• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

boşanma sonrası toparlanma

yenidenyeniden

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
1.023
Puanlar
28
Bu süreci geçirmiş olanlar lütfen bir akıl versin.
2 hafta olacak nerdeyse zaman kavramımı da yitirdim günün 24 saatinin 15-20 saati yataktan kalkamıyorum bir şeyler yiyemiyorum. Psikolojik destek almaya başladım. Kendime çok kızıyorum KK’da çocuklarıyla boşanıp dimdik ayakta duran kadınlar var. Benim bir sürü şansım olduğunun farkındayım çocuğum yok yaşım genç meslek sahibiyim şu an çalışmasam da. Ama toparlanamıyorum sanki en dipteyim. Hissiz bir şekilde nefes alıp veriyorum sadece. Boşanma kararımla ilgili en ufacık şüphem yok hatta geç bile verilmiş bir karar olduğunun farkındayım. Eski eşime özlem duymuyorum. Sadece neden ben diye çok üzülüyorum. Hiç geçmeyecekmiş gibi geliyor değil kalkıp ders çalışmak , yemek yemek , su içmek , duşa girmek gibi temel ihtiyaçlarımı bile yapmak zulüm gibi geliyor.

Yeniden mutlu olabilecek miyim yeniden sevip sevilecek miyim ? Anne olabilecek miyim? Yeniden ağız dolusu gülümseyebilecek miyim ? Kahkaha atabilecek miyim ? Çok korkuyorum ve bu korkular üzerine karabasan gibi çöküyor. Lütfen bu aşamalardan geçmiş olanlar bir kaç cümle bir şeyler yazsın

Geçmiş olsun ama boşanmadan sonra ilk zamanlar zaten böyle ilerliyor. Eğer ki boşanmak için haklı sebepleriniz vardı ise anlattıklarınız zamanla azalarak kaybolacaktır. Yanlış anlamayın hissettiklerinizi kesinlikle küçümsemiyorum çok zor bir süreç olduğu aşikar ve siz bu süreci göze alarak zaten cesaretli davranmış ve dimdik ayakta durmuşsunuz. Asıl dik durmak zaten harekete geçmiş olmak, gamsız bir insanın boşanıp hayatına devam etmesi daha kolay zaten. (Gamsız insanları kötülemek için söylemiyorum hatta özenirim) Bu durumda siz daha dik duruyor oluyorsunuz duygularınıza rağmen. Boşananlardan gördüğüm kadarıyla önce bu boşluğa düşme sürecini, sonra düzen kurdukça kaldığı yerden devam ettikçe de kuş gibi hafiflediğini dinledim hep. Düzenden kastım sadece barınma yeme içme iş güç değil. Aynı zamanda yeniden kazanılan arkadaş çevresi, duygusal etkileşim gibi manevi ihtiyaçlar da zamanla oturdukça düzelecek durumunuz inşallah. Zaten yeme içme kaliteli uyku çekme gibi eylemler de maneviyatı doldurduktan sonra geliyor. Sıralamanızı siz şuan ayarlayamazsınız ama zaman ayarlayacak ve tabii ki mutlu olacaksınız. Sadece biraz zaman gerek. Terapi size iyi gelebilir.

Hep kullanmış olduğumuz bir kalemi bile kaybetsek onu ister, yeni kaleme alışana kadar elimizdekini garipseriz.

Siz de bu durumdasınız. Eviniz değişti, kimliğiniz değişti, hayatınız değişti.

Yas sürecindesiniz, kendinize şefkatli davranın.

Siz de ayağa kalkacaksınız.

Şu an çok taze her şey, zamanı var.

Kimsenin tecrübesi ile kendi derdinizi kıyaslamayın.

İyileşmek için kendinize zaman verin.

Kaybettiklerinizin yasını tutun.

Psikolojik destek alın.

Yataktan çıkmak için kendinizi zorlayın, sebep yaratın.

İşinizin olması her şeyi çok kolaylaştıracak emin olun.

Allah kalbinize ferahlık versin.

2 hafta olacak nerdeyse zaman kavramımı da yitirdim günün 24 saatinin 15-20 saati yataktan kalkamıyorum bir şeyler yiyemiyorum. Psikolojik destek almaya başladım. Kendime çok kızıyorum KK’da çocuklarıyla boşanıp dimdik ayakta duran kadınlar var. Benim bir sürü şansım olduğunun farkındayım çocuğum yok yaşım genç meslek sahibiyim şu an çalışmasam da. Ama toparlanamıyorum sanki en dipteyim. Hissiz bir şekilde nefes alıp veriyorum sadece. Boşanma kararımla ilgili en ufacık şüphem yok hatta geç bile verilmiş bir karar olduğunun farkındayım. Eski eşime özlem duymuyorum. Sadece neden ben diye çok üzülüyorum. Hiç geçmeyecekmiş gibi geliyor değil kalkıp ders çalışmak , yemek yemek , su içmek , duşa girmek gibi temel ihtiyaçlarımı bile yapmak zulüm gibi geliyor.

Yeniden mutlu olabilecek miyim yeniden sevip sevilecek miyim ? Anne olabilecek miyim? Yeniden ağız dolusu gülümseyebilecek miyim ? Kahkaha atabilecek miyim ? Çok korkuyorum ve bu korkular üzerine karabasan gibi çöküyor. Lütfen bu aşamalardan geçmiş olanlar bir kaç cümle bir şeyler yazsın
Yas süresi 40 gün. Bu süreden önce kimse senden gülüp oynamanı beklemiyor.
Acını yaşa.

Hangi acı sonsuza dek sürmüş ki?

Ama iletişime geçersen bir şekilde ümitlenirsen bu süreç baştan başlar.

Bunları dusunmen çok normal çünkü neden herşey yarım kaldı evlensek daha iyi olacaktı diye beyniniz oyun oynayacak ama sunuda aklınızdan çıkarmayın evlenseydiniz keske en başından bitseydi diyecektiniz... Zaman herşeyin ilacı 1 ay belki 2 yada 3 ay sonra oh be diyeceksiniz

Çocuğunuz yok sevgiliden ayrılmak gibi bir şey sizin ki ama tabi ki böyle hissetmeniz çok normal zamanla geçecek,Bence boşanan kadınlarla sohbet iletişim iyi gelebilir çünkü damdan düşenin halinden damdan düşen anlar,ortak acılar insanı yakınlaştırır ve yalnız olmadığını hissettirir, Böyle bir grubu olan arkadaşıma terapist şahane bir şey kimin aklına geldi kesinlikle çok iyi aynı acıyı yaşayan insanların etkileşim içinde olması demişti

Seni çok iyi anlıyorum çok geçmiş olsun. Şuan bir yas sürecindesin ve hissettiklerin çok normal. Ben de şuan bir yas sürecindeyim ve kaygılarım çok yüksek bu yüzden psikolojik destek almaya karar verdim. Destek alsan da almasan da şunu söyleyebilirim herkesin yaşadığı normal bir süreç bu elbetteki toparlanacaksın daha iyi olacaksın. Umarım ileride çok daha iyi bir evliliğin ve çocuğun olur bugünleri gülerek hatırlarsın🙏🏻

Bu süreci geçirmedim ama neden bunları yaşıyorum diye kendini suçlama çünkü bu da bir yas süreci. Ve herkes bu yaş sürecini farklı yaşar. Bu demek değil ki toparlanmıcaksın toparlanacaksın. Ama yazdıklarından anlıyorum ki üzüldükçe neden üzülüyorum diyip daha çok dibe çekiyorsun kendini. Önce acını kabullen, sonra yaşa. Nefes aldıkça herşeye umut ve ümit vardır . Allah doğru insanlarla karşılaştırsın. Emin ol eskisinden bile daha güzel bir hayatın olur

Çocuğunuz yok sevgiliden ayrılmak gibi bir şey sizin ki ama tabi ki böyle hissetmeniz çok normal zamanla geçecek,Bence boşanan kadınlarla sohbet iletişim iyi gelebilir çünkü damdan düşenin halinden damdan düşen anlar,ortak acılar insanı yakınlaştırır ve yalnız olmadığını hissettirir, Böyle bir grubu olan arkadaşıma terapist şahane bir şey kimin aklına geldi kesinlikle çok iyi aynı acıyı yaşayan insanların etkileşim içinde olması demişti
kesinlikle aynı acıyı yaşayan insanları okumak ya da onlardan bir iki cümle duymak o kadar iyi geliyor ki. o yüzden bu süreçte buraya çokça giriyorum. maalesef normal hayatta çevremde böyle birileri yok

“Henüz 2 hafta olmuş. Şu an yaşadıklarınız, özellikle uzun ve yıpratıcı bir ilişkinin ardından gelen boşanma sürecinde maalesef çok normal. Kendinizi güçlü kadınlarla kıyaslamayın; dışarıdan dimdik görünen insanların da evde ağladığı, yataktan çıkamadığı dönemler olabiliyor.
Psikolojik destek almanız çok değerli bir adım. Ayrıca yazdıklarınızdan, eşinizi değil yaşadığınız hayal kırıklığını ve geleceğe dair kaygıları yas tuttuğunuzu hissediyorum. Bugün size imkânsız gibi gelse de yeniden güleceksiniz, yeniden mutlu olacaksınız. Şu an beyniniz büyük bir kayıp ve travma yaşıyor, bu yüzden geleceği sadece karanlık görüyorsunuz. 2 hafta sonra değil belki, ama birkaç ay sonra bile bugünkü halinizden çok farklı hissedebilirsiniz.

Şimdilik tek hedefiniz iyileşmek olsun. Bir daha sevebilir miyim, anne olabilir miyim gibi soruların cevabını bugün vermek zorunda değilsiniz.” ❤️

kesinlikle aynı acıyı yaşayan insanları okumak ya da onlardan bir iki cümle duymak o kadar iyi geliyor ki. o yüzden bu süreçte buraya çokça giriyorum. maalesef normal hayatta çevremde böyle birileri yok
Çok yakın bir arkadaşım evlendikten 2 sene sonra kundaktaki bebeğiyle kocasından ayrıldı. 4 yıl sonra gerçek aşkı buldu ve evlendiler şimdi yine bebeği oldu. O kadar mutlu ki maşallah. İlk çocuk da adamı çok seviyor baba diyor ona.
Demem o ki her şey geçer gider yine aşık olursun mutlu olursun hayat devam ediyor. Hepsi geçecek. Keşke bu kadar yıpratmasaymışım kendimi diyeceksin.

Bunları dusunmen çok normal çünkü neden herşey yarım kaldı evlensek daha iyi olacaktı diye beyniniz oyun oynayacak ama sunuda aklınızdan çıkarmayın evlenseydiniz keske en başından bitseydi diyecektiniz... Zaman herşeyin ilacı 1 ay belki 2 yada 3 ay sonra oh be diyeceksiniz
Başka ihtimallerde mutlu olur muydum diye düşünen herkesin Gece Yarısı Kütüphanesi kitabını okumasını öneriyorum.

Çok yakın bir arkadaşım evlendikten 2 sene sonra kundaktaki bebeğiyle kocasından ayrıldı. 4 yıl sonra gerçek aşkı buldu ve evlendiler şimdi yine bebeği oldu. O kadar mutlu ki maşallah. İlk çocuk da adamı çok seviyor baba diyor ona.
Demem o ki her şey geçer gider yine aşık olursun mutlu olursun hayat devam ediyor. Hepsi geçecek. Keşke bu kadar yıpratmasaymışım kendimi diyeceksin.
Aynı ben iki senelik evlilik kundakta bebekle ayrılma bir sene oldu ben atlatamiyorum hala acı cekiyorum

Aynı ben iki senelik evlilik kundakta bebekle ayrılma bir sene oldu ben atlatamiyorum hala acı cekiyorum
Elinizden geleni yaparsanız atlatırsınız karamsarlığa düşmeyin. Allah sizi kötü insanlardan kurtarmış böyle bakın. İnsan mutlu olmak için evlenir mutlu olmak için boşanır demişler.

Back
X