- 12 Aralık 2009
- 3.061
- 5.085
- 358
- 40
- Konu Sahibi fulyaakaylar
evlat yar´dan daha önemli olmali
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Yok biz sizinle anlaşamayacağız. Neyse iyi forumlar diliyorum, bebeğinizi umarım sağlıkla kucağınıza alırsınız :)
Ayrıca gerçekten işim var belki toplantım var bırakıp çocuğun canı sıkıldı diye her dediğine evet demek ya da ondan başka bir sorumluluk hayat yokmuş gibi davranmak mı doğru sizce?
Canım hem çocuğuna hem de kız arkadaşına vakit ayıran çok insan var. Ama ne hikmetse sizinle her buluşmada bir olay bir ertelenme olması garip.Ayrıca gerçekten işim var belki toplantım var bırakıp çocuğun canı sıkıldı diye her dediğine evet demek ya da ondan başka bir sorumluluk hayat yokmuş gibi davranmak mı doğru sizce?
Hayır oğlunun istekleri ile hayatındaki insan arasında denge kurabilen, en azından oğlunun her talebini evlenirlerse eşine ve onun çocuklarına dayatmayacak birini bulsa da olur.Herkes evlenme demiş...bu kadar uyumlu ve seviyorum dediği adamı bırakıp yapyalnız aynısından cocuksuz ama kendi cocuklarını kabul edecek birini mi bulsun?
Bu ilişkide tehlike o çocuk değil sizsiniz, umarım adam sizinle evlenmezBu ilişki için yaşanan durum ufak gibi görünse de büyük tehlike olduğunu düşünüyorum..
Elbette ki baba oğul görüşecekler, oğlunun bir ihtiyacında yanında olacak ama ben anladım sizin ne demek istediğinizi, anladığım kadarıyla sevgiliniz, boşanmış bir baba olmanın ve oğluna iyi bir baba olup, bir şeyleri telafi etme gerekliğinin psikolojisiyle normalde baba oğul arasında olması gereken doğal sınırı koymasını bilmiyor, tabiri caizse şımartıyor; oğlan da şımarıyor. Bu konuda elbette ona ayna tutmak amacıyla gereken uyarıları yapabilirsiniz ama kavga etmeyin, suçlayıcı olmayın, çok müdahale edici olmayın; sizin aranız bozulmasın. Her ne kadar sizi de etkiyor olsa da buna sizinle eşiniz arasında değil eşinizle kendi oğlu arasında bir baba oğul sorunu olarak bakın.
Aynı fikirdeyim. Ben de anladım konu sahibini. Sorun adamın çocuğu ile görüşmesi değil çoçuğun çok şımartılmış olması ama dediğiniz gibi bu sorun baba ile oğul arasında. Çocuğu dizginlemesi gereken babası. Konu sahibi ne düzeltmeye çalışın ne de sorumluluk alın.
Hayır oğlunun istekleri ile hayatındaki insan arasında denge kurabilen, en azından oğlunun her talebini evlenirlerse eşine ve onun çocuklarına dayatmayacak birini bulsa da olur.
Bakın ben sizi anlıyorum, buradaki pek çok kadının dediği gibi potansiyel üvey anne olduğunuzu düşünmüyorum. En azından nikahı kıyana kadar oda benim evladım diye rol yapıp ondan sonra üvey annelik yapmıyorsunuz. Bakın herkesin evladı kendine kıymetli ama iyi bir anne baba olmak çocuğun her istediğini yapmak değildir. Mesela burada ikinci evliliğini yapan bir sürü hanım var, şimdi ilk eşlerinden olan çocuları akşam 11 de ben babamla yatmak istiyorum dediğinde, hangisinin eşi o saatte ilk eşin eve gelmesini, ilk eşiyle sürekli bu şekilde muhattap olmayo ya da o saatte çocuğu almasını hoş karşılar. Bakın ikinci evliliklerde iyi bir eş bulmak kadar, çocuğunuz varsa o insanın iyi bir anne baba olmasıda gerekir. Ben hayatınızdaki insanda bunu göremedim. Sizinde iki evladınız var o nasıl kendi evladını kayırıyorsa aynısını sizede tavsiye ederim; çünkü kızlarınız bu adam ve çocuğu yüzünden çok yıpranır ve sizle ilişkileri de zarar görür haberiniz olsun. Boşanma sonrası bir erkeğin ilgisi, sevgisi hoşunuza gitmiş ama ilerde dediğim gibi genel tavrını değiştirmediği sürece hem kızlarınız hem siz çok üzülürsünüz.Denge...Tek kelime bu sanırım..Denge ve ölçü..Haklısınız...
Merhaba arkadaşlar,
Ben 3 yıl önce boşandım ve iki kızım var..Yaklaşık 9 aydırda seviyeli ve güzel giden bir beraberliğim var..Bire bir ilişkimizde hiç bir sorunumuz yok fakat erkek arkadaşımında ilk evliliğinden olan bir oğlu var.Oğlu annesi tarafından her dediğinin yapılmasına alışmış..Boşanmalarını bir silah olarak kullanıyor ve babasına da ne isterse yaptırıyor.Mesela bir telefon açıyor ben sende kalıcam diyor aniden ve benim erkek arkadaşım hayır diyemiyor..Buna benzer bir sürü davranışı yüzünden gerginlikler yaşıyoruz..Oğlunu tabi ki görecek alacak ama bir ebeveyn olarak sorumlulukları dışında ilişkimizi de ortak payda içinde düşünmesi gerektiğini ve buna göre çocuğuna terbiye vermesi gerektiğini düşünüyorum.Bu sebeple çok kavga ettik ama bunun dışında herşey mükemmel demek doğru olur..Sizce ne yapmalıyım?Bu ilişki için yaşanan durum ufak gibi görünse de büyük tehlike olduğunu düşünüyorum...İkinci evliliği ve ilişkisi olanlardan yardım bekliyorum...
siz bu durumları yaşamadığınız için tuhaf geliyor ama her ilişkiyi kendi içinde değerlendirmek gerekmez miBir örnek vereyim mesela sıradan bir buluşma öncesinde oğlu arıyor ve diyor ki ben bugün seninle ödev yapmak istiyorum.Benim erkek arkadaşım buluşmamıza 1 saat kala bana bunu söylüyor ve gelemeyeceğim diyor..Sizce bu doğrumu?Bunları görmezden mi gelmem gerek?Benim çocuklarımda ben bunu hiç görmedim...
Oğlu istediği zaman tabiki babasını görecek,sizden mi izin almasi lazım babasıyla görüşmek için,bana çok merhametsiz geldiniz üstelik annesinizde çok yazikMerhaba arkadaşlar,
Ben 3 yıl önce boşandım ve iki kızım var..Yaklaşık 9 aydırda seviyeli ve güzel giden bir beraberliğim var..Bire bir ilişkimizde hiç bir sorunumuz yok fakat erkek arkadaşımında ilk evliliğinden olan bir oğlu var.Oğlu annesi tarafından her dediğinin yapılmasına alışmış..Boşanmalarını bir silah olarak kullanıyor ve babasına da ne isterse yaptırıyor.Mesela bir telefon açıyor ben sende kalıcam diyor aniden ve benim erkek arkadaşım hayır diyemiyor..Buna benzer bir sürü davranışı yüzünden gerginlikler yaşıyoruz..Oğlunu tabi ki görecek alacak ama bir ebeveyn olarak sorumlulukları dışında ilişkimizi de ortak payda içinde düşünmesi gerektiğini ve buna göre çocuğuna terbiye vermesi gerektiğini düşünüyorum.Bu sebeple çok kavga ettik ama bunun dışında herşey mükemmel demek doğru olur..Sizce ne yapmalıyım?Bu ilişki için yaşanan durum ufak gibi görünse de büyük tehlike olduğunu düşünüyorum...İkinci evliliği ve ilişkisi olanlardan yardım bekliyorum...
Oğlu istediği zaman tabiki babasını görecek,sizden mi izin almasi lazım babasıyla görüşmek için,bana çok merhametsiz geldiniz üstelik annesinizde çok yazik
Herkes çoçuklarini birer pasa, birer padisah olarak büyütüyor galiba. Cocugun her istegine evet demek, çoçugu dogru büyütmek demek degildir.
Bizim toplum bunu bir türlü anlayamadi. Disiplin, kurallara hep öcü olarak bakiliyor. Sanki kötü birseymis gibi. Halbuki bir çoçugun en çok kurala ihtiyaci vardir, sevgi ve sefkatin yaninda.
Cocuklar kuralsiz büyüsün ondan sonra okula basladiginda "adaptasyon sorunu" yasasin. Ki adaptasyon sorunu degil. Diger prenses ve padisahlar ile uyum saglayamiyorlar. Egolar çakiliyor. Kurallara uyumak zor geliyor.
Yani evet ne kadar dogal bir cevap ise, hayirda dogal bir cevaptir. Ortada acil olan birsey yok. Ödev pekala annesi tarafindanda yapilabilir. Ancak pasa ya, simartilcak ya.
Bence pedagojiden haberdar olmayan adam ile, seni önemsemeyen adam ile evlenme F fulyaakaylar Burdada taslandigina bakma. Evet evlat önemli fakat hayatini paylascagin kiside o kadar önemlidir. Sana zamanini bile ayiramayan biri ile beraber olma.