Boşanma Olayı Manevi Açıdan Nasıl Atlatılır?

Şuanda ayrı yaşıyor olman ve boşanmayı düşünüyor olman ve cümlelerinden anladığım kadarıyla, sen de boşanacak ve ayrılık acısını atlatacak güç sapına kadar var arkadaşım :)
Bugüne kadar bir çok ayrılık acısı yaşamış,boşanmış insanla bir arada oldum.
Ben çocuktum, onlar benim yanımda, benim anlamadığımı düşünerek ağlarlardı.
Bunlardan biri de annemdi. Hem ihanet hem de boşanmanın acısıyla boğuşuyordu.
O yüzden güçlü kadınları cümlelerinden bile anlarım. Sen de o güç var.

tüm boşananlara sesleniyorum....lütfen dik durun ...biz kötü bişey yapmadık...nikahsız yasamadık.hırsızlık yapmadık...ahlaksızlık yapmadık...sadece değersiz insanlara güvenip bi yola cıktık..olmadı anlaşamdık üzüldük kırıldık ayrıldık...hepsi buu...boşanmak her yönü ile zor bi süreç..ama bu atlatmak bizim elimizde.ben de boşandım cok kısa sürdü evliliğim...özenle aldığım eşyalarımı bile kullanamadan tekrar baba evine döndüm...cevre illaki bi neden arar kendilerimce sundan bitmiştir falan der bunlar olcak...ama gündem o kadar hızlı değişiyo ki size laf edenlere bi bakıyosunuz onların basına türlü seyler gelmiş bu sefer...suanda nasip olursa 2. evliliğimi yapmak üzereyim ve cokk mutluyum...inş hep böle devam eder...zaman herseyin ilacı....şimdi belki cok üzüleceksiniz hayal kırıkları bir bir geccek her gece gözünün önünden ama sonra daha güzel gelcek... ben inanıyorum...rabbim tüm boşananlara ve boşanmak üzere olanlara yardım etsin inş....sunu unutmayın bizler cok değerliyiz.....

cnm senin için hayırlı olan neyse o olsun inş bebişini sağlıcakla kucağına alırsın bütün sıkıntılar onunla azalır...

bi cevap vermek çok zor.
bu durumda olan herkese allah bu mübarek günlerin hürmetine hayırlı yollar açsın diliyorum yürekten..:((

tüm boşananlara sesleniyorum....lütfen dik durun ...biz kötü bişey yapmadık...nikahsız yasamadık.hırsızlık yapmadık...ahlaksızlık yapmadık...sadece değersiz insanlara güvenip bi yola cıktık..olmadı anlaşamdık üzüldük kırıldık ayrıldık...hepsi buu...boşanmak her yönü ile zor bi süreç..ama bu atlatmak bizim elimizde.ben de boşandım cok kısa sürdü evliliğim...özenle aldığım eşyalarımı bile kullanamadan tekrar baba evine döndüm...cevre illaki bi neden arar kendilerimce sundan bitmiştir falan der bunlar olcak...ama gündem o kadar hızlı değişiyo ki size laf edenlere bi bakıyosunuz onların basına türlü seyler gelmiş bu sefer...suanda nasip olursa 2. evliliğimi yapmak üzereyim ve cokk mutluyum...inş hep böle devam eder...zaman herseyin ilacı....şimdi belki cok üzüleceksiniz hayal kırıkları bir bir geccek her gece gözünün önünden ama sonra daha güzel gelcek... ben inanıyorum...rabbim tüm boşananlara ve boşanmak üzere olanlara yardım etsin inş....sunu unutmayın bizler cok değerliyiz.....

Hayırlı olsun sımdııden...
Cocugunuz yoktu sanırım. cok kısa surdu dedıgınıze gore..
Cocuk olunca bosanmak ve bosanma sonrası boyut daha farklı oluyor.
Ama herseye ragmen dedıgın gıbı dık durmak lazım..
Cocuk olunca da cocugun ıcın dık durmak lazım...

Kendimi ne annemin evine ne de eşimle yaşadığım eve ait hissediyorum.

.

demişsinya bunun anlamını çok iyi bilirim sadece bilmek zorunda kalanların bildiği bir yol üstü lokantası gibi .....

benim tavsiyem yanlız kalmamaya , boş zamanın olmamasına dikkat edersen gerisi zaman arkadaşım ya.......

çocuğunuz yokmuş sanırım..çocuk olucna boyut çok çok değişiyo ve travmanın etkisi artıyo..ayrıca ikinci bir evlilik yapma ihtimali çok düşüyo..hem de herkesin evliliğinde yaşadığı sorunalr çok farklı olabiliyo..süresi yoğunluğu farklı olabiliyo..ayrıca insanların avıya dayanma gücü farklıdır..kimisi hafifi atlatır kimisi ağır atlatır..yaşadığı çevre ekonomik durumu da çok etkili bu durumda ..yani sonuç olarak genel itibriyle yaşananlar benzerlik gösterse de özelde kişiden kişiye farklılıklar gösterebiliyo bunu da göz ardı etmermk lazım..tabi herşeye rağmen hayat ve mücadele devam ediyo

çocuğunuz yokmuş sanırım..çocuk olucna boyut çok çok değişiyo ve travmanın etkisi artıyo..ayrıca ikinci bir evlilik yapma ihtimali çok düşüyo..hem de herkesin evliliğinde yaşadığı sorunalr çok farklı olabiliyo..süresi yoğunluğu farklı olabiliyo..ayrıca insanların avıya dayanma gücü farklıdır..kimisi hafifi atlatır kimisi ağır atlatır..yaşadığı çevre ekonomik durumu da çok etkili bu durumda ..yani sonuç olarak genel itibriyle yaşananlar benzerlik gösterse de özelde kişiden kişiye farklılıklar gösterebiliyo bunu da göz ardı etmermk lazım..tabi herşeye rağmen hayat ve mücadele devam ediyo

Bence bu boşanma olayında 3 durum önemli;
kadının maddi imkanı var mı ?
ailesi destekçi mi ?
çocuğu var mı?

Bazısı maddi olarak güvenmediği için, bazısı da ailesi destekçi olmuyor hatta köstek oluyor, bazısı da napim çocuğum için katlanıyorum diyerek devam ettiriyor evliliği...
Çok yazık :(

Hayırlı olsun sımdııden...
Cocugunuz yoktu sanırım. cok kısa surdu dedıgınıze gore..
Cocuk olunca bosanmak ve bosanma sonrası boyut daha farklı oluyor.
Ama herseye ragmen dedıgın gıbı dık durmak lazım..
Cocuk olunca da cocugun ıcın dık durmak lazım...

ewt canım cocuk olmadan boşandım.tşk ederim canım inş bir ömür boyu mutlu olururz hepimiz...çocuk olunca daha zor tabi ..ama cocuklu olup ta 2. evlilğinde mutluluğu yakalayan bir sürü örnek verebilirim....sırf cocuk var diye kötü bi evliliği sürdükmek esas cocuk için yanlış..ben öğretmenin inanın kavga gürültü içinde yasayan ailelerin cocuklarında daha büyük sorunlar oluyo boşananlara göre..toplulum yapı taşı aile....eşler mutlu olcak kii cocuklarımız mutlu olsun...

inanın ben de cok acılar yasadım...günlerce evdev dısarı cıkmadım isyan ettim hayata küstüm....boşanmada en büyük etken bi mesleğinin olması ve ailen arkanda olması....benim çok şükür böle sorunlarım olmadı...ama gene de eğer boşanmıssanız hayat bitmiyo bunu demek istiyorum...her gün yeni bi umutla uyanmak lazım...bu yasadıklarımız bizim sınavımız ...allah daha beterinden saklasın...

ewt canım cocuk olmadan boşandım.tşk ederim canım inş bir ömür boyu mutlu olururz hepimiz...çocuk olunca daha zor tabi ..ama cocuklu olup ta 2. evlilğinde mutluluğu yakalayan bir sürü örnek verebilirim....sırf cocuk var diye kötü bi evliliği sürdükmek esas cocuk için yanlış..ben öğretmenin inanın kavga gürültü içinde yasayan ailelerin cocuklarında daha büyük sorunlar oluyo boşananlara göre..toplulum yapı taşı aile....eşler mutlu olcak kii cocuklarımız mutlu olsun...

Bir de evlilik insanı değiştiriyor, iyi ya da kötü yönde...
Eğer baskı varsa üzerinizde zamanla kişillik ve siz diye birşey kalmıyor...
Bazıları diyor işte evliyken uyumlu olmak lazım, şunu sorun etmedim bunu sorun etmedim şuna gıkımı çıkarmadım vs. Tamam çok güzel uyumlu olmak lazım ben de hep öyle yaptım ama olmayınca olmuyor ve de karşı taraf bunu görmeyip de hala suçlamaya gidip senden daha fazla tavizler isterse o zaman işte kişiğilinin bittiği anlar başlıyor...
Bence tamam fekadar olmalı, uyumlu olmalı ama taraflar birbirini de değiştirmeye çalışmamalı.. Bu kendimiz olsak dahi. Yani baktık karşı taraf bize uymuyor, onu da değiştirmeyeceğiz. Ya olduğu gibi kabul edeceğiz ya da olmuyor deyip çekileceğiz. Ve de uymuyor dediğin noktalar hayatının kalitesini düşürüyorsa , seni sen olmaktan çıkarıyorsa burda bir problem vardır...
Mutlu anne = mutlu çocuk mantığı ile hareket ediyor insan. Çocuk olunca da hep sonrasını çocuğa yönelik düşünüyor daha çok. Hep mutlu aile tablolarına bakıyor anne, baba , çocuk şeklinde. Üzülüyorsun.....
Öteki türlü geçmişe sünger çek, unut gitsin...

2.evliliğinde mutlu olanların olması da güzel birşey. Ben çocuk olunca ikinci kez biraz zor evlenilir diye düşünüyorum...

Bir de evlilik insanı değiştiriyor, iyi ya da kötü yönde...
Eğer baskı varsa üzerinizde zamanla kişillik ve siz diye birşey kalmıyor...
Bazıları diyor işte evliyken uyumlu olmak lazım, şunu sorun etmedim bunu sorun etmedim şuna gıkımı çıkarmadım vs. Tamam çok güzel uyumlu olmak lazım ben de hep öyle yaptım ama olmayınca olmuyor ve de karşı taraf bunu görmeyip de hala suçlamaya gidip senden daha fazla tavizler isterse o zaman işte kişiğilinin bittiği anlar başlıyor...
Bence tamam fekadar olmalı, uyumlu olmalı ama taraflar birbirini de değiştirmeye çalışmamalı.. Bu kendimiz olsak dahi. Yani baktık karşı taraf bize uymuyor, onu da değiştirmeyeceğiz. Ya olduğu gibi kabul edeceğiz ya da olmuyor deyip çekileceğiz. Ve de uymuyor dediğin noktalar hayatının kalitesini düşürüyorsa , seni sen olmaktan çıkarıyorsa burda bir problem vardır...
Mutlu anne = mutlu çocuk mantığı ile hareket ediyor insan. Çocuk olunca da hep sonrasını çocuğa yönelik düşünüyor daha çok. Hep mutlu aile tablolarına bakıyor anne, baba , çocuk şeklinde. Üzülüyorsun.....
Öteki türlü geçmişe sünger çek, unut gitsin...

2.evliliğinde mutlu olanların olması da güzel birşey. Ben çocuk olunca ikinci kez biraz zor evlenilir diye düşünüyorum...

Alakasi yok. Benim akrabalarimdan da bosananlar oldu.

1. Guzel bir ogretmen bayandi. Benim yasimda kizi vardi(o zamanlar ortaokuldaydik). Kocasi aldatti. O da bosandi. Kocasi geri donmesi icin yolunu kesti dovdu ama donmedi. Sonuc? Bir muhendisle evlendi. Adamin da 3 tane cocugu var. Bir de ikisi ortak yaptilar. 5 cocukla miss gibi hayat suruyorlar cunku adam zengindi. Kizla adamin cocuklari su an ya calisiyor ya universitedeler. Bunlar basbasa ortak yapim cocugu buyutuyorlar.

2. Guzel bir ogretmen bayandi. Kocasi zengindi 4 tane cocugu vardi. Adam aldatti. Kadin da 40li yaslarinda bosandi. Ikinci evliligini iki uc sene sonra cocuksuz bir adamla yapti. Ama 4 5 sene yasadiktan sonra bosandilar. Simdi kopegi ve universiteye gitmeyen cocuklariyla yasiyor.

3. Issiz gucsuz bir bayandi. Iki cocugu vardi. Evlendi.

4. 50li yaslarinda iki kisi. Kadin kocasindan ayrilmis iki cocugu var. Adamin 3. Adamin karisi vefat etmis. Netice: Evlendiler

5. Bu kiside 50 yaslarinda. Kadin kocasindan ayrilmis yillarca iki kizini buyutmus. Kizlarinin eli ekmek tutunca lise aski ile karsilasmis ve evlendi.

Bunlar sadece benim cevremdeki insanlar. Biri ogretmen biri hemsire biri ogretim gorevlisi biri de subay olan bayan var suanda aklima gelen bosanmis ve hala bekar olan.

Demek istedigim hayat devam ediyor. Tek sizin basiniza gelen bir durum degil.

Onemli olan kendini salmamak. Kendine guvenmek.

Hayaliniz evlenmek ve peri masali gibi bir hayat yasamak olabilir. Ama olmadiysa o aniya takilip kalmamak lazim. Hayattan zevk almak icin illa evlenmek gerekmiyor ya da hayattaki tek mutluluk bir koca sahibi olmak degil.

1. Guzel bir ogretmen bayandi. Benim yasimda kizi vardi(o zamanlar ortaokuldaydik). Kocasi aldatti. O da bosandi. Kocasi geri donmesi icin yolunu kesti dovdu ama donmedi. Sonuc? Bir muhendisle evlendi. Adamin da 3 tane cocugu var. Bir de ikisi ortak yaptilar. 5 cocukla miss gibi hayat suruyorlar cunku adam zengindi. Kizla adamin cocuklari su an ya calisiyor ya universitedeler. Bunlar basbasa ortak yapim cocugu buyutuyorlar.

2. Guzel bir ogretmen bayandi. Kocasi zengindi 4 tane cocugu vardi. Adam aldatti. Kadin da 40li yaslarinda bosandi. Ikinci evliligini iki uc sene sonra cocuksuz bir adamla yapti. Ama 4 5 sene yasadiktan sonra bosandilar. Simdi kopegi ve universiteye gitmeyen cocuklariyla yasiyor.

4. 50li yaslarinda iki kisi. Kadin kocasindan ayrilmis iki cocugu var. Adamin 3. Adamin karisi vefat etmis. Netice: Evlendiler

5. Bu kiside 50 yaslarinda. Kadin kocasindan ayrilmis yillarca iki kizini buyutmus. Kizlarinin eli ekmek tutunca lise aski ile karsilasmis ve evlendi.

Bunlar sadece benim cevremdeki insanlar. Biri ogretmen biri hemsire biri ogretim gorevlisi biri de subay olan bayan var suanda aklima gelen bosanmis ve hala bekar olan.

Hayaliniz evlenmek ve peri masali gibi bir hayat yasamak olabilir. Ama olmadiysa o aniya takilip kalmamak lazim. Hayattan zevk almak icin illa evlenmek gerekmiyor ya da hayattaki tek mutluluk bir koca sahibi olmak degil.

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim...
Hayalim peri masalı gibi bir evlilik vs. olsaydı ; o kadar zor okulları bitirip iş hayatına atılmaz; kısa yoldan evlenirdim. Ve de geç evlenmezdim. Şimdi de şiddet yok, kumar yok, aldatma yok olduğu halde ayrılığı düşünmezdim...
Gayet güzel bir mesleğim ve işim var. Kendime de zaten güvenim olmasa eşim beni ezerdi bu evliliği dışarıya da mutlu bir aile tablosu çizerek devam ettirirdim...
Ayrıca toz pembe evlilik hayalleri hiçbir zaman kuran birisi değildim.
Allaha şükür liseden beri kendi ayaklarım üzerinde duran birisi olarak hayata dair yeteri derecede tecrübem var...
Sadece çocukla 2. evliliğin zor olduğunu düşünüyorum. Bu imkansız olduğu anlamına gelmiyor. Zor olması da gözardı edilemez bir gerçek.. Çocuk olmadığında 2.evliliği sadece kendim uyuşabilirmiyim diye düşünerek yaparsınız, öteki türlü çocuğum da anlaşabilecekmi, onun psikolojisi ne olacak bunları da düşünmek mecburiyetinde kalırsınız.
Ha 2. evliliği de ben düşünmüyorum. Onu düşünerek de boşanılmaz zaten !

Ayrıca çocuk olduğunda da eski eşiniz hala çocuğun babası olmaya devam ettiği için yüzünü görmeseniz bile illaki çocuktan dolayı bir bağınız devam edecek...
Çocuğunuz olmasa o adamın nerde yaşadığını , ismini bile bilmek zorunda değilsiniz artık...
Anılarla değil , gelecekle ilgili o adama bir yerde bağlı oluyorsunuz işte çocuktan dolayı...

Son düzenleme:

Hayatin anlami evlenmekte evlenmemekte degil kendi ic dunyanizda mutluysaniz hicbir kimse sizi uzemez.Ama mutlulugu disarda ararsaniz malesef henuz boyle bir mutluluk formulu bulunamamistir.Mezara da tek basina giriyoruz,ruhumuzda tek,kalbimizde tek..Fikrinize katiliyorum

Son düzenleme:
Şuanda ayrı yaşıyor olman ve boşanmayı düşünüyor olman ve cümlelerinden anladığım kadarıyla, sen de boşanacak ve ayrılık acısını atlatacak güç sapına kadar var arkadaşım :)
Bugüne kadar bir çok ayrılık acısı yaşamış,boşanmış insanla bir arada oldum.
Ben çocuktum, onlar benim yanımda, benim anlamadığımı düşünerek ağlarlardı.
Bunlardan biri de annemdi. Hem ihanet hem de boşanmanın acısıyla boğuşuyordu.
O yüzden güçlü kadınları cümlelerinden bile anlarım. Sen de o güç var.

ben de sana katılıyorum, konuyu açan arkadaş bal gibi güçlü bir arkadaş..

hayatım boyunca kocasına boyun eğen, nedeni ne olursa olsun, gıkını çıkaramayan kadın modelinden nefret ettim

şimdi böyle karakterli kadınları görünce , ruhum aydınlanıyor

işin sonu ayrılık olur ya da olmaz ama ortada karakterli bir davranış var

hem de hamile iken bile bunu yapabilen çok güçlü bir kadın var

hiçbir sonuç çıkmasa bile bu işten, inan senin gücün karşısında karşındaki hizaya gelecektir diye düşünüyorum

çocukla evlenme olayına gelince;

çocukla evlenmeye karşıyım diyebilirim

hadi boşandın elinde değildi

2. kez çocuğun dünyasını altüst etmeye kimsenin hakkı yok

bunlar benim düşüncelerim evlenip mutlu olanların kendi seçimi

ama bir erkek çocuk başka bir erkeği annesi ile görmek istemez

bir kız çocuk için de benzer bir durum üstelik daha riskli bir durum sözkonusu

o yüzden çocukla boşanmadan sonra olabilecek alternatif benim gözümde olsa olsa boyfriend den öteye gidemez

şunu unutmamak lazım ki hiçbir çocuk annesinin ya da babasının başkası ile evlenmesini istemez

Son düzenleme:
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim...
Hayalim peri masalı gibi bir evlilik vs. olsaydı ; o kadar zor okulları bitirip iş hayatına atılmaz; kısa yoldan evlenirdim. Ve de geç evlenmezdim. Şimdi de şiddet yok, kumar yok, aldatma yok olduğu halde ayrılığı düşünmezdim...
Gayet güzel bir mesleğim ve işim var. Kendime de zaten güvenim olmasa eşim beni ezerdi bu evliliği dışarıya da mutlu bir aile tablosu çizerek devam ettirirdim...
Ayrıca toz pembe evlilik hayalleri hiçbir zaman kuran birisi değildim.
Allaha şükür liseden beri kendi ayaklarım üzerinde duran birisi olarak hayata dair yeteri derecede tecrübem var...
Sadece çocukla 2. evliliğin zor olduğunu düşünüyorum. Bu imkansız olduğu anlamına gelmiyor. Zor olması da gözardı edilemez bir gerçek.. Çocuk olmadığında 2.evliliği sadece kendim uyuşabilirmiyim diye düşünerek yaparsınız, öteki türlü çocuğum da anlaşabilecekmi, onun psikolojisi ne olacak bunları da düşünmek mecburiyetinde kalırsınız.
Ha 2. evliliği de ben düşünmüyorum. Onu düşünerek de boşanılmaz zaten !

Ayrıca çocuk olduğunda da eski eşiniz hala çocuğun babası olmaya devam ettiği için yüzünü görmeseniz bile illaki çocuktan dolayı bir bağınız devam edecek...
Çocuğunuz olmasa o adamın nerde yaşadığını , ismini bile bilmek zorunda değilsiniz artık...
Anılarla değil , gelecekle ilgili o adama bir yerde bağlı oluyorsunuz işte çocuktan dolayı...

Yanlis anladiniz. Ben son cumlelerimi size hitaben yazmadim. Genel olarak soyledim. Pekcogumuzun hayali ideal bir koca ile evlenmek ideal bir evlilik yapmak. Ama olmadiysa hayatin tek amaci tek mutluluk kaynagi bir kocayla yasamak degil. Daha pek cok guzellik var.

Feslegenim ve tum bosanmislar!

Siz artik annesiniz anne baba gibi degildir cocuga karsi sorumluluklari vardir vs vs diyenleri bence umursamayin. Hayat sizin hayatiniz.
Cevre sizi onaylasin ama istediklerinizi yapmayin bu hayatta sonra olun gidin. Olur mu oyle?

Sizler bu cocugu kocanizla birlikte guzel bir evlilik dusuncesi ile yaptiniz. Gelecegi bu sekilde gorseydiniz yapar miydiniz? Cogunuz hayir der muhtemelen. (Ki ben gelecegi gorsemde olabildiince cok yapardim.)

Baba sorumlulugunu yerine getirdi mi? Hayir.

Simdi vicdan azabini ceken niye siz olasiniz? Cocugu cekersiniz yaniniza. Bak Ayse/Fatma/Hayriye (haydi ciftetelliye:)) ben babanla mutlu olmak istedim olmadi, simdi karsima firsat cikti. Bir gun sen bu yuvadan ucacaksin o zaman kendi basima kalmak istemiyorum. Ama sen uzuleceksen buna uzulmeden hayir da derim cunku cocugum onceliim dersiniz. Cocugun verecegi cevaba gore gardinizi alirsiniz.

Ayrica cocugunuzun olmasi cok buyuk bir sans bence. Herkes diyor ya cocuksuzken bosanmak daha iyi ben tam tersini dusunuyorum. Bosanmis bosanmamis ya cocuk sahibi olmaya bir daha imkan olmazsa.

Evleneceginiz kisinin de cocugu olursa kocaman bir aile. Bir de ortak yapim :)

Ayrica bu cocugun da bir akli var. Herseye neden psikolojisi bozulsun. Aksine o, annesinin pamuklarda sarmasi gereken biri degil hayata karismasi gereken bir birey. Ve hayat hicbirimize gul bahcesi vaad etmiyor.

Son düzenleme:
Bizim bir komsumuz var. Tek kiz. Hic evlenmemis. Annesi ile babasi da olmus. Her gun mezarliga gidip agliyormus.Butun gun evde calismio da. Parasi pulu var ama kimsesiz. En azindan evlenseydi cocugu olurdu. Cocuklariyla ilgilenirdi. Cunku hayatta birseylere sarilmak lazim. Ben onun yerinde olsam simdi evlenirim baskasinin cocugu da olsa onlarla ilgilenirim. Ya da evlat edinirim. Ama kirilir diye soyleyemiyorsun.

bir de ben bu dönemde en yakın arkadaşlarım akrabalarım herkes bana sırt döndü..hatta ailem bile..yanlarındayım ama inanın çok farklı şeylerle karşılaştım kızlar..yani boşanmak oğu zaman kurtuluşa eriş olmuyo..insan son no0ktaya gelince dayanamıyoa am ondan sonraki süreci atlartmak herkesin harcı değil bence..toplumda kabul göremiyosun bi kere herkesin ayrıldığını duyunca suratlarındaki ifadeyi farkediyosun..bana çok hissettirdier..meğer sağlam bir kocanın arkanda durması çok öenmliymiş bunu anlıyorum şimdi

o koca sağlam olsa zaten burada bunları konuşuyo olmaz insan değilmi bizler sağlam eş olmaya okadar çabalarken onlar sağlam koca olmak için hep bizden fedakarlık beklerler..
ama ne....

2003 yılında evlendim 19 yaşındaydım
2 sene evli kaldım çok büyük problemler atlattım fakat olmadı ailesini çok sevdiği için bu evlilik yürümedi
çok şans verdim evliliğimize sonuç olarak bitti..2 tane çocuğum var ikiside kız biri 9 biri 7 yaşında büyüğü
babasında küçüğü bende şimdi çocuklarıma karşı vicdan azabı çekiyorum.benim yüzümden oldu diye
küçük kızımı babası 5 yaşında gördü yani adam babalık yapmıyor.eşim kaynanam ve görümcem tarafından şiddete
uğradım.çok ağladım yıprandım tedavi gördüm.şimdi çocuklarımı görüştürüyorum onları görünce içimden bişeyler kopuyor
sanki kendimi kötü hissediyorum.birde arkadaşlar ben boşanırken ne nafaka ne eşya ne para hiç bişey istemedim
çocuğuna bu güne kadar sadece bi kazak bir pantolon almışlığı var bi lira fazla değil şimdi artık çocuğumla ilgili bişeyler
yapması gerektiğini düşünüyorum ama gurur bırakmıyo ne yapmam gerek sizce:(

Back
X