Boşanma Davası ve mal paylaşımı

Hepinize teşekkür ederim. dediklerinizi yapıcam gelişmelerden haberdar etmeye çalışıcam tekrar ilginize teşekkür ederim Allaha emanet olun.

Yanlış anlamadıysam ev ailenin üzerine. Dolayısıyla eşinin ödediği kredi ya konut kredisi değil, yada babaya yardım anlamında ödüyor.

Ev eşinin üzerine değilse bi hak talep edemezsin. Zaten evin baba üzerine alınmasının amacı bu.

Yanlış anlamadıysam ev ailenin üzerine. Dolayısıyla eşinin ödediği kredi ya konut kredisi değil, yada babaya yardım anlamında ödüyor.

Ev eşinin üzerine değilse bi hak talep edemezsin. Zaten evin baba üzerine alınmasının amacı bu.

Eşimin üzerine olan evde kendi ailesi oturuyor. bizim oturduğumuz ev ise ailesinin üzerine

Nafaka alırsın calısana kadar.dayak psıkolojık sıddet varsa vs tazminat alırsın.yoksulluk nafakası alırsın.dava devam ederken tedbır nafakası alırsın.dugun kasetlerını al .zıynet esyalarını alırsın takılan altın vs.ev esyalarını bolusursun ancak ev önceden alınmış hak talep edemezsın

Eşimle şiddetli geçimsizlik var ve ailesi beni tehdit edip evden kovdu bende dayanamadım ve eşyalarımı toplayıp kendi ailemin yanına geldim, ben çalışmıyorum ve çocuğumda yok 1,5 yıllık evliyiz. ancak kendime bakabilmem için eşimden nafaka talep edebilirmiyim ? ayrıca eşimin üzerine bir ev var ve hala onun borcunu ödüyor boşanma davasına kadar başkasının üzerine geçirebilir veya satabilir bende aile konut şerhi koydurtmak istiyorum ki boşanma davasına kadar malını satmasın, ancak eşimin üzerine olan evde ailesi kalıyor, ailesi üzerine olan evde de biz oturuyoruz bende aile konutu şerhi koydurtmak istiyorum ancak benim ikametgahımda ailesinin üzerine olan evde kayıtlı.eşime dediğimde kabul etmedi. ben nasıl aile konutu şerhi koydutturum lütfen bana yol gösterin.
Baktım bir avukat aranıyor. Geldiiimm. Öncelikle ikametgahınızı kendi evinizin adresine alın, belki o evde oturanlar yani kayınvalideniz vs. ikametgahta görünüyorsa tapuyu, evlilik cüzdanınızı, nüfus cüzdanınızı yanınızda götürün. Bu işlem nüfus müdürlüğünde. Sonra size verilen evrakı yine o evin mahalle muhtarlığına götürün. Kayit adrese yapılsın. Oradan ikametgah belgesi alın( bazen nüfustan ilk aldığıniz belgede geçerli olur) evlilik cüzdanınızla tapu müdürlüğune gidin. Normalde bu şekildeydi. 2 senedir daha çok şirket ağirlıklı işlere baktığımdan yasal bir değişiklik var mı bu konuda bilmiyorum. İnşallah yardımcı olmuşumdur. Allah kolaylık versin.

Avukata gidicem ancak dediğim gibi çalışmıyorum maddi gelirim yok dava açmam için avukata para ödemem gerekir ama dediğim gibi maddiyatım yok o yüzden burdan araştırıyorum ne yapabilirim yani o dava açarsa hazırlıklı olayım.bu arada evi Evlenmeden önce aldı ama evliliğim süresince bütün paramızı ona verdik yinede hakkım yok mu
adliyeye gidin ve barodan ücretsiz avukat isteyin.

Eşinizin aldığı herşey sizindir. Ve avukatlar gereken şekilde mal paylaşımı yapacaktır. Kadın çalışsın yada çalışmasın alınan herşey boşanma sırasında ikiye bölünür. araba, ev gibi iki eşit şekilde bölünemeyen mallar ise mahkemelerce sattırılıp parası eşit şekilde bmlünür. nafaka ise her türlü alırsınız.

Eşinizin aldığı herşey sizindir. Ve avukatlar gereken şekilde mal paylaşımı yapacaktır. Kadın çalışsın yada çalışmasın alınan herşey boşanma sırasında ikiye bölünür. araba, ev gibi iki eşit şekilde bölünemeyen mallar ise mahkemelerce sattırılıp parası eşit şekilde bmlünür. nafaka ise her türlü alırsınız.
Ancak eşim benle evlenmeden önce almış ama hala borcunu ödüyor. Tinerde hak idda edebilirmiyim

Ancak eşim benle evlenmeden önce almış ama hala borcunu ödüyor. Tinerde hak idda edebilirmiyim
Evlenmeden Önce alıp ödediği miktar kendine aittir. Fakat evlenip boşanana kadar ödenilen miktarın yarısını alabilirsiniz. evlendiğiniz ve boşandığınız tarihler arasında Ev Kredisine ödediğiniz mikratın yarısını alabilirsiniz ancak.

Eşimle şiddetli geçimsizlik var ve ailesi beni tehdit edip evden kovdu bende dayanamadım ve eşyalarımı toplayıp kendi ailemin yanına geldim, ben çalışmıyorum ve çocuğumda yok 1,5 yıllık evliyiz. ancak kendime bakabilmem için eşimden nafaka talep edebilirmiyim ? ayrıca eşimin üzerine bir ev var ve hala onun borcunu ödüyor boşanma davasına kadar başkasının üzerine geçirebilir veya satabilir bende aile konut şerhi koydurtmak istiyorum ki boşanma davasına kadar malını satmasın, ancak eşimin üzerine olan evde ailesi kalıyor, ailesi üzerine olan evde de biz oturuyoruz bende aile konutu şerhi koydurtmak istiyorum ancak benim ikametgahımda ailesinin üzerine olan evde kayıtlı.eşime dediğimde kabul etmedi. ben nasıl aile konutu şerhi koydutturum lütfen bana yol gösterin.
Siz evlendikten sonra edinişmil mal ise, bu dediklerinizi yapabilirsiniz.
Ama evlenmeden önce ise, bir şey talep edemezsiniz.
Ancak evlendikten sonra ödenen kredinin yasal yollardan dökümüne ulaşıp, o süre zafında sizin de emeğiniz olduğunu ispatlayabilirseniz, kredi tutarının yarısını belki de 4 te birini tazminat olarak alabilirsiniz ama evle alakalı hiçbir hakkınız yine de olmayacaktır.
Eşiniz maaşlı çalışan ise, nafaka talebini bu maaş üzerinden gösterip, isteyebilirsiniz.
Tüm düğün, nişan takıları size aittir, bunu bilin.
Anlaşmalı boşanma yoluna giderseniz, karşı taraf sizden bunu istese de hiçbir şekilde vermeyin.

Back
X