• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanma halinde küçük büyük eşyalar

neyiseda

En güzel hikayem ,kabul olmuş duam oğlum
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2015
3.524
2.975
333
Boşanma davası bile açılmadı ama kararliyiz bosaniyoruz ve benim eşim olacak adam bana eşyalarını al bir an önce diye baskı yaptı. Nerdeyse bütün mutfak esyalarimi ve yatak odasını aldım. Yatak odasını satıyorum. Elimde sadece mutfak eşyaları ve bazı perde ve halılar duruyor.
Siz olsanız bu eşyaları ne yapardiniz? Henüz 9 aylık evliydim. Eşyalar yepyeni tabiki. Mutfak eşyalarını, yatak odasi perde ve halisini eğer ikinci bir evlilik olursa kullanmak mantıklı mı? Olumsuz bir etkisi olur mu ? Özellikle bosanan ve 2.evliliğini yapmış bayanlardan yardım istiyorum

Satılabilecekleri satın, satılamayacakları annenize, konu komşuya hediye edin. Yeni evlilikte önceki evlilikten kalma eşyalar hiç hoş olmuyor malesef.

Bu arada boşandıktan sonra çalışıyorsanız ayrı ev açmanızı tavsiye ederim, böyle bir durumda da o eşyalar lazım olur.

Ben olsam satardım. Kanlı bıçaklı evlenmediniz. Yeniden evlenirsem yeni eşyalar alırdım. Eskilerden yaşanmışlıklar aklıma gelirdi sanırım. Olumsuz etkilerdi.

Bende senin gibi 1 yıl dolmadığı boşanıyorum
Daha hiçbir ev eşyamı almadım
Önce istemedim şimdi verecek
Benim fikrim aldığımda ihtiyacı olan birisine vermek
En azından dua eder
Onlara kalmasında kime kalırsa kalsın

Daha bundan resmi olarak boşanma gercekleşmemiş, ikinci ihtimale mi hazırlık yapacaksın?

Öyle bişey olduğunda yenilerini almak daha mantıklı.
Bunlarıda satarsın 2.ele. zaten 9 aylık eşya yepyeni

Ah Balamir ya seni en başından beri konularını biliyorum keşke buralara kadar uzamasaydi ama herseyde bi Hayır var inan buna

Bu mübarek günün hurmetine rabbim tüm bu sıkıntılı surecteki herkese yardım etsin

Arkadasinda dedigi gibi ihtiyacı olan birine verebilirsin yada satabilirsin

Boşandıktan sonra aileniz ile mi yaşayacaksınız? Yalnız yaşayacaksanız ihtiyacınız olacak ve yenilerini almak yeni bir hayat kurarken zorlayıcı olabilir. Maddi durumunuza bağlı. Yepyeni eşyalar ikinci ele verildiğinde hiç parasına gidiyor malesef. Bence her şeyi satmaya da gerek yok.
İkinci kez evlendiğinizde, o zaman geldiğinde düşünürsünüz neyi atıp atmayacağınızı. Şimdi erken.

Yatak,yorgan vb gibi eşyaları verin birilerine.
Ben maddeye anlam yüklemediğim için kullanıyorum şuan geri kalanları.
Zaten brüt 11 ay evli kalmıştım. Net 9 ay.
Mutfak eşyalarım,çeyizlik havlularım falan hiç kullanılmamıştı.
Onun bekarlıktan kalma tabak çanağını kullanıyordum.
Çoğu eşyam olduğu gibi yerindeydi 15 dakikada çuvallara,hurçlara doldurup tüymüştüm.
82 parça porselen setim çuvalın içinde sapasağlam geldi çok tuhaf :sampiyon:

Çoğu eşyam olduğu gibi yerindeydi 15 dakikada çuvallara,hurçlara doldurup tüymüştüm.
bu nasıl bir anlatım allahım çok tatlisiniz. .. konu sahibi önce boşanın sonra diğer kısımları düşünürsünüz eşyalarını al .

Ben de gece yarısı on beş dakkada toplanıp arazi olmuştum hacı hey gidi günler :KK53:
Konu sahibine cevabım ise, ben kıyafetlerim ve tabak-çanak gibi çeyizim dışında her şeyi bırakmıştım, bu yüzden ayrı eve çıkınca yeni eşya aldım sadece tencere tabakları şu an kullanıyorum ama olur da evlenirsem yenisini alırım hem anısını taşımak istemem hem de eskidiler zaten yaw makine çiziyor bi de.

Boşanma davası bile açılmadı ama kararliyiz bosaniyoruz ve benim eşim olacak adam bana eşyalarını al bir an önce diye baskı yaptı. Nerdeyse bütün mutfak esyalarimi ve yatak odasını aldım. Yatak odasını satıyorum. Elimde sadece mutfak eşyaları ve bazı perde ve halılar duruyor.
Siz olsanız bu eşyaları ne yapardiniz? Henüz 9 aylık evliydim. Eşyalar yepyeni tabiki. Mutfak eşyalarını, yatak odasi perde ve halisini eğer ikinci bir evlilik olursa kullanmak mantıklı mı? Olumsuz bir etkisi olur mu ? Özellikle bosanan ve 2.evliliğini yapmış bayanlardan yardım istiyorum

ilk evliliğim biterken 15 yıldır dul olan teyzem(baba evindeydi) nihayet ev alabilmiş ama ev eşyalarına parası yetmemişti. ikinci el alacaktı akrabaların desteği ile.
ben de kendi aldıklarımı kamyon tutup ona gönderdim zaten yeniydi. 3 yıllıktı eşyalarım.
halılar perdeler mutfak gereçleri fırın tv küçük ev aletleri ve yatak odası takımı :)

boşandıktan 3 sene sonra tekrar evlendim. bu zaman zarfına kadar toplam 4 sene evine gitmedim, etkilenirim sanmıştım.
geçtiğimiz ay şimdiki eşim "ya boşver gidelim gör teyzeni olmuş bitmiş şeyler takılma" dedi götürdü beni
hiç bir şey hissetmedim inanın. kendi kendime çok iyi yapmışım dedim hatta.
çevrenizde böyle ihiyaç sahibi eş dost varsa çekinmeyin verin. sakın çöpe atmayın. gözümden ırak olsun demeyin.

olumsuz ne etkisi olacak
eşyalara duygusal anlam yüklemeyin
yeni temiz seylerı kullanırsın

İkinci evliliğimi yaptım ve eşya nihayetinde illa kullanılmaz diye birşey asla yok ...eşyaya anlam yükleyen biziz...hiçbişey elden çıkarmayın valla gerek yok yepyeniyse. ..bi yatak kullanılmaz bence geri kalan hersey kullanılır ne olacak ruhu mu var eşyanın. ...Nesne sonuçta. ..siz geçmişte takılır kalırsanız o esyasiz da aynı olur....hayirlisi olsun karariniz hakkınızda. ..sevgiler

Back
X