• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanma mahkemesinde neler yaşanıyor? Bu sıkıntı ne zaman geçer?

Şu hayatta ölüm acısı da dahil azalmayan acı görmedim ben. Inançlı biri olduğum için 'nasibimde olsaydı, yanımda olurdu' diye düşündüm hep. Demek ki sizin hayatınız eşiniz ile devam etmeyecekmiş, ilk sevgiliniz olması çokta önemli değil...
Psikolog ile seanslariniza devam edin, sosyallessin kurslara vs katılın. Is bulmaya çalışın, inanın o bile size o kadar iyi gelecek ki.
Bir süre sonra bunları ben mi yasadim diyeceginiz zamanlar gelecek. Mesela ben 'birlikte yaşlanırız' dediğim adamın sesini bile hatırlamıyorum şu an.😃
Teşekkür ederim inşallah öyle olur bende de... Ama o kadar enerjim yok ki tüm gün evden çıkmıyorum, kendime bakmıyorum, ağlayıp uyuyorum. Onu sosyal medyada stalklayıp yaramı deşiyorum. Gelmeyecek bir şeyi bekler gibi dipteyim. Keşke enerjim olsa ölü gibiyim :(

Yok ya. Bizim protokol maddelerinden cocukla ilgili olan kismi ikimizin onayini alarak degistirmisti. Oyle bozacagini sanmıyorum. Hatta taraflardan birisi gelmese bile bosuyodu bizim hakim.

Valla ne dicem bilemedim. Ben eski esimle beraber gittim davaya. Mutluluktan karnımda kelebekler ucusuyordu. Allah sizede gonul ferahligi versin. Insan herseye alisiyor, sizde alisacaksiniz
Aa, ne güzel... Neden o kadar mutluydunuz ya benim de öyle olmam lazım, o bakış açısı nedir?

ilerde birgün geriye bakıp değersiz hissettirildiğin yerden kurtulduğun için defalarca şükredeceksin, iyi ki de öyle olmuş diyeceksin.. o güne kadar yeni bir hayata alışıp yeni bir düzen oluşturup kendini yeniden sevmen gerekecek. Aynaya baktığında kendinde görmek istediğin değişikliği yap mesela saç boyatmak olur saç kestirmek olur estetik botoks her neyse önce kendini besle aynada gördüğün kadını sev onu koru kolla ki kimseye ihtiyacın olmadığını farkedesin😊
Hayatta acı da var hüzün de.. bunlardan kaçmak da yorar insanı. Kaçma, sonuna kadar yaşa da sapasağlam kurtul o duygulardan🙏🏼

Benim bu beni istemeyişini, rezil edişini, değersizleştirmesini hazmetmem ne zaman gerçekleşecek?

Öncelikle birinin sizi istememesi yada sevmemesi sizinle ilgili değildir, tamamen onun bakış açısı ve karakterleri ile ilgilidir. Sizi sevmedi diye ne o sizden üstün oldu ne de siz onda düşük seviyeye düştünüz. Herkes bizi beğenmek, sevmek zorunda değil. Ayrıca eşlerin birine sevgileri bitebilir.

Birde "mahkemeye giderken abiye bile giymeyi düşündüm" diyorsunuz bunu yapmayın.aksine bunu yaparsanız kendinizi küçük düşürürsünüz.
Halen kendini bana beğendirme cabasinda diye düşünecek.
Adamın size duygularının bitmesi sizin güzel olup olmamanız da zere alakası yok. Tamamen sizin yaşam tarzınız , vizyonunuz, karakteriniz ve özgüvenizle ilgilidir bunlar ona uymamıştır.
Kısaca mahkemeye giderken normal giyinin ve daha özgüvenli görünün.

Aa, ne güzel... Neden o kadar mutluydunuz ya benim de öyle olmam lazım, o bakış açısı nedir?

Ben ayrilik surecini evliyken yasadim, duygusal olarak. Kabullenememe, ofkelenme en sonunda da hissizlik. Psikolojik acidan o kadar yipranmistim ki kendi evime gecince rahatladim.
Hatta bikac ay sonra sevgilisine atacağı mesaji bana atmisti. Bu kısım beni sinirlendirmisti.
Nerdeyse 1 sene olacak bosanali. Bu sürede bir başarısız flörtüm oldu, su anda platonik olarak birinden etkileniyorum. Hersey gecip gidiyor, su akip yolunu buluyor

Yani ortada hiçbir şey yokken direkt seni sevmiyorum boşanalım mı dedi? Yukarıda aldatma ihtimali yüksek demişsiniz.

Haksızlığa maruz kalmışsınız. Yaşaması zor. Ama bu evrenin bir adaleti vardır merak etmeyin. Tabiki o kişinin hayatına da takılıp kalmayın ama gerçekten sevmek sevilmek varken yaşadığınız kötü bir tecrübe ile kendinizi çok yıpratmayın.
Bir kadınla muhabbeti vardı. Kim bu deyince, açıklama vs gerekmeden senden nefret ediyorum deyip evi terk etti. Başka birikmişlikler de var. Ama benim terk etmem gerekirken, sevgi ve fedakarlık deyip merhametle yaklaştım... karşılığı bu oldu. Kendime saygımı kaybedince onu da kaybettim. Nişan töreni gibi ailesini ailemi çağırıp, ben bir şey hissetmiyorum sevmiyorum dedi. Hayatım boyunca unutamayacağım travma yaşattı. Öyle kin doluymuş ki her gün Neden diye sormaktan kendimi unutuyorum.

Öncelikle birinin sizi istememesi yada sevmemesi sizinle ilgili değildir, tamamen onun bakış açısı ve karakterleri ile ilgilidir. Sizi sevmedi diye ne o sizden üstün oldu ne de siz onda düşük seviyeye düştünüz. Herkes bizi beğenmek, sevmek zorunda değil. Ayrıca eşlerin birine sevgileri bitebilir.

Birde "mahkemeye giderken abiye bile giymeyi düşündüm" diyorsunuz bunu yapmayın.aksine bunu yaparsanız kendinizi küçük düşürürsünüz.
Halen kendini bana beğendirme cabasinda diye düşünecek.
Adamın size duygularının bitmesi sizin güzel olup olmamanız da zere alakası yok. Tamamen sizin yaşam tarzınız , vizyonunuz, karakteriniz ve özgüvenizle ilgilidir bunlar ona uymamıştır.
Kısaca mahkemeye giderken normal giyinin ve daha özgüvenli görünün.
Şeyy... ben biraz kilo aldım diye ben şişman insanları sevmiyorum diyen, dışarıda açık saçık kıyafetleri giymemi isteyen(ki öyle olmadığımı bilerek evlendi) ben karşı çıkınca köylüsün diye dalga geçen, sonradan sonraya böyle değişen, dış görünüşe önem verdiğini kendisi söyleyen biriydi. Tabii evlendiğimiz ilk yıllar değil sonradan andropoz gibi...beni yavaş yavaş özgüvensiz biri yapan kendiydi. Hep sabrettim. 3 gün kendime baksam 1 gün bakmadığımda psikolojik şiddet uygulardı. Sonuç benim ışığım söndü, kilolusun dedikçe de yedim, bilgisayar bağımlısıydı zaten. Yani düşünün şık bir şekilde yalnız oturuyorsunuz. Bilgisayarından başını kaldırırsa sizi görüyor. Bir oyuncak gibi olmamı istiyor. Çok şeye sabrettim bunları hak etmedim :( daha o kadar şey var ki...

Ben ayrilik surecini evliyken yasadim, duygusal olarak. Kabullenememe, ofkelenme en sonunda da hissizlik. Psikolojik acidan o kadar yipranmistim ki kendi evime gecince rahatladim.
Hatta bikac ay sonra sevgilisine atacağı mesaji bana atmisti. Bu kısım beni sinirlendirmisti.
Nerdeyse 1 sene olacak bosanali. Bu sürede bir başarısız flörtüm oldu, su anda platonik olarak birinden etkileniyorum. Hersey gecip gidiyor, su akip yolunu buluyor
Ahh bu süreci ben de evliyken yaşamıştım ama öyle bir yalvardı ve söz verdi ki... 3 ay geçmeden bunu yaptı. Kinmiş meğer. İntikammış istediği. Keşke affetmeseydim. Birden bunu yapınca travma yarattı ve sindiremedim. Yok sayınca .

Şeyy... ben biraz kilo aldım diye ben şişman insanları sevmiyorum diyen, dışarıda açık saçık kıyafetleri giymemi isteyen(ki öyle olmadığımı bilerek evlendi) ben karşı çıkınca köylüsün diye dalga geçen, sonradan sonraya böyle değişen, dış görünüşe önem verdiğini kendisi söyleyen biriydi. Tabii evlendiğimiz ilk yıllar değil sonradan andropoz gibi...beni yavaş yavaş özgüvensiz biri yapan kendiydi. Hep sabrettim. 3 gün kendime baksam 1 gün bakmadığımda psikolojik şiddet uygulardı. Sonuç benim ışığım söndü, kilolusun dedikçe de yedim, bilgisayar bağımlısıydı zaten. Yani düşünün şık bir şekilde yalnız oturuyorsunuz. Bilgisayarından başını kaldırırsa sizi görüyor. Bir oyuncak gibi olmamı istiyor. Çok şeye sabrettim bunları hak etmedim :( daha o kadar şey var ki...

Sizi asağlamasına çok üzülerek yazıyorum siz izin vermişsiniz. Sürekli onun tarafından beğenilme, onaylanma ihtiyacı hissederek buna neden olmuşsunuz. Sizi beğenmeyen birini sizin umrunuzda olmaması lazım. Kendisi eminim ki hiç öyle yakışıklı falan değildir. Ama özgüveninizi yerle bir etmeyi başarmış.

Ayrıca vücudunuzda beğenmediğiniz taraflarınız varsa düzeltebildiginiz kadarını düzeltin düzeltemediğiniz taraflarınızlada barışın. Varsa fazla kilonuz onlardan da kurtulun. Daha güzle olmaya gerek yok bakımlı olmanızı yeterli. Bunların kendiniz için yapın, başkanın onayı için değil.

anlaşmalı boşanma 10 dk sürüyor. benim de gözümde büyürdü anlamadan bitti. benim gözlemim erkekler boşandıklarını ve bazı şeyleri çok geç fark ediyor hatta yalvarmalar pişmanlıklar..

ilerde birgün geriye bakıp değersiz hissettirildiğin yerden kurtulduğun için defalarca şükredeceksin, iyi ki de öyle olmuş diyeceksin.. o güne kadar yeni bir hayata alışıp yeni bir düzen oluşturup kendini yeniden sevmen gerekecek. Aynaya baktığında kendinde görmek istediğin değişikliği yap mesela saç boyatmak olur saç kestirmek olur estetik botoks her neyse önce kendini besle aynada gördüğün kadını sev onu koru kolla ki kimseye ihtiyacın olmadığını farkedesin😊
Hayatta acı da var hüzün de.. bunlardan kaçmak da yorar insanı. Kaçma, sonuna kadar yaşa da sapasağlam kurtul o duygulardan🙏🏼
Çok çok teşekkür ederim . İnşallah iyi ki diyeceğim.

Teşekkür ederim inşallah öyle olur bende de... Ama o kadar enerjim yok ki tüm gün evden çıkmıyorum, kendime bakmıyorum, ağlayıp uyuyorum. Onu sosyal medyada stalklayıp yaramı deşiyorum. Gelmeyecek bir şeyi bekler gibi dipteyim. Keşke enerjim olsa ölü gibiyim :KK43:
Bence iyi bir psikiyatri uzmanından destek almalısın. Psikolog ile görüşmek senin durumunda yetersiz kalmış olabilir. Hepimizin dayanma eşiği farklı çünkü.
Ayrıca stalklamayi bırak lütfen, şu saatten sonra çok mutlu ya da çok mutsuz olsa ne değişecek? Ben dudak dudağa nikah resimlerini görmüştüm mesela, sahilde sarmaş dolaş resimlerini... bazen görmemek, bilmemek çok daha iyi. Ayrıca ne zamana kadar bu şekilde devam edebilirsin ki? Hayat devam ediyor, önüne bakmalısın.
Lütfen en kısa sürede doktordan randevu al.

Sizi asağlamasına çok üzülerek yazıyorum siz izin vermişsiniz. Sürekli onun tarafından beğenilme, onaylanma ihtiyacı hissederek buna neden olmuşsunuz. Sizi beğenmeyen birini sizin umrunuzda olmaması lazım. Kendisi eminim ki hiç öyle yakışıklı falan değildir. Ama özgüveninizi yerle bir etmeyi başarmış.

Ayrıca vücudunuzda beğenmediğiniz taraflarınız varsa düzeltebildiginiz kadarını düzeltin düzeltemediğiniz taraflarınızlada barışın. Varsa fazla kilonuz onlardan da kurtulun. Daha güzle olmaya gerek yok bakımlı olmanızı yeterli. Bunların kendiniz için yapın, başkanın onayı için değil.
onay bağımlısıyım maalesef. Şimdi aynı bağımlılıkla aile evimde zorlanacağıma eminim. Beni her zaman beğenmiyor değildi. Bir beğenir üç beğenmezdi. O bir beğeni üç olumsuzunu silerdi gözümde. Kendimle barışamıyorum. Çünkü manipülatif şeyler yaşadım ve sanki kendi beğendiğim bir şey yapsam bile başkasına yaranmak için yapıyorum gibi geldiğinden ne istediğimi de bilmiyorum.

Benim bir müvekkilim gelinlikle gelmiş ve aslında bugün benim asıl düğün günüm demişti.. çıkışta da lokma döktürmüştü. Allah hayrını kabul etsin :dondurma:
Bunu yapmak, çık aklımdan :D şaka bir yana, elalem ne der diye dert ermesem ben de kutlamaya gider gibi gidip, çıkışta da kutlamak isterdim. Ama daha kendimden emin değilim ki :(

Back
X