Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Peki su anda ne istiyorsun? Neden hala gorusuyorsun? O kisi evlendiginde ayni seyleri yapmaya devam edecektir. Ha belki senle yeniden baslamak icin kendini duzeltecegini soyleyebilir ve kismen de olsa bunu yapabilir. Ama sen bunu kaldirabilecek misin? Belki eskisi gibi olmayacak ama gene de ayni tas ayni hamam. Basimda oldugu icin biliyorum. Kocam da oyle, evet eskisiyle alakasi yok ama keske diyorum ben. Hele senin yaptigini yapip ayrilsaydim geri donmeyi hic dusunmez, kendisiyle de gorusmezdim herhalde.
Peki su anda ne istiyorsun? Neden hala gorusuyorsun? O kisi evlendiginde ayni seyleri yapmaya devam edecektir. Ha belki senle yeniden baslamak icin kendini duzeltecegini soyleyebilir ve kismen de olsa bunu yapabilir. Ama sen bunu kaldirabilecek misin? Belki eskisi gibi olmayacak ama gene de ayni tas ayni hamam. Basimda oldugu icin biliyorum. Kocam da oyle, evet eskisiyle alakasi yok ama keske diyorum ben. Hele senin yaptigini yapip ayrilsaydim geri donmeyi hic dusunmez, kendisiyle de gorusmezdim herhalde.
canım bence çok yanlış yapmışsın boşanmakla evlilik kolay değil. eşinin söylediklerine gülüp geçebilirdin. alttan alırdın. bence bi şans daha vermelisin. sonuçta hiçbir kötü özelliği yokmş ki sende diyorsun geceler çok tatlı insan oluyo bi başka oluyo diye. bence bu kadar çabuk bitirmemeliydin.. yine de senın kararın canım öpüyorum![]()
Merhabalar hanımlar,
Aranıza yeni katıldım gibi görünse de aslında uzun zamandır sessiz ziyaretçilerinizden biriydim. Endişeleriniz, sevinçleriniz, korkularınız, ümitleriniz hepsini herşeyi okuyup türlü hassasiyetler geliştirdim. Ne çok anlatacak şey var aslında değil mi?
İlk yazımı "boşanma noktasına gelip barışanlar" başlığına açtım çünkü; bende bu duruma aday onlarca kadından biriyim. Bir yıl önce benden 11 yaş büyük, ve 15 yaşında çocuğu olan biriyle evlendim. (ben bekardım). Hiç şaşırıp eleştirmeyin ne olur... Onu ilk gördüğüm anı hatırlıyorum. Gözlüklerini çıkartıp bana bakıp gülümsediğini.. İşte ben o an zaman mekan ötesi bir yolculuğa başladım.. dönüp dönüp durdum aynı yerde..
neyse.. Biz çok etkilendik birbirimizden ve 2-3 ay gibi kısa bir sürede evlendik.
Ve üzülerek söylüyorum ki, ancak 6 ay bir arada kalabildik. Ve ben evi terkettim.. Bir seneyi ayrı evlerde bu şekilde doldurduk ve anlaşmalı olarak geçen hafta ayrıldık. Buraya kadar herşey normal görünüyor.
Mahkeme salonundan çıktığımızda onu ilk kez ağlarken gördüm.. Bende tutamadım kendimi.. Herkes bize bakıyordu..
O günden beridir ara ara telefonlaşıyoruz. Ve bir şansı hakkettiğimizi düşünüyor hep. Aklım çok karışık.. Ondan süre istedim ve ne yapacağımı hala bilmiyorum..
Gelelim boşanma nedenimize.. Şunu samimiyetle söylüyorum ki; ne aldatıldım ne dayak yedim.. Ne hakaret, ne de küfür.. İçkisi, kumarı, dışarda vakit geçirmesi v.s. durumları da yoktu.. Ama eleştirilmekten ve sürekli küçük bir çocuk gibi ne yapılacağımın söylenmesinden bıktım.. Ben üniversite eğitimli etrafından aklıyla, bilgisiyle, becerileriyle takdir toplayan bir kişilikteyim.. Ama o bunların hiçbirini önemsemedi.. Basit ev işlerini bile bana öğretmeye, böreğe kattığım sütün yarım yağlı mı tam yağlı mı olduğunu denetlemeye kalkıştı.. Çok kez konuşmaya çalıştım ama anlatamadım. Nedense kadınların hep bişeyleri eksik yapacakları yönünde bir algısı var. Bunu yıkamadım. Ve de çok titiz..
Günlük hayatı bir kenara bırakırsak, geceleri bambaşka bir adam benim eşim. Öyle tatlı birine dönüşüyor ki özel zamanlarımızda.. Ona doyamıyorum. Ama sabah kalkıyoruz herşey başka bir şekle dönüşüyor. "Bu çoraplar niçin böyle katlandı", "Nevresimleri düzgün asmıyorsun", " o tabakları kullanmasan iyi olur demiştim" gibi basit, abuk sabuk saplantılarla boğuyor beni..Ne yapacağımı bilmiyorum. Üzgünüm..
Yazı uzun oldu. Gözlerini benim için yoranlar beni affetsinler.. Bana birilerinin birşey söylemesine şiddetle ihtiyacım var![]()
"Boşanma" kısmı hariç benimle bire bir aynı durumdasın. Buna şaşırıyorum! Birebir hemde! Sana özel mesaj yazdım uzun uzun ama 100 msjım dolmadığı için gönderemiyormuşum.. Hepsini buraya yazmak benim için çok zor!Sana ancak şunu söyleyebilirim: "Seni çok iyi anlıyorum!"
Aycil.
bende seni cok iyi anliyorum zira seneler önce, cünkü simdi 11 senedir mutlu bir evliligim var, ama seneler önce bekar ve fistik gibiyken :)
bir sevgilim vardi ve aynen anlattigin karekterde bir tipdi.
Benki kendine güvenen, deli dolu, ne istedigini bilen bir genc kizken onun tüm elestirilerine dayanamadim.
Hatta is suraya kadar giderdi, ne giyecegimi ve neyin bana yakisacagini ve onunda o renklerde disariyla uyumlu bir cift gibi görünmek icin hangi kravati taksam diye düsünmesine kadar....:18:
Her seyi aninda görür, cok titiz, cok tertipli, evini sanki 10 kadin temizlemis kadar temiz, herseyi a`dan z`ye planlar, en kücük ayrinitisina kadar düsünürdü. Ve benimde öyle olmadigimi, gelisi güzel yasamami kritize ederdi.
Hem beni cok severdi ve bu yanimi cok severdi, hayat dolu olmami, deli dolu olmami ona sürprizlerle mutlu etmemi ama yinede beni elestirip degistirmeye calisirdida...:44:
Bir özgür ati, hic bir zaman evcillestirebilirmisin? Hele zorla? Hic olmaz...
Bir gün onun cok deger verdigi ve cok snop arkadaslari yaninda artik bana karismamasini, hatta arkadaslariyla konusurken ne cevaplar verecegimi bile neredeyse kendisinin benim icin düsündügünü isterse bundan sonra kendisi benimyerime konusabilecegini söyleyip bitirdim.
Ama yigidi öldür hakkini yeme demisler, hayatin güzel seylerindende cok iyi anlardi.
En güzel mekanlarda eglenmek, en güzel restoranlarda yemek yemek, en güzel saraplari icmek, en güzel yerlerde tatil yapmak, insanlari her yönüyle etkilemek, bir daha görmedim hayatimda, sadece televizyonlarda ünlülerde bulurum o aurayi.
Ama evlendigim esim, beni ben oldugum icin sevdigi icin, beni hic elestirmedigi icin ve benimle bir bütün oldugu icin cok seviyorum onu.
Esimin yaninda gelistim ve onun anlayisiyla besleniyorum her gün. Onun bana belkide farkinda olmadan verdigi huzurla cenneti yasiyorum.
Ufak tefek seyleri görmemezden gelmesi, beni anlayisiyla sakinlestirmesi, dogru yöne beni cevirmesi....Iste buydu istedigim.
Belki hayatim o insanla yasadigim kadar macerali gecmiyor ama ben rahat ve sakin hayatimi cok seviyorum. Cicekler, böcekler ve dogayla esimle bir bütünüz sadece. Etraf icin yasamiyoruz. Esim bir tek beni ve kendisini düsünüyor, bende onu ve kendimi...
Onun icin insan kendisinin dokturudur, sana ne iyi geliyorsa onu yap, ben hep özgür ve dogal olmayi sectim.
Yapmacik, baskalari icin yasayan, kusursuz olmak istemedim.
Cok zor bir karar, bir yandan cok cekiciler böyle tipler ama öte yandan insani cokda yoruyorlar....Insallah senin icin dogru olan karari verirsin.
merhaba esma yorumun beni mutlu etti. John Powys'un "anlaşılma arzusu sevilme arzusu kadar şiddetlidir" sözünü işte bu yüzden çok severim. anlaşılmak, yalnız olmadığımı bilmek güze bir duygu.
birebir aynı durumda olduğumuzu yazmışsın. çok şaşırdım ve merak ettim. keşke hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilseydım. maalesef bende henüz özel mesaj yazamıyorum.
ben yeniyim sitede. bu başlığa üye olduğum gün yazmıştım yaşadıklarımı. sanırım popüler biri değilim ya da fazla ilgi çekici bir hikayem yok ki, pek bir yorum almadım. neyse..
iyi ya da kötü hepimizin bir hikayesi var değil mi :)