Boşanma imtihanim:((((

Dayak yediginiz ile ilgili sahitleriniz ya da darp raporu varsa her yiprandim diyip para isteyene hakimler tazminat vermiyor, korkmayin.
Ben sureci anlatiyim. Ilk olarak dava acilir. Karsi tarafa dava dilekcesi gider. Karsi taraf sizin dava dilekcesine cevap yazar. Sinra isterse onlar da karsi dava acar ve onlar da kendi taleplerini sunar. Sonra siz onlarin dilekcesine cevap yazip taleplerinizi tekrar yazarsiniz. Yazismalar bitince dava gunu verilir. Ilk durusmada hakim sadece dosyada eksik olup olmadigina bakar. Ve sonra eksikletiniz tamamlayin drr ikinci durusma gununu verir. Genelde her durusma arasi 1.5-2 aydir. Sonra ikinci durusmada hakim eksikletin tamamlanip tamamlanmadigina bakar. Bosanana kadar olan gecici olan tedbir nafakasini belirler, cocuk varsa cocugun velayetini belirler ve ucuncu durusma icin gun verir taniklarinizi cagirin der. Ucuncu durusmada taniklar dinlenir. Bu arada davalar kisa suruyor onu soyleyim. Oyle filmlerdeki gibi falan degil. Durusmada esler konusturulmaz. Ucuncu durusmada sahitler dinlenir. Hakim yeterli gorurse 4. durusma icin gun veeir ve 4. durusmada yani kararini bildirir. Son durusmada gercek nafaka bedeli, tazminat falan belirlenir. Karar yazildiktan sonra 15 gun icinde karara itiraz olmazsa bosanma olur. Itiraz olursa temyize gidilir. Temyiz en az bir sene surer. Temyizden sonra dosya tekrar yerel mahkemeyw gelir ve yeni karar verilir. Bosanma bitmeden mal paylasimi davasi acilamaz. Takilariniz varsa onunla ilgili taki davasi da acabilirsiniz.
Gecmis olsun.
Yani en az 1 yıl di mi cani

Arkadaşlar bu nerden çıktı
3 ay ne yaşadın da tazminat istiyorsun demek
Kadın yaşamış ışte siddet görmüş sopalarla dövülmüş bundan dolayı çocuk düşürmüş
Buyrun 3 aya sığan şeyler
Üstelik adam ayıbını bilip oturacağına bir de tazminat istemiş kadindan
Belki adam para için evlendi ve bosanmak için yapmadığını bırakmadı ne biliyorsunuz

Biz kadınlar birbirimize bunlari yaparsak erkekler neler yapmaz
Hangi kadin ister bizimki gibi bir toplumda boşanmış kadin olmayı

Şimdi bu kadıncağız evlenirken binbir zorluk çekecek bekar biriyle evlenmek istese adamın ailesi kabul etmeyecek
Boşanmış adamlarda ayrıldığı o adamdan farklı olmayacak

Bu kadar pisliği s...... Yapmış o herifte elini siyirdigi gibi davullu zurnali evlenecek
Biz kadınlar bile böyle düşündükçe daha çok adamlar bizr eziyet eder
Oğlan anaları böyle kolay oğul boşatir ışte
Canim benim ya beni anladim ya co teşekkür ederim sana

1 yıl evlilik süresi dolmadan hem anlaşmalı hem de çekişmeli boşanma davası açılmaz. Sadece şiddetli geçimsizlik olarak ve her iki tarafında şahitleri olacak şekilde dava açılır. Çekişmeli dava açarsınız ama mahkemesi 1 sene dolduktan sonra başlar ;)

ispatınız varsa 3.duruşmada biter
7-8 ayda biter
uzaktan arkadaşımın şiddette olayı ispatı vardı
yaz tatili dönemi adli tatil dahil 7 ayda bitti

eğer şiddet aldatma varsa alın böyleleri zarar görmeli
aileleri de anlamalı ki paşam oğlum ağam oğlum dememeli
insan gibi davran oğlum demeli, şiddet yanlısı kişilerin sorununu ailede görüyorum

Bu arada bosanma bitince ertesi gun gidip soyadinizi alamiyorsunuz. Karar yazildiktan sonra nufusa bildirim bir kac ay surdugu icin bosandikran iki ay falan sonra tam emin degilim sureden ama nufus kagidinizi degistirerek soyadinizi aliyorsunuz.
Hakkinizi alin. Acele etmeyin. Soyadimi biran once alicam diye haklarinizdan vazgecmeyin.

ben ilk evliliğim bitince kızlık soyadımı boşandığım gün almıştım. aynı gün 3-4 saat sonra nufustan değiştirdim kimliğimi de.
memurlara güzelce rica edersen kararı yazıp imzalatıp veriyorlar. bir taksi tutup memurla beraber gidip yazıyı veriyorsun. kimliği yeniledikten sonra tekrar memuru işyerine bırakıyorsun. bende devlet memuruyum o işleri biliyordum. böyle böyle yaparız dediğimde birşey demediler kabul ettiler. 2 ay çok uzun bir süre. ben 1 gün daha o soyismiyle kalsaydım kafayı yerdim.

3 aylık evlilikte boşamıyorlar sanırım ondan çekişmeli oluyor olabilir mı? En az 1sene evli kalmanız gerekiyor diye biliyorum.
Ne yaşandı ki 3 aylık evlilikte?

Cocuk yokmus neyin tazminati,evlilikte necekildiyse iki tarafta kendine gore ben cok cektim diye dusunur,tabiki yinede ne cektiginizi siz daha iyi bilirsiniz,ama ayrilirken hele cocuk yoksa para koparmaya bakanlara hayret ediyorum
Konu sahibi eşinden gördüğü şiddet sebebiyle bebeğini kaybetmiş.

ben ilk evliliğim bitince kızlık soyadımı boşandığım gün almıştım. aynı gün 3-4 saat sonra nufustan değiştirdim kimliğimi de.
memurlara güzelce rica edersen kararı yazıp imzalatıp veriyorlar. bir taksi tutup memurla beraber gidip yazıyı veriyorsun. kimliği yeniledikten sonra tekrar memuru işyerine bırakıyorsun. bende devlet memuruyum o işleri biliyordum. böyle böyle yaparız dediğimde birşey demediler kabul ettiler. 2 ay çok uzun bir süre. ben 1 gün daha o soyismiyle kalsaydım kafayı yerdim.
Aklımda bulunsun boşanır boşanmaz yapacağım ilk iş.
İyi ki var kk kulübü :)

ispatınız varsa 3.duruşmada biter
7-8 ayda biter
uzaktan arkadaşımın şiddette olayı ispatı vardı
yaz tatili dönemi adli tatil dahil 7 ayda bitti

eğer şiddet aldatma varsa alın böyleleri zarar görmeli
aileleri de anlamalı ki paşam oğlum ağam oğlum dememeli
insan gibi davran oğlum demeli, şiddet yanlısı kişilerin sorununu ailede görüyorum
Cok uzun sürmez o zaman eşimin şiddet yanlışı olduğuna dair başka vukuatları ve başka mahkemeleri de var üstelik 12 yıl psikolojik tedavi gormus onların d a ispatı var

Bu da yeni moda mı?

3 ayda ne çektin ki..

Yapmayın hanımlar bu nasıl bir yaklaşım tarzı. Kadın 3 ay boyunca fiziksel şiddet görmüş ve bunun sonucunda bebeğinin kalbi durmuş. Eşi bile kendinde yıprandığı gerekçesiyle tazminat açma hakkını bulurken bu kadının hakkı yok mu?
3 ayda 30 yıl omrum gitti:(

Neden tazminat istiyorsun
Yıllarını versençocuğun olsa neyse
Kadınların butür durumları fırsat görmesine karşıyım çok saçma gururlu olun

Arkadasim 6 aylik evliyken bosanma davasi acti,kiz tarafi pek cok sey istedi hepsini kabul etti bu nedenle anlasmaliya dondu. Avukatiniz da sizi dogru sekilde yonlendiirir umarim. Cok gecmis olsun

Neden tazminat istiyorsun
Yıllarını versençocuğun olsa neyse
Kadınların butür durumları fırsat görmesine karşıyım çok saçma gururlu olun

Neden istemesin ?

Çocuğunu doğuramamış, çünkü hayvan kocası kızı döverken kızın karnındaki bebeğini öldürmüş.

daha ne yapacaktı tazminat istemek için. kız en acı şeyi yaşamış.

tazminat istemek için ikinci bebeğinin ölmesini mi beklemeliydi ?

Cocuk yokmus neyin tazminati,evlilikte necekildiyse iki tarafta kendine gore ben cok cektim diye dusunur,tabiki yinede ne cektiginizi siz daha iyi bilirsiniz,ama ayrilirken hele cocuk yoksa para koparmaya bakanlara hayret ediyorum

Hay ağzına sağlık. Çoluk çocuk yoksa kurtulmaya, hayatınıza biran önce kaldığınız yerden devam etmeye bakın

Back
X