Alakasi yok. Benim akrabalarimdan da bosananlar oldu.
1. Guzel bir ogretmen bayandi. Benim yasimda kizi vardi(o zamanlar ortaokuldaydik). Kocasi aldatti. O da bosandi. Kocasi geri donmesi icin yolunu kesti dovdu ama donmedi. Sonuc? Bir muhendisle evlendi. Adamin da 3 tane cocugu var. Bir de ikisi ortak yaptilar. 5 cocukla miss gibi hayat suruyorlar cunku adam zengindi. Kizla adamin cocuklari su an ya calisiyor ya universitedeler. Bunlar basbasa ortak yapim cocugu buyutuyorlar.
2. Guzel bir ogretmen bayandi. Kocasi zengindi 4 tane cocugu vardi. Adam aldatti. Kadin da 40li yaslarinda bosandi. Ikinci evliligini iki uc sene sonra cocuksuz bir adamla yapti. Ama 4 5 sene yasadiktan sonra bosandilar. Simdi kopegi ve universiteye gitmeyen cocuklariyla yasiyor.
3. Issiz gucsuz bir bayandi. Iki cocugu vardi. Evlendi.
4. 50li yaslarinda iki kisi. Kadin kocasindan ayrilmis iki cocugu var. Adamin 3. Adamin karisi vefat etmis. Netice: Evlendiler
5. Bu kiside 50 yaslarinda. Kadin kocasindan ayrilmis yillarca iki kizini buyutmus. Kizlarinin eli ekmek tutunca lise aski ile karsilasmis ve evlendi.
Bunlar sadece benim cevremdeki insanlar. Biri ogretmen biri hemsire biri ogretim gorevlisi biri de subay olan bayan var suanda aklima gelen bosanmis ve hala bekar olan.
Demek istedigim hayat devam ediyor. Tek sizin basiniza gelen bir durum degil.
Onemli olan kendini salmamak. Kendine guvenmek.
Hayaliniz evlenmek ve peri masali gibi bir hayat yasamak olabilir. Ama olmadiysa o aniya takilip kalmamak lazim. Hayattan zevk almak icin illa evlenmek gerekmiyor ya da hayattaki tek mutluluk bir koca sahibi olmak degil.
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim...
Hayalim peri masalı gibi bir evlilik vs. olsaydı ; o kadar zor okulları bitirip iş hayatına atılmaz; kısa yoldan evlenirdim. Ve de geç evlenmezdim. Şimdi de şiddet yok, kumar yok, aldatma yok olduğu halde ayrılığı düşünmezdim...
Gayet güzel bir mesleğim ve işim var. Kendime de zaten güvenim olmasa eşim beni ezerdi bu evliliği dışarıya da mutlu bir aile tablosu çizerek devam ettirirdim...
Ayrıca toz pembe evlilik hayalleri hiçbir zaman kuran birisi değildim.
Allaha şükür liseden beri kendi ayaklarım üzerinde duran birisi olarak hayata dair yeteri derecede tecrübem var...
Sadece çocukla 2. evliliğin zor olduğunu düşünüyorum. Bu imkansız olduğu anlamına gelmiyor. Zor olması da gözardı edilemez bir gerçek.. Çocuk olmadığında 2.evliliği sadece kendim uyuşabilirmiyim diye düşünerek yaparsınız, öteki türlü çocuğum da anlaşabilecekmi, onun psikolojisi ne olacak bunları da düşünmek mecburiyetinde kalırsınız.
Ha 2. evliliği de ben düşünmüyorum. Onu düşünerek de boşanılmaz zaten !
Ayrıca çocuk olduğunda da eski eşiniz hala çocuğun babası olmaya devam ettiği için yüzünü görmeseniz bile illaki çocuktan dolayı bir bağınız devam edecek...
Çocuğunuz olmasa o adamın nerde yaşadığını , ismini bile bilmek zorunda değilsiniz artık...
Anılarla değil , gelecekle ilgili o adama bir yerde bağlı oluyorsunuz işte çocuktan dolayı...