Boşanma Kararımı Eşime Açtım

Denemedik. Onlarla görüşme bundan sonra dedi bu kararım üzerine.

En başından beri olması gereken budur zaten. herkes ister eşinin ailesi ile güzel anlaşmak.. ama olmuyorsa zorlamamak gerek..ben de sorun yaşadım daha doğrusu kayınvalidemin laf sokma larından bunaldım eşim bana sen görüşmek zorunda değilsin benim ailem ile dedi.. bunu demesi bile benim yüreğime su serpti.. şimdi canım isterse gidiyorum .

Eşiniz bunu ciddi dediyse Bir deneyin..ailesini yok sayın kendi gitsin görürsün torunlarını görsünler... Başka bir probleminiz yoksa sorun hallolur

Öncelikle şunu bir açıklığa kavuşturalım; doktora gitmek, destek almak kötü bir şey değil. İnsan dengesinin bozulduğunu hissettiği an bence destek almaya başvurmalı ve evet bence de gitmelisiniz. Fakat kocanız git dedi diye değil, kendiniz için. Onun dışında sizin için tek çıkar yol ayrılıksa, ayrılın.

Şuan cinnet geçirecek noktaya geldiysen sağlıklı düşünemeyeceğin bir halde olabilirsin. Kendi İyiliğin için destek al. Eşinde ya senle ya sensiz terapi alsın. Ailesiyle denge kurmayı öğrensin. Doktora gitmek sorunun sende olduğu anlamına gelmez. Sadece önemli bir karar verirken zihninin berrak olması gerektiği kanısındayım.
Not: sorun nedir bilmiyorum ama eşinin ailesi gibi insanlar her daim etrafında olacak. Komşun, iş arkadaşın, patronun falan filan. Arada birileri olmaksızın bu tiplerle beraber yaşamayı öğrenmek zorundasın. Çünkü her yerdeler...

Şuan cinnet geçirecek noktaya geldiysen sağlıklı düşünemeyeceğin bir halde olabilirsin. Kendi İyiliğin için destek al. Eşinde ya senle ya sensiz terapi alsın. Ailesiyle denge kurmayı öğrensin. Doktora gitmek sorunun sende olduğu anlamına gelmez. Sadece önemli bir karar verirken zihninin berrak olması gerektiği kanısındayım.
Not: sorun nedir bilmiyorum ama eşinin ailesi gibi insanlar her daim etrafında olacak. Komşun, iş arkadaşın, patronun falan filan. Arada birileri olmaksızın bu tiplerle beraber yaşamayı öğrenmek zorundasın. Çünkü her yerdeler...
Arkadaşım, patronum vs.olsa sürekli görmem. Patronumsa çalısma saatlerinden sonra muhatap olmam. Arkadaşımsa arkadaşlığımı bitiririm. Hoşuma gitmeyeni söyler dengeyi kurmaya çalısırim. Ama soylesen de duvara soyler gb bildigini okuyan insana ne yapılır? Öyle mi bende onun hoşuna gitmeyen şeyleri yapmaya başladım. Onun evinde eeşyaları kendi düzenime göre koydum, söylene söylene düzeltti. Benden oğlunun yanında yemek bekliyor ama ikimizken bana senin elinin lezzeti yok, ben varken sen yemek yapma dedi. Bende onun yaptigini yemem. Gider yumurta kirar onu yerim. Ama esime oyle yansıtmıyor. Senede iki kere 10 gün görüşüyoruz ama o görüşme tartışmasız geçmemiştir daha. Iyi davransam her konuda üzerimde baski kurmaya çalışıyor ki benim buna tahammülüm yok. Huysuzluk ettiğimde en azından cenesini kapatiyor ama bu defa benim vicdanım el vermiyor. Her türlüde içime atıp kendini suçlu hisseden ben oluyorum. Çözüm bana göre tümden hayatımdan atmak. Onlarla her gorusmeden sonra psikiyatriye giderim ben zaten. 6 ay ilacimi kullanir, doktor kontrolunde birakirim. Neden doktora gitmeme sebep olacak insanlar olsun hayatımda? Ben beni huzursuz rahatsız eden ( çocukluk donemleri hariç) hiç kimseyi hayatimda barindirmamayi gec öğrendim ama oğrendigimden beri ağlamıyorum ve mutluyum.

Bana sürekli görümcenin kocası ailesi gb birileri olsa ne yapacaktin diyorlar? Ben onun gb birini hayatıma sokmazdım ki, dedim. Ben eşimi bulmasam evlenmeyi düşünmüyordum, dedim. Bu bize benzemiyor zaten diyorlar. Zaten ben eşimle onlar gb olmadığı için anlaşıyorum.

Arkadaşım, patronum vs.olsa sürekli görmem. Patronumsa çalısma saatlerinden sonra muhatap olmam. Arkadaşımsa arkadaşlığımı bitiririm. Hoşuma gitmeyeni söyler dengeyi kurmaya çalısırim. Ama soylesen de duvara soyler gb bildigini okuyan insana ne yapılır? Öyle mi bende onun hoşuna gitmeyen şeyleri yapmaya başladım. Onun evinde eeşyaları kendi düzenime göre koydum, söylene söylene düzeltti. Benden oğlunun yanında yemek bekliyor ama ikimizken bana senin elinin lezzeti yok, ben varken sen yemek yapma dedi. Bende onun yaptigini yemem. Gider yumurta kirar onu yerim. Ama esime oyle yansıtmıyor. Senede iki kere 10 gün görüşüyoruz ama o görüşme tartışmasız geçmemiştir daha. Iyi davransam her konuda üzerimde baski kurmaya çalışıyor ki benim buna tahammülüm yok. Huysuzluk ettiğimde en azından cenesini kapatiyor ama bu defa benim vicdanım el vermiyor. Her türlüde içime atıp kendini suçlu hisseden ben oluyorum. Çözüm bana göre tümden hayatımdan atmak. Onlarla her gorusmeden sonra psikiyatriye giderim ben zaten. 6 ay ilacimi kullanir, doktor kontrolunde birakirim. Neden doktora gitmeme sebep olacak insanlar olsun hayatımda? Ben beni huzursuz rahatsız eden ( çocukluk donemleri hariç) hiç kimseyi hayatimda barindirmamayi gec öğrendim ama oğrendigimden beri ağlamıyorum ve mutluyum.

Arkadaşım çok sinirlisin, çok öfkelisin. Senin cümlelerinin birebir aynısını kurdum. Aynı yoldan geçtim. Suç sende değil. Suç bende de değildi. Benimki öneriydi sadece. Öfkeliyken karar alma demek istedim.

Arkadaşım çok sinirlisin, çok öfkelisin. Senin cümlelerinin birebir aynısını kurdum. Aynı yoldan geçtim. Suç sende değil. Suç bende de değildi. Benimki öneriydi sadece. Öfkeliyken karar alma demek istedim.
Öfkem size degil. Teşekkür ederim.

Ben ve eşim öğretmeniz. Bir çocuğumuz var. Ailesiyle telefonda tanistik. Isteyecekleri gun yuz yuze görüştük. Laf, söylenme, küfür, yalan...artık kaldıramıyorum. Aile terapisine gittigimiz donemde arada kaliyorum, dedi. Bugun arada kalma artik, bitsin bu is ,dedim. Birbirimize ne desek batıyor ,dedim. Onlar bagirip cagirip icindeki küfrü döküp eskiye dönüyor ama ben dönemiyorum, dedim. Benden yana sorunun var mı, dedi. Yok ama onlarla esim yüzünden gorüştüğüm için onu da hayatımda istemiyorum. Çocuğunla görüş ama beniim hayatımda olma diye ekledim. Acele karar verdiğimi, sevdiğini söylüyor. Benim nefretim sevgimden ağır basıyor. Beş senede ilk defa sinir krizi gecirdim, bağırdım cagirdim arabayı yumrukladım. Doktora git diyor. Doktora gidecek olan ben degilim, dedim. Benim için boşanmak tek çözüm yolu.
Eşimden ailesi için vazgeçmezdim.
Ailesiyle çok seyrek görüşürdüm.
Hayatınızda eşinizi artik istememeniz biraz aşırı değil mi???
Biraz fevri hareket etmeyin. Sakinleşin öyle düşünün..

Ben ve eşim öğretmeniz. Bir çocuğumuz var. Ailesiyle telefonda tanistik. Isteyecekleri gun yuz yuze görüştük. Laf, söylenme, küfür, yalan...artık kaldıramıyorum. Aile terapisine gittigimiz donemde arada kaliyorum, dedi. Bugun arada kalma artik, bitsin bu is ,dedim. Birbirimize ne desek batıyor ,dedim. Onlar bagirip cagirip icindeki küfrü döküp eskiye dönüyor ama ben dönemiyorum, dedim. Benden yana sorunun var mı, dedi. Yok ama onlarla esim yüzünden gorüştüğüm için onu da hayatımda istemiyorum. Çocuğunla görüş ama beniim hayatımda olma diye ekledim. Acele karar verdiğimi, sevdiğini söylüyor. Benim nefretim sevgimden ağır basıyor. Beş senede ilk defa sinir krizi gecirdim, bağırdım cagirdim arabayı yumrukladım. Doktora git diyor. Doktora gidecek olan ben degilim, dedim. Benim için boşanmak tek çözüm yolu.
Tamam artık ailemle görüşme diyeceği yerde doktora git diyen adamla bir daha ki sefer mahkeme de görüşmeniz en mantıklısı

Şuan boşanmakta olan bir kadın olarak yazıyorum. Sorunları çözmek boşanmaktan daha kolay.

Kesinlikle geri adım atmayın. Eşiniz ne zamanki ailemle görüşmeyeceksin, daha ağızlarını açmayacaklar derse, bir şans daha verebilirsiniz. O şansta da olmazsa boşanırsınız. Maalesef evlilik bir kişiyle yapılamıyor.

aileyle görüşmemek keşke her evlilik için çözüm olsa ,
eltim bir tartışma sonucu kv görümce ile herkesle küstü ,
4 sene kadar kimseyle konuşma biz hariç ,

sonuç ne mi oldu boşanma davası açıldı mahkemelere düştüler , çünkü her kaynımın anne babasına gittiğinde
boşa bunu sende kurtul bizde diyorlardı ,

boşanmadılar ama eltim herkesle barıştı,

ben görüşmeyim sen görüş demekle olmuyor evlilik,

Niye sürekli mecbur ilan kadın oluyor ?
Aklı başında bir kadın gereksiz yere aile huzurunu bozmak ister mi ?
Bir anne olarak düşünüyorum bak oğlunu seven, sayan birisi var mutlu olacağına niye huzursuzluk çıkarıyorsun.
Evlendikten sonra zaten aynı evde iki insanın bir birine alışması zorken bir de kayinvalide/ kayınbaba kaprisleri çıkarsa çok zor yürütmesi.
Bir de hep en büyük fedakarlık kadından bekleniyor 😔

Eğer eşinizle bir sorununuz yoksa yazık etmeyin evliliğinize. Bir çözümü illa ki bulunur muhattap olmayın görüşmeyin eşiniz gitsin gelsin annesigile olmaz mı ki. Ben de 3 senelik evliyim eşimle tek problemimiz ailesiydi sürekli kavga ederdik kuserdik günlerce konuşmaz, gece yatagin en uç noktalarına çekilir uyurduk daha doğrusu ben böyle yapardım hep. Sonra baktım ki olan sadece bize oluyor kimse etkilenmiyor, benim huzurum yok oluyor. Eşimi köprü görevinden azat edip birebir kendim söylüyorum her şeyi ne sıkıntım varsa dile getiriyorum, ben icimdekini döküp rahatlıyorum karşı taraf da konuştuğum için daha temkinli yaklaşıyor.
Sırf aile etkeninden yuvanizi dağıtmayın, şu an öfkeyle nefretle dolu olduğunuz için geniş pencereden bakamıyorsunuz. Biraz zaman verin kendinize, çalışıyorsanız yıllık izin kullanıp tatile çıkın bulunduğunuz ortamdan uzaklaşın. Sonra yine gözden geçirirsiniz bu kararınızı

aileyle görüşmemek keşke her evlilik için çözüm olsa ,
eltim bir tartışma sonucu kv görümce ile herkesle küstü ,
4 sene kadar kimseyle konuşma biz hariç ,

sonuç ne mi oldu boşanma davası açıldı mahkemelere düştüler , çünkü her kaynımın anne babasına gittiğinde
boşa bunu sende kurtul bizde diyorlardı ,

boşanmadılar ama eltim herkesle barıştı,

ben görüşmeyim sen görüş demekle olmuyor evlilik,
Barışınca eskisi gibi oldu mu her şey?

Back
X