boşanma sevdası

annemiolcamben

Üye
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2018
669
328
18
30
kızlar sizin fikirlerinize her zaman cok güvendim ve çıkmaza girdigimde de ilk buraya koştum.ama bu kez durum farklı.ben sanırım boşanmak istiyorum.şöyle söylim eşimle 7 sene konustuktan sonra evlentik biz tanistigimizda ben 17 o 19 yasindaydi birbirimizi baya sevdik baya da bi yorucu engeller aştık evlenebilmek için.ama iliskinin başindan beri hep problemler vardi ve ben bunlarin zamanla gececegine kendimi inandirarak bu iliskiye devam ettim suan 1buçuj senelik evliyim 6 aylik 1 oglum var ve ben sanirim bu evliligin ilerisini görmüyorum.
şöyle ki insanin 17sinde evlilikten beklentisiyle 24ünde evlilikten beklentisi farkli oluyo.
bilmiyorum belki de ben elimdekinin kiymetini bilmiyorum bazi seyleri çok büyütüyorum.dilerseniz size biraz esimi anlatayim acaba gercekten bu adamla bu evlilik yürümez mi yoksa ben mi biraz memnuniyetsizim.
eşim 26 yasinda esmer bi erkek fiziksel olarak bi sorunum yok kendisini begeniyorum ancak bana hic saygisi yok diyebilirim belkide bu yuzden ondan uzaklastim.beni insanlarin icinde kirip azarlayabilir sesini yükseltebilir yersiz yersiz sakalar yapabilir(sana bi kuma getircem sen sag tarafimda yat o sol tarafimda yatsin vs. sözde bunu beni kiskandirmak icin söyluyo)
ayrica çok gergin sinirli bi insan hemen parlayabiliyo tahammülsüz hoşgörüsüz.
çok ilgili bi eş sayilmaz.hasta olsam vs kendime ben kendim bakarim.
bunun disinda tabi iyi yönleri de var çok cömerttir çocuguna karsi sevgi doludur aileme karsi saygilidir herkesle iyi gecinir ailem onu cok sever beni asla kendi ailesine annesine vs ezdirmez kimseye laf söylettirmez.gezmeyi gezdirmeyi iyi yasamayi hükmü yettikce yemeyi icmeyi giyinmeyi sever.sadık bi estir ancak sokakta kizlara baktigina çogu kez sahit oldum.
bunlarin yani sira cok memnuniyetsiz bi adam herseye bi kulp bulur beni begenmemek icin elinden geleninyapar takdir etmek nedir bilmez beni cok kiskanir kısıtlar ve bana komutlarini yaptirmaya calisir.
yani esimin basit haliyle evlilikten esten beklentileri sunlar karisina kimseyi ilistirmez laf söylettirmez ezdirmez ama kendisi herturlu psikolojik baskiyi yapar.
ben de saygisizca bana buyruk veren benim hislerimi dikkate almayan birine boyun egmek istemiyorum acikcasi.ve bu yuzden cok fazla tartisiyoruz.ben ona boyun egip her istegini aninda eksiksiz yapsam onun istedigi sekilde konusup yasasam hic bi sorun cikmayacak gül gibi gecinip gidecegiz onun tabiriyle.ama beni robit degilim ki insanim bu dunyaya birinin komutlarini yapmaya gelmedim.
velhasil durum bu.sizce yasim da gencken bosanip bi ise girip kendi ayaklarim ustunde durup kafam rahat yasasam mi yoksa ömür boyu bu adama evlat verip nankörlük saygisizlik ki görsem.ne dersiniz ben ölmeyi bayilmak mi zannediyorum boşanmak bu kadar basit bisey degilmi?
bu arada aile durumumu soracaksiniz babam cok yobaz bi adam ve asla bosanmamizi istemez damadina hayran.bosansam bile ayri yasamami kabul etmez calismami istemez.yani bosaninca bir de onunla savasacagim.ne dersiniz bulgura giderken evdeki pirincten de olurmuyum?ben kocamin da babamin da bana biçtiği hayatı istemiyorum.birisi beni kölesi gibi görr dilerse 4 tane evlilik yapabilecegini zanneden ve benim de bunu kabul etmek zorunda oldugumu düşünen zevzek zevzek sakalar yapan kocam digeri kocana karsi gorevlerini bil boyun eğ seni dovmuyo ekmegini kazaniyo kocana itaat et diyen babam.
ne yapayim sizce ?

Çocuk yaşta ilişkiye başlamışsınız. Yaşlar ilerledikçe düşünceleriniz değişmeye başlamış, doğal olarak. Boşanın diyemem bu sizin kararınız ama böyle bir karar vermeden önce mevcut şartlarınızı iyileştirin bence .Bir işe girin birikim yapın, yoksa baba evinde daha çok zorlanacaksınız.

Bosanmak kurtulus gibi gorunsede
Yagmurdan kacarken doluya tutulursunuz.

Esinizi karsiniza alip, sakince konusun ve ciddi anlamda bosanmayi dusundugunuzu soyleyin.
Evlilik terapistine gidin, ortada bir cocuk varken bosanmak ilk seceneginiz olmasin.

Mesleginiz nedir bu arada ?

Bu arada aile durumumu soracaksiniz babam cok yobaz bi adam ve asla bosanmamizi istemez damadina hayran.bosansam bile ayri yasamami kabul etmez calismami istemez.yani bosaninca bir de onunla savasacagim
Hayat sizin hayatınız, ben her zaman bu konuda dik başlı oldum annem babam bile olsa alacağım tepkileri umursamayıp canım ne istiyorsa onu yaptım. Pisman degilim huyum da hiç değişmedi. Bu hayata başkalarını memnun edip kahır çekmek için gelmiyoruz. Önce biz. Ha bu bence bencillik falan değil, biz mutlu ve saglikli olmadan çevremize nasil pozitif olabiliriz ki ?

Bence en önce esinizle bu durumu etraflıca konuşun , düzelmeyeceği taktirde aranızın açılacağını ondan uzaklaşacağınızı belirtin. En önce uyarın. Devam ederse de ömür boyu bu adamı çekmek zorunda değilsiniz.

İki ucu seyli değnek.
Esinizle çözmek için bisey yaptınız mı?
kimseye ezdirmiyor,kendi eziyor.Bu ne simdi?
Millete kapını kaparsın da,aynı evde bir ömür bu adamla geçer mi?
Sacma sapan sakalarını bıraksın önce.Gerekirse yardım alsın.
Baba evine dönmek öyle cazip gözükmüyor burdan sizin için,
Esiniz düzelmezse ayrı eve cıkın derim.
Hayırlısı hakknzda..

Ayni benim esim bence otur oturdugun yerde ortalik fena insan kalmamis

Fikri neyse zikri de odur. Kuma vs gibi düşük muhabbet yapıp insanlar içinde dillendirip komik olduğunu sanması cidden itici. Kendi ayaklarınız üzerinde durmayı boşanmadan da deneyebilirsiniz. Sonrası gelir zaten.

Önce işe girip çalışın, biraz birikim yapın derim. Ama bu esnada da eşinize karşı tavrınızı değiştirin. Kavga etmeyin ama yüzde vermeyin. Yaptığı nahoş esprilere gülmediğinizi tahmin edebiliyorum, fakat tepkide vermeyin, sadece boş boş bakıp susun. Bazen susmak karşıdakine daha ağır geliyor.

Kimseden komut almak istemiyorsun öyle mi ??? Ahaha hiç güleceğim yoktu. Kaç yaşındasın?? Hayat komut almak üzerine kuruludur bunu şakın unutma.yok öyle dört başı mamur bir dünya. Anladığım kadarıyla ev hanımısın. Mesleğin nedir?? Çalışınca direkt ya da dolaylı yoldan mutlaka emir alacaksın, iş arkadaşlarına ve amirine katlanacaksın. Babanla uğraşmak zorunda kalacağını zaten biliyorsun. Oğlunun etkilenmemesi için ekstra çaba sarf etmen gerekecek. Eşinle iletişim kurmak İçin çabalaman daha mantıklı

Genç arkadaşım çalışıyor musunuz?
Mesleğiniz var mı?
Boşanınca,kendinize bir düzen kurmak için birikiminiz var mı?
Bunlara cevabınız hayırsa,
boşanma sevdasını bırakıp evliliğinizi ve
içinde bulunduğunuz şartları iyileştirmek için yapabileceklerinize odaklanın.

Ayrıca ben kişisel olarak,ortada bir çocuk varsa ve evlilikte fiziksel,psikolojik ve ekonomik şiddet,aldatma,bağımlılık yoksa boşanmanın son çare olarak gündeme getirilmesi gerektiğini düşünüyorum.
Evlenmek kolay,yürütmek zor.
İlk planda evliliğinizi kurtarmak ve eşinizle iletişiminizi güçlendirmek için uğraşsanız
daha doğru olur gibi geliyor bana.
Çok iyi düşünün.

Daha bir buçuk yılda nasıl bu kadar saygısızlaştı önceden de böyle miydi
Ve fırsatını bulduğu anda aldatacak gibi duruyor kocan

Bu resmen benim ilişkim bende 17 yaşında başladım 4 yıldır birlikteydik ama aklım başına geldi bitirdim hep evlendikten sonra değişir diyordum onu hala özlüyorum ama bu yazıyı görünce iyi ki dedim cidden tahammül edilemez bir durum Allah çıkış yolu göstersin.

"Sana kuma getirecem" diyerek sozumona beni kiskandirmaya calisan adama ben kuma getiririm ya. Cok konusmasin

Bence siz çoktan kararınızı vermişsiniz.Bence kendi ayaklarınız üzerinde durup kendi savaşınızı verin.İçinize sinmeyen hiçbir şeyi yapmayın ve iç sesinizi dinleyin.

Ben olsam boşanırdım.
Herkesin taşıyacağı yük kendisine göre değişir.
Çocugumu böyle düşüncelere sahip bir adamla büyütmezdim.
Allah muafaza onu örnek alırsa , ondan bitanr daha yetişsin istemezdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…