Boşanma sebebi mi?

Evlenmeden önce evet ara ara süprizleri olurdu ilgiliydi.surekli sohbet ederdik.konusurduj dertlesirdik. Beni anlardı bende onu.ne bilim küçük hediyeler alırdı.cikolata alırdı mesela sen seversin derdi.ya da meyveli süt alırdı ben sevdiğim için.simdi hiçbirşeyi ben seviyordum diye yapmıyor kendi istediği sevdiği için yapıyor anlatmak istedijlerim bunlardı bayanlar.vicik vıcık olasım askitom bebeğim şeklinde olmayı tabiki istemiyorum.ama akşam otururken yanıma gelsin bir öpücük ya da seni seviyorum desin. Ne bilim beni ovsun mesela.surejli eleştirmesin. Pideyi nasıl böldüğümu bile eleştiren bir kocam var .isteklerim tabiki türk sinemasindakiler dizilerdeki gibi erkekler değil.sevmem zaten o tipleri.ama en azından doğum gününde doğum günün kutlu olsun sevgilim deyip bir gül alabilir değil m ? Bir kadın olarak hakkım değil mi?

Obez ve alış-veriş bağımlısı oldum çıktım bu süreç de

Obez ve alış-veriş bağımlısı oldum çıktım bu süreç de

Açık açık talep ettiniz mi eşinizden bu yazdıklarınızı yoksa beklenti yapıp oturdunuz mu?
Ben her şeyi konuşan anlatan biriyim, beklentilerimi her şeyi defalarca konuştuğum halde sonuç alamayınca terapiste gittik.
Sıradan bi deneyin, alın karşınıza çocuğu uyutun, baş başa bi masa kurun mutfağa tvyi kapatın, tableti vb. elinden alın "Senle bir şeyler konuşmak istiyorum" deyip, içinizi bi dökün, talep edin, onu dinleyin. Eğer aklıma gelmez ne konuşacağım, unutuyorum söyleyeceklerimi derseniz, tüm taleplerinizi, hislerinizi aklınıza geldikçe mektup biçiminde yazıp doldurun, oturtun okutun eşinize.

Hiçbir türlü olmuyorsa, çift terapisi kalıyor geriye, eşinizden bunu rica edin, katılsın, ruhsal olarak boşlukta olduğunuzu, sevildiğinizi hissedemediğinizi, kendinizi yemek ve alış-veriş ile oyalamaya çalıştığınızı anlatarak ikna edin onu.
İyi bir doktor araştırın, başlayın.
Siz de lütfen kendinizi bağımlılıklarınızdan arındırmak için çabalayın.
Ben de yaşadım benzer bir süreç, biliyorum zor (Ki hala yeme düzenim yerinde değil zor aşılıyor, ilerlemesin) ama bırakıvermeyin kendinizi.

Kahvaltı ve yemek hazırlaması, çocuğa bakması, evi temizlemesi, bence bunlar sevgiden...hiç birini en şaşalı doğum günü kutlamasına değişmezdim şahsen. Sene de bir gösteriştense, hayatınızı kolaylaştırması çok daha fazla zahmet, sevgi gerektiren şeyler.

Ama hiç mi paylaşımınız yok? Siz sohbet açsanız, adam kayıtsız mı kalıyor? Ya da bir gezi planlasanız, oralı olmuyor mu? Evde hiç mi şakalaşmıyorsunuz? Cinsel hayat nasıl?

Benimki de seninkinin tam tersi idi cocuk oldu bilmiyorum ne kadar evine gelmek isteyecek kahveye topa bayilir üstüne onu irgat gibi kullanan babasi vardir..kocamla evlilik mi yasiyoruz ne yasiyoruz belli değil.sanki kadinlari idare etme görevi kpeder kendine bahsetmiş.kocam aklı basinda is yapınca kınayıp aşağılıyor ailesi.başkası doğru bisey dese akil verme diyor.yani ailesi yerin dibine soksa mutlu ama ben yada annem böyle yapma dikkat et desek öyle bi batiyor ki.benimkininde alkolü sigarasi karı kiz sevdası yok.fakat böyle olmak ne kadar koca ve baba olmaya yeter bilmiyorum.benim babamda yeterli bir baba değildi.cevrede de kocamin içen asalak modelleri fazla hani sepetlesen kötünün iyisini mi bulacaksin.yine bi gün karisina evine bakan sarhoşlar senden iyidir dedirtir mi Kocam bilmiyorum

Herşeyi konuştum açık açık.her defasında özür diledi tekrar eskiye döndü.defalsrca konuştum biliyor yani.bilerek yapıyor bunları.cift terkisine gitmeyi düşünüyorum başka care kalmadi

Cinsel hayat yok maalesef.yakinlasma sıfır.ikimziden kaynaklı.neyse öyle oturup sohbet etmeyiz.bir iki konuş açmaya çalışırım en fazla 5 dk konuşuruz.ben şuraya gidelim desem hep bir bahane. Doğum günümü şaşalı kutlasın demiyorum.en azından doğum günün kutlu olsun canım diyebilirdi değil mi? Bir gül çiçek alabilirdi

O zaman ciddi sorunlu bu evlilik... Sizden kaynaklı sorunun üzerine gitseniz, daha iyi olur mu ki ilişkiniz? ne bileyim, oda arkadaşı gibisiniz sanki, eşiniz de kendi üzerine düşen görevleri üstlenmiş sadece.

Çocuk için devam etmeye değer mi bu sizin vereceğiniz bir karar. 2 yılda durum buysa, 20-30 yıl bu kadara razı olunur mu?

Reactions: KV_
Herşeyi konuştum açık açık.her defasında özür diledi tekrar eskiye döndü.defalsrca konuştum biliyor yani.bilerek yapıyor bunları.cift terkisine gitmeyi düşünüyorum başka care kalmadi

Benimkinin yaptığı gibi, konuş anlat sonra özür "Dikkat edeceğim, söz eskisi gibi olacak" sonra 1 ay kadar bi dikkat etmeler, sonra aynı tas-hamama bağlama, sonra yine bi dellenmem, yine bi özür vs vs...
Terapi alın, doktoru sağlam araştırın, iyi gelecektir iki taraf da katılmak-kurtarmak istediği sürece.

Cinsellik de bitti demişsiniz, bebeğiniz 5 aylık. İlk çocuğunuz ise hele, bu alışma sürecinde çiftler birbirinden uzaklaşabiliyor. Biz bir sene kadar yaşadık bu sorunu, soğumuştuk birbirimizden. Hiç düzelmeyecek, bitti herhalde bizim evlilik diyordum ama zamanla eskisi gibi oldu, iyi hale geldi cinsellik. Canınızı sıkmayın buna, aşılamaz bir şey değil.
Terapiyi geciktirmeyin, toparlarsınız inşallah.

Bunlar evliligi surdurmek icin bir neden midir sorusunun cevabi yine sizde. Sizin icin bunlar evlilikte neyi ifade eder? Cunku sizin evliligi surdurmeye yeter mi diye sordugunuz seyleri yapmadigi icin esinden bosanmak isteyen insanlar da var.

şuraya kadar sürdürülebilir diyordum şu yazdığından sonra kesinlikle büyük bir sorun var diyorum. boşanmak için sebep değil böyle hayat sürdürüledebilir tabi hayattan neler beklediğinize de bağlı ama cinsellik kim ne derse desin bir evliliğin can damarıdır. kesinlikle çift terapisi almalısınız. belli ki siz çözüm sağlayamıyorsunuz bir çok şeye. bir üçüncü uzman göz destek atmalı.
bir de sanıyorum ev hanımısınız. eğer öyleyse beklentileriniz eşiniz üzerinde odaklanmak yerine kendinize daha fazla özel hayat yaratmanızı tavsiye ederim.

doğum günü kutlamasına kadar ne sorunlarınız varmış. cidden bu özel günleri kutlamaması mı sorun?
bence iyi düşünün taşının. boşanmak düşüneceğiniz en son şey olsun..

Evet destek almayı düşünüyorum.ama muhtemelen eşim kabuk etmeyecek.ev hanımı değilim canım çalışıyorum.sosyal hayatın zaten var.ama eşim bu sosyal hayatın içinde yok maalesef

Bana değer verdiğini göstergesini o kadar istiyorum ki.ya evet şunu yaptı bana değer veriyor dediğim hiçbir hareketi yok...fedakarlik asla yapmaz mesela.istediklerimin önemi yoktur.hayallerimle dalga geçer. Gibi gibi.

Doğum günlerini falan kutlasa sorun kalmayacak mı?
Bence esas sorun cinselliğin bitmeye yakın hale gelmesi...

Bana seni seviyorum demesin, sevdiğim çikolatadan alsın gelsin.
Yorgun olduğumu düşünüp sofrayı toplamayı akıl etsin mesela.
Hediye istemem, film izleyelim mi gibi küçük bir isteğime hayır uykum var gibi
öküzce cevap vermesin..

Beklentileri düşürsek iyi olur diyeceğim ama nerede beklentisi düşük bir kadın hepsi de paspas
bunu da gördüğüm için diyemiyorum.. :)

Yani insan bu sebeple boşanır mı hiç birçok erkek aynı özelliklere sahip yani bi yuva bu kadar basit sebeplerle dağıtılmamalı

Hemen boşanmayi düşünmeyin boşanmak iyi bişey sanki herkes her şeye boşan diyor. Önce ne olduğunu anlamalisiniz. Cinsel hayatınızda da problem varsa ilgisi başka birine kaymis olabilir. Biraz gözlem yapın. En azından sözlü olarak doğum gününüzü kutlamaliydi. Bahanelere hiç bakmayın. Çok önemli problemlerden bahsetmissiniz mutlaka cozmelisiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…