Boşanma davasi nafaka

dolunayy123

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2024
26
7
1
30
Biz dava açılmadı fakat boşanma aşamasındayız eş kişisi ile biri 9 diğeri 4 yaşında oğlum var ikisine 3500 tl nafaka vermekte ısrarcı günümüz sartlari belli ben 10 bin istiyorum çünkü başka türlü para vercek bir kişi değil okul her türlü giderleri için sizce iki yavruma ne kadar nafaka alabilirim (çalışmıyorum) ama çalışıcam davada kabul etmesem onun verdiği rakamı veya protokolü imzalamasam ne olur ? Fikirlerinize çok ihtiyacım var

3500 ile iki çocukla binadan çıkıp 5 adım attığınızda zaten bitiyor. Kabul etmeyin anlaşmalı mı boşanıyorsunuz? Ne iş yapıyor geliri nasıl?

3500 ile iki çocukla binadan çıkıp 5 adım attığınızda zaten bitiyor. Kabul etmeyin anlaşmalı mı boşanıyorsunuz? Ne iş yapıyor geliri nasıl?
O eger 3500 kabul edersem anlasmali boşanicak ben kabul etmezsem çekişmeli açarım diyor sen çalış bak çocuklara diyor

Çekişmeli çok uzun yorucu bir süreç sabrınız varsa devam edin ama davada belli bir sürece kadar o 3500ü de alamayacaksınız. Ya da direk iş bakmaya başlayın boşanılan eşin eline bakarak geçim olmaz o da bu zaafınızı bildiği için istediği gibi kullanacaktır size karşı.

3500 1 çocuğa yetmez bu çocukların gıda barınma eğitim sağlık harcamaları ne olcak temel ihtiyaç bunlar
çekişmeli açın o süreçte de tedbir nafakası koydurun
hakkınızı alın o çocuklar büyüyecek büyüdükçe masrafları çok fazla artacak
sizde tazminat ve çocuklara ciddi oranda nafaka isteyin
kendi sizle anlaşmaya yönelsin
yükü tek başınıza sırtlanmayın siz anneyseniz o da baba yapmak zorunda

10 bin bile 2 çocuğa az
O eger 3500 kabul edersem anlasmali boşanicak ben kabul etmezsem çekişmeli açarım diyor sen çalış bak çocuklara diyor
ya bu erkekler gerçekten çok ş.siz boşanmayın diye mı yapıyor 3500 ile iki çocukla ne yapacaksınız? adamın durumu nasıl işi kendine mı ait bu konularda detay verir misiniz ona göre akıl verelim size.

Arkadaşım çekişmeli boşanıyor boşanma sürecinde nafaka alıyor. Verdiği miktar çok az çocuklar için. İyi bir avukatınız vardır İnşallah.

Çekişmeli çok uzun yorucu bir süreç sabrınız varsa devam edin ama davada belli bir sürece kadar o 3500ü de alamayacaksınız. Ya da direk iş bakmaya başlayın boşanılan eşin eline bakarak geçim olmaz o da bu zaafınızı bildiği için istediği gibi kullanacaktır size karşı.
tedbir nafakası alır dava sonuçlanana kesinleşene kadar, onu bağlıyorlar genelde gecikmeden.

ha iş baksın tabi o ayrı. 10 bin bile alsa boşanınca nerede kalacak, ev vs. var mı acaba...

Nafakayı kendi kafasına göre belirleyemezki.
Dava sürüyorsa maaşının belli bi yüzdesi hakkın o ne derse desin. Onun demesiyle olacak birşey değilki bu.

tedbir nafakası alır dava sonuçlanana kesinleşene kadar, onu bağlıyorlar genelde gecikmeden.

ha iş baksın tabi o ayrı. 10 bin bile alsa boşanınca nerede kalacak, ev vs. var mı acaba...
Tedbir nafakası 2. duruşma gibi bağlanıyor o da nerden baksanız 3 6 ay sürer o süreçte bir plan olması lazım, sonra toplu ödeniyor ödenmeyen aylar, haklısınız

Ben şükür bakarım çalışırım ama sorumluluk hiç almıyor o yuzrn
10 bin bile 2 çocuğa az

ya bu erkekler gerçekten çok ş.siz boşanmayın diye mı yapıyor 3500 ile iki çocukla ne yapacaksınız? adamın durumu nasıl işi kendine mı ait bu konularda detay verir misiniz ona göre akıl verelim size.
Teseron işçi 30 bin aliyor

Çekişmeli boşanmayıp tüm haklarını almadığın için çok pişman olursun. Avukatınızla konuşun çekişmeliye dönerse ne kadar nafaka bağlar mahkeme. Ve en en önemlisi tefe tüfe oranı mutlaka yazsın dilekçenizde. O yazmazsa anlaşmalı protokolde asla imzalamayın

Oh ne ala. Ebeveynler boşanınca çocuklardan boşanılmaz diyoruz hep ama belli ki adam çocukları da boşalmaya çalışıyor. Terbiyesiz. Sizin anne babanız dahil kimse ortak çocuklarınıza bakmakla yükümlü değil. Yaparlar, severler o ayrı. O anne babanızın insanlığı. Bir an önce kurtulmak istiyorum diyorsanız kabul edip belirli bi süresi var mı bilmiyorum boşanma gerçekleştikten sonra nafaka artırma davası bi seçenek olmaz mı? Bilmiyorum fikir yürüttüm. He ama ben uğraşırım önemli değil diyorsanız çekişmeli olsun o zaman. Neyse hakkınız onu alın. Sadece siz değil çocuklarınızında hakkı o zaten.

Back
X