• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanma ile alakalı yardımcı olabilir misiniz?

Frdm35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2019
323
208
53
Bugün evliliğim ile ilgili bir konu açtım sağolun hepiniz çok güzel cevaplar verdiniz kendi derdiniz gibi ilgilendiniz ve ben boşanmaya karar verdim ama bu süreç nasıl işliyor hiç bir fikrim yok.. İntetnetten araştırsamda fazlaca hukuki terim olduğundan dolayı bazen anlamakta güçlük çekiyorum.. Başından böyle bir olay geçenler tecrübelerini benimle paylaşırsa çok mutlu olurum... 7 aylık evliyim boşanabilir miyim? 1 sene dolmasımı gerekiyor.. 1 seneden önce dava açarsam çekişmeli dava olarak mı geçiyor?? Çok sağolun şimdiden cevaplarınız için🌹

Bir avukat tutup vekaletinizi verin... Maddi durumunuz yoksa devlette bu imkani sagliyor... Esiniz anlasmali bosanmaya yanasiyorsa ... Karsilikli imza ile cabucak hallediliyor...

Bir yılınız dolsun. Siz de bu arada avukata bir anlaşmalı sözleşme hazırlatın. Tebrik ederim😍

Bir yılı doldurmadan anlaşmalı boşanamazsınız, davayı çekişmeli açmanız gerekir. Ancak karşı tarafla eğer boşanmanın bütün unsurlarında anlaşırsanız , usulen bir iki tanık dinleterek kısa sürede boşanırsınız. Önce eşinizle konuşup bu konuda anlaşmaya bakın, ondan aldığınız yanıta göre hareket edersiniz.

Hemen avukata gittim, çok basit bir celsede boşarım sizi dedi, vekalet verdim sözleşme imzaladı, dava masrafları için para verdim. Sonra eşimle konuştum, kabul etmedi, evi terk etmesini istedim biraz tartışma ve 2 gün sonunda gitti. Planında olmayan çocuklar, iş sorunları yüzüne anneme taşınmak zorunda kaldım, planında olmayan sebepler yüzüne annemle her gün tartıştım... 2 ay sonunda annem ve çocukların baskısı ile barıştım.... Avukat ile görüştüm ama icraya vermekle tehdit etti, sözleşmede yazan tutarın hepsini ödedim...

Siz benim yaptığım şekilde yapmayın.

1. Önce planınızı yapın, nerede ne şartlarda yaşayacağınızı en ince ayrıntısına kadar planlayın.

2. Karakterli dürüst bir avukat bulun. Sizi tek celsede boşarım diyen hiç bir avukata güvenmeyin, sözleşme imzalamayın. Sizin boşanmanız, mutlu veya mutsuz olmanız onların umruda değil, bir çoğu kazanacağı paraya bakar.

3. Eşiniz ile antlaşma yapmaya çalışın, aksi durumda 2 3 senelik mahkeme serüveni için maddi ve manevi kendinizi hazırlayın.

Mal paylaşımı konusuna hiç değinmeden, burada çok güzel mesajlar var.

Bugün evliliğim ile ilgili bir konu açtım sağolun hepiniz çok güzel cevaplar verdiniz kendi derdiniz gibi ilgilendiniz ve ben boşanmaya karar verdim ama bu süreç nasıl işliyor hiç bir fikrim yok.. İntetnetten araştırsamda fazlaca hukuki terim olduğundan dolayı bazen anlamakta güçlük çekiyorum.. Başından böyle bir olay geçenler tecrübelerini benimle paylaşırsa çok mutlu olurum... 7 aylık evliyim boşanabilir miyim? 1 sene dolmasımı gerekiyor.. 1 seneden önce dava açarsam çekişmeli dava olarak mı geçiyor?? Çok sağolun şimdiden cevaplarınız için🌹
Anlaşmalı olması için bir senenin dolması lazım. Bir senenin dolmasını beklemelisin bence çekişmeli çok yorucu bi süreç

Bir sene beklemek zor geliyorsa çekişmeliye hiç girmeyin,en az 3 yıllik bir süreç çünkü.Hayirlisi olsun

Anlaşmalı olması için bir senenin dolması lazım. Bir senenin dolmasını beklemelisin bence çekişmeli çok yorucu bi süreç
Aynen bende 1 sene dolmasına karar verdim 3 4 ay beklemekten zarar çıkmaz hem kendimide toparlamış olurum teşekkür ederim

Back
X