boşanma olayı korkutuyor

erkeğinde kadınında karakteri,huyu değişmez..genelde evlenince bana uymak zorunda düşüncesi hakimdir..ama aynı evi paylaşmak çok daha farklı..aynı evde birarada düzeni oturtmak için çaba,gayret en önemlisi saygı gerekiyor..ben merkeziyetinden çıkıp "biz" kısmına geçildiğinde paylaşımlar, daha düzgün brilikteliklere yelken açıyor. yoksa benim istediğim olacak kapışmaları, takıntılar, hırslar, tahammülsüzlükler boşanma yoluna girmeyi hızlandırıyor..

evlilikte saygı çok önemli.saygı sınırlarını aşmadıktan sonra sorun büyümez.insan içinde biriktirmemeli.sorunlar konuşarak çözülmeli.inatçı olunmamalı. elbetde ki fikir ayrılıkları olur bu durumda konuşmalı fikir çakışmalarını güzellikle ortadan kaldırmalı.eşi değiştirmek için uğraşılmamalı tatlı dilli güler yüzlü olarak istekler belirtilmeli.ne kadar işe yarar tabi :)
biz eşimle fikir ayrılığına düştüğümüzde sesimizi yükseltmeden konuşmaya özen gösteririz.sen bağırdıkça o bağırır benim sesim daha çok çıksın derseniz işte o zaman olmaz.konuşabilinmeli.sinirle hakaret edilirse ipin ucu kaçar sen öyle dedin ben böyle dedim ve hop kavga büyür istenmeyen olaylar yaşanabilir.herkesin af edebileceği sınırlar vardır.bu sınırlar bilinmeli ve aşılmamalı.bence evliliğin sırrı bunlar.
evliğe hazır olmadan birileri istiyor diye evlenilmemeli.evlikte sorun varsa düzelir umudu ile çocuk yapılmamalı.evlendin diye kendini salmamalı.kaybetme korkusu olmalı.birisi gidebilir evlilik bite bilir bunların farkında olunmalı.evlilik kölelik değildir,evlilikte her şey normal karşılanmamalı.ilk cümlemle bitiriyorum.evlilikte saygı çok önemli...............

Back