• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanma mahkemesinde neler yaşanıyor? Bu sıkıntı ne zaman geçer?

İnşallah. Bazen ölmeyi düşünüyorum çok bunaldım artık bu konudan ve yaşadıklarımı düşünmekten... Her şey bulanık önümde. İnşallah bir an önce geçer artık
Lütfen güçlü durmaya çalış. Neyden keyif alıyorsan onu yap. Ve unutma eskisinden çok daha güzel bir hayat geçirme ihtimalin var önünde.
Bence insanoğluna bahşedilen en güzel özellik unutmak ve alışmak. 17 yıl evli kaldım. Yeni hayatıma o kadar alıştım ki geçenlerde aaaaa ben evliydim bir dönem derken buldum kendimi.
Zaman gerçekten her şeyin ilacı.

Boşandım.
İş buldum. Meşgalem de çok, ailem boş bırakmıyor.
Fakat aklım hep geçmişte. Delirmekten korkuyorum . Dertleşebileceğim kimse yok çünkü herkes bıkmış durumda... Kimse o adamı benden duymak istemiyor, haklılar da. Ben ne yapacağım o olmadan yani geri dönsün demiyorum. Olmamalı zaten ama onsuz nasıl yaşanır ki
Bir de aile evi derdi. Bu yaştan sonra tekrar, koyuyor yani dönmek. Dediğim farklı bir şey. Tabii ki onlar için ölürüm. İyi ki varlar. Ama ben tek başına bir kimliğimle var mıyım yok muyum emin değilim

Gerçekten artık kendinize gelin. Elin vijdansız oğlu için kendinize yapmadığınız şey kalmadı.

Lütfen güçlü durmaya çalış. Neyden keyif alıyorsan onu yap. Ve unutma eskisinden çok daha güzel bir hayat geçirme ihtimalin var önünde.
Bence insanoğluna bahşedilen en güzel özellik unutmak ve alışmak. 17 yıl evli kaldım. Yeni hayatıma o kadar alıştım ki geçenlerde aaaaa ben evliydim bir dönem derken buldum kendimi.
Sürekli ne yapmış diye sosyal medyasına bakmasam, bahsetmesem, unutur muyum yoksa bastırılan duygu daha mı çoğalır bilmiyorum. Engellemiş, ben başka yollarla bakıyorum. Anlam arıyorum bu saçmalığa. Olmadığı biri gibi göstermeye başlamış kendini mesela sinirleniyorum bu duruma halbuki bana ne... muhtemelen çoktan biriyle artık. Ve asla ama asla olmayacak bi daha yani ölse daha mümkündü. Üstelik mantıklı bi istek değil onu özlemek. Hakaretlerini mi yalnız bırakmasını mı özledin diyorum kendime... huzurlu olmam gerekirken hep bir şey eksik gibi. Dayağa alışmış çocuklar olur ya, öyle yerinde duramayan kalbim var, kırılmayı özlemiş belasını istiyor. Allah beni affetsin ve onun buz gibi soğukluğunu versin.

O bana bu travmayı yaşattığı için belki de mutsuz olmayı hak ettiğimi düşünüyorum istemeden...

O size travma falan yaşatmadı siz her şeye izin vererek, sürmemesi gereken bir evliliği sürdürerek kendinize yaşattınız. Kafayı o kadar eski eşinizle bozmuşsunuz ki kendinizi unutmuşsunuz. Şu saatten sonra sadece kendinizle ilgilenmeniz gerekir.

O size travma falan yaşatmadı siz her şeye izin vererek, sürmemesi gereken bir evliliği sürdürerek kendinize yaşattınız. Kafayı o kadar eski eşinizle bozmuşsunuz ki kendinizi unutmuşsunuz. Şu saatten sonra sadece kendinizle ilgilenmeniz gerekir.
Haklısınız. Peki kasıtlı olarak bastırsam daha çoğalır mı bu hisler, mesela asla adını anmamak için kendimi kandırsam, mış gibi yapsam öyle olur mu

Haklısınız. Peki kasıtlı olarak bastırsam daha çoğalır mı bu hisler, mesela asla adını anmamak için kendimi kandırsam, mış gibi yapsam öyle olur mu

Duyuruların çok abartmadan bastırılması taraftarı değilim. Ama evde fotoğrafı, ona ait özel eşyaları varsa yok edin yada yada kolay ulaşamayacağınız bir yer koyun. Sosyal medyadan da stalk yapmayın.
Tabi şu süreci en doğru şekilde yönetmenize yardımcı olması için kesinlikle terapi almanız öneriyorum. Çok daha iyi yol gösterecek ve daha kolay atlatmaniza yardımcı olacak.

Sürekli ne yapmış diye sosyal medyasına bakmasam, bahsetmesem, unutur muyum yoksa bastırılan duygu daha mı çoğalır bilmiyorum. Engellemiş, ben başka yollarla bakıyorum. Anlam arıyorum bu saçmalığa. Olmadığı biri gibi göstermeye başlamış kendini mesela sinirleniyorum bu duruma halbuki bana ne... muhtemelen çoktan biriyle artık. Ve asla ama asla olmayacak bi daha yani ölse daha mümkündü. Üstelik mantıklı bi istek değil onu özlemek. Hakaretlerini mi yalnız bırakmasını mı özledin diyorum kendime... huzurlu olmam gerekirken hep bir şey eksik gibi. Dayağa alışmış çocuklar olur ya, öyle yerinde duramayan kalbim var, kırılmayı özlemiş belasını istiyor. Allah beni affetsin ve onun buz gibi soğukluğunu versin.
Alışkanlık bu yaşadıkların. Sosyal medyasına bakma diyemiycem. Çünkü ben de deli gibi takip ediyordum. Ve her seferinde kendime yapmıycam diye söz vermeme rağmen engel olamıyordum. Benim atlatmama yardımcı olan tek şey zaman oldu.

Merhaba, yıllar süren evliliğim, eşimin artık beni sevmediğini söylemesiyle bitiyor. Boşanma davası açıldı gün verildi. Çok sancılı süreçlerden geçtim, geçiyorum. Kabullenemeyeceğim şeyler oldu. Ben bu travmayı atlatamıyorum. Eşimle muhatap olmuyorum ailem konuşuyor, anlaşmalı boşanacağız. Benim 2 sorum var size
1) Mahkemeyi gözümde çok büyütüyorum. Onunla aynı ortamda tekrar bulunma fikri bile ağlatıyor. Kalbim paramparça. Mahkeme nasıl gerçekleşiyor? Bir de kıyafet önerisi de isteyeceğim kusura bakmayın bu alakasız ama o anı gözümde çok büyüttüğümden mantıksız düşünüyorum, bir ara abiye giymeyi bile düşündüm kafam yanık resmen.

2) Benim bu beni istemeyişini, rezil edişini, değersizleştirmesini hazmetmem ne zaman gerçekleşecek? Ben dipsiz bir kuyuda yapayalnız hissediyorum. Kendimi sevmekten uzağım. Nasıl kendimi seveceğim böyle paçavra muamelesi görmüşken? Değerli hissedemiyorum. Kendimi suçluyorum. Elimde değil. Ne olur önümü görmem için bana yardımcı olun, taktik verin. Yaşadıklarınızı anlatın. Ailem yanımda çok şükür . Ama işsizim. Tüm gün geçmişi düşünüyorum. İş bulamadım. Ve büyük depresyon geliyor sırada, hissediyorum. Ben napacağım? O ilk ve tek sevgilimdi. Onsuz dünya nasıl dönecek? Canım çok yanıyor. Onu unutamayacağım için kendimden utanıyorum..
Biraz ağlayacaksın ,biraz uzuleceksin biraz da ben sevilmeyi hak etmiyorum moduna gireceksin ama her şey geçecek. Bunlar sadece suanlik sıcak durumdan kaynaklı acılar. Herkessiz dönüyor dünya. Onsuz daha da güzel olacak. Sen seni gerçekten seven , hak eden biriyle karsilarsirsin inşallah.

Kıyafet konusu ceket pantolon olur. Kendini hiç bir şey için şartlama.

Merhaba, yıllar süren evliliğim, eşimin artık beni sevmediğini söylemesiyle bitiyor. Boşanma davası açıldı gün verildi. Çok sancılı süreçlerden geçtim, geçiyorum. Kabullenemeyeceğim şeyler oldu. Ben bu travmayı atlatamıyorum. Eşimle muhatap olmuyorum ailem konuşuyor, anlaşmalı boşanacağız. Benim 2 sorum var size
1) Mahkemeyi gözümde çok büyütüyorum. Onunla aynı ortamda tekrar bulunma fikri bile ağlatıyor. Kalbim paramparça. Mahkeme nasıl gerçekleşiyor? Bir de kıyafet önerisi de isteyeceğim kusura bakmayın bu alakasız ama o anı gözümde çok büyüttüğümden mantıksız düşünüyorum, bir ara abiye giymeyi bile düşündüm kafam yanık resmen.

2) Benim bu beni istemeyişini, rezil edişini, değersizleştirmesini hazmetmem ne zaman gerçekleşecek? Ben dipsiz bir kuyuda yapayalnız hissediyorum. Kendimi sevmekten uzağım. Nasıl kendimi seveceğim böyle paçavra muamelesi görmüşken? Değerli hissedemiyorum. Kendimi suçluyorum. Elimde değil. Ne olur önümü görmem için bana yardımcı olun, taktik verin. Yaşadıklarınızı anlatın. Ailem yanımda çok şükür . Ama işsizim. Tüm gün geçmişi düşünüyorum. İş bulamadım. Ve büyük depresyon geliyor sırada, hissediyorum. Ben napacağım? O ilk ve tek sevgilimdi. Onsuz dünya nasıl dönecek? Canım çok yanıyor. Onu unutamayacağım için kendimden utanıyorum..
Yıllar süren evlilik derken kaç yıl sürdü ?
Yüz üstü bırakmanin da bir bedeli olmalı, üstelik aldatilma şüpheniz de var.Sizinle boşanıp hemen başkasıyla evlenme ihtimaline karşı haklarınızı alın bence.

Benimde mahkememe birşey kalmadı tedirginim.Elim ayağım titriyor.Surekli stres halindeyim.

Hani bunu sevdiğim için de değilde nasıl desem nasıl geçecek nasil olacak endişe içerisindeyim.

Teşekkür ederim inşallah öyle olur bende de... Ama o kadar enerjim yok ki tüm gün evden çıkmıyorum, kendime bakmıyorum, ağlayıp uyuyorum. Onu sosyal medyada stalklayıp yaramı deşiyorum. Gelmeyecek bir şeyi bekler gibi dipteyim. Keşke enerjim olsa ölü gibiyim :KK43:
Stalklamayin geçen gün benimki devamlı paylaşım yapmaz.
Sinirden çatladım.Beni sinirlendirmek için yapti.
En azindan mahkeme bitsin biraz kendinizi toparlayın öyle takip edin.
Duygusal müzik dinlemeyin.Bol bol dua edin.

Şu an destek alıyorum. Psikiyatristim bu sürecin normal ve yaşanması gerektiğini söylüyor. Sen insansın, böyle duygular yaşaman normal diyor. Kısaca zaman diyor. İlaçlarımı yükseltmedi bile. Çok doğal bu tepkiler dedi. :KK43:
Tabiki de normal.O insanı sevdiniz guvendiniz ayrılma ihtimali bile üzüyor sizi.Geriye de donemiyorsunuz.İkinizin hakkında da hayırlısı olsun.

Gitmeyin bence, sadece avukat gitsin.
Anlaşmalı boşanma ise muhakkak gitmesi lazım.

Back
X