Sadece sevgiliyken digil de,evliyken de sorunlari cokmu buyutdum acaba diyorum.yani bana olan her hangi bir hatasinda annemeBebeğin dunyaya gelınce bile yanında olmamıs, sevgiliyken attığın tripleri mi düşünüp kendini sucluyorsun.
Sıddete dahi varmıs olay ne yaparsa yapsın bır insan haketmıyor bunu.
Senin sucun degil, psikolojik destek al.
Sen ıyı ol ki cocugun da atlatabılsın bu sureci.
AzerbaycanliYabancıyım derken? Nerelisiniz?
Öz eleştiri çok fazla yapıyorum,misal her kavagamızda ayrılalım diyordum ki bunu kendisi bana defalarca hatırlatırdı ayrılalım deme diye.sonra kavagalarımızı her kes duyardı,annemlere haber ederdim misal.ilk başlarda tenbellik de yapardım,henüz çalışmama ragmen ev işlerinde kvye yardım etmezdim.ders çalişiyordum ama yine de yardım etmem gerekirdi.kavga aninda hemen fazla sinirlenirdim,kotu laflar soylerdim.ne bileyim iste ben de iyi bir es degildim acikcasiGüzel yüze doyulurda,güzel huya doyulmazmış derler.Eşinizle ilişkinizde kavga ve geçimsizliğinizin sebebi neydi?Her ne sebep olursa olsun şiddet göstermesi kabul edilebilir birşey değildir.Siz kendinize öz eleştiri yaptığınızda hangi hataları buluyorsunuz kendinizde?
Iste acaba bu yalnislar olmasaydi iyi bir aile ola bilirdikmi diye dusunuyor insan.her zaman da kotu deyildik ki,mutlu zamanlarimiz da oluyorduEşler omur boyu hayatimizda kalacak diye bisi yok işin icinr dayak girince sonuc cinayet bile olabilir. Hele ki meslegi olan kadinlari hic anlamam. Cocugu dusunuyorsunz mutsuz bi ortamda yetismesinden de bosanmayi tercih ederim
Duygularınız manıpule edilmiş. Karsı tarafın hatalarından kendinizi sorumlu hissediyorsunuz. Sucluluk duygusu sizi yine bu adamın kapısına ya da bunalıma itecek.Sadece sevgiliyken digil de,evliyken de sorunlari cokmu buyutdum acaba diyorum.yani bana olan her hangi bir hatasinda anneme
Azerbaycanli
Destek alicam mutlaka.evet galiba cok fazla sucluluk duygusu yasiyorum suan ama kapisina gitmem cunki bu kadar kendimi ezdirmem artikDuygularınız manıpule edilmiş. Karsı tarafın hatalarından kendinizi sorumlu hissediyorsunuz. Sucluluk duygusu sizi yine bu adamın kapısına ya da bunalıma itecek.
Cocugunuza bunu yapmayın, destek alın kurtulun bu histen.
Dediğim gibi şiddet göstermesi kabul edilebilir birşey değil.Kendinize öz eleştiri yapabilmenizde,aslında sizinde olgunlaşmaya başladığınızı gösterir bir taraftan.Her iki tarafta süreci düzgün yürütememiş.Ama,şiddet uygulayan her türlü ağır kusurlu olan taraf olur neticede.Karşılıklı olarak huzur vermek ve birbirinde huzuru bulabilmektir esas olan.Kaç kere ayrılıp barışmışsınız.Olmuyorsa olmuyordur.Hatalarınızdan ders çıkarın elbette ama,kendinizede haksızlık etmemelisiniz.Öz eleştiri çok fazla yapıyorum,misal her kavagamızda ayrılalım diyordum ki bunu kendisi bana defalarca hatırlatırdı ayrılalım deme diye.sonra kavagalarımızı her kes duyardı,annemlere haber ederdim misal.ilk başlarda tenbellik de yapardım,henüz çalışmama ragmen ev işlerinde kvye yardım etmezdim.ders çalişiyordum ama yine de yardım etmem gerekirdi.kavga aninda hemen fazla sinirlenirdim,kotu laflar soylerdim.ne bileyim iste ben de iyi bir es degildim acikcasi
Siz kendinizi boyle suclayip haksiz gordukce daha cok eziyet gorursunuzSlmlar.yardimlariniza ihtiyacim var.4yil once severek evlendim,eşim beni ikna etmek için çok çaba harcadı.sevgilik zamanları çok mutluyduk,ama ben çok fazla kapriz yapardım,bir şey olunca hemen ayrılalım der,onu peşimden koştururdum.ama o hiç vazgeçmezdi benden.3yıl böyle sevgili kaldık sonra evlendik.evlendiğimiz günden eşimden eski sıcaklığı,ilgiyi görmemeye başladım,daha 10günlük evliyken bana hafif tokat atdı.böyle böyle çok fazla kavga etmeye başladık.ben hamile kaldım,yine bir kavgamızda evi terk ettim,baba evine gittim,8ay ayrı kaldık,bir kere aramadi sormadı,çoçuk olunca bile gelmedi,en son acaba ben onu bıktırdımmı diye pişmanlık duygusuna kapılarak addım atdım,ama beni geri çevirdi iki ay sonra tamam barışalım ama şartlarım var dedi,ben de kabul etdim.bariştik ama yine kavga etmeye başladık,bir seferinde beni çok kötü dövdü ben yine evden ayrıldım,bu kez de 4ay ayrı kaldık,ama bu sefer o addım atdı,çok da yalvarmadan pişman olduğunu,hayvanlık yaptığını söyledi,bariştik.sonra tam bir yıl önce yine kavga edib ayrıldık,bu kez de cimriliyi yüzünden ayrıldık,artık bir yıldır ayrıyız ve on gün önce boşanma davası açtı.ben yine eskisi gibi kendimi suçlamaga başladım,bu kadar gücsüz biri değidim.aslında şuan uzmanlik kazandım,Doktorum.yabancıyım bu arada yazı hatalarım ola bilir.kizim babasina cok duskun,hergun baba diye agliyor,onun yanindan gelince agliyor gelmek istemiyor falan,ben kendimi suclar oldum kizimi babasindan ayirdim diye.icimi dokmek istedim,sizlerin de dusuncelerinizi ogrenmek istiyorum acikcasi.siddet aff edilmez biliyorum ama acaba benmi onu bu hale getirdim demeden de duramiyorum acikcasi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?