- 25 Ekim 2017
- 1.091
- 768
- 43
- 35
- Konu Sahibi Emirimoglum
-
Obez ve alış-veriş bağımlısı oldum çıktımGünü kurtaran, kendini iş, tv, videolar arasına oturtup uyuşturup, evde cismiyle var olan bir adam düşün ki Dark, iyi baba, yok evin işleyişine yardımcı, kötü alışkanlıkları yok vs vs... Bizim kadınımız da tamam diyor hani "Daha ne istiyorsun?"
Flört ettiği o adamı istiyor, aşık olduğu, ömrüne kattığı insanı geri istiyor bundan daha doğal, daha olması gereken ne var?
Sonra kadınlarımız obez, alış-veriş bağımlısı, makyajkolik, gezmeden beri gelemez, temizlik hastası vb... Bunlar hep bir duygusal boşluk doldurmaca, ömrü geçiştirmece, zamanı geri sayma, katlanma çabası.
Üstte yazdığımı okur musunuz ne düşünüyorsunuz?Bence degil.
Obez ve alış-veriş bağımlısı oldum çıktımbu süreç de
Okudum yine degil.Üstte yazdığımı okur musunuz ne düşünüyorsunuz?
Herşeyi konuştum açık açık.her defasında özür diledi tekrar eskiye döndü.defalsrca konuştum biliyor yani.bilerek yapıyor bunları.cift terkisine gitmeyi düşünüyorum başka care kalmadiAçık açık talep ettiniz mi eşinizden bu yazdıklarınızı yoksa beklenti yapıp oturdunuz mu?
Ben her şeyi konuşan anlatan biriyim, beklentilerimi her şeyi defalarca konuştuğum halde sonuç alamayınca terapiste gittik.
Sıradan bi deneyin, alın karşınıza çocuğu uyutun, baş başa bi masa kurun mutfağa tvyi kapatın, tableti vb. elinden alın "Senle bir şeyler konuşmak istiyorum" deyip, içinizi bi dökün, talep edin, onu dinleyin. Eğer aklıma gelmez ne konuşacağım, unutuyorum söyleyeceklerimi derseniz, tüm taleplerinizi, hislerinizi aklınıza geldikçe mektup biçiminde yazıp doldurun, oturtun okutun eşinize.
Hiçbir türlü olmuyorsa, çift terapisi kalıyor geriye, eşinizden bunu rica edin, katılsın, ruhsal olarak boşlukta olduğunuzu, sevildiğinizi hissedemediğinizi, kendinizi yemek ve alış-veriş ile oyalamaya çalıştığınızı anlatarak ikna edin onu.
İyi bir doktor araştırın, başlayın.
Siz de lütfen kendinizi bağımlılıklarınızdan arındırmak için çabalayın.
Ben de yaşadım benzer bir süreç, biliyorum zor (Ki hala yeme düzenim yerinde değil zor aşılıyor, ilerlemesin) ama bırakıvermeyin kendinizi.
Cinsel hayat yok maalesef.yakinlasma sıfır.ikimziden kaynaklı.neyse öyle oturup sohbet etmeyiz.bir iki konuş açmaya çalışırım en fazla 5 dk konuşuruz.ben şuraya gidelim desem hep bir bahane. Doğum günümü şaşalı kutlasın demiyorum.en azından doğum günün kutlu olsun canım diyebilirdi değil mi? Bir gül çiçek alabilirdiKahvaltı ve yemek hazırlaması, çocuğa bakması, evi temizlemesi, bence bunlar sevgiden...hiç birini en şaşalı doğum günü kutlamasına değişmezdim şahsen. Sene de bir gösteriştense, hayatınızı kolaylaştırması çok daha fazla zahmet, sevgi gerektiren şeyler.
Ama hiç mi paylaşımınız yok? Siz sohbet açsanız, adam kayıtsız mı kalıyor? Ya da bir gezi planlasanız, oralı olmuyor mu? Evde hiç mi şakalaşmıyorsunuz? Cinsel hayat nasıl?
O zaman ciddi sorunlu bu evlilik... Sizden kaynaklı sorunun üzerine gitseniz, daha iyi olur mu ki ilişkiniz? ne bileyim, oda arkadaşı gibisiniz sanki, eşiniz de kendi üzerine düşen görevleri üstlenmiş sadece.Cinsel hayat yok maalesef.yakinlasma sıfır.ikimziden kaynaklı.neyse öyle oturup sohbet etmeyiz.bir iki konuş açmaya çalışırım en fazla 5 dk konuşuruz.ben şuraya gidelim desem hep bir bahane. Doğum günümü şaşalı kutlasın demiyorum.en azından doğum günün kutlu olsun canım diyebilirdi değil mi? Bir gül çiçek alabilirdi
Herşeyi konuştum açık açık.her defasında özür diledi tekrar eskiye döndü.defalsrca konuştum biliyor yani.bilerek yapıyor bunları.cift terkisine gitmeyi düşünüyorum başka care kalmadi
Bunlar evliligi surdurmek icin bir neden midir sorusunun cevabi yine sizde. Sizin icin bunlar evlilikte neyi ifade eder? Cunku sizin evliligi surdurmeye yeter mi diye sordugunuz seyleri yapmadigi icin esinden bosanmak isteyen insanlar da var.Bayanlar merhaba buraya yazmaktan başka çarem kalmadi inanın.esimle yaklaşık 2 yıldır eviyiz.5 aylık bir bebegin var
Eşim eve düşkün çocuğuna da düşkündür.alkol vs kullanmaz.ama bana düşkün değildir.romsntik değil.dogum günümü kutlamadı ne bir hediye ne bir çiçek hiçbirşey almadı.bunuda oğlumuz hasta oğlumuz hasta olduğu için kutlamadım başka gün kutlarız diye düşündüm dedi.dogum günün kutlu olsun bile demedi.isten geliyor.hep işyerinden arıyorlar açmak zorunda konuşuyor dakikalaca.sonra internetten programlama videoları vs izlior.bir sohbetimiz yok.bana günün NASIL geçti diye sormaz.kcuuk süprizler asla yapmaz.odundur yani.ben önceden küçük süprizler yapardım artık benimde istegimi koreltti o yüzden yapmıyorum.acayip evci dir. Sürekli evde oturmak ister.gezmeye götürmez
Bunlar beni boşanmaya iten sebepler.kendimi değersiz soradan biri gibi hissetmeye başladım artık.
Iyi yönleri ev temizliğine yardım eder çocuğa bakar.kahvalti hazırlar yemek yaparama bunlar bir evliliği sürdürmek için bir neden midir?
Ask tutku yoksa evlilik sürer mi?
Kafam çok karışık.kendimi hoc değerli görmüyorum.hayatim acayip monoton...
Cinsel hayat yok maalesef.yakinlasma sıfır.ikimziden kaynaklı.neyse öyle oturup sohbet etmeyiz.bir iki konuş açmaya çalışırım en fazla 5 dk konuşuruz.ben şuraya gidelim desem hep bir bahane. Doğum günümü şaşalı kutlasın demiyorum.en azından doğum günün kutlu olsun canım diyebilirdi değil mi? Bir gül çiçek alabilirdi
Evet destek almayı düşünüyorum.ama muhtemelen eşim kabuk etmeyecek.ev hanımı değilim canım çalışıyorum.sosyal hayatın zaten var.ama eşim bu sosyal hayatın içinde yok maalesefşuraya kadar sürdürülebilir diyordum şu yazdığından sonra kesinlikle büyük bir sorun var diyorum. boşanmak için sebep değil böyle hayat sürdürüledebilir tabi hayattan neler beklediğinize de bağlı ama cinsellik kim ne derse desin bir evliliğin can damarıdır. kesinlikle çift terapisi almalısınız. belli ki siz çözüm sağlayamıyorsunuz bir çok şeye. bir üçüncü uzman göz destek atmalı.
bir de sanıyorum ev hanımısınız. eğer öyleyse beklentileriniz eşiniz üzerinde odaklanmak yerine kendinize daha fazla özel hayat yaratmanızı tavsiye ederim.
Bana değer verdiğini göstergesini o kadar istiyorum ki.ya evet şunu yaptı bana değer veriyor dediğim hiçbir hareketi yok...fedakarlik asla yapmaz mesela.istediklerimin önemi yoktur.hayallerimle dalga geçer. Gibi gibi.Benimkinin yaptığı gibi, konuş anlat sonra özür "Dikkat edeceğim, söz eskisi gibi olacak" sonra 1 ay kadar bi dikkat etmeler, sonra aynı tas-hamama bağlama, sonra yine bi dellenmem, yine bi özür vs vs...
Terapi alın, doktoru sağlam araştırın, iyi gelecektir iki taraf da katılmak-kurtarmak istediği sürece.
Cinsellik de bitti demişsiniz, bebeğiniz 5 aylık. İlk çocuğunuz ise hele, bu alışma sürecinde çiftler birbirinden uzaklaşabiliyor. Biz bir sene kadar yaşadık bu sorunu, soğumuştuk birbirimizden. Hiç düzelmeyecek, bitti herhalde bizim evlilik diyordum ama zamanla eskisi gibi oldu, iyi hale geldi cinsellik. Canınızı sıkmayın buna, aşılamaz bir şey değil.
Terapiyi geciktirmeyin, toparlarsınız inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?