BOSANMA HAKKINDA, LUTFEN YARDIM

Mutluluk gecicidir

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2017
130
33
28
Hanımlar kocam 7 gündür eve gelmiyor. Anlamsız bir tartışma yüzünden.bugun eve babasının ısrarıyla gelmiş, tartışmada özür dilemeli bekleyince yine gitti.

Benim bir kaç sorum.olucak kocam esnaf , en boşanma davası açmak istiyorum, kararliyim

1. Benim şuan maddi gelirim yok dava anayasa param yok adlı destek nasıl alınıyor , süreci nasıl bilginiz varmı?
2. Şuan oturduğumuz evi dava boyunca masraflarını karşılamak zorundamı.
3. Araba işleri ile uğraştığı için, araba alim satim yapıyor bunu nasıl engellerim.
Birde korkum var kızım 5 yaşında benden alabilirmi :(

Anlaşmalı boşanırsan bir dilekçe ile bitiyor. Ben öyle yaptım.Çekişmeli dede arkadaşım daha yeni gidip avukatsız dilekçe verdi. Süreç nasıl işliycek bir fikrim yok ama hiç para vermedi henüz. Allah yardımcın olsun.

Evli kişiler mallarına ilişkin işlem yapma hakkına sahiptir.Şerh koydurabilirsiniz sanırım. Ama Menkul/Gayrımenkul olarak ayrılıyor mu bu durum bilemeyeceğim..Normalde çocuğunuz küçük olduğu için Anneye verilir ama Velayet davası açarsa sizin bakamayacağınıza gelirinizin olmadığına dair hukuki işlem başlar..
Devlet Avukat veriyor diye biliyorum..

Baroya başvurunca ücretsiz avukat veriyor işle alakalı sorduğunuz soruları avukat daha doğru yanıtlar ama mahkeme görülürken ev masraflarını karşılama gibi bir yükümlülüğü olduğunu sanmıyorum ama küçük bir kızınız var çocuğunu aç bırakacak kadar vicdansız değildir herhalde eğer velayet davası açarsa ailenizin yanına gidip işe girin mahkeme sonuçlanana kadar sizden asla alamaz çocuğu

Hanımlar kocam 7 gündür eve gelmiyor. Anlamsız bir tartışma yüzünden.bugun eve babasının ısrarıyla gelmiş, tartışmada özür dilemeli bekleyince yine gitti.

Benim bir kaç sorum.olucak kocam esnaf , en boşanma davası açmak istiyorum, kararliyim

1. Benim şuan maddi gelirim yok dava anayasa param yok adlı destek nasıl alınıyor , süreci nasıl bilginiz varmı?
2. Şuan oturduğumuz evi dava boyunca masraflarını karşılamak zorundamı.
3. Araba işleri ile uğraştığı için, araba alim satim yapıyor bunu nasıl engellerim.
Birde korkum var kızım 5 yaşında benden alabilirmi :KK43:
1) davayı acmak için dilekçe verin ve bulunduğunuz ildeki baroya giderek avukat talep edin (ücretsiz )
2) zorunda değil, ev masraflarını karsilamadigini, aile ile ilgili sorumluluklarını yerine getirmediğini dava dilekcesine ekleyin (yazın ) ancak şunu yapabilirsiniz boşanma olmadan önce de nafaka alma hakkınız var , önce nafaka davası açın hemen arkasından boşanma davası açın (ikisini birlikte de açabilirsiniz ). Nafaka daha erken sonuçlanır ve mağdur olmazsınız . Kendiniz ve kızınız için ayrı ayrı nafaka talep edin.
3) onun alım satımı na müdahale hakkınız yok. ( tabi işini yasal çerçevede yapıyorsa )
Kızınıza gelince , 3 yaş altı çocuklar her durumda anneye verilir . 3 yaş üstü olunca işler biraz değişir. Velayetı almak istediginizi de dava dilekcesine ekleyin ( kızımın bende kalmasını talep ediyorum diye ) , baba razı olursa velayeti alırsınız . Ama razı olmazsa bu durumda çocuğun hangi tarafta daha sağlıklı bir hayat yaşayabileceği tespit edilir ve velayet ona verilir. Avukat olmadan bunları takip etmeniz zor . Baro dan avukat talep etmeyi sakın unutmayın.
Masraf olarak sadece dava açarken dosya masraf parası ödersiniz ( az bir miktar ) .
Umarım faydam olmuştur. Rabbim yardımcınız olsun.

Back
X