Boşanma sebebim olacaklar..

hiç ezik degilsin cidden konu sahibi..

ne diyelim Allah akıl fikir versin mutlu mesut yasayın seni bir tartısmayla kovan kocanla.

Can acıtmak için verdiğiniz uğraşı tebrik ediyorum allah sizede akıl fikir versin.Burada derdini yazanların açıklarıyla bel altından vurmayı ne çok benimseyen var.Esas ilginç olan bu.

Herkese iyi akşamlar..Ben 21 yasında 6 aylık hamile ve 1.5 yıllık evli bi bayanım.celal bayar üniversitesinde 3.sınıfta maliye ögrencisiyim fakat dondurdum bu yıl.
Eşimle kaçarak evlendik.Başımıza gelmeyen kalmadı..Ailem önce bana çok kızdı haklı olarak sonra kabul ettiler durumu ve güzel bi düğün yaptık..eşimin ailesi ve benim ailem arasında kültür farklılıgı var.Bu nedenle eşim ve annem cok buyuk bi kavga etti.Arada kalan ben oldum.1.5 aylk hamileydm o zmnlar aşırı bulantı yaşadım ve ailemden kimse olamadı yanmda.Sonrasında yine bi sekilde aramız duzeldi.Fakat bu seferde kayınvalidemle durumlar bozuldu.Ailem onca seye ragmen bana ve eşime sahip cıktı ellerinden geleni yaptılar hala daha yapıyolar.Fakat esas olay şöyle,kaynanam hamile kalmadan önce cok ilgili bi insandı.Gelirdi arardı sorardı.Ama hamile kaldm kalalı kadına bişeyler oldu ve elini ayagını kesti.evimizle kaynanam arası 3dk yurume mesafesinde olmasına ragmen 2-3 hafta ne aradı ne sordu.ekmek alcak paramız kalmadı eşimde annesinden istedi 20 lira pazar parası verip göndermiş üstelik bankada 10milyarın üstünde parası var.Ben eşimin yanında belki 4-5 gün aradım cagırdım oturmaya ama görumcemi bahane edip gelmedi,yorgun smdi yemek yıcez deyip geçiştirdi.Daha sonrasında bende alınmaya basladım ve ortada bi sebep yok neden oldugunu anlayamadım.En son onlara gittigimde tavrımı koydum ve bir daha buraya gelmicem siz bana gelmeden hiçmi bizi merak etmiyosunuz,bu kızın bişeye ihtiyacı var mı ne yiyolar ne içiyorlar diye dedim.Eşimde kızdı ölsek haberiniz olmucak neden glemiyosunuz diye.Böle bi tepki beklemeyen kaynanam biz eve geldikten sonra oglunu aradı ve aglamaya basladı ben onu arıyorum ama telefonları acmıyo bana kapısına gidiyorum beni içeri almıyo bi dahada gelmem zaten deyip telefonu eşimin yuzune kapattı.2 gün önce dogum gunumdu eşim davet etti onlarıda ben saygımı korudum ve guzelce agırladım onları benm ailemde geldi bana hediye olarak 20 liralık kontür almışlar.annem babasına hoş geldiniz dedi adam cevap bile vermedi anneme.Benmlede tek kelime etmedi babası.neyse oda önemli degil ben bütün gün evde bunları içime ata ata oturuyorum.Bu aksamda bebegime tuttugum günlüğe bunları yazdm rahatlamak adına eşimde okudu bunları ve defteri fırlatıp attı sen benm annemden babamdan ne istiyosun diye bende olanı biteni söyledim.Eşimin tepkisi su oldu ben buyum benim ailem bu istemiyorsan ceker gidersin o çocuğuda dogurma istemiyorum git sen annenlerde kal sesini duymak istemiyorum dedi bana.suan çok kötüyüm ve burda hiç arkadasm yok kimseyle konusamıyorum.Aileme söylesem gelip beni alırlar burdan hemen.oalyın buyumesinide istemiyorum.Nolur bana yardımcı olun..mantıklı davranmam için dogru olanı yapmam için fikir verin..
ah be güzelim koca kıtlığımı vardıda okulunu yarım bırakıp kaçarak alelacele evlendin..bununla da kalmayıp hamile kaldın.. eşin napar ne eder çalışıyormu ? ailesinden ekmek parası isticek duruma geldinizse pekte çalıştığı söylenemez..öyle kimseden fazla bişey beklemiceksin ailesi nereye kdar idare edecek..iyice tanımadan evlendin demek şimdi gördün bazı gerçekleri.. ne diyim üzüldüm canım geçmiş olsun.. hatanın büyüğünü başta yapmışın.. :50:

canım öncelikle bebeğini ALLAH bağışlasın :nazar:
birde eşinin açısından düşün bebeğine günlük yazıyorsun ve doğal olarak babasının ailesinin yaptığı kötü şeyleri yazıyorsun...
yani bi nevi doğmamış bebeğine babasının ailesini kötülüyorsun eşinin gözünde...

olmamış bebeği dolduruyormuşsun gibi görmüştür eşin...erkekler genelde böyle kestirmeden düşünür o yüzden biraz sakin ol...

ayrıca kayınvalide zaten problemli bi insan ne diye evime gelin diye sürekli ısrar ediyosun?
bebeğin doğunca büyütmenden beslemene kadar herşeye karıştığı zamanda neden çok sık geliyorlar dersin alıştırma en başından,gelmemeleri daha iyi senin için...

eşin anasına babasına güvenerekmi çocuk yaptıki para vermedikleri zaman darılıp küsüyorsunuz?
milyarder olsalarda bakmak zorunda değiller size eşin artık aile olmuş bence önce bunu kavraması gerekli...
işine gelmeyince o çocuğu doğurma anana git diyemez sana geçti bolu pazarı bunu aynen söyle ona...

eşinin ailesi senin için boşanma sebebi olamaz çünkü ailesiyle problemleriniz ortak gibi oda senin kızdığın şeylere kızıyor sonuç itibariyle...

kendine bir süt ısıt uzat ayaklarını aç tv yi ohhh misss gibi anne olmak için 1.5 yıldır mücadele veriyorum...

o çocuğu doğumanı istemiyorum diyen kocanı çok ayıplıyorum üzmesin seni...

bedeninde taşıdığın mucizenin anlamını kavrasın birazcık o eşin...

Son düzenleme:
canım öncelikle bebeğini ALLAH bağışlasın :nazar:
birde eşinin açısından düşün bebeğine günlük yazıyorsun ve doğal olarak babasının ailesinin yaptığı kötü şeyleri yazıyorsun...
yani bi nevi doğmamış bebeğine babasının ailesini kötülüyorsun eşinin gözünde...

olmamış bebeği dolduruyormuşsun gibi görmüştür eşin...erkekler genelde böyle kestirmeden düşünür o yüzden biraz sakin ol...

ayrıca kayınvalide zaten problemli bi insan ne diye evime gelin diye sürekli ısrar ediyosun?
bebeğin doğunca büyütmenden beslemene kadar herşeye karıştığı zamanda neden çok sık geliyorlar dersin alıştırma en başından,gelmemeleri daha iyi senin için...

eşin anasına babasına güvenerekmi çocuk yaptıki para vermedikleri zaman darılıp küsüyorsunuz?
milyarder olsalarda bakmak zorunda değiller size eşin artık aile olmuş bence önce bunu kavraması gerekli...
işine gelmeyince o çocuğu doğurma anana git diyemez sana geçti bolu pazarı bunu aynen söyle ona...

eşinin ailesi senin için boşanma sebebi olamaz çünkü ailesiyle problemleriniz ortak gibi oda senin kızdığın şeylere kızıyor sonuç itibariyle...

kendine bir süt ısıt uzat ayaklarını aç tv yi ohhh misss gibi anne olmak için 1.5 yıldır mücadele veriyorum...

o çocuğu doğumanı istemiyorum diyen kocanı çok ayıplıyorum üzmesin seni...

bedeninde taşıdığın mucizenin anlamını kavrasın birazcık o eşin...

Evet haklısınız,konu başlığını o anda yazdıgım için biraz alakasız olmuş bende farkındayım.Olaydan sonra konuştuk eşimle mantıklıca oda bazı seylerin farkında bende,suan hersey normal gayet dogal gidiyor.Aile konusundada haklısınız ama ben kayınvalidemi basta cok severdim iyi anlasıyorduk son zamanda bişeyler değişti bende buna uzuldum ve şimdi gelmeselerde olur farketmez durumundayım.Allaha şükür ki bebeğim benimle ve bana en büyük sevinç o oluyor..Yerinde yapılan eleştiriniz için teşekkür ederim.

ah be güzelim koca kıtlığımı vardıda okulunu yarım bırakıp kaçarak alelacele evlendin..bununla da kalmayıp hamile kaldın.. eşin napar ne eder çalışıyormu ? ailesinden ekmek parası isticek duruma geldinizse pekte çalıştığı söylenemez..öyle kimseden fazla bişey beklemiceksin ailesi nereye kdar idare edecek..iyice tanımadan evlendin demek şimdi gördün bazı gerçekleri.. ne diyim üzüldüm canım geçmiş olsun.. hatanın büyüğünü başta yapmışın.. :50:

Eşim çalışıyor sadece son zamanlarda hesapta olmayan masraflar cıktıgı için annesinden yardımcı olmasını istedi.Evde oturan anne parası yiyen bi adam degil,allaha şükür keni parasını kazanabiliyor.

Evet haklısınız,konu başlığını o anda yazdıgım için biraz alakasız olmuş bende farkındayım.Olaydan sonra konuştuk eşimle mantıklıca oda bazı seylerin farkında bende,suan hersey normal gayet dogal gidiyor.Aile konusundada haklısınız ama ben kayınvalidemi basta cok severdim iyi anlasıyorduk son zamanda bişeyler değişti bende buna uzuldum ve şimdi gelmeselerde olur farketmez durumundayım.Allaha şükür ki bebeğim benimle ve bana en büyük sevinç o oluyor..Yerinde yapılan eleştiriniz için teşekkür ederim.

rica ederim canım...
eşine asla ailesini kötüleme evililkler genelde senin ailen benim ailem diyerek bozulur...
ve eşinin annesi melek dahi olsa arada bi mesafe olması taraftarıyımdır hep...
otur kuru ekmek ye ama bu mantıkta olan insanlardan para istemeyin,yarın öbürgün size biz baktık derlerse ister istemez zorunuza gider...

bebeğine odaklan stres en büyük düşmanın şu anda senin...
eşinle oturup konuşabilmen çok iyi bişey en azından halden anlıyor...
burda kocam evden git dese boşarım giderim deyipte sonradan acıklı konu açanları çok gördüm ben rahat ol :1:

kızlarlada fazla polemiğe girme onların sana karşı kötü bi niyeti olması imkansız gerilme boşu boşuna...

bak merve
1- benim ne senle ne de baska insanlarla dalga gecmek gibi bir derdim yok actım konunu okuyordm ama senin sana fikir veren insanlara yaptıgın haksızca yorumlara kızdım... hatta aklımdaki hiç bir seyi söylemedim anlamayacaktın çünkü.

sadece ezik degilim yazmıssın haklısın ezik degilsin dedim

bölemi dalga gecmiş oluyorum senle...senden ricam biraz özeleştiri yap bukadar insan yanılıyor olamaz.

dger yazıyıda yaren arkadasıma yazdım ama sanırım hamilelikten pek alıngansın.....

bunlarıda baska insanlar tarafından yalnız anlaşılmamak için yazıorum yoksa derdinde sende sağ,ben selamet:3::3::3:

Ben gereken yardımı aldım bu forumda sonrasında eşimle barıştım,kendi hatalarımıda gördüm,bundan sonra nasıl davranılması gerektiğinide öğrendim.Yuva yıkmak bekar hanımlar için çok basitmiş gibi söyleniyor.'boşan gitsin ailenin yanına git' demek gercekten cok kolay sanırım.ama bu kararı yaşayacak olan onlar değil.Evli olanlarda eşinden kötü bi laf duydukları anda evi terk ediyorlar galiba.eşimle barışmama sinir olan bile oldu,sandı ki burdan malzeme çok cıkar bende ahkam keserim dedi heralde.Bi daha konu acmadan öncede nemesis hanfendiye sorulması gerektigini gördüm :) olur tabi...Kimin evini nasıl geçindirdiği kimseyi ilgilendirmez herkes aynı maddi statüde olmak zorunda değil.Gerçekten zor durumda olup buradan destek bekleyen bayanlar konu acarlarken 2 gerekirse 3 kere düşünsünler,çünkü uzaktan yorum yapmak atıp tutmak çok basitmiş burda.Olmayan şeyleri olmuş gibi yazıp hala daha inatla kendi dedikleri dogruymus gibi eşim hakkında sacmasapan ithamlarda bulunanlar var.Birbirinizi bulmuşsunuz müstahak tarzında yorum yapan bile olmuş.Yazık yani sadece bunu söyleyebilirim.

Daha fazla konunun uzamasını istemiyorum çünkü başka yerlere gitmeye başladı.

Ama kendi işleriyle değilde burda baskalarının hayatlarıyla gününü geçirenler yazmaya devam edeceklerdir.Onlarada saygım sonsuz yapılcak bişey yok :)

Evet bekar kaldım,okul bitsin diye bekledim, iş güç olsun diye bekledim, azıcık üçü beşe ekleyelim diye bekledim.

Aşık oldum en doğal hakkım yetmeyince ailem eksiğime ekler deyip aileme güvenip evlenmedim.

Cümledeki bekar olarak cevap veriyorum. Son cevabım olsun.

Son düzenleme:
Evet bekar kaldım,okul bitsin diye bekledim, iş güç olsun diye bekledim, azıcık üçü beşe ekleyelim diye bekledim.

Aşık oldum en doğal hakkım yetmeyince ailem eksiğime ekler deyip aileme güvenip evlenmedim.

Cümledeki bekar olarak cevap veriyorum. Son cevabım olsun.

Oda sizin tercihiniz kimse bişey diyemez buna ama laf sokupta son cevabım olsun demek hiç hoş değil...Bizde ailelerimize güvenip evlenmedik şükürler olsun kendi ayaklarımızın üzerinde durabiliyoruz hala daha bi yerden acıtıcam diye uğraşmayın bence kendi tercihleriniz sizi ilgilendirir beni değil...Allah daha çok versin daha çok kazanın daha iyi bi evliliğiniz olsun ama ben böyle yapmadığım için bu size laf sokma hakkını vermez.

Son düzenleme:
Lütfen polemiğe bir son veriniz, site kurallarını hatırlatmama gerek olmadığını sanıyorum.

Back
X