Boşanma davası...

• Konu Sahibi Konu Sahibi ofof23
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
O

ofof23

Ziyaretçi
BEN YAKLAŞIK 3 AYDIR EŞİMDEN AYRIYIM. BİR SÜRÜ PROBLEM SONUNDA AŞKI SAYGIYI VE SEVGİYİ BİTİRDİĞİ İÇİN BU EVLİLİĞİ YÜRÜTMEME KARARI ALDI VE BENDE BABAMIN EVİNE GELDİM. 3 AYDIR NE ARADI NE DE SORDU. EVLİLİĞİM 1 YIL 2 AY SÜRDÜ 1,5 SENELİK FLÖRT DÖNEMİNDEN SONRA ÇOK SEVEREK VE İSTEYEREK EVLENDİK. ANNESİNİN YANINDA AYNI EVE GELİN GİTTİM. EVLİLİĞİMİN ÇÖKÜŞÜNDE KAYINVALİDEMİN DE ETKİSİ ÇOK OLDU FAKAT ASIL SORUN EŞİMDİ. HER NEYSE ŞİMDİ BENİM SİZE SORUM; DAVAYI BEN Mİ AÇMALIYIM YOKSA O MU (Kİ KENDİSİ AÇMAYACAĞINI KADIN AÇTIĞINDA DAHA KOLAY OLDUĞUNU SÖYLEDİ EŞYALARIMI ALAMYA GİTTİĞİMİZDE) ANLAŞMALI MI BOŞANMALIYIM YOKSA ÇEKİŞMELİ DAVA MI AÇMALIYIM ZİYNET NAMINA HİÇ BİR ŞEYİM KALMADI BORÇLAR İÇİN BOZDURULDU. EŞİMİNDE ÜZERİNE HİÇ BİR ŞEY YOK HERŞEY ANNESİNİN ÜZERİNE VE EŞİM DE ŞU AN SSK LI MI BİLMİYORUM. DÜZGÜN BİR İŞİ YOK. ŞU AN YENİ KANUNDA ONUN BENDEN NAFAKA İSTEME HAKKI VARMIŞ.. NE YAPMALIYIM BİLMİYORUM. 3 AYDIR DÜŞÜNÜYORUM AÇAYIM MI DİYE AMA ANLAŞMALI TEK SEFER DE BOŞANMAK İÇİN ÖNCE BİR GÖRÜŞMEK LAZIM VE BENİM ARAMAM LAZIM BU DURUMDA O ARAMIYOR. BENDE ONU ARAYIP KONUŞMAYA HAZIR HİSSETMİYORUM KENDİMİ YÜZYÜZE GELMEK İSTEMİYORUM, GÖRMEK İSTEMİYORUM RUHUM DARALIYOR BU FİKİR NÜKSETTİKÇE....:bbo:

Sizin yerinizden olsam davayı açarım,geçmişe bir perde çeker yeniden başlangıç yapmaya hayatımı yeniden şekillendirmeye çalışırım.Evet yeni kanuna göre erkekte kadından nafaka isteye biliyor,sizde eski eşinizden isteye bilirsiniz,ancak sizi geçindirecek kadar olmıyacaktır.Sizin gibi olan bir arkadaşım var eşinden ayrıldı nafaka davası açtı,avukat tuttu ve aylık 200 TL nafaka bağladılar adam onu ödemiyor onu ödemesi için ayrıca uğraşsa yani astarı yüzünden pahalıya geliyor oda bu işin peşini bıraktı.Eski eşinin ekonomik durumu çok iyi olmasına rağmen sadece 200 TL ayda düşüne biliyormusun.
Olan oldu,yaşanmışlıklar zenginliktir diye düşünmeye çalışın,ve yeni hayat yeni başlangıçlara başlayın hayata bir kere geldik olan olmuş biten bitmiş bence hiç takmayın...Zamanı kaçırmayın...

eger bı an once kurtulmak ısyıyorsan ac davayı bence

sizin yerinizden olsam davayı açarım,geçmişe bir perde çeker yeniden başlangıç yapmaya hayatımı yeniden şekillendirmeye çalışırım.evet yeni kanuna göre erkekte kadından nafaka isteye biliyor,sizde eski eşinizden isteye bilirsiniz,ancak sizi geçindirecek kadar olmıyacaktır.sizin gibi olan bir arkadaşım var eşinden ayrıldı nafaka davası açtı,avukat tuttu ve aylık 200 tl nafaka bağladılar adam onu ödemiyor onu ödemesi için ayrıca uğraşsa yani astarı yüzünden pahalıya geliyor oda bu işin peşini bıraktı.eski eşinin ekonomik durumu çok iyi olmasına rağmen sadece 200 tl ayda düşüne biliyormusun.
Olan oldu,yaşanmışlıklar zenginliktir diye düşünmeye çalışın,ve yeni hayat yeni başlangıçlara başlayın hayata bir kere geldik olan olmuş biten bitmiş bence hiç takmayın...zamanı kaçırmayın...

bende biliyorum ki üç kuruşun peşine düştüğüm de daha da yıpranacağımı tek seferde bitirmek istiyorum ama hiç takatim yok...

Bazen kafam atıyor yaptıklarının bedelını Ödesın uĞraŞsın dıyorum ama ınanın ben ondan Çok uĞraŞırım o kadar umarsız bır adam yanı.
Ayrıca ıŞım gÜcÜm karıyerım var Çok Çok ıyıyım allaha ŞÜkÜr ıhtıyacım yok olsa da ıstemem zaten...

Bence en iyi intikam unutmaktır.Siz mutlu olun sadece mutlu olmayı düşünün 3 ayda sizi aramayan bir kişi için iyi yada iyi olmayan bir dakika düşünmeye bile değmez.Bu tipler zaten anlamazlar çünkü belliki umursamaz bir tip.Hiç değmez

canım önce derin bir nefes al ve haline şükret. Anladığım kadarıyla çocuk yok arada. Ben nice insanlar gördüm çoluk çocukla anne evine sığınan hiç bir ekonomik özgürlüğü bulunmayan. Yinede hayata küsmeyen. Acılar da bir gün geçer, gün gelir etkisini daha az hissettirir. Kendini topla hayata yeniden Merhaba demek üzere yola çık ve aslanlar gibi davanı aç . Yeni bir hayat seni bekliyor. Ve bir tek sen değilsin aynı durumda olan. Haydi üzme kendini

Sınırlıyım hala ve bu sınırle bır ıŞe kalkıŞmak ıstemıyorum sadece..

Ya bır Şu tarafı var madalyonun aklıma gelmeden baŞıma geldıĞı ıÇın bu boŞanma fıkrı alıŞamadım yadırgıyoruım korkuyorum.....

canım bildiğm bişey var ama emin olmadan söylüyorum eğer çocuğunuz yoksa aranızda bir bağ kalmıyor yani eşinin senden tazminat istemesi gibi şey olmuyor çok yakın bi zamanda bi boşanma davasından şahit olduğum bişeydi bu ama inşallah doğru hatırlıyordumdur

ÇocuĞumuz yok allahtan bana yaptıkları en bÜyÜk ıyılık bu. Kayınvalıdem ortalıklarda "Çocuk yok Çocuk yok" dıye gezınırken gÖnlÜm Çok kırılıyordu eŞım dolduĞu ıÇın ama Şımdı ıyı kı doldurmuŞ dıyorum...

ben olsam davayı kendim açar ve hiç birsey talep etmezdim...yoluma bakar giderdim bu kadar sen düsüneceğine o düsünsün...
onla konusmana bile gerek yok ki...
gider dilekçe verirsin anlasmalı vs olmasına gerek yok...
dilekçeni verirken hiç bir talebin olmadığını yazarsın..
mahkemede de sorun çıkarmaz ve tek celsede biter sadece mahkemede görürsün...

Bir avukatla konuşabilseniz keşke. Hukuken o kadar farklı durumlar çıkabilir ki karşınıza. Çünkü bu tür davalarda ufacık bir ayrıntı olayın seyrini değiştirebiliyor. Bir celse de ayrılan da var, üç yıldır davası süren arkadaşım da. Sonuçta siz dava açtığınızda eğer karşı taraf pislik yapmak isterse ben istemiyorum deyip çekişmeli boşanmaya çevirebilir ve bildiğim kadarıyla bu durumda boşanma sebebini sizin ispatlamanız gerekir.
Hem hukuk bilgimizin az olması hem de sizinle ilgili tüm ayrıntılara vakıf olmamız nedeniyle en iyisi bir avukatla görüşmeniz.
Sitede de belki vardır yardımcı olabilecek avukat arkadaşlar.

geçmiş olsun öncelikle zaten çok sancılı bir ilişkiden çıkmışsınız vekaletinizi avukata verin ve davalara bile gitmeyin karşılaşmak sizi dahada yıpratır hakkınızda hayırlısı olsun

Ya bİr Şu tarafı var madalyonun aklıma gelmeden baŞıma geldİĞİ İÇİn bu boŞanma fİkrİ alıŞamadım yadırgıyoruım korkuyorum.....

Hatırlıyorum seni canım... hala hiç aramadımı?

Ayrıca yadırgayacak korkacak bir durum yok...

Sen hala şoktasın... kolay değil..

Bana sorarsan.. anlaşmalı boşanın derim...

Bende gecirdim o devreleri..

Hiç duymadım kadın açarsa daha çabuk biter diye..

Bir avukata git yada beraber gidin ....... bir dilekce hazırlatın...

Anlaşmalı boşanma dilekcesi..

Bunun altınada eşine imza attır.. sende at

Eşinin Ver eline bu dilekceyi.... gitsin aile mahkemesine.. açsın davayı

Davalı eşin olsun yada sen ol farketmez.. anlaşmalıda pek bişey talep edilmiyor..

Yada edilir ben bilmiyorum.. en azından biz etmedik

Davalıya eşini yazdır bence... masrafları o öder.. zaten pek bişey tutmuyoda

Hani adliyeye git gel dilekce verip uğraşma sen diye dedim...

Önemli olan anlaşmalı olması.. tek celsede boşarlar sizi

Çocuk yok sanırım.... bence acele et neyi bekliycen daha..

Ayrıca avukata anlaşmalı diyince o kendi hazırlıyor size...

Bi kaç soru soruyor.. sadece..

Allah kolaylık versin canım...
a.s.

Hatırlıyorum seni canım... hala hiç aramadımı?

Ayrıca yadırgayacak korkacak bir durum yok...

Sen hala şoktasın... kolay değil..

Bana sorarsan.. anlaşmalı boşanın derim...

Bende gecirdim o devreleri..

Hiç duymadım kadın açarsa daha çabuk biter diye..

Bir avukata git yada beraber gidin ....... bir dilekce hazırlatın...

Anlaşmalı boşanma dilekcesi..

Bunun altınada eşine imza attır.. sende at

Eşinin Ver eline bu dilekceyi.... gitsin aile mahkemesine.. açsın davayı

Davalı eşin olsun yada sen ol farketmez.. anlaşmalıda pek bişey talep edilmiyor..

Yada edilir ben bilmiyorum.. en azından biz etmedik

Davalıya eşini yazdır bence... masrafları o öder.. zaten pek bişey tutmuyoda

Hani adliyeye git gel dilekce verip uğraşma sen diye dedim...

Önemli olan anlaşmalı olması.. tek celsede boşarlar sizi

Çocuk yok sanırım.... bence acele et neyi bekliycen daha..

Ayrıca avukata anlaşmalı diyince o kendi hazırlıyor size...

Bi kaç soru soruyor.. sadece..

Allah kolaylık versin canım...
a.s.

eşim yola ize gelecek bir adam değil bunların hiçbirini yapmaz. hala ramadığına göre hayatından gayet memnun galiba. her neyse avukatımla muhatap olsun hiç uğraşamam ben.

canım kadın açarsa kolay olur diye birşey yok bence anlaşmalı boşanın tek celsede bitsin anlaşmalı boşanmada da birşeyler alabilirsiniz yani şöyle siz aranızda bir protokol yapıyorsunuz o protokole örneğin x y ye şu kadar lira verecek ya da şu kadar aylık nafaka ödeyecek gibi maddeler koyabilirsiniz ama tabi ki eşin sana para vermeyi kabul etmeli
istersen eşinle konuş bir talebin yoksa anlaşalım de temiz temiz bir avukata gidin gerekirse beraber karşılayın masrafları olsun bitsin

daha cok yakınlarda olan bı olaydan bahsetmek ıstıorum benım yakın akrabardan bırıde bosanacaktı,ama artık oncesı kadar kolay olmuomus canım malesef.sende acsan o da acsa anlasmalı olmadıktan sonra tek celseyle bıtmıomus.dedıgın gıbı zıynetlerım satıldı verdım demıssın bunlar ıcın tazmınat ıstesen hakım delıl ıstıomus.yanı sen ben verdım oda aldı demen olmuomus goren sahıtın varmı bununla alakalı kesın seyler ıstıomus.ve bu bırıncı dereceden olmuyomus sahıtler.sen once ıyı bı avukata gıt olayları guzelce anlat o sana yol gosterecektır.sonra esınle konus anlasmalı olarak bosanmaya ıkna et eger kararlıysan tabıı.kadın yada erkek farketmez acılmada ondan sonra gene ılla sen ac derse o zaman acarsın canım.Allah kolaylık versın.hakkınızda hayırlısı olsun ınsallah

MerhabalAr kızlar
Ben evliyim. Bir buçuk senelik. Şuan 20 yaşındayım. çoçuğumuz yok. Ama boşanmak üzereyim. Anlaşmalı boşanacağız. Hemen olsun bitsin diye. Yalnız benim aklımda bazı soru işaretleri var yardımcı olurmusunuz bana lütven
-Ben eşimden nafaka talep etmeyeceğim. Yada tam olarak bilmiyorum. KarasıZım. Henüz 20 yaşındayım. Boşandıktan sonra illaki çalışacağım ama alacağım maaş ne kadar olur bilmiyorum. Yaşımda çok genç olduğu için eğitim hayatıma devam etmek istiyorum. Çoçuğumuz yok zaten. Ama tek başıma kendİ masraflarımı karşılayamayacağım sanırım.
Acaba devlet boşanan ve nafaka almayan kadınlara yardım ediyor mu?
Ve sizce eğitim hayatıma devam etmeliyim?
Ne dersiniz bu konu hakkında.
Birde boşandıktan sonra kimliğimde medeni durumum Bekar yazsın istiyorum. Ama bunu nasıl talep edeceğim? Ve yeni kimliğimi nereden ve nasıl çıkartdıracağım acaba?
Birde normalde benim annemde babamda ayrı. Ben evlenmeden önce babamın yanında Giresun'da ikamet ediyordum. Evlenincede eşimle Mersinde ikamet etdim. Boşanınca da annemin yanında Tekirdağda yaşayacağım. Ama bunu babamın tarafı ve eski eşim bilmemesi öğrenmemesi gerek bunun için nasıl tedbirler almalıyım? Ve Tekirdağ à gidince orada ikamet edeceğimi bildirmek zorundamıyım acaba ??
Yardımcı olurmusunuz lütven aklım çok fazla karışık

Merhabalar arkadaşlar
Ben evliyim. Bşr buçuk senelik. Çoçuğum yok. Şuan da 20 yaşındayım. Ama boşanmak üzereyim şuan. Anlaşmalı boşanacağız. Hemen olsun bitsin diye. Yalnız benim aklımda bazı soru işaretleri var yardımcı olurmusunuz bana lütven kızlar ne olur
-Ben eşimden nafaka talep etmeyeceğim. Yada tam olarak bilmiyorum. Karasızım. Henüz 20 yaşındayım. Boşandıktan sonra illaki çalışacağım ama alacağım maaş ne kadar olur bilmiyorum. Yaşımda çok genç olduğu için eğitim hayatıma devam etmek istiyorum. Çoçuğumuz yok zaten. Ama tek başıma kendİ masraflarımı karşılayamayacağım sanırım yetmez.
Acaba devlet boşanan ve nafaka almayan kadınlara yardım ediyor mu?
Ve sizce eğitim hayatıma devam etmeliyim?
Ne dersiniz bu konuds ??
Birde boşandıktan sonra kimliğimde medeni durumum Bekar yazsın istiyorum. Ama bunu nasıl talep edeceğim? Ve yeni kimliğimi nereden ve nasıl çıkartdıracağım acaba?
Birde normalde benim annemde babamda ayrı. Ben evlenmeden önce babamın yanında Giresun'da ikamet ediyordum. Evlenincede eşimle Mersinde ikamet etdim. Boşanınca da annemin yanında Tekirdağda yaşayacağım. Ama bunu babamın tarafı ve eski eşim bilmemesi öğrenmemesi gerek bunun için nasıl tedbirler almalıyım? Ve Tekirdağ à gidince orada ikamet edeceğimi bildirmek zorundamıyım acaba ??
Yardımcı olurmusunuz lütven aklım çok fazla karışık lütveennnnn

Back
X