Boşanma Davası ve mal paylaşımı

melisdemir83

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2015
20
4
1
42
Eşimle şiddetli geçimsizlik var ve ailesi beni tehdit edip evden kovdu bende dayanamadım ve eşyalarımı toplayıp kendi ailemin yanına geldim, ben çalışmıyorum ve çocuğumda yok 1,5 yıllık evliyiz. ancak kendime bakabilmem için eşimden nafaka talep edebilirmiyim ? ayrıca eşimin üzerine bir ev var ve hala onun borcunu ödüyor boşanma davasına kadar başkasının üzerine geçirebilir veya satabilir bende aile konut şerhi koydurtmak istiyorum ki boşanma davasına kadar malını satmasın, ancak eşimin üzerine olan evde ailesi kalıyor, ailesi üzerine olan evde de biz oturuyoruz bende aile konutu şerhi koydurtmak istiyorum ancak benim ikametgahımda ailesinin üzerine olan evde kayıtlı.eşime dediğimde kabul etmedi. ben nasıl aile konutu şerhi koydutturum lütfen bana yol gösterin.

Eşimle şiddetli geçimsizlik var ve ailesi beni tehdit edip evden kovdu bende dayanamadım ve eşyalarımı toplayıp kendi ailemin yanına geldim, ben çalışmıyorum ve çocuğumda yok 1,5 yıllık evliyiz. ancak kendime bakabilmem için eşimden nafaka talep edebilirmiyim ? ayrıca eşimin üzerine bir ev var ve hala onun borcunu ödüyor boşanma davasına kadar başkasının üzerine geçirebilir veya satabilir bende aile konut şerhi koydurtmak istiyorum ki boşanma davasına kadar malını satmasın, ancak eşimin üzerine olan evde ailesi kalıyor, ailesi üzerine olan evde de biz oturuyoruz bende aile konutu şerhi koydurtmak istiyorum ancak benim ikametgahımda ailesinin üzerine olan evde kayıtlı.eşime dediğimde kabul etmedi. ben nasıl aile konutu şerhi koydutturum lütfen bana yol gösterin.
Bence hemen bir avukata git zaman kayip etme iycene danis

yani anladığım kadarıyla o evler üzerinde maddi bir katkın yok, madem şiddetli geçimsizlik yaşıyorsun, kurtulacağına dua et bırak o da ne hali varsa görsün. yoksa davan da uzayabilir.

bir katkım olmadı ama bu 1,5 yılda ev kredisi ödüyoruz diye maddi açıdan hiç birşey yaşayamadım ne biyere götürür ne bişey alır. bu süre zarfında burnumdan getirdi ben ondan bişey istemeden bırakmamı istiyor zaten olan bana olacak gelirim yok ailemin yanındayım

Avukatla halletcrn bu isleri burda degil esinin evi evlilik icersinde alindiysa halkin var kim oturursa otursun .avukata git danis

bir katkım olmadı ama bu 1,5 yılda ev kredisi ödüyoruz diye maddi açıdan hiç birşey yaşayamadım ne biyere götürür ne bişey alır. bu süre zarfında burnumdan getirdi ben ondan bişey istemeden bırakmamı istiyor zaten olan bana olacak gelirim yok ailemin yanındayım
Ev evlendikten sonra alindiysa alirsin hakkini ama bir an once satilmamisi ixin el koydur... hemen avukata git

Ev evlendikten sonra alindiysa alirsin hakkini ama bir an once satilmamisi ixin el koydur... hemen avukata git

Avukata gidicem ancak dediğim gibi çalışmıyorum maddi gelirim yok dava açmam için avukata para ödemem gerekir ama dediğim gibi maddiyatım yok o yüzden burdan araştırıyorum ne yapabilirim yani o dava açarsa hazırlıklı olayım.bu arada evi Evlenmeden önce aldı ama evliliğim süresince bütün paramızı ona verdik yinede hakkım yok mu

Niye evlendiği, değer gormedigin biriyle ziynet eşyaların varsa senindir evlilikten önce olan birşey gelirin olmadığı için birşey yapamazsın amacın bosanmaksanbosan bitsin

Nafaka talep edebilirsin.boşanmakla yoksulluğa düşecek tarafa karşı tarafın ekonomik gücü oranında yoksulluk nafakası bağlanır.
Aile konutu olabilmesi için o konutta sizin evlilik birliğini sürdürüyor olmanız gerekir.Aile konutu şerhi koyduramazsınız.
Varsa ziynet eşyalarınızı sizde değilse onları talep edebilirsiniz.evlenmekle zarar ziyana uğradıysanız ve bunları ispat edebildiğiniz oranda maddi tazminat,şayet evlilik birliği devam ederken şiddet,onur kırıcı davranış,zina vs ile karşılaştıysanız manevi tazminat talep edebilirsiniz.talep etmeniz demek mahkemenin mutlaka size o miktarı vereceği anlamına gelmez öncelikle tanıkla,varsa belgeyle iddialarınızı ispatlamalısınız aksi takdirde talepleriniz reddedilir ve karşı tarafa kaybettiğiniz ölçüde varsa avukatları vekalet ücreti ödemek zorunda kalırsınız.
En kısa zamanda bir avukata giderek davanızı avukat kanalı ile takip edin alsi halde dimyata pirince giderken eldeki bulgurdan olursunuz.

Yettim..
oncelikle calismadigin icin bagli bulunduğun il'den ucretsiz awukat talep edin.. ama muhakkak awukatin olmali..ewde seninde hakkin var hakkini alirsin mesela ew 100 milyar ewin 30 milyar borcu kaldi..sana dusen borc ciktindan sonra 35milyardir..ayrica calismadigin surece tedbir nafakasi yoksulluk nafakasi dahil alirsin..bu arada ev krediliyken de satila biliyor..en kisa surede adliyeye gitmek zorundasin..

Avukata gidicem ancak dediğim gibi çalışmıyorum maddi gelirim yok dava açmam için avukata para ödemem gerekir ama dediğim gibi maddiyatım yok o yüzden burdan araştırıyorum ne yapabilirim yani o dava açarsa hazırlıklı olayım.bu arada evi Evlenmeden önce aldı ama evliliğim süresince bütün paramızı ona verdik yinede hakkım yok mu
Baro paranda olmasa avukat veriyor sana nafa ztn alcan bosanca sana aylik baglarlar calismadigin icin. Bence sen bir an önce barodan avukat talebinde bulun interntten arastir burda dermen arama profesyonel bu isten anliyanlarla görüs

Calis yada calisma, evlilik doneminde edinilen mallar, paylasilir diye biliyorum.
Yine de avukata danisip biran once tedbir almak en iyisi.

Yettim..
oncelikle calismadigin icin bagli bulunduğun il'den ucretsiz awukat talep edin.. ama muhakkak awukatin olmali..ewde seninde hakkin var hakkini alirsin mesela ew 100 milyar ewin 30 milyar borcu kaldi..sana dusen borc ciktindan sonra 35milyardir..ayrica calismadigin surece tedbir nafakasi yoksulluk nafakasi dahil alirsin..bu arada ev krediliyken de satila biliyor..en kisa surede adliyeye gitmek zorundasin..

benim ikametgahım istanbulda ama ben izmire ailemin yanına geldim izmir borosundan avukatla bunu halledebilirmiyim

Halledebilirsin...sorun degil..ama muhakkak ucretsiz avukat iste..

içime şüphe düştü kusura bakmayım sormadan edemiycem
şimdi normalde bir avukat tutsan yüksek mevla ister, ancak baro ücretsiz avukatlık yapıyo diyosunuz ya acaba davamda çok dikkate almadan yani pek fazla ilgilenmezse diye aklıma takıldı

Bulunduğun yerdeki baronun adli yardım servisleri var.oraya başvur.maddi durumun kötü olduğunu belgelendirerek (muhtardan fakirlik kağıdı ile) ücretsiz avukat edinebilirsin.yarın ilk iş baroyu ara hangi evraklar lazım diye sor( adli yardjm için) onları toparla ve görüşmeye git.belirli bir süre sonra sana avukat atarlar.avukatın kim olduğunu iletişim bilgilerini verirler.sana atanan avukatı ara randevu al en kısa zamanda görüş.
Tek başına yütütemezdin çok zor.

şimdi normalde bir avukat tutsan yüksek mevla ister, ancak baro ücretsiz avukatlık yapıyo diyosunuz ya acaba davamda çok dikkate almadan yani pek fazla ilgilenmezse diye aklıma takıldı

Ev kredili alındıysa ne zaman alındığının önemi yok evliliğinizde kredi ödendi sonuçta. Başka hakların da olabilir. Burdan sana fikir veririz ancak sonuçta avukata gitmek zorundasın. Borçlan tanıdık bul bir şey yap. Sonunda mecbur gideceğin bir yer. para için vakit kaybetme. Bir an önce şerh koydur ev satılmasın. Eğer davayı eşin açarsa muhtemelen nafaka da bağlaması gerekir. Ancak boşanmayı haklı gösterecek bir delili olmaması lazım.

Back
X