Boşanma Esnasında Talep Edilebilecek Şeyler Hakkında Yardım

Juglans

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2012
15
16
88
Hanımlar Merhaba,
Malesef önceki gün açtığım konumda bahsettiğim meseleler yüzünden eşimden boşanma karari aldim.

Boşanma aşamasında ne tür haklarım var , geçmişe yönelik neleri talep edebilirim düşünüp duruyorum.

Bilgisi olan varsa ve anlatırsa çok sevinirim.

4 senelik evliliğimiz boyunca eşime ait bir sürü borç ödedim. bunları elden verdiğim için kanıtlama şansım yok.

örneğin bedelli askerlik hakkı çıktı evliydik 12 bin tl sini ben ödedim.

zaman icerisinde bana mehir olarak alınan kalan altınlardan çoğunu maddi sıkışıklık içinde olduğumuz dönemlerde parça parça verdim.

birkaç kez biriken kredi kartı borçları içinde elden para verdim.

bunlar yazıya dökülmeyen şeyler olduğu için havada kalıyor gibi ama mahkemede bunlar talep edilebilir mi?

benim burda bahsettiklerim hakkım olan kendi param. zamanında senin paran benim param meselesi olmuyor tabi, 1 bilezik vereyim sana ama imzala bakalım şu senedi demiyorsunuz kocanıza. ya da ilerde bosanır mıyız ki acaba dur bankadan havale yapayım kanıt olsun diye düşünmüyorsunuz.

bir de eşimin uzerine değeri 30 bin tl olan bir araba var. bunda da benim yine tamir bakım yakıt katkılarım yüksek. dava açıldıktan sonra talep ederim korkusuyla satarsa ya da ailesinin üzerine devrederse diye düşünüyorum nasıl bir tedbir alabilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…