• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanma - Birlikte Yaşama

Tess of the Durbervilles

😒 köy 🤨 istemez
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2016
658
1.519
63
Merhaba hanımlar,

Aslında bir dert değil. Sadece aklıma takıldığı için yazıyorum. Bekar biri olarak buradaki boşanma konuları oldukça göze çarpıyor.

Acaba evlenenler önceden birlikte yaşama şansına sahip olsalardı boşanma sayısı azalır mıydı?

Birlikte yaşadıktan sonra evlenenler özellikle siz ne düşünüyorsunuz?

Merhaba hanımlar,

Aslında bir dert değil. Sadece aklıma takıldığı için yazıyorum. Bekar biri olarak buradaki boşanma konuları oldukça göze çarpıyor.

Acaba evlenenler önceden birlikte yaşama şansına sahip olsalardı boşanma sayısı azalır mıydı?

Evlenmek ile birlikte yaşamak birbirinden çok farklı. Belki biraz daha iyi tanıma şansı bulursun ama evliliğin dinamikleri ve psikolojisi cidden çok başka. Dünya evine girmeden anlaşılmıyor😂

Birlikte yaşamadım ama düşününce boşanmalar daha az olur gibi geliyor. Dışarıda görüşmek ile aynı evi paylaşmak farklı şeyler çünkü. İnsanın birbirine karşı sorumluluğu artıyor aynı evi paylaşınca.
Evlilik önce birlikte yaşamak evliliğin bir ön gösterimi olabilir gibi geliyor bana.

Birlikte yaşamadım ama yaşayan çok kişi biliyorum. Çoğunluk ailesinden gizliyor bu durumu. O yüzden pek de evlilik gibi olmuyor. Evlendiğiniz zaman sadece eşinizle değil bir sürü insanla geçinmeye çalışıyorsunuz. Özellikle evliliğin ilk yılları, senin ailen - benim ailem gerginlikleriyle geçiyor.
Birlikte yaşamaya aileler de dahil ediliyorsa evlilik hazırlığı gibi olabilir ama diğer türlü olduğunda yine sürprizlerle dolu günler sizi bekliyor demektir😂

Merhaba hanımlar,

Bir arkadasimiz vardi.. sevgilisiyle 7 yıl ayni evi paylasmislardi. Gayette genis insanlardi. Karikoca gibi olmuslardi artik. Yaslari 37 civari idi ozmnlar
Neyse bunlar evlendiler. Kokteyl nikah yaptilar, sizi karıkoca ilan ettik dediklerinde herkesin icinde opuserek kutladilar birbirlerini.
Bu abla ve abimiz 7ay sonra boşandı !! Cocuklari da yoktu o sırada allahtan.
Diyecegim o ki, 7 yıl aynı evi paylasmissin herseyini biliyorsun.. gidip evleniyorsun ve 7ay sonra boşanıyorsun..
Ne degismis olabilir, aklim almiyor hala 🤔

Bir arkadasimiz vardi.. sevgilisiyle 7 yıl ayni evi paylasmislardi. Gayette genis insanlardi. Karikoca gibi olmuslardi artik. Yaslari 37 civari idi ozmnlar
Neyse bunlar evlendiler. Kokteyl nikah yaptilar, sizi karıkoca ilan ettik dediklerinde herkesin icinde opuserek kutladilar birbirlerini.
Bu abla ve abimiz 7ay sonra boşandı !! Cocuklari da yoktu o sırada allahtan.
Diyecegim o ki, 7 yıl aynı evi paylasmissin herseyini biliyorsun.. gidip evleniyorsun ve 7ay sonra boşanıyorsun..
Ne degismis olabilir, aklim almiyor hala 🤔
Demek evlilikte birbirlerinin 7 yıldır görmedikleri yüzünü görmüşler 😳😳

Demek evlilikte birbirlerinin 7 yıldır görmedikleri yüzünü görmüşler 😳😳
🤣🤣 🤷🏼‍♀️
7 yıl az degil , kimse okdr rol yapamaz bence. Koskaca 7 yıl ayni evin icinde..
Bir imza mıdır yani herseyi degistiren? Neden oyle oldular bilmiyorum da hic🙄

Ayni bosanmalar devam eder
Erkekler bekarken oldukca naif nazik destekci olur evlenince onlar icin hersey biter artik blofe gerek yoktur
Kadinlarda bekarken oldukca fedakar olabiliyo
Sonrasi binpismanlik tabi
Bosanmalarin cogu aldatilma uyumsuzluk ortak bi noktada anlasamama es ailesine itaat vsdir
Bunlari evlenmeden once gormek oldukca guctur

Bence, evlenecek çiftlere evlenmeden önce, evli olanlarada belirli aralıklarla bir takım testler uygulanmalı ve bu testleri geçemeyenlere evlilik izni verilmemeli, evli olanlarda devlet zoruyla boşanmalı.Geçebilenlerde ödüllendirilmeli. O zaman kimse mecburiyetten evli kalmaz, yada ottan çöpten sebeplerle ayrılığa razı gelmez,yeterlilik testini geçemeyenler evlenemez, geçinen doğru düzgün geçinir giderdi.:KK54:

Belki miktar etkili olsada çok da birşey değiştireceğini düşünmüyorum. Zira çok fazla 5 yıl üstü evli kalıp boşananda var o zaman sorarlar adama bunca sene ne bekledin diye. Burada insanların birbirlerine tahammülleri ile ve sevgileride azalıyor. Beraber yaşamanın normalleşmesi ile beraber erkekler zaten baba olmayı düşünmedikçe evlenmez, belki baba olsalarda evlenmezler; zira boşanma durumunda maddi yönden külfet altına giren onlar olduğu için böyle bir seçenek varken, kaçınmalarıda normal bana göre.

Back
X