Bosanma kararini nasil ve ne zaman aldiniz?

Nazevren86

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2016
31
5
1
39
Selam hanimlar
Gecen gûn esimle ilgili bir konu acmistim. Kisaca anlatacak olursam asiri derecede sorumsuz (calisir en fazla 1
sene sonra isinden ayrilir, evde eksil gedik var mi hic sormaz), huysuz (sürekli birseyler bulur günümü mahveder, ufak tefek sudan sebeplerden bagirir sert sert bakislar atar), ailemle hic anlasamaz, ne tuhaftirki iki gelinimizde anneme babama bayilirlar her seferindefe hep sansli olduklarini söylerler ama esim aksi oldugundan esime evliligimizin 2. yilindan itibaren mesafe aldi benim ailem bu sebepten olsa gerek onlari önemsemez sevmez. Sürekli pofpoflanarak büyüdügü icin hep ben hep ben, hep benim isteklerim modunda. Onun dedigi olmadigi zaman ya surat asar yada kavga cikarir. Kisaca böyle.
Evlendigim andan itibaren beni hep mutsuz etmistir zamanla düzelmeler olmadi degil, oldu, o ukala tavirlarindan hayatin gerceklerini, kimsenin onu kendi ailesi gibi pofpoflanayacagini (haksiz oldugu halde bile) ögrendigi andan itibaren biraz insan gibi davranmaya basladi ama bu sefer kendi mutsuz oldu, saclarina aklar düstü resmen. Dünyayi cevresine dar etmel, bagirmak cagirmakla hayatinin benden önceki ve benle beraber bir süre ben sesimi cikarana kadar idam ettirdigi icin, resti cektikten sonra saclarina aklar düsmesi ve kendine azda olsa ceki düzen vermesi cok normal. Sorun su ki benimde artik ona karsi tahammülüm hic ama hic kalmadi. En ufak birseyine bile (bir barsak su getirsene) diyisine bile sinir oluyorum. Calismiyor dogru düzgün 6 senenin 3 senesini yatarak gecirdi, bende hem calisip hem eve yorgun argin gelip böyle bir adama hizmet etmek istemiyorum artik. Sanirim sevgilde tükendiki tahammülüm kalmadi. Eskiden en agir hareketlerine ragmen aglayip icimin yandigini iliklerime kadar hissetsem bile dedigini yapardim aman yine bir kavga cikmasin diye.

Simdi böyle bir adamdan bunca sene neden bosanmadim, soracaksiniz.
1) ilk zamanlar cok asiktim
2) Bosanma acisindan, özlemekten korktum
3) Kendine cok az deger verdigim icin

Sanirim bosanma karari beyinde bitiyor ve kararli olmak gerekiyor. Bosananlara sorum, nasil bu karari aldiniz ve ne zaman aldiniz? Hic korkmadiniz mi bu karari alirken? Ve ne olduda birden veya zaman icerisinde kesin karar verdiniz? Aydinlatin beni lütfen.

Evli değilim ama kararliysaniz sizi hicbir şey geri donduremez. Gerçi şu var eşiniz gelişme göstermiş, gostermemis değil. Tahammül etmek zorunda degilsiniz tabii ki etmemekle iyi de ediyorsunuz. Taviz vermediginiz sürece işler daha da iyiye gidebilir. Hizmet falan da etmeyin zaten. Ben herhalukarda karşımda cok güçlü ve mantıklı bir kadın gördüm. Çok mutlu oldum o yüzden;-)

Evli değilim ama kararliysaniz sizi hicbir şey geri donduremez. Gerçi şu var eşiniz gelişme göstermiş, gostermemis değil. Tahammül etmek zorunda degilsiniz tabii ki etmemekle iyi de ediyorsunuz. Taviz vermediginiz sürece işler daha da iyiye gidebilir. Hizmet falan da etmeyin zaten. Ben herhalukarda karşımda cok güçlü ve mantıklı bir kadın gördüm. Çok mutlu oldum o yüzden;-)

Yillar icinde böyle katilastirdi beni, normalde aslinda hemen acirim ama simdi hic acimiyorum valla. O benim en güzel yillarimi caldi benden. Burnumdan getirdi evliligi. Normal sartlarda ilk senelerin oldukca güzel gecmesi gerekirken (ufak tefek pürüzler haric) ben gözyasi icinde gecirdim. Simdi hic umrumda degil sacinin neresine aklar düserse düssün. Hakketti. Ve kadinlar asla unutmazlar. Iyiyide kötûyüde. Normalde kincide degildim ama bir insani evlenilecek kadar sevip deger verip, sonra kazik yediginiz zaman ondan, iste ozaman bir süre sonra bütün tahammül sinirlariniz kapaniyor ve eskileri unutamiyorsunuz. Zaten tahammül ettikce gecmisi hatirlamiyorsunuz ama tahammúl tükenince isler degisiyor. Tesekkür ederim yorumun icin canim, sen sen ol evleneceginde iyi tani.

Yillar icinde böyle katilastirdi beni, normalde aslinda hemen acirim ama simdi hic acimiyorum valla. O benim en güzel yillarimi caldi benden. Burnumdan getirdi evliligi. Normal sartlarda ilk senelerin oldukca güzel gecmesi gerekirken (ufak tefek pürüzler haric) ben gözyasi icinde gecirdim. Simdi hic umrumda degil sacinin neresine aklar düserse düssün. Hakketti. Ve kadinlar asla unutmazlar. Iyiyide kötûyüde. Normalde kincide degildim ama bir insani evlenilecek kadar sevip deger verip, sonra kazik yediginiz zaman ondan, iste ozaman bir süre sonra bütün tahammül sinirlariniz kapaniyor ve eskileri unutamiyorsunuz. Zaten tahammül ettikce gecmisi hatirlamiyorsunuz ama tahammúl tükenince isler degisiyor. Tesekkür ederim yorumun icin canim, sen sen ol evleneceginde iyi tani.
Haklısın. Ama buradaki bircoklari gibi boşanamam, kocam iyidir aslinda falan demedin yani gercekcisin o yuzden en doğru kararı alacaksin bence;-)

Haklısın. Ama buradaki bircoklari gibi boşanamam, kocam iyidir aslinda falan demedin yani gercekcisin o yuzden en doğru kararı alacaksin bence;-)
insallah canim 4 gundur dusunuyorum. Bakalim sonuc ne olacak. Iyi birsey birakmadiki hic benim en güzel senelerim gitti, hayallerim gitti.

Adam çok bencil. Hem çalışmıyor hem de herkes onu pohpohlasin bir dediği iki olmasın istiyor. Resmen sorumsuz. Bir ömür boyu sırtınızda bu kamburu taşımaya değer mi bilemiyorum.

Siz kendiniz yazmışsınız zaten...bu adama tahammülüm kalmadı diye...
Tüm gayretlerinize rağmen hep kendi bildiğini okuyup size değer vermiyorsa neden hala kendinize eziyet ediyorsunuz...
Allah cc hakkınızda hayırlısını nasip etsin...

Adam çok bencil. Hem çalışmıyor hem de herkes onu pohpohlasin bir dediği iki olmasın istiyor. Resmen sorumsuz. Bir ömür boyu sırtınızda bu kamburu taşımaya değer mi bilemiyorum.
Asla degmez. Degmeycegini bildigimden düsünüyorum ama karar anina henüz varmadim.

Çocuğunuz var mi yasiniz kaç bosaninca ailenizin yaninami Döneceksiniz yoksa ayri eviniz mi olacak.bunlarin planlarini yaptınız mi?

Çocuğunuz var mi yasiniz kaç bosaninca ailenizin yaninami Döneceksiniz yoksa ayri eviniz mi olacak.bunlarin planlarini yaptınız mi?
Hamileyim. Biz bir süre ayri kaldik. Yalvar yakar beni inandirdi isine simsiki sarildigini gordum. Dondum. Duygusal bir boslugun icindeydim o ara ve suan ne kadar akilsizmisim yanlis karsr vermisim diyorum. Onca insanin donme demesne ragmen. Ailemle ayni sehirdeyim. Onlarlada kalabilirim kendimde ev tutabilirim. Maddi acidan bir problemimde yok isim var. Bebek yokken bu isi bitiremedim, keskede bitseymis ama simdi o anki halimden daha güclü gibiyim. En azindan sans verdim, degerlendirmedi diyebiliyorum, isini ben döndükten bir sene sonra tekrar birakti hemde cocugumuz olacakken. Pisman olabilecegim birsey kalmadi artik. Cocuga elbette yazik, ama napayim? Baska cözümüm yok adam degismiyor. Ne yapabilirim ki baska? Yasim 30 bu arada.

Öf çok zor işler. ..
Allah kolaylik versin inş hakkinizda en doğru kararı verirsiniz.
Ama bebek de olacağı için eşiniz kabul eder mi boşanmayi?

Öf çok zor işler. ..
Allah kolaylik versin inş hakkinizda en doğru kararı verirsiniz.
Ama bebek de olacağı için eşiniz kabul eder mi boşanmayi?

Insan kendi bosanmak isterse kimse birsey yapamaz. O büyük ihtimalle etmeyecektir ama dedgim gibi ben istersem direnirsem mecbur kalir. Napacagimi bilmiyorum gercekten. Cok bunaldim.

Üzüldüm canım ya hakkında ne hayirliysa o olsun ssağlıklı bi şekilde bebisinee kavursursun inşallah bol bol dua et

Benim ablamın eski eşi böyle çalışmazdı. Ama gerçekten insan olarak iyiydi. Hani kimseyi küçümsemez kibirli değildi son derece saygılıydı ama o çalışmaması e tabi çalışmayınca yalan dolan ondan bundan borç derken illallah dedirtti. Oh ablam çalışsın o yan gelsin yatsın nerdeyse bir sene işi iyiyse ikinci sene yoktu. Ablam dayanamadı ve kocaman iki çocuğu varken boşandı. Şuan gayettr rahat en azından kavga gürültü yok çocuklar huzurlu. Keşke olmasaydı ama adam gibi bir iş bulup çalışmadı. Bir de sizin eşinizin manevi yönden geçimsizliğide var hani gerçekten çok zor. Umarım hakkınızda hayırlısı olur. Bebeğinizi huzur ve mutlulukla büyütün inşallah..

Selam hanimlar
Gecen gûn esimle ilgili bir konu acmistim. Kisaca anlatacak olursam asiri derecede sorumsuz (calisir en fazla 1
sene sonra isinden ayrilir, evde eksil gedik var mi hic sormaz), huysuz (sürekli birseyler bulur günümü mahveder, ufak tefek sudan sebeplerden bagirir sert sert bakislar atar), ailemle hic anlasamaz, ne tuhaftirki iki gelinimizde anneme babama bayilirlar her seferindefe hep sansli olduklarini söylerler ama esim aksi oldugundan esime evliligimizin 2. yilindan itibaren mesafe aldi benim ailem bu sebepten olsa gerek onlari önemsemez sevmez. Sürekli pofpoflanarak büyüdügü icin hep ben hep ben, hep benim isteklerim modunda. Onun dedigi olmadigi zaman ya surat asar yada kavga cikarir. Kisaca böyle.
Evlendigim andan itibaren beni hep mutsuz etmistir zamanla düzelmeler olmadi degil, oldu, o ukala tavirlarindan hayatin gerceklerini, kimsenin onu kendi ailesi gibi pofpoflanayacagini (haksiz oldugu halde bile) ögrendigi andan itibaren biraz insan gibi davranmaya basladi ama bu sefer kendi mutsuz oldu, saclarina aklar düstü resmen. Dünyayi cevresine dar etmel, bagirmak cagirmakla hayatinin benden önceki ve benle beraber bir süre ben sesimi cikarana kadar idam ettirdigi icin, resti cektikten sonra saclarina aklar düsmesi ve kendine azda olsa ceki düzen vermesi cok normal. Sorun su ki benimde artik ona karsi tahammülüm hic ama hic kalmadi. En ufak birseyine bile (bir barsak su getirsene) diyisine bile sinir oluyorum. Calismiyor dogru düzgün 6 senenin 3 senesini yatarak gecirdi, bende hem calisip hem eve yorgun argin gelip böyle bir adama hizmet etmek istemiyorum artik. Sanirim sevgilde tükendiki tahammülüm kalmadi. Eskiden en agir hareketlerine ragmen aglayip icimin yandigini iliklerime kadar hissetsem bile dedigini yapardim aman yine bir kavga cikmasin diye.

Simdi böyle bir adamdan bunca sene neden bosanmadim, soracaksiniz.
1) ilk zamanlar cok asiktim
2) Bosanma acisindan, özlemekten korktum
3) Kendine cok az deger verdigim icin

Sanirim bosanma karari beyinde bitiyor ve kararli olmak gerekiyor. Bosananlara sorum, nasil bu karari aldiniz ve ne zaman aldiniz? Hic korkmadiniz mi bu karari alirken? Ve ne olduda birden veya zaman icerisinde kesin karar verdiniz? Aydinlatin beni lütfen.
1sene sonunda aldim bosanma kararini.. Ama oncesinden icimde oturmustu.. Nasil oturdu dersen, sonucta 1 dakika icinde gelinmiyor o hale, adam yaptiklariyla duzelmeyecegini o kadar iyi gosteriyor ki, o karar git gide sekilleniyor ve oturuyor zihninde..
Degismeyecegine emin oldugum an gittim avukata.. Ki zaten kimse degismez..
Neden dayandim 1 sene? Ben de cok seviyordum ve bosanma pismanligi yasarim ozlerim diye korktum.. Zor surec elbet ama Allah' a sukurler olsun,tek bi gun pisman da olmadim ozlemedim de.. Nesini ozleyeyim; millet cicim aylari yillari yasarken ben hep onun ve ailesinin urettigi sıkıntılarla bogustum..
Ilk zamanlar elbet alisma zorlugu olabilir evlilige, veya ufak tefek tartismalar.. Ama karakterde sorun varsa ve agir rencideler varsa, o is hep daha kotuye gidiyor; duzelmek şöyle dursun..

Bir dergide okumustum,
kadin bosanma kararini aslinda evliligin en baslarinda aliyormus, ama uygulamasi seneler sürebiliyormus.

Buradan yola cikacak olursak eger, siz er yada gec bosanacaksiniz, ama ne zaman cesaretinizi toplarsaniz o zaman.
Beni anlatmis o yazi.. Daha ilk hafta anladim yurumeyecegini, yuruse de mutsuz edecegini.. Ama 1sene surdu avukata gitmem.. Icimdeki duzelir umudu sonene dek sabrettim..
Belki hemen bitse icimde aci kalabilirdi.. Cunku butun rezilligini gormemis olacaktim.. Kendimi suclayacaktim belki.. Her seyde var bi hayır..

Back
X