu diye

Yok sataşan, asılan olmadı bir şey yaşamadık. Kıskançlıktan yapıyor. Bir yere kahve icmeye gitsek sürekli çevre masalara bakıyor erkek gelip bana bakıyor mu diye

Toplu tasimalara bindirmemesi getirip götürmesi , eğer ehliyet yoksa Bence güzel. Ancak bu güzellik açık görüşlü insanlarda güzel duruyor.

Toplu taşıma kullanmak her konuda zor.

Merhaba herkese. Yoğun psikolojik baskı, ara ara fiziksel siddet iceren, aynı zamanda sevilip korunduğumu da hissettiğim (nasıl oluyorsa anlamıyorum) bir evlilikten cıktım. Eşimin baskı ve hakaretlerine devam etmesi uzerine (uzlasmasını beklemistim) , hemen işlemlere başladım. O da bunu kaldıramadı ve tamamen bittik. Uzun zamandır kendimi sorguluyorum, hata mı ettim, erken mi davrandım, duzelir miydi... artık bunları dusunmekten yuzum gulmez oldu. Sanki hayatım kararmış bitmiş gibi. Toplum baskısı da var tabi ki, karsı taraf alttan almayınca ben sorunluymusum gibi bakıyorlar. Ya da ben öyle hissediyorumdur bilmiyorum. Yakınımın tavsiyesiyle terapiye başladım her seyi anlattım. Terapistim ‘evet ayrılık kararı almadan önce bir danışmana gorunseniz iyi olabilirdi, olumlu sonuclanabilirdi’ dedi. Ben zaten kafamdaki sorularla artık yasayamadığım için terapiye gittim, boyle bir cevap alınca da cok uzuldum. Bir de ‘ artık gecmisi bırakalım ve kolaylastırıcı ol, anlasmaya bakıp bir sey talep etmeden bosanma sürecini bitir bence’ dedi. Terapistimin dedikleri sizce doğru mu? Evet cekismeli bosanma olayından cok rahatsızım, hakkımı talep etmiş olmak bile beni rahatsız ediyor. Zaten karsı taraf da ‘ne yuzle istiyorsun, sana şöyle şöyle iyilik yaptım, hicbir hakkın yok, bırakıp giden sensin’ diye bir yandan bastırıyor. Almazsam ilerde pişman olur muyum sizce? Onu danısmana götürmeyerek hata mı yaptım? Huzura kavusmak için ben ne yapacağım😔
Terapistinizin diplomasını sorgulayabilirmisiniz? Zira günümüzde bu işte çok para(!) olduğunu düşünen insanlar 2 kitap okuyup kendine terapist diyor. Hiç bir kendini bilen danışman böyle saçma cümleler kurmaz. Hayatınızı etkileyecek şeylerden bahsediyoruz. Varsayalım ki dinlediniz ve anlaşmalı boşandınız. Yıllar sonraoldu ki pişman oldunuz neden zorlamadım diye. Sizinle beraber bu pişmanlığı yaşayacak mı terapistiniz? Tabiki hayır. O zaman nasıl bu denli rahat yönlendi,rme yapabilir?????

Allah allaah, ben hiç "bence şöyle yapmalısın" diye Güzin abla gibi tavsiye veren terapist görmedim. O kadar ailemle, ilişkiler problem yaşadım bı tanesi " birazcık alttan al" demedi. Bu nasıl terapist anlamadım valla

Merhaba herkese. Yoğun psikolojik baskı, ara ara fiziksel siddet iceren, aynı zamanda sevilip korunduğumu da hissettiğim (nasıl oluyorsa anlamıyorum) bir evlilikten cıktım. Eşimin baskı ve hakaretlerine devam etmesi uzerine (uzlasmasını beklemistim) , hemen işlemlere başladım. O da bunu kaldıramadı ve tamamen bittik. Uzun zamandır kendimi sorguluyorum, hata mı ettim, erken mi davrandım, duzelir miydi... artık bunları dusunmekten yuzum gulmez oldu. Sanki hayatım kararmış bitmiş gibi. Toplum baskısı da var tabi ki, karsı taraf alttan almayınca ben sorunluymusum gibi bakıyorlar. Ya da ben öyle hissediyorumdur bilmiyorum. Yakınımın tavsiyesiyle terapiye başladım her seyi anlattım. Terapistim ‘evet ayrılık kararı almadan önce bir danışmana gorunseniz iyi olabilirdi, olumlu sonuclanabilirdi’ dedi. Ben zaten kafamdaki sorularla artık yasayamadığım için terapiye gittim, boyle bir cevap alınca da cok uzuldum. Bir de ‘ artık gecmisi bırakalım ve kolaylastırıcı ol, anlasmaya bakıp bir sey talep etmeden bosanma sürecini bitir bence’ dedi. Terapistimin dedikleri sizce doğru mu? Evet cekismeli bosanma olayından cok rahatsızım, hakkımı talep etmiş olmak bile beni rahatsız ediyor. Zaten karsı taraf da ‘ne yuzle istiyorsun, sana şöyle şöyle iyilik yaptım, hicbir hakkın yok, bırakıp giden sensin’ diye bir yandan bastırıyor. Almazsam ilerde pişman olur muyum sizce? Onu danısmana götürmeyerek hata mı yaptım? Huzura kavusmak için ben ne yapacağım😔

Hangi terapist o ya şaka mu bu? Şiddet var şiddet ne terapisi?

Ben de boşandım, böyle diyen terapistin de alnını karışlarım. Hakkını al, mahkemeye gitmek uğraşmak zorunda değilsin, avukata vekalet verebiliyorsun.

Bir uzmandan bunları duymak beni uzdu, cunku tam da zorlandığım konularda ters görüş bildirdi. Evet beni onaylaması gerekmezdi, hayatımda ilk kez terapiste gittim o sebeple burada da terapistlerin gorusleri degisebiliyor mu, ne yapmalıyım diye sormak istedim

Her terapist iyi değil maalesef kendisi terapist olup evliliğinde sorunlar olan ve çözemeyenleri de okudum. Bence terapistinizi değiştirin.

Bir de bazı bakış açıları daha doğrusu ataerkil bakış açısını hiç bir okul , üniversite değiştiremiyor. Sizin terapist de böyle.

Terapist birçok şey söylemiştir,bu ihtimalin sizi bu kadar sarsması benzer şeyler düşünmenizden ötürü aslında.

Merak ediyorsanız söyliim kişisel özellikler terapide çook zor değişir,en fazla törpülenir dönüşür ama tamamen ortadan kalkması çok zordur

Toplu tasimalara bindirmemesi getirip götürmesi , eğer ehliyet yoksa Bence güzel. Ancak bu güzellik açık görüşlü insanlarda güzel duruyor.

Toplu taşıma kullanmak her konuda zor.
Evet guzel de kıskanclıktan yaptigi icin bunalıyordum, dönüşte kulaklığımı takıp yürümek istiyorum, bu bana iyi gelecek bir sey mesela. Olmuyor

Allah allaah, ben hiç "bence şöyle yapmalısın" diye Güzin abla gibi tavsiye veren terapist görmedim. O kadar ailemle, ilişkiler problem yaşadım bı tanesi " birazcık alttan al" demedi. Bu nasıl terapist anlamadım valla

Şiddetle ilgili sorduğum soruyu kişisel algıladı diye tahmin ediyorum. Bu kadar üzülmem normal mi, şiddet karşısında nasıl düşünmeliyim ne yapmalıydım vs gibi sorular sordum

Her terapist iyi değil maalesef kendisi terapist olup evliliğinde sorunlar olan ve çözemeyenleri de okudum. Bence terapistinizi değiştirin.

Bir de bazı bakış açıları daha doğrusu ataerkil bakış açısını hiç bir okul , üniversite değiştiremiyor. Sizin terapist de böyle.

Bıktım vallahi ataerklil bakıştan da , toplum baskısından da, erkek üstünlüğünden de

Bıktım vallahi ataerklil bakıştan da , toplum baskısından da, erkek üstünlüğünden de

Aynen öyle...

Boşanma dönemim ve sonrasında gördüm ki toplumda evliliklerin çoğu ataerkil, kadınların evliliği yürütmesiyle gidiyor, dışarıya rol yapan çok insan var...

İnşallah değişir, bizlerin yetiştirdiği çocuklar da evliliğin sorumluğunu alabilecek insanlar olur, olmayan da evlenmez.

Bir de cidden "evlen" baskısı çok fazla. Evliliğin sorumluğunu alamayacak insanlar evleniyor, sonra tüm sorumluluk bir tarafa yükleniyor tabi ki çoğunlukla kadınlara. Kadınlar anne olma hayaliyle evleniyor, adamda da baba olma sorumluluğu yoksa hoppp yine tüm sorumluluk kadına. Sonra da adamlar çok bakımsızsın ay hayatın çocuk oldu ay benimle ilgilenmiyorsun diye aldatmaya başlıyor.

Bana anormal gelmedi terapistin söyledikleri. Siz almak istediğiniz gibi almışsınız. Olumlu sonuçlanabilirdi demiş yüzde yüz eşini bambaşka bir insana dönüşürdü, şimdi ayrılmamamış olurdunuz, çok yanlış yapmışsın dememiş neticede. Sizin kafanızda acaba farklı olabilir miydi sorusu olduğu için aldığınız cevabı oraya çekmişsiniz. Terapistiniz boşanmanın en kısa sürede sonlanacağı yolu önermiş. Sizin psikolojinizi düşünerek ve yine bence diye belirtmiş. Siz ne talep ettiniz, karşı taraf ne talep etti bilmiyorum ama yeter ki boşanalım yeter ki bitsin, gitsin diye düşünenler için en kökten çözüm uzatmayıp anlaşmalı boşanmak.
Size özel mesaj gonderemedim rica etsem bna gonderir misiniz bir şey sormak istiyorum

Suraya yaziyorum, cift terapistine gittiginiz gun, sizinki gibi birinin iflah olmayacagini anlayip, daha 1.seansin sonunda cikista "Allah seni bildigi gibi yapsin" der, cat diye davayi acardiniz. Kisaca, yaptiginiz bir hata filan yok.
Ayrica, alabileceginiz haklarinizi da catir catir alin. Iyilik yapmismis....terkeden sizmissiniz....sakin bu laf oyunlarina kanmayin. Sanki siz hic iyilik yapmadiniz.

Hakkınızı almaktan utanmayın. Dunyanın en ıyı erkegınıde getirsen bosanma zamani hepsi çirkefleşiyor emin olun. Kendin gittin demesini bilirler ama neden gitti diye sormazlar. Hakaret ofke belki terapiyle atlatılırdı ama şiddetin telafisi bence olmaz kimsenin kimseye vurmaya hakkı yok ben bir kere asırı uykusuzlukla kızıma vurdum iki gun agladım vicdan azabından hala ıcım cız eder😟

Suraya yaziyorum, cift terapistine gittiginiz gun, sizinki gibi birinin iflah olmayacagini anlayip, daha 1.seansin sonunda cikista "Allah seni bildigi gibi yapsin" der, cat diye davayi acardiniz. Kisaca, yaptiginiz bir hata filan yok.
Ayrica, alabileceginiz haklarinizi da catir catir alin. Iyilik yapmismis....terkeden sizmissiniz....sakin bu laf oyunlarina kanmayin. Sanki siz hic iyilik yapmadiniz.
Mutlu olsam terk eder miydim dedim eften püften sebeplerle gittin diyor. Her erkek boyle mi bilmiyorum bn gitmeden once öldürürüm, eve bişi almam aç bırakırım (hamileyim) die tehdit etti. Tamam belki boş tehdit ama nereye kdr ki😞

Mutlu olsam terk eder miydim dedim eften püften sebeplerle gittin diyor. Her erkek boyle mi bilmiyorum bn gitmeden once öldürürüm, eve bişi almam aç bırakırım (hamileyim) die tehdit etti. Tamam belki boş tehdit ama nereye kdr ki😞
Ona gore eften puften. Size gore degil. Bakin tehditlere bogun egmeyip, dik durdugunuz icin kendinizle gurur duyun. Keske ben de sizin gibi dik durabilseydim.
Onunuze bakin

Back
X