boşanma davasını ben açarsam ne olur?

La Tahzenn

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2015
38
2
Selamun aleykum arkadaşlar biz boşanma karari aldık . İlk başta boşanmam diyen adam şimdi anlaşmalı boşanmayi kabul etti. Ama beni rezil etti herkese. Birsürü hakaret mesajları yazdı ayrı olduğumuz süre içerisinde .

Ben evden ayrılırken ne bir kıyafet ne de bir eşya almamistim. Ondan bir iğne bile istemiyorum düsüncesindeydim. Taaa ki o benden iki yüzüğü ve telefonlari isteyene kadar.

Ben hicbirsey istemezken o bende olanları istedi. Bu da beni daha çok sinirlendirdi. Şimdi ki düşüncem ona nafaka davası açıp belirli bir aylık almak. Yada hakaret mesajlarını gosterip onun canını yakacak birseyler yapabilir miyim bilmiyorum. Onun mutlu olmasını istemiyorum artik.

Ben ondan maddi yönden birsey talep etmiyim diye anlaşmalı boşanmaya yanasti ama gidip de dava açmıyor. Benim açmami bekliyor. Eğer ben dava acarsam neler yapmam gerekiyor. Nasıl bir yol izlemeliyim sizden yardım istiyorum

Avukata gitmelidin. Maddi manevi tazminat isteyebilirsin. O mesajlar delil olur. Takilarin varsa onlari da alabilirsin. Evlendikten sonra ortak aldiginiz ev, araba gibi seyler icin mal paylasimi davasi acabilirsin. Nafaka isteyebilirsin. Avukata gitmelisin. Esyalarini da alabilirsin. Neden esyalarini almadin ki? Avukata sir ama kendi aldigin esyalarini mutfak takimlarini, ceyizlerini alabilirsin.

Pek eşya almadım ben eve onun eşyaları vardı zaten eksikleri de nisanliyken beraber almistik. Üzerine kayıtlı hicbirseyi yok. Yani mal beyanında bulunamam.

Takı olarak olanları satmisti zaten sadece nisan yüzüğü, tek taş ve ismimin yazılı olduğu kolye var.

Allah yardımcın olsun. Avukattan yardım almazsan işin zorlaşır. Mesajlar için tazminat davası açabilirsin.Ben de boşanmak üzereyim takipteyim.

Tanıdığım veya sorabilecegim bir avukat yok malesef. Eğer dava açılırsa devlet tarafından avukat talep edeceğim .

Ayrıca şunu da sormak istiyorum şimdi adli tatile girilmek üzere . Dava açılsa mahkeme 3 ay sonraya mi kalir?

Hayır çocuğum yok hamdolsun.

Ayrılma sebebimiz çok aslında .
Saygı sevgi güven yok yalan var . Eski evlilikler ön plana çıktı . Çocuğu olduğunu öğrendim vs. Vs...

Biraz karışık aslında . İkimiz de daha önce evlilik yapmıştık ama aileler bunu bilmiyordu . Belki de en büyük yanlısı burda yaptım

Ama o çocuğu olduğunu soylememisti. Çocuğum var dedi ve şehir dışına gitti beni öyle bırakıp. Ne bir açıklama yaptı ne de beni teselli edecek birsey söyledi.

Htta çocuğum olduğunu kimse bilmiyor sakın soyleme eğer söylersen ben de senin diğer evliliğini öne çıkarırım dedi.

Benim Ailem herkes biliyordu o kendisi istemedi kendi ailesine söylemeyi.

En son ablası benimle konuştu çocuk meselesini. Geçmişi kurcalamanin yuvani kurtarmak için unut herseyi. Mücadele et fln dedi.

Ben çocuğu da kabul edince farklı bahaneler çıkardı boşanmak için. ..

Daha sonra kendi ailesi beni desteklerlerken bana sen haklısın derlerken birden beni suclayici olarak çıktılar . Sen geçmişte evlenmiş sin söyle olmuş böyle olmuş diyip beni suclamaya başladılar.

Daha farklı şekillerde, üstüne olduk olmadık şeyler ekliyerek anlatmis hep.

Sonuç olarak beni rezil etti. Kendi ak pak olarak geziyor simdi

Selamun aleykum arkadaşlar biz boşanma karari aldık . İlk başta boşanmam diyen adam şimdi anlaşmalı boşanmayi kabul etti. Ama beni rezil etti herkese. Birsürü hakaret mesajları yazdı ayrı olduğumuz süre içerisinde .

Ben evden ayrılırken ne bir kıyafet ne de bir eşya almamistim. Ondan bir iğne bile istemiyorum düsüncesindeydim. Taaa ki o benden iki yüzüğü ve telefonlari isteyene kadar.

Ben hicbirsey istemezken o bende olanları istedi. Bu da beni daha çok sinirlendirdi. Şimdi ki düşüncem ona nafaka davası açıp belirli bir aylık almak. Yada hakaret mesajlarını gosterip onun canını yakacak birseyler yapabilir miyim bilmiyorum. Onun mutlu olmasını istemiyorum artik.

Ben ondan maddi yönden birsey talep etmiyim diye anlaşmalı boşanmaya yanasti ama gidip de dava açmıyor. Benim açmami bekliyor. Eğer ben dava acarsam neler yapmam gerekiyor. Nasıl bir yol izlemeliyim sizden yardım istiyorum

boşanma dılekçesı cok onemlı ne ıstedıgınızı ne talep ettıgınızı ıyı yazmanız lazım hak kaybına ugramamak ıcın..eger anlaşmalı boşanma olmayacak ıse mutlaka bır avukata danısın
esınız anlaşmalıda olsa sızın acmanızı ıstıyor cunku dava acan taraf mahkeme masrafını öder

Eğer mesajları kullanırsan hakkında büyük ihtimal koruma kararı çıkacaktır. Koruma kararı da mahkemede senin lehine olur .Davayı kazanma olasılığını artıracaktır emin ol . Kesinlikle mesajları kullan .

Davayı sen atarsan 600 lira civarı masrafi sen ödersin. Günümüzde birçok erkk musveddesi hem kadını mağdur diyor. Hem harç ödememek için davayı onun acmasini bekliyor. Ödeyecekleri nafaka dan tazminattan haberleri yok.... sakin o msjlar silme ve mutlaka bi avukat tut

Maddi yönden çok sıkışık durumdayım. Ailemden de avukat için yada dava açmak için maddi bir yardım istiyemem.
nasıl olacak bilmiyorum.

Ailemi rahatsız ediyor sürekli gitsin dava açsın diye mesajlar yolluyor

Arkadasimin ikinci evliligi, ve simdiki esinin de ikinci evliligi.. Esinin ilk evliliginde anlasma saglanamamis ve karsi taraf bosanmayi kabul etmemis.. dava boyle 4-5 yil kadar surdu.. ve devam ettigi icin her ay dava sonuclanana dek eski ese nafaka odemek zorunda kaldi.. bu arada arkadasimla imam nikahi ile evlendiler ve herkezden gizlediler.. sanirim henuz bosanmamis iken zina sucuna da girdiginden ekstra bir tazminat da isteniyor.. derken uzlasmaya varildi bu yil bosandilar.. simdi kiz bir daha evleninceye dek ona arttirilmis nafaka odeyecek.. ve tabi pasa pasa yipranma ve kizlik tazminatlari odedi.. Velhasil bizimki ile resmi nikahi kiyabildiler..
Demem o ki; sabret mutlaka pes edip dava acmak zorunda kalacak.. hep bekar olacak degil ya.. imam nikahini bile kiysa bi akillilik edip; zina deyip bastirirsin ve hakkin olarak tazminatli bosanmayi baslatabilirsin.. ne de olsa kurtulmussun ondan.. sizinki sadece kagit uzeri bir birliktelik.. biraz daha sik disini.. karsi tarafi memnun edecek hatalar yapma.. hatta insallah donuna kadar alirsin erkek musvettesinin.. gorsun ezmeye calistigi kadinin ne kadar da kararli ve cesur oldugunu..

Maddi yönden çok sıkışık durumdayım. Ailemden de avukat için yada dava açmak için maddi bir yardım istiyemem.
nasıl olacak bilmiyorum.

Ailemi rahatsız ediyor sürekli gitsin dava açsın diye mesajlar yolluyor
senin bilezigin faln yok mu onlari bozdursan .ben barodan ucretsiz avukat isteyecem olmadi .kendim tutarim.yeterki bitsin benim bekleyip surunmeye niyetim yok biran once bitsin varsin paralar gitsin yeterki kafam rahat olsun bitmeden oyle ortalikda dolasmk istemiyorum bosanayim hayatima bakacam en azindan okula basvuracm acik ogretimden .bekleyim senelerimi aylarimi niye ziyan ediuim ki uc kurus param gidiyo diye....

Daha önce de söylemiştim 2 yüzük ve ince bir kolye var sadece dava açmaya ve avukata yeterli olmaz. Ki zaten bende olanları da istiyor sanki kollarim altın dolu gibi .

Ayrıca anlasmali dava açmak için 1 yılın dolması gerekiyormuş doğru mu?
Eger öyle ise eylüle kadar beklemem gerekiyor.

Anlaşmalı bosanma olacak diyorum ama biz hiçbir şekilde anlasmadık. Ne olacak nasıl olacak konuşulmadi yani.
Başka şekilde olursa dava daha çok uzar diye anlaşmalıyi kabul etti galiba.

Ve ben nisandan beri ailemin yanındayım gelirken hicbirsey de almamistim evden kıyafet olarak . İnsan düşünür de kıyafetleri yollar en azından.

O kadar çok doluyum ki ne yapacağımı bilmiyorum ... !

X