boşanma olmadan biriyle konuşma kararı doğru mu?

23 yaşında bu ne acele?? Kaldı ki hukuksal süreçten haberin varsa boşanır boşanmaz yeni bi evlilik yapamazsın kanun bile yahu bu ne acele derken ailenin seni elden çıkarma çabası üzücü.. sakin ol ve gençliğinin tadını çıkar ben senin yaşındayken çalışıp para biriktirip ülke ülke geziyodum valla

Aslında hiçbir acelem yok yaklaşık bir ay öncesine kadar kesinlikle evlenmem diyordum ama birden değişime uğradım çevre baskısına katlanamaz oldum resmen bilinç altıma işlediler gibi evlenme konusuna sıcak bakmaya başladım
çevre baskısı bitmez
ve o çevre dediğin insanlar ( baskı kuranlar ) senin iyiliğini istemiyorlar bunu da bilmiş ol
iyiliğini isteseler bu konuyu dile getirmezler

çevre baskısı hayatın boyunca da devam edecek
nişanlanacaksın , düğün soracaklar
düğün olacak cocuk soracaklar
cocuk olacak ıkıncıyı soracaklar
evın olmayacak ev düşünmuyor musunuz diyecekler
işe gireceksın işini begenmeyecekler
vs vs vs uzar gider
kararlarını baskalarının etkılemesıne müsade etme
daha cok kucuk yasın

ben senın yasınd aiken üniversite kampusunde sevgilimle elele geziyordum :D
Ders calısıyor ve diğer vakıtlerımde de deli gibi eğlenıyordum
ne cocugu bu yasta

20 yaşında çocuk için evlilik mi yaptınız siz???? Ben mi yanlış anladım. 30 küsür yaşta belki bir bahane olabilir de 20 yaşında tam bir kavram kargaşası. Artı üzerine daha boşanmadan 2. Evlilik planı yapmak çok çok yanlış.

Yani şöyle söyliyim ilk görücü geldiğinde 16 yaşındaydım.çok sevilen sayılan bir aileye sahip olduğum için geliyolar diye düşünüyorum ki zaten gelenlerin hiç birinide tanımıyorum ilk evliliğimde görücü usulü oldu ama bu sefer sevmek sevilmek istiyorum Acele karar vermeden aile baskısı olmadan

16 yaşındaki kızı için eve görücü kabul eden ailenizin evlen baskılarını göz ardı ediverin bir zahmet. Bana kalsa söyledikleri her şeyi göz ardı etmelisiniz.

Kağıt üzerinde evli olmanız bir şey ifade etmiyor, evlilik bitmiş, 1 buçuk senedir ayrıymışsınız zaten. Evlenmek maksadıyla değil, güzel zaman geçirmek için başka insanlarla tanışabilirsiniz. Etik olmadığını düşünmüyorum.

çevre baskısı bitmez
ve o çevre dediğin insanlar ( baskı kuranlar ) senin iyiliğini istemiyorlar bunu da bilmiş ol
iyiliğini isteseler bu konuyu dile getirmezler

çevre baskısı hayatın boyunca da devam edecek
nişanlanacaksın , düğün soracaklar
düğün olacak cocuk soracaklar
cocuk olacak ıkıncıyı soracaklar
evın olmayacak ev düşünmuyor musunuz diyecekler
işe gireceksın işini begenmeyecekler
vs vs vs uzar gider
kararlarını baskalarının etkılemesıne müsade etme
daha cok kucuk yasın

ben senın yasınd aiken üniversite kampusunde sevgilimle elele geziyordum :KK70:
Ders calısıyor ve diğer vakıtlerımde de deli gibi eğlenıyordum
ne cocugu bu yasta
:KK48: Haklısınız toplumumuzda yaş 18 denildiğinde evlilik çağı gelmiş deniliyor.Çevre baskısı cabası elimden geldiğince kulak asmamaya çalışıyorum.

20 yaşında çocuk için evlilik mi yaptınız siz???? Ben mi yanlış anladım. 30 küsür yaşta belki bir bahane olabilir de 20 yaşında tam bir kavram kargaşası. Artı üzerine daha boşanmadan 2. Evlilik planı yapmak çok çok yanlış.

Evet 20 yaşında evlendim Çok çok hatalıyım bunun farkına vardım ama çevremde kimse uyarmadı evlilik oldu bitti ben çok söylemek istedim işte yanına yakışmıyordu hayret ettik demeye başladılar ben kendimde evliliği yürütebilecek kapasiteyi hissetmiştim ama o hevesmiş çok yanılmışım keşke zamanı geri alabilsem

23 yaşında bu ne acele?? Kaldı ki hukuksal süreçten haberin varsa boşanır boşanmaz yeni bi evlilik yapamazsın kanun bile yahu bu ne acele derken ailenin seni elden çıkarma çabası üzücü.. sakin ol ve gençliğinin tadını çıkar ben senin yaşındayken çalışıp para biriktirip ülke ülke geziyodum valla

Bildiğim kadarıyla boşandıktan 6 ay sonra gibi bir vakit oluyo ama ben hemen evleniyim diye biriyle birlikte olma çabasında değilim flört gibi düşünün

16 yaşındaki kızı için eve görücü kabul eden ailenizin evlen baskılarını göz ardı ediverin bir zahmet. Bana kalsa söyledikleri her şeyi göz ardı etmelisiniz.

Kağıt üzerinde evli olmanız bir şey ifade etmiyor, evlilik bitmiş, 1 buçuk senedir ayrıymışsınız zaten. Evlenmek maksadıyla değil, güzel zaman geçirmek için başka insanlarla tanışabilirsiniz. Etik olmadığını düşünmüyorum.

İşte söz konusu aile olunca herşeyi göz ardı edemiyor insan

Merhaba Hanımlar;

Daha önce yazmış olduğum konulardanda bildiğiniz üzere boşanma aşamasındayım.Şu sıralar çevremde çok fazla talip olan adamlar var ailemde bu konuda baskı yapıyor.Boşanır boşanmaz aradan çok vakit geçmeden evlen diye galiba etkileniyorum bu konuşmalardan yaşım daha 23 ama hep genç anne olmak istemişimdir.Yani ilk evliliğim sırf çocuk için oldu ama rabbim kısmet etmedi şimdi severek evlenmek istiyorum ama daha boşanmadım çevremdeki adayları değerlendirmek için çok mu erken? yaklaşık 1.5 senedir davam devam ediyor ve daha da devam edicek gibi... bu süreçte biriyle konuşmam doğru olur mu bilemedim?
canım daha çok erken böyle şeyleri düşünmek için önce bi boşan sonra düşün bunları ailende bişey derse ahlakıma uymuyor böle bişey önce boşanmalıyım de

Merhaba Hanımlar;

Daha önce yazmış olduğum konulardanda bildiğiniz üzere boşanma aşamasındayım.Şu sıralar çevremde çok fazla talip olan adamlar var ailemde bu konuda baskı yapıyor.Boşanır boşanmaz aradan çok vakit geçmeden evlen diye galiba etkileniyorum bu konuşmalardan yaşım daha 23 ama hep genç anne olmak istemişimdir.Yani ilk evliliğim sırf çocuk için oldu ama rabbim kısmet etmedi şimdi severek evlenmek istiyorum ama daha boşanmadım çevremdeki adayları değerlendirmek için çok mu erken? yaklaşık 1.5 senedir davam devam ediyor ve daha da devam edicek gibi... bu süreçte biriyle konuşmam doğru olur mu bilemedim?
Kendi psikolojin için bekle...Zaten boşanma sürecinde olduğun için yanlış kararlar verip yanlış seçimlere musait bir zamandasin duygusal olarak
. Oyuzden şu süreci bi atlat eskiyi bi unut... psikolojik olarak biraz toparlan ondan sonra mantıklı karar verebilesin diye... Bu zamanı kendin kendi ruhsal ve psikolojik Sağlığın için bekle...

Kendi psikolojin için bekle...Zaten boşanma sürecinde olduğun için yanlış kararlar verip yanlış seçimlere musait bir zamandasin duygusal olarak
. Oyuzden şu süreci bi atlat eskiyi bi unut... psikolojik olarak biraz toparlan ondan sonra mantıklı karar verebilesin diye... Bu zamanı kendin kendi ruhsal ve psikolojik Sağlığın için bekle...

Evet yanlış kararlar vermek istemiyorum inş dediğiniz gibi unurum olan herşeyi

Merhaba Hanımlar;

Ben resmî olarak boşandım.21 yaşındaym. ailemde tam tersi taliplerimi reddediyor.Evlenmemi istemiyor.Ben çok istiyorum.Bende genç anne olmayı çok istiyorum Rabbim hayırlısını hepimize nasip eylesin...

Back
X