Boşanma sonrası sürecine yaşananlar

gofretto

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Ekim 2012
6.609
1.383
173
Uzun zamandır KK üyesiyim ilk konumu açıyorum. Yaklaşık 2 ay önce 4 yıllık evliliğimi bitirdim, buradaki bazı arkadaşlar bilir, başından beri sıkıntılıydı, bir ara düzelir gibi oldu ama meğer düzelmemiş. Alkol, Kumar, Aldatma, fiziksel şiddet, İşsizlik gibi sorunlar yoktu, zaten bunlar olmaması gereken şeyler ama toplum olarak nimet gibi algılıyoruz. Çok detaya girmek istemiyorum ama asıl sorun, eşimin pasif agresif davranış bozukluğu var, aşırı cimri olması, bir kadına hele de eşine nasıl davranması gerektiğini bilmemesi tavırlarıyla kendinden soğutması bana psikolojik şiddet uygulaması. İnsani davranışları da maddesel olarak görmesi. Günden güne yaşam enerjimi almaya başlayınca ve bu durum sağlığımı etkilemeye başlayınca boşanma konusunda kararımı verdim. Ailem başından uyarmıştı ama işte görecek günlerim varmış evlenmiş bulundum. Ortak paydada buluşamadığımız için baya sıkıntılı bir evlilik oldu, sonunda da yürümedi.

Yaşım 31 olacak, özellikle annem ayrılmış olmama çok üzülüyor, en başından bu adamla sen yapamazsın diye uyarmasına rağmen, eşim olacak adamın bütün eksiklerini bilmesine rağmen üzülüyor işte. Ya ileride daha kötüsü olursa, keşke bir evladın olsaydı öyle boşansaydın gibi düşüncelerle her gün konuşuyor. Acaba diyorum çocuğum olsa daha mı iyi olurdu.

Ailemle yaşıyorum, bunları duymakta yaşam enerjimi etkliyor, anne olarak oda beni düşünüyor ama şu günlerde bu düşünceler bana zarar veriyor. Acaba geç mi kaldım diye kafamda deli sorular oluşuyor..

Çok şükür ki çalışıyorum iş yerinde kafam dağılmış oluyor, ekonomik olarak kendi ayaklarım üzerindeyim fakat ailem asla ayrı bir evde tek başıma yaşamama müsaade etmez.

Bu günlerin geçmesi kafamın daha meşgul olması için neler yapabilirimi düşünüyorum,

Aklıma gelenler;

Haftada 2 yada 3 gün spor ‘ a gitmek (evliyken pilates yapardım, özellikle ağrılarıma iyi geldiği için)

Bir dil kursuna yazılmak, Arapça olabilir diye düşünüyorum.

Aöf den herhangi bir bölüme kayıt yaptırmak,

Arkadaştan öte dostlarım var, her zaman yanımdalar ama çoğu evli çocuklu herkesin kendine göre bir hayatı var, kafamı meşgul ve mutlu edecek zamanımı iyi değerlendirmemi sağlayacak önerilere ihtiyacım var.

Bu süreci yanlışların içine girmeden ve en verimli şekilde atlatmak için neler yapabilirim. Bu durumu yaşayanlardan fikir ve öneriler bekliyorum. Boşanma sürecini nasıl atlattığınızı da yazarsanız

Gofim :KK50:

Ben de şu aralar benzer hislerdeyim iş de yetmiyor oyalanmama :)

Kardeşim yüzmeye gidiyordu geçen gittim ben de bakayım nasıl bir yer diye, hoşuma gitti yüzmeye yazılacam.
Spor salonuna para vermeyi gereksiz gördüğümden sporumu evde yapıyordum ama ramazan dolayısıyla bırakıp daha da başlamadım :D
Aöf kaydı yaptırdım ikinci üni okurum diye.
Hala ev tutamadım.
Bende durumlar böyle :)

çocuk olsaydı belkide keşke çocugum olmadan ayrılsaydım dıyecektınız..çocuk bir bağ ve ömür boyu belkıde aranızdakı ıletişim sebebi..
dolayısıyla ben bu konuda cocugunuz olmadan ayrılmış olmanızı daha sanslı görüyorum..
yaş konusunda problem yok yenı bır evlılgınız oldugunda olur ınsallah bebegınız

Ben geldim şekerlerim...:KK19:
Ben kendimi anlatayım.
Bol bol zırlayıp durdum ilk önce.:cry:
Baktım bir işe yaramıyor bu ağlamalar hatta aksine beni yaşlandırıyor.
Ben de önce aöf'e yazıldım. Sonra pilatese yazıldım.
Bir de Almanca kursuna gittim 5 kur kadar.
Şimdiki aklım olsa mutlaka yüzmeye de giderdim.:temizlik:
Aslında hep söylediğim bir konu daha var.
Herkesin tabii inancına göre değişiyor.
Ben kendi içime döndüm çok fazla. Kendimi aramaya başladım. Çok yoruldum,çok direndim. Hep çıkış kapısını ibadette buldum.:KK68:
Çok problemli bir evliliğin ardından şükür diyebilme sürecim de maalesef sıkıntılı oldu.:KK14:
Benim imtihanımın en büyük ödülü ibadetlerim oldu.
Bilmediğim duaları öğrendim.
Ağlaya ağlaya af dilemeyi öğrendim.
Anlattıça bitmez,derin konular bunlar.
Her zaman derim; en büyük şifa,Yaradan.:KK68:
En büyük aşk yine Yaradan...:KK68:
Huzuru bulduğuma inandığım,ibadetlerimde şükretmeye başladığımda kocam girdi hayatıma...
Rabbim öyle büyük kapılar açıyor ki yeter ki isteyin,isteyin,bıkmadan usanmadan isteyin...:oops:

esasen bende çok içime döndüm, kendimi sorguladım yüzleştim, belki çok taze olmasından kafamda hala kurup kurup duruyorum.
yüzeysel anlattım ama cidden sıkıntılı bir evlilikti, son aylarında vucudumun her yerini ağrıtan, ağrı kesiciler alarak işe gitmek zorunda olduğum çok zamanlarım oldu.

Pilates yapmak hem sağlığıma hemde ruhuma iyi gelmişti, yeniden başlasam iyi olacak.
boşanma öncesi gelgitler beni daha çok yıpratmıştı mesala, şimdi daha sakin hissediyorum kendimi ama annem sağolsun hatırlatıp duruyor.

Keşke evlenirken bu kadar düşünmüş olsaydım evlenmemiş olurdum.
Ama işte alnımıza yazılanı yaşıyoruz.

esasen bende çok içime döndüm, kendimi sorguladım yüzleştim, belki çok taze olmasından kafamda hala kurup kurup duruyorum.
yüzeysel anlattım ama cidden sıkıntılı bir evlilikti, son aylarında vucudumun her yerini ağrıtan, ağrı kesiciler alarak işe gitmek zorunda olduğum çok zamanlarım oldu.

Pilates yapmak hem sağlığıma hemde ruhuma iyi gelmişti, yeniden başlasam iyi olacak.
boşanma öncesi gelgitler beni daha çok yıpratmıştı mesala, şimdi daha sakin hissediyorum kendimi ama annem sağolsun hatırlatıp duruyor.

Keşke evlenirken bu kadar düşünmüş olsaydım evlenmemiş olurdum.
Ama işte alnımıza yazılanı yaşıyoruz.
Yok be güzelim yine de kaderimizi yaşıyoruz.
Ben mesela ilkine asla kör aşık olarak evlenmedim.
Bana uymayan yanları da gözüme bata bata evlendim.
Niye bu kararı verdim çok sorguladım kendimi.
Kader deyip sıyrılmak kolayıma geldi.
Neden,niçin sadece bizi yoruyor bana inan.

Ben geldim şekerlerim...:KK19:
Ben kendimi anlatayım.
Bol bol zırlayıp durdum ilk önce.:cry:
Baktım bir işe yaramıyor bu ağlamalar hatta aksine beni yaşlandırıyor.
Ben de önce aöf'e yazıldım. Sonra pilatese yazıldım.
Bir de Almanca kursuna gittim 5 kur kadar.
Şimdiki aklım olsa mutlaka yüzmeye de giderdim.:temizlik:
Aslında hep söylediğim bir konu daha var.
Herkesin tabii inancına göre değişiyor.
Ben kendi içime döndüm çok fazla. Kendimi aramaya başladım. Çok yoruldum,çok direndim. Hep çıkış kapısını ibadette buldum.:KK68:
Çok problemli bir evliliğin ardından şükür diyebilme sürecim de maalesef sıkıntılı oldu.:KK14:
Benim imtihanımın en büyük ödülü ibadetlerim oldu.
Bilmediğim duaları öğrendim.
Ağlaya ağlaya af dilemeyi öğrendim.
Anlattıça bitmez,derin konular bunlar.
Her zaman derim; en büyük şifa,Yaradan.:KK68:
En büyük aşk yine Yaradan...:KK68:
Huzuru bulduğuma inandığım,ibadetlerimde şükretmeye başladığımda kocam girdi hayatıma...
Rabbim öyle büyük kapılar açıyor ki yeter ki isteyin,isteyin,bıkmadan usanmadan isteyin...:oops:
Hayranlıkla okudum yazınızı..
Kesinlikle dedikleriniz çok doğru, ve ben şuna da çok inanırım her şerde bi hayır olduğuna tıpkı sizin örneğiniz gibi, Aĺlah'tan hep aydınlığa çıkmayı istemek bıkmadan usanmadan.
Konu sahibi şuandan itibaren deriiinn bi nefes alın ve geçmişı silin.
Ayrıca anne olmak için yaşınız çok da geç değil, ben ne zaman anne oldum biliyormusunuz 39 yaşımda.
İnanıyorum ki hayatınıza düzgün birisi girecek ve çok tatlı bi anne olacaksınız :anne:

Yok be güzelim yine de kaderimizi yaşıyoruz.
Ben mesela ilkine asla kör aşık olarak evlenmedim.
Bana uymayan yanları da gözüme bata bata evlendim.
Niye bu kararı verdim çok sorguladım kendimi.
Kader deyip sıyrılmak kolayıma geldi.
Neden,niçin sadece bizi yoruyor bana inan.

Ya biliyormusun bende kör kütük aşık değildim,
bana uymayan o kadar çok huyu vardı ki evlenmeden bunları fark ettim,
uyan taraflarıyla mutlu olurum sandım, nasıl bir yanılgıya düştüysem yaşımda 26 hani,
o azıcık uyduğumuz taraflarda yetmedi işte.

Bilmediğim bir hayır vardır diyorum bu evliliğin içinde de,

Gofim :KK50:

Ben de şu aralar benzer hislerdeyim iş de yetmiyor oyalanmama :)

Kardeşim yüzmeye gidiyordu geçen gittim ben de bakayım nasıl bir yer diye, hoşuma gitti yüzmeye yazılacam.
Spor salonuna para vermeyi gereksiz gördüğümden sporumu evde yapıyordum ama ramazan dolayısıyla bırakıp daha da başlamadım :KK70:
Aöf kaydı yaptırdım ikinci üni okurum diye.
Hala ev tutamadım.
Bende durumlar böyle :)

canım,,, keşke benimde en azından bir süre ayrı eve çıkma imkanım olsa.
sessizlik arıyorum ama aileyle yaşayınca bu çok mümkün olmuyor.

ikinci ünv. bana da uğraş olur diye düşündüm,
ama kafamızı boş bırakmayacak başka uğraşlarda gerekli

Ya biliyormusun bende kör kütük aşık değildim,
bana uymayan o kadar çok huyu vardı ki evlenmeden bunları fark ettim,
uyan taraflarıyla mutlu olurum sandım, nasıl bir yanılgıya düştüysem yaşımda 26 hani,
o azıcık uyduğumuz taraflarda yetmedi işte.

Bilmediğim bir hayır vardır diyorum bu evliliğin içinde de,
Haddi değil de şu cümle doğru yolda olduğunu gösteriyor bence.
Bilmediğin hayırlar var elbet.
Bildiklerin karşına çıkacak.
Bilmediklerinin de mükafatını alacaksın hem burada hem öteki dünyada.
İnanmak ve istemek yetiyor bana inan.

Hayranlıkla okudum yazınızı..
Kesinlikle dedikleriniz çok doğru, ve ben şuna da çok inanırım her şerde bi hayır olduğuna tıpkı sizin örneğiniz gibi, Aĺlah'tan hep aydınlığa çıkmayı istemek bıkmadan usanmadan.
Konu sahibi şuandan itibaren deriiinn bi nefes alın ve geçmişı silin.
Ayrıca anne olmak için yaşınız çok da geç değil, ben ne zaman anne oldum biliyormusunuz 39 yaşımda.
İnanıyorum ki hayatınıza düzgün birisi girecek ve çok tatlı bi anne olacaksınız :anne:
Teşekkür ediyorum.
Daha alacak çok yolum var.
Başında bile değilim ki...
En büyük şükrüm ayılmak oldu o yas sarhoşluğundan.
Ben aslında ona ağlamadım. Evliliğime de ağlamadım.
Kendime ağladım en çok.
Aileme ağladım.
Ben çünkü o ana kadar ailemi üzecek hiç bir şey yapmamıştım ama onları utandırdığımı düşünüp kahroluyordum.
Olsun be şükür en azından çok kayıp vermedik bu süreçte.
Rabbim saklasın,ne büyük acılarını gömüp yeniden doğuruyorlar dedim.
Hiç unutmam o dönemlerde burada bir arkadaş vardı,ikizlerini kaybetmişti,hiç anaçlık olmadığı halde gözyaşlarımla okumuştum onu.
Kadın yeniden ayağa kalktı yeniden Rabbim anne olmasını nasip etti.
Yüce Allahım ol demesiyle olmayacak hiç bir iş yok.
Bunu bilmek yeter.
Şimdi o arkadaş nerelerde bilemem... İnşallah sağlıklı ve mutludur eşi ve bebeleri ile (yeniden ikizleri oldu,diye hatırlıyorum)

eşimden ayrıldığıma değilde ayrılmış olmama üzüldüm en çok,
ailem bunları gram hak etmedi , onlara üzüldüm en çok.

Arada ilk sevgilim olan kişinin ahınımı aldım diye düşündüm, ama beni inanilmaz üzen biriydi, ayrılığımıza onun saçmalıkları sebep olmuştu, ah alınacaksa benimki ona geçmiş olmalı diye düşündüm,
Bana şey demişti en son konuşmamızda, seni çok üzdüm ama sevgim her şeyin üstesinden gelirdi, inşallah mutlu olamazsın.
Arada kulağımda çınlıyor bu laf. Sevgi maalesef her şeye yetmiyor,

Bilmiyorum kafam öyle karışıyor ki bazen. Dua ediyorum çektiklerimin mükafatı güzel günler gelir inşallah.
Tertemiz bir sayfa ile, yeni bir hayat.

bazen çok dipte hissediyorum, psikolog desteği alsam mı diye düşünüyorum
faydası oluyor mu arkadaşlar

Zaman zaman duygu dalgalanmaları yaşaman normal.
İhtiyacın olduğunu düşünüyorsan almalısın.
Faydası oluyor.
Bu süreçte yataktan çıkacak gücü bulamayan insanlar biliyorum.
Sanırım o kadar kötü değilsin.

i
Zaman zaman duygu dalgalanmaları yaşaman normal.
İhtiyacın olduğunu düşünüyorsan almalısın.
Faydası oluyor.
Bu süreçte yataktan çıkacak gücü bulamayan insanlar biliyorum.
Sanırım o kadar kötü değilsin.

şime gücüme geliyorum çok şükür, ama zor bir süreç bazen yetersiz kalıyorum kendimle baş etmeye
yeni bir hayat yeni bir düzen,

yoksa gayet yalnız bir evlilik geçirmiştim maddi manevi, o kadar yalnız kalmışım ki
yokluğunu pek arayamıyorum.

Uzun zamandır KK üyesiyim ilk konumu açıyorum. Yaklaşık 2 ay önce 4 yıllık evliliğimi bitirdim, buradaki bazı arkadaşlar bilir, başından beri sıkıntılıydı, bir ara düzelir gibi oldu ama meğer düzelmemiş. Alkol, Kumar, Aldatma, fiziksel şiddet, İşsizlik gibi sorunlar yoktu, zaten bunlar olmaması gereken şeyler ama toplum olarak nimet gibi algılıyoruz. Çok detaya girmek istemiyorum ama asıl sorun, eşimin pasif agresif davranış bozukluğu var, aşırı cimri olması, bir kadına hele de eşine nasıl davranması gerektiğini bilmemesi tavırlarıyla kendinden soğutması bana psikolojik şiddet uygulaması. İnsani davranışları da maddesel olarak görmesi. Günden güne yaşam enerjimi almaya başlayınca ve bu durum sağlığımı etkilemeye başlayınca boşanma konusunda kararımı verdim. Ailem başından uyarmıştı ama işte görecek günlerim varmış evlenmiş bulundum. Ortak paydada buluşamadığımız için baya sıkıntılı bir evlilik oldu, sonunda da yürümedi.

Yaşım 31 olacak, özellikle annem ayrılmış olmama çok üzülüyor, en başından bu adamla sen yapamazsın diye uyarmasına rağmen, eşim olacak adamın bütün eksiklerini bilmesine rağmen üzülüyor işte. Ya ileride daha kötüsü olursa, keşke bir evladın olsaydı öyle boşansaydın gibi düşüncelerle her gün konuşuyor. Acaba diyorum çocuğum olsa daha mı iyi olurdu.

Ailemle yaşıyorum, bunları duymakta yaşam enerjimi etkliyor, anne olarak oda beni düşünüyor ama şu günlerde bu düşünceler bana zarar veriyor. Acaba geç mi kaldım diye kafamda deli sorular oluşuyor..

Çok şükür ki çalışıyorum iş yerinde kafam dağılmış oluyor, ekonomik olarak kendi ayaklarım üzerindeyim fakat ailem asla ayrı bir evde tek başıma yaşamama müsaade etmez.

Bu günlerin geçmesi kafamın daha meşgul olması için neler yapabilirimi düşünüyorum,

Aklıma gelenler;

Haftada 2 yada 3 gün spor ‘ a gitmek (evliyken pilates yapardım, özellikle ağrılarıma iyi geldiği için)

Bir dil kursuna yazılmak, Arapça olabilir diye düşünüyorum.

Aöf den herhangi bir bölüme kayıt yaptırmak,

Arkadaştan öte dostlarım var, her zaman yanımdalar ama çoğu evli çocuklu herkesin kendine göre bir hayatı var, kafamı meşgul ve mutlu edecek zamanımı iyi değerlendirmemi sağlayacak önerilere ihtiyacım var.

Bu süreci yanlışların içine girmeden ve en verimli şekilde atlatmak için neler yapabilirim. Bu durumu yaşayanlardan fikir ve öneriler bekliyorum. Boşanma sürecini nasıl atlattığınızı da yazarsanız
Ben tam tersini düşünüyorum, iyiki çocuğunuz olmamış, daha gençsiniz yine sever evlenirsiniz

Yeni hayatiniz icin mutluluklar ve basarilar dilerim simdiden. Ancak cocuk konusunda bence yanlis dusunuyorsunuz. Bir cocugum olsaydi oyle bosansaydim demek biraz bencillik gibi oluyor bence. Cocuklar mutlu aileler icerisinde yapilmali. Bu benim kendi gorusum. İlla ki bir cocugum olsun, eksik buyuse de olur demek pek mantikli degil. Boyle bir adamdan cocuk yapacaksiniz, bir de ayri buyuyecek. Daha cok gencsiniz, mutlu bir evlilik yaparsiniz bundan sonra, cocugunuz da olur.

Back
X