boşanma kararı ve gelecek düzeni

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Zaman ziyanlığı. Saçma sapan muhabbetler. Olmayacağı taa en baştan belliymiş. Kimse öngörülü değil sizin bu davanızda. Mantık evi terk etmiş.

bence siz birbirinizi hiç sevmememişsiniz şiddet girmiş hakaretler eski sevgililer bu evlilik çok yara almış ha düzelirmi bunu oturup saatlerce konuşmanız öz eleştiri yapmanız gerekiyor her ikinizde. Böyle kinle geçmişte olanları ayyuka çıkarmakla sadece boşanmaya giderseniz evliliğin ilk yılı en tehlikeli zaman olduğunuda unutmayın

Eşinizi sevmiyor musunuz? Yani bakıyorum, aşılmayacak bir durum yokken karşılıklı olarak, dağlar gibi büyütmüşsünüz olayları.Siz sertleştikçe eşiniz daha çok sertleşmiş.Sanki herşey ayrılmak için yapılmış gibi geldi bana.Allah hayırlısını versin.

Niye önceden nikah pldu ki

İki taraf da hatalı ama siz daha çok hatalı gibisiniz.
Buradan dönmez bu top.
Hayırlısı olsun.

Yasadiginiz her sey cok sacma ve kotu de aradan bir ornek secip size gostereyim mesela; 28 yasinda, meslek sahibi, kendine göre kültürlu bir cevresi olan bir kadin neden gorucu usulu evlenir. Hem de 28 yasinda. Neden meslegini birakir? Asker es konusunda her gun burada konu aciliyor zaten, ona bir sey demeyecegim artik. Hadi bunlari yaptiniz, tanimadiginiz adamla mahrumiyet bolgesine gitmeye karar verdiniz (ki cok sacma, yoklukta miydiniz), gelinlik almakaya kaynana gorumce gelmedi diye uzulmek neden? Ne isiniz var kaynana gorumce ile? Veya ailenizin her seye karismasina neden izin versiniz? Yani her sey o kadar o kadar yanlis ki. Bu adamla evlilik olmaz, kendisi de ailesi de 5 para etmez. Altinlarini kacirmis senden daha yeni evlisiniz. Demek ki bosanmayi kafasina koydu o da. Bosanin gitsin.

yani bende düşünmüyordum etrafın çok ısrarıyla giriştim bu işe. hibrit çalışabileceğim için sorun etmedim. çünkü haftanın sadece 1-2 günü ofisten çalışılabilen yerlerle iş görüşmesi yapıyordum. yaşadığımız yer mahrumiyet bölgesi ama istanbula 2-3 saat mesafede çekilebilir diye düşündüm. doğu görevleri konusunda başta anlaşmıştık eş götürülemeyen yerlere gidip erken dönecekti ben mesleğime ara vermemek için gitmeyecektim. benim kendimce fedakarlıklarım bunlardı. ama bu süreçte iş bulamadım. ben gelinliğe gelmemelerine üzülmedim. beni arayıp sürekli bizi çağır beraber gidelim deyip görümcemin öyle davranmasına sinirlendim. ki bu süreçte görümcemi alttan aldığım çok konu oldu zaten biraz benim patlama durumum gibi oldu hep susmuştum görümcemi alttan alıp kimseye bişey anlatmamıştım. ailem mevzusuda şöyle oldu aslında üniversiteden beri hep başka şehirde yaşadım sadece son 1 yıldır ailemin yanındaydım. çok uzun süre uzak kaldığımız için kırmayım onlarında gönülleri olsun dedim çünkü üç kız kardeşiz ve ilk evlenen benim. aslında onların düğün isteklerine bu yüzden net sınır çekemedim. onun dışında bi istekleri olmadı ama ilgilide davranmadılar bana karşı ya da eşime karşı.

Sizi üzmek istemem ama çok hatalı davranışlarınız olmuş. Sınır koyma konusunda her iki ailede berbat. Bi kere düğün yapmak konusunda diretmek neden ben onu hiç anlamıyorum. Çocuk tek başına hayatta arkasında duran kimse yok.Neden 1 gün millet eğlensin diye dünya kadar borcun altına giriyor ki? Gelinlik bakmaya gittiğinizde kv gelmemiş. Ay gelmesin zaten ne işi var orda gelinliği o mu giyecek Allah için ya. Çocuk ikimizde ailelerle görüşmeyelim kendimize kalalım demiş ailesiyle bağını kopartmış siz yapmayınca ona da içerlemiş muhtemelen. Ayrıca ailenizin herşeye karışması da çok yanlış. Adam her iki taraftan da afaroz edilmiş sürekli tepki görmüş ama geriye kalan herkes birbiriyle çok iyi. Bu kadar da bi insan yalnız bırakılmaz ama. Siz de üstüne üstüne gidince sevilmediğini düşünmüş olmalı. He ben demiyorum ki adam her konuda haklı. Ama siz tartışmalar dışında pek kendinizde hata görmüyorsunuz. Evleniyor musunuz eğlenmeye mi gidiyorsunuz? Aile evinden gidince gidecek yerim yoktu e bende napim adamla kuş uçmaz kervan geçmez bi yere yerleştim. Al sana bi yanlış daha. Bence psikolojik destek almalısınız her ikinizde. Adamın (eşiniz bile demiyorum farkettiyseniz) hatalarını herkes zaten söylemiş onlara o yüzden hiç girmiyorum. Aile terapisti, psikolog, pskiyatrist falan kimi bulduysanız gidin. Aile evine dönünce de mutlu olacağınızı hiç sanmıyorum çünkü.

Niye önceden nikah pldu ki
ailem düğün isteyince maddi olarak eşim lojmana çıkmak için nikahın erken olmasını istedi. çünkü bu süreçte kendi borçlarıda vardı. aslında maddi olarak evliliğe hiç hazır değildi ama erken olması içinde çok ısrar etti. ben istemedim yine bu konuda çok çatıştık. hatta bu hazirana ertelemek istedim nikah ve düğünü ama bir türlü anlaşamadık bu konuda. biz böyle uzaklaşınca aileler araya girdi o şekilde oldu.

evet haklısınız aynı konuşmaları ailemle bende yaptım. ben bu konuda hatalı olduğumu biliyorum ama aşağıda yazdım çok uzun süre şehir dışında yaşayınca bi yuva kurarken aileminde gönlü kırılmasın istedim. ikimizde ailelerimizle görüşmedik 3 ay kadar ama benim ailem beni aradı özür dilediler yaptıkları için eşim görüşmek istemedi benimde görüşmemi istemediği için sadece annemle arada telefonda konuşuyorum. ama kendi ailesi hiç adım atmıyor. hatta kendi ailesiyle birileri konuşmak istemiş barıştırmak için annesi kesinlikle kabul etmiyormuş benim öyle oğlum yok oğlum olmadığı için gelinimde yok diyormuş. bu düğün iptal edilmeyebilirdi, olurdu ve sonra benimle konuşurdu herkese mesafe koyardık beni bu durumlara düşürmesi benim çok güvenimi kırmıştı zaten. ama çok ısrar etti hatalarını farkettiğini söyledi düzelteceğini söyledi. aynı eve girdik girdiğimizden beri dilinde boşanma lafı. bugün boşanalım diyor ertesi gün sarılıyor. insan olarak gelecek konusunda hep güvensiz hissettim kendimi. ileriye dair aylardır plan yapamıyorum çünkü ne istediğini bilmiyorum. defalarca sordum gerçekten istiyor musun diye. her kavgamızda sakinleşince hatam olduğunda özür diledim gönlünü aldım. ama ettiği hiç bi laf için ağzından özür dilerim kalbinş kırdım dediğini duymadım. söylenen şeylerden sonra sadece sarılmak öpmek olayları halı altına süpürmek oluyor. sorun burda aslında ama bi türlü anlatamadım. kendimde onunda dolup taşıp bi anda gemileri yakmasından korkuyorum

Mesleğin var mı

Evliliğinizi bitirmek istemiyorsanız kesinlikle bir çift terapisine gidin. Normalde karşılıklı konuşamadığınız ne varsa orda konuşabiliyorsunuz. Dinlemek zorunda kalıyor yani karşı taraf. Düğün konusunda benim fikrim çok sabit. Bence gereksiz bi harcama hiç o topun altına girmemesi gerekirdi. Hem düğün hem ev eşyaları hem geçim asker de olsa kolay değil ki şuan siz de çalışmıyorsunuz. Parasız kalacağını düşünüyor olması da çok muhtemel. Birbirinizi dinleyip anlamak istiyorsanız hiç vakit kaybetmeden randevu alın. He sonunda birbirinize uygun olmadığınıza karar verirseniz yine ayrılın. Bu şekilde küfürleşmek falan çok kötü durumlara götürüyor işi ki adamın cidden lafları çok çirkin.

Sana bu sözleri söyleyen adamla asla evli kalma , kurtulmaya bak en acilinden...

biribirinize saygınız yok
sevgiden önce saygı geliyor
eşiniz sorunlu ama siz de sorunlusunuz sanki

O zaman evlenmeyecek parası yoksa madem
hele ki görücü usulü niye evleniyor ?

bu kişiler uzun süredir sevgili olsa kendileri arasında böyle anlaşmış olsa ve "e artık evlenenim ama maddi durumumuz yok" dese aileler bunlar senelerdir birlikteydi dese filan durum başka
bu adam asker
bu kıza görücü usulü talip oluyor
e bir zahmet düğününü yapacak yani o zaman

aynı şekilde bir zahmet nikahı evlendik saymayacak çünkü lojman için nikah kıydırmış
kızın ailesi de der tabi ki lojman için kıyılan nikahla mı alıyorsun bu kızı diye... bir de kız erteyelim diyor ona da yok diyor adam, şimdi altınları da almış ohhh.

görücü usulünün bir normali var ben 2. evliliği filan olan yani işte adamın eşi ölmüştür vs. etraftan münasip birini bulurlar gibi durumlar hariç görücü usulü tanışıp da sonra ay düğün yapamam ay param yok diyen bilmiyorum hiç valla.

parası olmayan o topa girmeyecek o zaman kendi tanışacak...kendi anlaşıp nikahla evlenecek.

yoldan geçen kadına kesin yolludur şunun giyimine bak gibi şeyler diyor diye anladım.
sizinle nikaha kadar olan 6 ayda da bu adam kadınlar ve kadınların "geçmişi" konusunda hiiiiiç minnoş değildi bence. siz bu 6 ayda ne yaptınız muhallebi mi yediniz bilmiyorum ki.

ve siz bir de "feminist"(!) halinizle gittiniz bu adamla evlendiniz öyle mi?
e bu adamın "sen eski sevgilinin karısısın" demesinde bir tuhaflık yok, adamın mayası böyle
babanızın da üstüne yürümüş zaten. kadına saygısı yok da sanki erkeğe var!

ama siz de feminist filan değilsiniz. muhtemelen biraz diliniz var biraz sivri/fevrisiniz bunun adı feministlik olmuş.

feministi geçtim kendisine saygısı olan herhangi bir kadın "yeter konusunu açma dediğimde beni başkasını sevmekle suçladı." dediği adamın yanında durmaz. isterse 187. ilişkiniz 3. evliliğiniz filan olsn.

şu muhabbete bakalım: "kayınvalide görümce konusunda görümcem gerçekten çok kaos dolu bi kadın hiç bi saygısızlığım olmamasına rağmen gelinlik bakmaya gidileceği gün gelemem çocuk var dedi annesi zaten gelmeyecekti aynı semtte kv görümcem kendilerine elbise bakmaya gitmişler ben buna bozulunca eşim annesine ve ablasına kızmış. ablasıda eşime karın bizden uzak dursun karına sahip çık gibi mesajlar atmış. ha bu arada bu olay yaşanınca elbise aldıkları yerden çıktılar gelinlikçiye geldiler. görümcem surat yaptı bişey demedim. gelinlikçiden çıkınca annemle beni azarladı 2 bin lira için pazarlık mı yapılır diye üstelik pazarlığı başlatan oydu. biz şaşırdık eşim bunun için annemden çok özür diledi. "

gelinlik bakmaya siz, anneniz, nişanlınız gitmişsiniz (daha önce de gelinlikçiden geç vakitlerde dönüyorduk ailem kızıyordu filan demişsiniz sizin bu gelinlik kraliyet gelinliği filan herhalde, ne mevzu olmuş ha!)
neyse daha bir de k.valide ve görümcenin gelmesi gelmemesi mesele olmuş....ohooooo. siz bildiğimiz düz mahalle kızısınız valla durum bu bence. hani o liseyi zor bitirip koca bekleyengillerden nerede kaldı sizin kültürünüz, nerede kaldı kültürlü ortamda çalışmalarınız? hiç kültürlü ortam görmüş kadın mertebesinde muhabbet mi şurası yahu?

ha bu asker abilerin de kültürü genel olarak bu da işte evlen ayrı dert boşan ayrı dert, ne meraklısınız başınızı yakmaya....

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
`