Boşanma sonrası sendrom

Strewbery45

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2018
202
198
53
merhaba bir hafta oldu boşanalı.geçmiş konularım malum.Bugün gerçekten çok stresli,sinirli ve alınganım.Burası küçük bir ilçe.Herkes birbirini tanır.Benim boşanmam ve nedenleri de genel olarak biliniyor.Boşanma sürecinde genel olarak hep”evlenmeden önce anlamış mıydın böyle biri olduğunu?” Gibi tekrar tekrar sorulan sorulara maruz kaldım.Ya tanısam anlasam neden evleneyim.Onca boşanan insan öyle biri olduğunu anlasa evlenir mi?
Şimdi boşanalı bir hafta oldu en yakınımdan en uzağım kişiye kadar yolda telefonda “altınlarını almıştı geri getirdi mi? Kaç tanesini verdi kaç tanesi onda kaldı” gibi sorular soruyor.Kimse sen nasılsın demiyor.bana takılan çeyrek dışında gelen birşey olmadı.ona takılan çeyrekler bilezikler kolyeler onda kaldı.Zaten var olup benim olan birşeyin bana geri gelişinin merakı beni sinir ediyor.Bugün abim aradı.ben beyaz eşyalar komple benim satıyorum.o da kaça sattığımı kimin aldığını soruyor.Kimse bana “nasılsın,nasıl oldun demiyor”cebime girecek olan 3-5 krş hesabında.o gelenle zaten birgün yeniden evlenirsem onun İçin ayırdım.Şimdi ben mi çok hassasım sizce yoksa millet mi değişik davranıyor. ???
Rica edicem olumsuz yorum yapmayın moral olarak çok bitiğim

Malesef dilin kemiği Yok .. İnsanlar konuşurlar ve bir süre konuşacaklar . Abiniz bile böyle diyorsa yoldan geçenler için yapabileceğiniz bir şey Yok . Emin olun zamanla azalacak ve bitecekler , sevdiğiniz insanlarla görüşün , sevdiğiniz şeyleri yapın , yanlış adım atmayın ..

Herkes böyle değil tabi ki ama böyle de bir kesim var Merakından arar yanında olur gibi. Takma.

Umarım bundan sonra ki hayatın çok çok daha hayırlı olur. Her son bir başlangıç.
Seni ne tür güzelliklerin beklediğini bilemezsin.
İnşallah herşey dilediğince olur.

Allah yardımcınız olsun
Konuşur Konuşur susarlar
Önemli olan sizsiniz
Siz düşünmeyin bunları
Umarım çok güzel bir hayatınız olsun

İnanır mısınız sevdiğim insan kalmadı annem dışında.o kadar bunaldım ki sorulardan.ağlamaktan mahvoldum bugün.Herşey kabus gibi bir an önce geçsin zaman

Her arayan nasıl hissediyorsun deseydi eehhh yeter ama konuyu açıp durmayın derdim. Belki onlar da havadan sudan konuşup kafanızı dağıtmaya çalışıyorlardır kendilerince. Kaldı ki bahsettikleri konu yine sizin lehinize olan şeyler. Yoksa sizin cebinize girecek paranın onlara ne faydası var ki zaten? Neyse. Böyle böyle yalnız düşüp kalkmayı öğreniyor insan. Hayırlısı olsun.

Daha iki hafta olmuş normal bunlar bı sure sonra unutulur.Bu ülkede ünlü insanların bile neleri oraya saçılıyor tüm ülke duyuyor da iki ay sonra unutuluyor. Emin ol herkes seni konuşmuyor gördüklerinde akıllarına geliyosundur 5 dj sonra herkes seni unutup kendi hayatına bakıyor. Sen sanma ki herkesin dilindesin insanlar dedikodu yapcak başka şeylerde buluyodur sıkıcı olur çünkü aynı şeyleri sürekli konuşmak. Bende bı ara kendi derdimi dünyanın derdi sanardim bı sure sonra anladimki insanlar beni o kadarda sallamiyor sonra bende onları sallamamaya başladim. Bende boşandım tekrarda evlendim çokta güzel çocuğum var unutuldu gitti. Hayat devam ediyor zaman geçsin hele biraz..

İnsanların bir kısmı bu tarz olaylarla besleniyor maalesef ... bu yapılanlar hal hatır sormak değil , art niyet.. Dedikodu malzemesi yaratmak. Dik durun , ağladığınızı görmesinler , cevap vermek zorunda da değilsiniz

Ben de boşanıyorum bana da en yakınlarım bile para muhabbeti yaptı çünkü Benin çocuğum yok. Boşanan insanlara önce çocuk sonra para sorulur cunku evlilik aynı zamanda ekonomik bir birlikteliktir. İyi niyetliler sizin önünüze bakmanız adına her şeyi alıp gitmenizi isterken kötü niyetliler arkanızdan aptal bir şey alamamış demek için konuşur. Bu bir fırsat aslında kimin ne olduğunu anlamak adına. İyi değerlendirin ve çevrenizi yenileyin. Mümkünse yeni bir cevreye girin ve yeniden başlayın.

Benimde çocuk falan Yok.ben tazminat nafaka almadan kısa sürede boşanmak İçin böyle tercih ettim sadece kendime takılan çeyrekleri alıp boşandım.ama bu millete bir dert oldu ki anlatamam.yani hepsini Verse dertten ölecek millet.abim uzakta oturuyor o bile bana beyaz eşyayı kaça sattın kime sattın dedi bugün.kaldıki ekonomik durumu çok iyi.bende ben sana sormuyorum maddi konuları sende sorma dedim.nasılsın desen daha iyi dedim.kızdı kapattı telefonu.çok üzdü beni.anlam veremiyorum.zaten kendime üzülüyor gelecek kaygısı yaşıyorum bir de bunlar olunca hepten çöküyorum

Çok haklısın böyle düşünmekte. Damdan düşen halden bilir demişler. Kimse seni anlayamıyordur anlayamaz da. Ailen ve yakınların hem ayrılıp hem her şeyi ona bıraktığını düşünüp sana kızmış olabilirler. Bu senin kararın saygı duymak zorundalar. Gelecegini düşünüyorlardır muhtemelen. Mesela benim bir arkadaşım ayrıldı iki sene önce sadece altınlarını aldı boşandı. Cocuk bundan ayrılmadan meğer bir kıza kafayı takmıs kızla aldıkları evde şimdi o kızla oturuyorlar ve arkadasım bana diyor ki en cektim cefasını o kız sürüyor sefasını. Biz işin içindeyken bazı şeylerden o kadar bıkıyoruz ki gözümüz bir şey görmüyor. Ama bıraktıklarımızla eski eşler hayatlarına bizden kolay başlıyorlar. Para önemli değil gibi geliyor ama gelecegini kurmak adına önemli. Öyle görüyor çevren o yüzdendir.

Ben mi art niyetli oldum ki anlamadım.Herkes paramın hesabını yapıyor gibi geliyor.4 ay bunları bile zorla aldım.şimdi sanki birileri üstüne konacak gibi saçma bir düşüncedeyim.Kimse de halden anlamıyor.bir iki teselli verip hayatına devam ediyor .herşeyi tek başına atlatıyor insan bu bir gerçek

Anlamaz canım herkes senin hikayeni dinleyip Kendi hayatına bakar. Bazısı kendine ders çıkarır bazısı oh baksana benim hayatım ondan iyi süperim demek için dinler. Yani insanlar çeşit çeşit. Kimseye bakma. Kendi doğrunda ilerle. Beş sene sonra üzülmeyeceğin seyleri şimdi kendine dert etme. Para konusunda bence bir şey bırakma. Alabiliyorsan al. Aldıysan da böyle devam et. Sen en iyisini bilirsin.

Sağolun desteğiniz için baksanıza görmeden bilmeden başkasının yarasına merhem olmaya çalışıyorsunuz vakit ayırıp.burnumuzun dibindekiler bunu yapamıyor malesef.alacağımı aldım çok şükür Allah hepimize güzel günler göstersin

Sen biraz alıngansın ve gayet normal.
İnsanların iyisi de var kötüsü de var iyisi düşün sen hep kötüsünü kaale alma, iyileri hayatında tut. Senin iyiliğin icin söylense bile sen şuan kotu anlama eğilimindesin.
Geciyor yahu herşey bu kadar basit.
Olduğu kadar olamadığı kader demişler.
Sen bundan sonraki hayatınla ilgilen. Kendi acılarını kendin sarmadan hemn evlenmeyi düşünme. Çevreye ben unutmak istiyorum anlatmak istemiyorum de gitsin eninde sonunda alışıp soru sormazlar.

Millete ne ya altınlardan deli mi ne bu millet dedikodusuz kalırsa ölecekler ben boşanmış birini görsem boşanmasıyla ilgili yorum yapmam bile ne duyduysam duyayım.
Zamanla unutulur daha çok yeniymiş üzülme kafanı dağıtacak şeyler yap imkanın varsa tatile falan çık

Altında çok birşey olsa bari çok kısmı boşadığım kişide kaldı ona sorsalar en azından bir mantığı olur.Ben en çokta abime alındım sanırım geçen haftadan beri aramadı.İlk boşandığım gün aradı yine takıları sordu benden önce.şimdi evi boşaltıyorum uzaklaştırma kararı bitmek üzere .beyaz eşyayı satıyorum onun parasının bir kısmını o vermişti kaça kime satıyorsun diyor.halbuki demiştim Satıcam ileride evlenecek olursam sizden istemem kendim alırım yine bu para ve gelen altınla diye.yine ısrarla fiyat soruyor.bende azarladım.çokta seviyorum onu.çok üzüldüm böyle olmasına

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…