Boşanma davasından sonra istinaf ?

DytEzra

Üye
Kayıtlı Üye
9 Mart 2021
96
31
8
32
Merhaba arkadaşlar benim boşanma davam görüldü ve bitti hakim boşanmalarına diye karar verdi Ama davam istinafa gitmiş şimdide, bir türlü bitmiyor soy ismimi alamıyorum,ehliyet çıkartacam çıkartamıyorum,kendimle alakalı işleri yapamıyorum nu durumu aramızda yaşayanlarımız varmı ne yapmam lazım Artık okadar bıktımkı neden bu sorunları biz kadınlar çeliyoruz Her şekilde mağdur olan benim

Eşiniz hangi nedenle istinafa başvurdu ? Avukatınız ne söyledi ?

Nafaka için ben avukatıma istemiyorum dedim,avukatıyla konuşup istinaf iptal edilsin dedim artık uzamasından bıktım, Ama hiç bir şey olmuyor
Avukatı ne dedi size ?
Nafaka kararında geri adım mi atıyorsunuz uzamasın diye

Avukatı ne dedi size ?
Nafaka kararında geri adım mi atıyorsunuz uzamasın diye
Avukatıma söyledim istemediğimi, şuan istinafta dedi bir şey yapılamıyormuş.Artık uzasın istemiyorum bu son aşama dedi ama benim bütün hayatımı etkiliyor.Hala resmî olarak evliyim Şimdide istinafın kararını bekliycem yani çıldırcam artık

Kadınlar niye çeksin illa işyerinde bir arkadaş var tee geçen hazıranda boşandı güya çok sevinçli idi ama karısı gidip istinafa başvurmuş hala sonuçlanmadı ki anlaşmalı olduğu halde.
Bekleyeceksiniz belki eşinize olumsuz karar çıkar

Siz istemediğiniz halde mi nafaka talebinde bulundu yani avukatiniz

Karsi taraf bosanmayi istemiyor mu? Bosanma yonunden kesinlesmis olabilir mi acaba diye dusundum. Avukatiniz oyle olsa soylerdi. Bosanmayi kabul etmislerse, istinafa gitmemislerse bu yonden kesinlesir. Beklemeniz en iyisi olacaktir, sabredin.

Genelde mağdur olan biz kadınlar olmuyormuyuz. Hem sosyal hayatta,neyse artık bilmiyorum, ben bu istinaf bitmeden soyismimi değişemezmiyim mesala neden böyle bir hakkım yok benim

Boşanma davasında istinaftan feragat hakkı var olarak gözüküyor. İsterseniz avukatınızla yeniden konuşun.

Karsi taraf bosanmayi istemiyor mu? Bosanma yonunden kesinlesmis olabilir mi acaba diye dusundum. Avukatiniz oyle olsa soylerdi. Bosanmayi kabul etmislerse, istinafa gitmemislerse bu yonden kesinlesir. Beklemeniz en iyisi olacaktir, sabredin.
Karşı tarafta istiyor sadece hakimin verdiği karara itiraz ediyorlarmış, yeni avukatmla konuştum 1 yıl sürer dedi,

Genelde mağdur olan biz kadınlar olmuyormuyuz. Hem sosyal hayatta,neyse artık bilmiyorum, ben bu istinaf bitmeden soyismimi değişemezmiyim mesala neden böyle bir hakkım yok benim
Genel olsa da hep kadınlar çekmiyor diye örnek verdim ben. Hayır istinaf bitmeden değiştiremezsiniz ne yazık ki

Karşı tarafta istiyor sadece hakimin verdiği karara itiraz ediyorlarmış, yeni avukatmla konuştum 1 yıl sürer dedi,
Yapacak bir sey yok, kusura da itiraz etmislerdir kesin. Siz istemeseniz bile karsi taraf devam eder. Kaybeden siz olursunuz. Sabredin, gececek bu surec.

Boşanma davasında istinaftan feragat hakkı var olarak gözüküyor. İsterseniz avukatınızla yeniden konuşun.
Feragat hakkı diye bir şey yok. Ancak karar çıktıktan sonra imzaladığında iki taraf oluyor. Ve imzalarken istinaf hakkımı kullanmayacağım diye de imza atması gerekiyor. Diğer türlü imza atsa bile 15 gün istinaf yolu açık oluyor.

Gerçekten o kadar mağdurumki, size özelden bir kaç bişey sorsam olurmu ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…