Boşanma metnimi hazırlayacağım.

Ben de bir ornek yazayim,adamla kadin 40 yillik evli. Dort yetiskin ,iki kucuk (9 ve 11 yas) cocuklari var. Davayi acan kadin. Darp,bosanma ve mal paylasimi adi altinda 3 dava acildi. Darptan cikan ceza 2800 lira,taksitle odenmesine karar verildi ama kadina odenmiyor devlet aliyor o parayi. Bosanma gerceklesti 2,5 yilda cekismeli olarak. Mal paylasiminda kadin nafaka istemisti hakim reddetti. Kadini kendi isyerinde sigortali calisan gostermisti adam,kendi kendini ihbar etti ve kadina baglanmis olan emekli maasi kesildi,bugune kadar aldigi emekli maaslarini devlet faiziyle geri istedi,adamin isyerine usulsuzlukten 90 bin ceza geldi, ortak olan ev ve araba ikiye bolundu. Kadin evin tamamini istemisti bu istegi de reddedildi. Adamin geliri aylik 7bindi. İki kucuk cocuga baglanan nafaka toplam 560 lira.

Emekli maaşının faizli ödemesini kadın mı yapacak ?

Yetişkin dedikleriniz 18inden büyük mü
Kadın da nafaka almıyor değil mi
Adamın 7 bin gelirinin sadece 560 TL si nafakaya gidiyor :KK43:

Son düzenleme:
11 sene önce sadece benim için 250 TL nafaka bağlanmıştı,hala da o parayı almaya devam ediyorum. Sizin ya avukatiniz beceriksizlik teki, ya da denk gelen hakim afedersiniz şerefsiz

İyi o zaman şanslıymışsınız 😊

Umarım benim çocuğum da şanslanır, nafakası kafamdaki tutara yükselir en kısa sürede . Amin

Yetişkin dedikleriniz 18inden büyük mü
Kadın da nafaka almıyor değil mi
Adamın 7 bin gelirinin sadece 560 TL si nafakaya gidiyor :KK43:
Evet 18den buyuk,evliler ikisi de.
Kadina nafaka cikmadi. Aynen oyle bir durum. Doven dovduguyle kaldi. Adam kiro,bastiririm cezami oderim yine de doverim oldu yani

Evet 18den buyuk,evliler ikisi de.
Kadina nafaka cikmadi. Aynen oyle bir durum. Doven dovduguyle kaldi. Adam kiro,bastiririm cezami oderim yine de doverim oldu yani

Kadınlar ezilmeye yine devam
İş yerinin yarısını da alabilseymiş kadın keşke

Sonradan ekledim ama siz öncesinde cevaplamışsınız zaten .
Emekli maaşının faizli ödemesini kadın mı yapacak

Kadınlar ezilmeye yine devam
İş yerinin yarısını da alabilseymiş kadın keşke

Sonradan ekledim ama siz öncesinde cevaplamışsınız zaten .
Emekli maaşının faizli ödemesini kadın mı yapacak
İsyeri baskasinin uzerineymis 50 senedir neredeyse. O yuzden alamadi tahminim. Evet emekli maasinin odemesini kadin yapacak sgkya. Adam da cezayi odeyecek,goze almis bile isteye ihbar etmis adam kendi kendini. Ben ilk defa duydum bu usulsuz sigorta islerini o yuzden beklemiyordum acikcasi.

İsyeri baskasinin uzerineymis 50 senedir neredeyse. O yuzden alamadi tahminim. Evet emekli maasinin odemesini kadin yapacak sgkya. Adam da cezayi odeyecek,goze almis bile isteye ihbar etmis adam kendi kendini. Ben ilk defa duydum bu usulsuz sigorta islerini o yuzden beklemiyordum acikcasi.

Yalnız şok oldum bunu okuduğuma ya. "Kadın 2 ay evli kaliyo sonra ömür boyu nafakasını sevgilileriyle yiyo" diye kadınların nafaka hakkına göz diken şerefsizlere gelsin bu konu.

Adam ; ben ödersem ödeyeyim de yeter ki kadın emekli maaşı alamasın diye düşünmüş belli ki

Adam tamam ödesin de olan kadına oldu
Kim bilir ne kadar ödeyecek ?

Yalnız şok oldum bunu okuduğuma ya. "Kadın 2 ay evli kaliyo sonra ömür boyu nafakasını sevgilileriyle yiyo" diye kadınların nafaka hakkına göz diken şerefsizlere gelsin bu konu.

Valla öylesi de var cidden
Bir tanıdığın yakın akrabası kız/kadın 1 ay bile evli kalmamışlar . Kadın çalıştığı ve çok iyi maaş aldığı halde , çok yüksek nafaka alıyormuş . Avukat baya iyi demek ki kimmiş öğrenir misiniz dediğimde , akrabası “kız çok şirret soramam ki kusura bakmayın” demişti . Düşünün kendi akrabası bile böyle söyledi , avukatının adını bile soramadı .

Bir yanda da biz ..
Biz yıllarca kahrını çekelim . Baba yapalım . Kendi çocuğuna bile 350 TL yi vermesin ..

Dünya çok tuhaf

Bu devran dönecektir ama bir gün 😉

Adam ; ben ödersem ödeyeyim de yeter ki kadın emekli maaşı alamasın diye düşünmüş belli ki

Adam tamam ödesin de olan kadına oldu
Kim bilir ne kadar ödeyecek ?
Oyle olmus aynen. Mahkeme kadini da oldukca kusurlu bulmus,sebebi de adami kiskirtmak vb bir sey yazmislardi. Kadinin sahitleri saglam degildi,elinde psikolojik siddete dair bir video varmis,izinsiz gizli kamera ile cekilmis olduguna kanaat getirmis hakim. Kadinin gizli birikim yapmasi ve esine yalan soylemesi de soz konusuymus. Bir de adamin sahitleri cok saglammis. Sanirim kadinin akrabalarindan adama sahitlik yapan cikmis garip bir sekilde. Siddete ragmen adami daha hakli bulmus mahkeme

Nafaka odeyen adamlara aciyorlar garip bir sekilde. Duzgun insanlarla evlensin herkes de kimse kusura bakmayacak,bir de uc bes tane ornege bakip karar vermemek lazim,kanunlar ozele degil genele goredir. Maalesef genelde ezilen zarar goren hep kadinlar,mecburen kadinlarin haklarini koruyacaklar

Nafaka odeyen adamlara aciyorlar garip bir sekilde. Duzgun insanlarla evlensin herkes de kimse kusura bakmayacak,bir de uc bes tane ornege bakip karar vermemek lazim,kanunlar ozele degil genele goredir. Maalesef genelde ezilen zarar goren hep kadinlar,mecburen kadinlarin haklarini koruyacaklar

O adamlara acıyan adamların hiç mantıklı insanlar olduğunu görmediğim, aksine tacize uğrayan kadınlara "adam yakışıklı olsaydı ifşa etmezsin" diyen tipler olduğunu gördüğüm için, böylelerine açıklama dahi yapmıyorum ben, kufur edip geçiyorum. Böyle bir beyinsizin derdi kanun kitap olabilir mi allasen

Oyle olmus aynen. Mahkeme kadini da oldukca kusurlu bulmus,sebebi de adami kiskirtmak vb bir sey yazmislardi. Kadinin sahitleri saglam degildi,elinde psikolojik siddete dair bir video varmis,izinsiz gizli kamera ile cekilmis olduguna kanaat getirmis hakim. Kadinin gizli birikim yapmasi ve esine yalan soylemesi de soz konusuymus. Bir de adamin sahitleri cok saglammis. Sanirim kadinin akrabalarindan adama sahitlik yapan cikmis garip bir sekilde. Siddete ragmen adami daha hakli bulmus mahkeme

Ayy düşman başına . Allah muhafaza etsin böylelerinden korusun dost görünüp düşman olanları uzak etsin
Yalancı şahitlik yapacaklardan da korusun bizleri . Dosdoğrularla karşılaştırsın Amin

Bu arada bence kadın haksız çıkmamış öyle olsa 30 bin de olsa tazminat alamazdı . Yani ya hiç almazdı ya da kadın tazminat öderdi . Yani böyle düşündüm

Ben kendi ağzımdan yazacağım. Avukatım hukuk diline göre yeniden düzenleyecek ama burada öyle şeyler okuyorum ki belki avukattan bile duyma ihtimalim olmayan bir tüyo gelir dedim.
Aslında yazarken son olaylara ağırlık verin , çünkü 7-8 yıl önce yaptığı bir şeyin karara çok etkisi olmaz. Siz affedip devam etmişsiniz sonuçta. Şu anda çok dolusunuz anlıyorum . Ben müvekkillerime önce olayları bir başlık olarak listelemesini ve sonra her başlığı ayrıntılı olarak açıklamasını yazmasını istiyorum. Ayrıntı derken ne zaman oldu olay , kimler gördü , elinizde bunu kanıtlayacak bir delil var mı, hiç polise haber verdiniz mi gibi . O yüzden size düğünden başlayarak yazmak yerine olaylari ayrı ayrı yazmanızı öneririm. Çünkü mahkeme ancak kanıtlayabildiğiniz olayları dikkate alır . Nafaka konusunda bence de bu kadar beklentiye girmeyin. Dava tekniği gereği zaten nafakalar ve tazminatlar hep yüksek yazılır. Eliniz de ne gibi belgeler var, onları tamamını avukatınıza verin. Örneğin , ben bir dosyada adamın kredi kartı özetini istemiştim ve kredi kartında çok fazla tekelden yapılan içki alışverişi vardı ve adamın alkolik olduğunu böylece kanıtlamış olduk. Bir dosya da adamın diğer kadınla uzun saatler telefon görüşmesi yaptığını ve mesajlaştığını kanıtladık. Yani iddialarınızı destekleyecek her türlü kanıtı araştırın .

Aslında yazarken son olaylara ağırlık verin , çünkü 7-8 yıl önce yaptığı bir şeyin karara çok etkisi olmaz. Siz affedip devam etmişsiniz sonuçta. Şu anda çok dolusunuz anlıyorum . Ben müvekkillerime önce olayları bir başlık olarak listelemesini ve sonra her başlığı ayrıntılı olarak açıklamasını yazmasını istiyorum. Ayrıntı derken ne zaman oldu olay , kimler gördü , elinizde bunu kanıtlayacak bir delil var mı, hiç polise haber verdiniz mi gibi . O yüzden size düğünden başlayarak yazmak yerine olaylari ayrı ayrı yazmanızı öneririm. Çünkü mahkeme ancak kanıtlayabildiğiniz olayları dikkate alır . Nafaka konusunda bence de bu kadar beklentiye girmeyin. Dava tekniği gereği zaten nafakalar ve tazminatlar hep yüksek yazılır. Eliniz de ne gibi belgeler var, onları tamamını avukatınıza verin. Örneğin , ben bir dosyada adamın kredi kartı özetini istemiştim ve kredi kartında çok fazla tekelden yapılan içki alışverişi vardı ve adamın alkolik olduğunu böylece kanıtlamış olduk. Bir dosya da adamın diğer kadınla uzun saatler telefon görüşmesi yaptığını ve mesajlaştığını kanıtladık. Yani iddialarınızı destekleyecek her türlü kanıtı araştırın .

Merhaba
Bu nafaka miktarları çok muamma oldu
Siz çok dosya/dava/karar görüyorsunuz ..
İllaki çok değişkendir ancak ; İlkokul çocuğu için ortalama ne kadar nafaka bağlıyor hakimler ..

Devlet memuru, maaşını gizleyemez. Ayrıca 2 küçük okullu çocuk, bir çalışmayan eş için 2 bin sandığınız kadar çok değil. Avukat bu düzeyde maaş alanlardan ortalama bu kadar nafaka aldığını belirtti. Arabesk olmamalı evet ben elimde olmadan roman metni yazıyormuş gibi yazıyorum o yüzden gerçekliği havada kalıyor. Buna dikkat etmeliyim.
Hakimden hakime değişir lakin çalışmayan eş sağlık problemi vs yaşamıyorsa hakim çalışabilir nafakaya gerek yok diyebilir 🤔

Mahkeme kusura göre karar verir. Ve kusur niteliği taşıyan davranışların hepsi ayrı ayrı değerlendirilir ve kim daha çok kusurlu ise davayı o kaybetmiş olur. Örneğin zina en büyük kusur olarak değerlendirilir , erkeğin evi gecindirmemesi ve ayrı ev açmaması gene
Merhaba
Bu nafaka miktarları çok muamma oldu
Siz çok dosya/dava/karar görüyorsunuz ..
İllaki çok değişkendir ancak ; İlkokul çocuğu için ortalama ne kadar nafaka bağlıyor hakimler ..
Özellikle eşinizin aylık geliri ve malvarlığına göre belirleniyor , örneğin asgari ücret alan bir erkeğin 1 çocuk için ödeyeceği nafaka 350 -450 TL oluyor. Ama bu rakam zaman geçtikten sonra yeni bir dava ile artirilabiliyor. O yüzden bu rakamın yıllarca sabit kalacağını düşünmeyin .

Mahkeme kusura göre karar verir. Ve kusur niteliği taşıyan davranışların hepsi ayrı ayrı değerlendirilir ve kim daha çok kusurlu ise davayı o kaybetmiş olur. Örneğin zina en büyük kusur olarak değerlendirilir , erkeğin evi gecindirmemesi ve ayrı ev açmaması gene
Özellikle eşinizin aylık geliri ve malvarlığına göre belirleniyor , örneğin asgari ücret alan bir erkeğin 1 çocuk için ödeyeceği nafaka 350 -450 TL oluyor. Ama bu rakam zaman geçtikten sonra yeni bir dava ile artirilabiliyor. O yüzden bu rakamın yıllarca sabit kalacağını düşünmeyin .
Erkeğin evi geçindirmediğini nasıl kanıtlarız? Bizde de aynı durum var. Eve para bırakmıyor. Çocuklara kıyafet almıyor, çocukların yırtık ayakkabılarını, kıyafetlerini fotoğrafladım. Bunun bir faydası olur mu?

Avukatına çok güvenme bence 750 den fazla alamazsın bir bayan arkadaşım katip onla hep sohbet ederiz onun sözleridir.

Evet bu benim anlattigim davada kadini kusurlu buldu hakim. Kadinin kocasindan gizli para biriktirmesini ve yalan soylemesini kusurlu bulan bir hakime ilk defa denk geldim. İlginc bir deneyim oldu benim icin

Back
X