Peki evli bir çift düsün ve adam arkadaslari ile plan yapiyor. Cocuk birden 1 saat öncese "hayir baba gitme, ödev yapalim" derse, baba hep planini iptalmi etmesi gerekiyor? Bir ebeveynin sosyal hayati ollmasi yasakmi? Sosyal hayat niye is hayati kadar önemli olmasin?
Hani çoçuk hasta olsa, acil bir durum olsa, eminim konu sahibi kendisi ilk der git diye. Ancak anne varken, zaten babanin görüsme günleri varken (konu sahibi her hafta baba ogul 3 gün görüstüklerini diyordu), neden babanin planlarini bozmak?
Buna niye müsade edilsin? Özelikle bosanma gibi süreçleri en rahat atlatilmasi için, kurallar gerekli. Yoksa çoçugun kafasi karisir. Baba sürekli orda ise, çoçukta artik "niye bosandilar, bak hersey iyi gidiyor" fikri belirler. Hatta zaman ile bunu kullanmaya çalisir anne babayi tekrar beraber getirmek için. Ki bu çoçugun suçu degil. Cocuk akli iste.
Ancak ebeveynler kurallar koymali, dengeyi bulmali. Bu evliykende böyle, bosanirkende böyle.
Çocuğumuzun birtek hasta olursamı yanında olmalıyız? Anne-babalık bumudur gerçekten?
Evet eğer benim çocuğum baba gitme ödev yapalım, oyun oynayalım, kitap okuyalım veya herneyse işte onu diyorsa, eşimde gitmeyecek (Veya 1-2 saat geç gidecek) bukadar basit. Çocuk planını yaparken bunları düşündük biz. Madem dünyaya getirdik onların sorumluluğu bizim önceliğimiz. Tabiki eşimin sosyal çevreside olsun benimde var tabii, ama çocuklarımdan önemli değil hiç biri. Gerekirse arkadaşlar ile olan planımızı iptalda ederim veya ertelerim ki eminim hepimizin çocuklardan dolayı gidemedimiz veya geç gittiğimiz yerler olmuştur.
Çocuklarım birtek hasta olduğunda bana ihtiyaç duymuyorlar çünkü. Bu çocuğu her dediğine evet demek değildir. Amaa sen koca çocuk oldun, her istediğini yapamam demek bu durum için çok saçma.
10 yaşındaki çocuk mahkeme bana babamı haftada 3 den fazla göremessin diye bir karar verdi diye düşünmez. Nezaman görmek isterse ozaman görmek ister yani.
Anne-baba boşandı diye adam çocuğudamı boşadı. Kusura bakma oğlum bu hafta 3 gün görüştük, sen kotanı doldurdun artık haftaya görüşürüz mü diyecek. Siz boşansanız bunu çocuğunuza reva görürsünüz sanırım.
Tam aksine boşanmayı çocuk için kolaylaştırmak için bak her istediğinde yanına geliyorum,bana ihtiyaç duyduğunda yanındayım mesaji vermek bu süreci daha kolay atlatması için faydalı olacaktır.
Konusahibinin kendi çocukları sabah baba akşam anneyle görüşebiliyorlar saat, gün gözetmeden. Neden sevgilisinin çocuğunun aynı hakkı yok. O neden mahkeme kararına uymak zorunda? Kendi kızları boşanmayı kolay atlatmışlar, belkide tam bu nedenden dolayı. Anne-babamız istediğimiz zaman yanımızda bizim için değişen birşey olmadı diye düşünmüş olabilirler. Ama diğer çocuk bunu yapamaz çünkü babası sosyalleşmesi gerekiyor. Oldu.
Ha biryerde konu sahibi her istediğini alıyor, akşam tableti bozulsa sabah yenisi alınıyor tarzı birşey yazmış. Bu tabiki doğru bir davranış değil. Ama buda adam ve kadının sorunu. Onlar çocuklarını öyle alıştırmışlar demekki çocukda çok rahat bir şekilde isteyebiliyor.
Gerçi o bazı çocuklarda var. Benim kızımda çok rahat isteyebiliyor bu tarz şeyler, bu yüzü biz ona hiç vermedik ama o buna hakkı olduğunu düşünüyor. Alırım, almam veya yapıp, yapmamak bize kalmış. Bununla ilgili dışardan müdahaleyi ben kabul etmem şahsen.