Boşanma durumunda kredi borcu nasıl ödenir?

Araftaki35

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2019
373
109
103
36
Iyi geceler k.k. üyeleri konumu bilenler bilir 8 yıllık evliliğim 10 ay önce evi terketmemle bitti ama bosanma henüz gerçekleşmedi ikimizde dava açmadık.esim ben evden ayrılmadan bi arkadaşına 20 bin tl kredi çekmiş ve arkadaşı odemeyecegini söylemiş ki bu borç dışında bir çok borcu daha var bildiğim .sormak istediğim bilgim olmadan kendi adına kredi çekse de boşanma durumunda borç paylaştırılır mı? Benim şuan virüs sebebiyle bi işim yok ama normalde çalışıyorum yılın 9 10 ayı.baska bi gelirim birikmişim de yok haziranda başvurular başlayınca davamı açacağım borç durumu aklıma çok takılıyor bazı tanıdıklar yarı yarıya ödersiniz diyorlar.basina böyle birşey gelen var mı?

Eşlerin ikisinin de imzası gerekiyor diye biliyorum kredi çekerken. Sizin imzanız olmadan nasıl çekebildi.

Eşlerin ikisinin de imzası gerekiyor diye biliyorum kredi çekerken. Sizin imzanız olmadan nasıl çekebildi.
Yaklaşık 4 yıldır kredi çekip içki borcunu ödüyordu benim sonradan haberim oldu hep.ama nasıl çekti bilmiyorum ki birde az para değil bu sefer ki nasıl öderim bana da çıkarsa borç

Hayır tabi ki, onun borcunu boşanırken sen neden ödeyesin? Yok öyle bir şey. Git aç davanı bir an önce boşan şu adamla

Hayır tabi ki, onun borcunu boşanırken sen neden ödeyesin? Yok öyle bir şey. Git aç davanı bir an önce boşan şu adamla
Ama evi terk etmeden önce çekmiş çoğu kişi kariminda haberi var beraber harcadık derse ödersin diyorlar ondan sormak istedim.

Ama evi terk etmeden önce çekmiş çoğu kişi kariminda haberi var beraber harcadık derse ödersin diyorlar ondan sormak istedim.
Öyle bir şey yok. İmza kiminse krediyi kim çektiyse o ödeyecek. Sizin boşanmanızla o kredinizin hiç alaksı yok. Gönül rahatlığı ile davanızı açın.

Hiç birşeye imza atmadıysanız sizin ödeme yükümlülüğünüz tabiki yok. Krediye kefil olmanız için banka tonlarca evrak imzalatır. O yoksa karısı olduğunuz için borç size kalmaz havadan. Boşayın gitsin

Borcu kim çektiyse o öder. Bunun istisansı eşinizin o parayı sizin kişisel bir ihtiyacınız için çektiğini belgeyle ispatlaması halidir ki bu durumda da sadece mahkemeden uğradığı maddi zarar için maddi tazminat isteyebilir.

Biz yeni konut kredisi çektik eşimin adına. Ama çalışmadığım halde beni de kefil gösterip bir dünya imza istediler. Siz imza atmadıysanız sorun olacağını sanmıyorum

Hayır borcu size paylaştırmazlar merak etmeyin

Biz yeni konut kredisi çektik eşimin adına. Ama çalışmadığım halde beni de kefil gösterip bir dünya imza istediler. Siz imza atmadıysanız sorun olacağını sanmıyorum
Hayır imza atmadım ama çoğu kişi öyle diyince panik oldum.zaten nafaka ya da birşey istemiyorm bir de üstüne borç olursa asla ödeyemem kendime taksitle 1 çekyat 1 klima aldım evde şuan birde tv m var başka hiçbirşeyin yok buz dolabı vs birde bu durumda içki borcu ödersem kahrolurum
Tekrar teşekkür ederim bilgi için iyi geceler ☆

Evlilik içinde edinilmiş mal varlığınız var mı? Varsa durum değişir, yoksa sorumlu olmazsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…