• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanma davası anlaşmalı ve çekişmeli boşanma

cerencosan

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2022
1
0
1
22
Arkadaslar 5 yıldır birlikteyız 7 aylik evliyiz bosanma kararı aldık fakat evliliğimiz 1 yılı doldurmadığı için anlaşmalı boşanamıyoruz çekişmeli boşanma için avukat gerekli mi 20 gundur baba evindeyim hala dilekçe vermedi avukat arıyorum diyor sizce avukat gerekli mi

Yasal olarak avukatsız boşanamazsınız diye bir kaide yok. Yapabileceğinize inanıyorsanız dava sürecini başlatabilirsiniz.

Arkadaslar 5 yıldır birlikteyız 7 aylik evliyiz bosanma kararı aldık fakat evliliğimiz 1 yılı doldurmadığı için anlaşmalı boşanamıyoruz çekişmeli boşanma için avukat gerekli mi 20 gundur baba evindeyim hala dilekçe vermedi avukat arıyorum diyor sizce avukat gerekli mi
1 yıl dolunca ortak dilekçe ile anlaşmalı ayrılabiliyorsunuz. Çekişmeli de süreç çok daha uzun olmayacak mı ?

İnternetten süre bazlı araştırın isterseniz.

Çekişmelide avukat gerekir zorunlu değil tabi ama haklarınız için çok önemli özellikle dilekçe aşamaları çok zor. İkiniz de karalıysanız evleri ayrılın davayı 1 yıl dolunca açın. Çekişmeli çok uzun sürüyor yıllarınız gider

Eğer çalışıyorsanız ve baba evinde 5 ay daha dururum sıkıntı olmaz diyorsanız 1 yılı doldurup anlaşmalı şekilde boşanın derim. Yoksa, avukat tutmanız sizin için daha iyi. Çekişmeli boşanmalar çok çetrefilli ve uzun süren davalar.

Back
X