• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

boşanma sonrası yeni ilişki

Mesela bana kendisi sigara kullanıyor
Bende kullanıyorum gerçi

Sigara için bu iradeye gösteremem , çünkğ ona bağımlıyım dedi

Ama bunu zaten 3-4 ayda bir içiyorum
Önce Allah sonra kendim için senin vesilen ile içmem olur biter gibi konuştu

Meslek , hobiler , maddi kazanç , beklentiler , çocuksuz birer evlilik yaşamış olmamız , yurt dışınsa gittiğimiz bir çok ülkeye kadar benzer ve aynıyız

Ben boşanalı çokta olmadı aslında

Ama biri ile hemen olayım diye bie çabada gütmedim

Bir hocamın başka öğrencisi bir sebeple karşılaştık tanıştık
Kafalar karışık yani 😂
Ama alkol de öyle hadi bıraktım denecek bir şey değil.
Biz eşimle her haftasonu içeriz. Yazları hatta her gün içeriz. İçmek diyince size sarhoşluk gibi geliyor ama sarhoş da olmayız. Senelerdir sarhoş olmadık öyle yani. Keyfine sohbet muhabbet içeriz.
Ama hiç içmeyeceğim desen de devamı olmaz onun. Keyifli bir ortamda bir bira içerim ne olacak ya dersin yani.
Dolayısıyla siz çok katıysanız hiç bu topa girmemelisiniz. Çünkü baştan yaparım sanıp vaat verirsin. Benim kuzenin kocası 15 sene önce evlenirlerken sigarayı bırakacaktı mesela yeminler etmişti hala içiyor

Konular bu kadar aranızda ciddileşirse boşanma ile ilgili uyaptaki evrakları görmek istediğimi belirteceğim ve dilerse benimkine de bakabilir 😂
Evlenmeyi düşünmüşsünüz aslında daha ne kadar ciddileşecek bilemiyorum. Bence uyap evraklarına bakmak çok mantıklı. Benim evlenmeden önce yakınlaştığım biri vardı eşinden ayrılmıştı anlaşmalı. Bana hep kadının problemli olduğunu anlattı ama ilişki sürecinde gördüm ki asıl problemli kendisiydi. Aile babası olmayı hak etmiyordu. O sebeple yoğurdu üfleyerek yemeniz gerek.

Evlenmeyi düşünmüşsünüz aslında daha ne kadar ciddileşecek bilemiyorum. Bence uyap evraklarına bakmak çok mantıklı. Benim evlenmeden önce yakınlaştığım biri vardı eşinden ayrılmıştı anlaşmalı. Bana hep kadının problemli olduğunu anlattı ama ilişki sürecinde gördüm ki asıl problemli kendisiydi. Aile babası olmayı hak etmiyordu. O sebeple yoğurdu üfleyerek yemeniz gerek.
şuan için evlenmek son nokta , evlenme niyeti olmadan biri ile tanışmayı , gelecek 3-5 sene sonrası için zaman kaybı ve gönül yorgunluğu olarak görüyorum . Yani aman bi ilişki olsun sonu ne olursa olsun uçu çok açık. Aklıma genel anlamda yatarsa bu adamı tanımaya başlarım , yatmazda hiç o topa girmem kafasındayım

Uyap içinde belki şuan erken ama elbet görmek isteyeceğim. Zaten bu kadar didiklememin sorgulamamın sebebi , temkinli yaklaşmaya çalışmak

kendiside boşanma sebebi olarak , eşinin işkolik olduğunu evde sadece iş ve dosyalar ile ilgilendiğini , sıcak bir yemek bile olmadığını sürekli her gün dışarıdan yemek geldiğini , yanlış anlamamamı rica ederek , sınırlı bir cinsellik olduğunu belirtti

onun 1 yıl süren bir evliliği olmuş
benim 2 yıl süren bir evliliği oldu

İkinci evliliğinizi yapmak istiyorsunuz. 27 yaşındasınız ve 4 ay olmuş bosanali. Karşınıza ilk çıkan kişiyi kabul etmek zorunda değilsiniz. Alkol konusu sizin için önemliyse buna uyan birini bulun. Esmer isterken sarışın bulmak gibi bir şey değil bu. Tolere edilecek şeyler daha basit şeyler olmalı.

siz kaç yaşındasınız ve ne zaman boşandınız ?
32 yasindayim ben, boşanali 1 buçuk sene geçti. Erkek arkadaşımla tanıştığımda senesi dolmak üzereydi boşanmamın ki onun henüz 6 ay kadar olmuştu boşanali. Açıkçası ben boşandıktan sonra bi daha asla evlenmem dedim. Gezerim tozarim günümü gün ederim asla ciddi ilişki istemiyorum dedim. Hatta ikimizin ortak yakın arkadaşı çok uyarmış bu konuda Elif hayatında kimseyi istemiyo keyfi yerinde böyle diye. Ama dediğiniz ki bi şekilde tanıştık ve o kadar aynı noktadan baktığımızı farkettik ki hayata, aynı sizin gibi yakın zamanlarda çocuksuz bi şekilde boşandık. İkimizide nafaka vs. Dahil karşı tarafa hiç bisekilde iletişim kurmasını gerektirecek bi durum yok. Misal veriyorum ben günün sonunda küçük sakin bi deniz kıyısına taşınmanin hayalini yıllardır kurarken o böyle bi hayalin temellerini atmaya başlamış benle tanışmadan önce gibi. E bi noktada insan diyo ki , tamam ben çok kötü bi tecrübe yaşadım ama bu kadar aynı noktada olduğum bi adamı neden korkularım yüzünden elimin tersiyle iteyim. He evet yarın evlenecem kafasında değilim, değiliz tabi ki ama günün sonunda hayatımı birleştirmek istediğim, beraber ömür geçirmekten keyif alacağım bi adamla beraberim. Erken olduğunu bilsem de bunun hesabını kendimden başka kimseye verme ihtiyacı duymuyorum çünkü bi çok insanın aksine ben zaten yoğurdu üfleyerek yiyorum şuan, öyle alelacele önüme çıkan ilk insana bi hevesle atladığım şekilde değil :) alkol konusuna gelirsek de dediğim gibi sosyal içici de olsa insan bi nokta da canı çekmiyor değil. Sözünü tutar tutamaz bilemiyorum ama keşke bunu tabu yapmasanız kendinize. Şunu düşünün, kötü bi tecrübeden sonra belki bu size bi nefes alma fırsatı, bu kadar uyuştuğunuz bi insanı, belki bi daha bu kadar aynı paydada bulunacağıniz bi insan tanimayacaksiniz, sırf bu kadar keskin bi çizgi yüzünden tanımayı dahi reddetmeye değer mi :)

32 yasindayim ben, boşanali 1 buçuk sene geçti. Erkek arkadaşımla tanıştığımda senesi dolmak üzereydi boşanmamın ki onun henüz 6 ay kadar olmuştu boşanali. Açıkçası ben boşandıktan sonra bi daha asla evlenmem dedim. Gezerim tozarim günümü gün ederim asla ciddi ilişki istemiyorum dedim. Hatta ikimizin ortak yakın arkadaşı çok uyarmış bu konuda Elif hayatında kimseyi istemiyo keyfi yerinde böyle diye. Ama dediğiniz ki bi şekilde tanıştık ve o kadar aynı noktadan baktığımızı farkettik ki hayata, aynı sizin gibi yakın zamanlarda çocuksuz bi şekilde boşandık. İkimizide nafaka vs. Dahil karşı tarafa hiç bisekilde iletişim kurmasını gerektirecek bi durum yok. Misal veriyorum ben günün sonunda küçük sakin bi deniz kıyısına taşınmanin hayalini yıllardır kurarken o böyle bi hayalin temellerini atmaya başlamış benle tanışmadan önce gibi. E bi noktada insan diyo ki , tamam ben çok kötü bi tecrübe yaşadım ama bu kadar aynı noktada olduğum bi adamı neden korkularım yüzünden elimin tersiyle iteyim. He evet yarın evlenecem kafasında değilim, değiliz tabi ki ama günün sonunda hayatımı birleştirmek istediğim, beraber ömür geçirmekten keyif alacağım bi adamla beraberim. Erken olduğunu bilsem de bunun hesabını kendimden başka kimseye verme ihtiyacı duymuyorum çünkü bi çok insanın aksine ben zaten yoğurdu üfleyerek yiyorum şuan, öyle alelacele önüme çıkan ilk insana bi hevesle atladığım şekilde değil :) alkol konusuna gelirsek de dediğim gibi sosyal içici de olsa insan bi nokta da canı çekmiyor değil. Sözünü tutar tutamaz bilemiyorum ama keşke bunu tabu yapmasanız kendinize. Şunu düşünün, kötü bi tecrübeden sonra belki bu size bi nefes alma fırsatı, bu kadar uyuştuğunuz bi insanı, belki bi daha bu kadar aynı paydada bulunacağıniz bi insan tanimayacaksiniz, sırf bu kadar keskin bi çizgi yüzünden tanımayı dahi reddetmeye değer mi :)

Ya çok tatlısınız siz :)

bu arada boşandıktan sonra bende keyfi hali huzuru mutluluğu gayet yerinde devam ediyorum şükürler olsun.
bizimde şuan tanışmamız benim boşanmamdan 5 ay kadar sonra , onunkinden 4 yıl olmuş

ev hayalleri inanır mısınız.. kendisi de müstakil bir ev hayali kuruyor benim gibi
yemek zevklerimize kadar benziyoruz , mesleklerimiz aynı , kazançlarımız refah seviyemiz benzer , tatil ve etkinlik anlayışlarımızda ..
aile ve evlilik kurumuna bakış açımızda ,

aklımı kurcalayan o benden 6 yaş büyük olmasına rağmen bir tık daha olgun duruyor görünüş olarak ama kalbi şuanlık en azından bana yansıttığı kadar , akıl ve fikir olarak çok güzel zaman ne gösterir ne getirir bilemyorm

Çok erken hissetmenin yanında , elimin tersiyle itip atmak bir yandan istiyorum bir yandan istemiyorum

yakın çevremdekileri danışıyorum arkadaşlarım vs.

herkes bence şuan bunu dert etme yönünde herkesin görüşü , yaşayıp görmeden bilemezsin diyorlar

Akışa bırakmak , izlemek en iyisi

birde beni en etkileyen şey şu oldu , bana boşanmış bir kadın gibi davranmıyor , sınırlarını ve ahlakını benim istediğim ölçüde hep tutuyor

daha önemlisi ilk evliliğimde asla hissedemediğim o koruyuculuk ve sahiplenmeyi bana çok kısa sürede hissettirdi

birde zaten boşanmışız aman takılalım ile yaklaşmamış olması , ben akşamları eve geldiğimde karım ve çocuğumun beni kapıda mis yemek kokuları ile karşılamasının hayalini kuran , sıcak bir yuva isteyen adamım diyor

sonunu sonucu , süreç ne olur bilmesem de , en hayırlı ve güzel olanı diliyorum

hem kendime hem size :)

Teşekkür ederiz sizde öylesiniz 🧡 ben sizin ne hissettiğinizi ne düşündüğünüzü kafanızın karıştığı noktaları çok iyi anlıyorum. Aynı yoldan geçtim hatta hala geçiyorum. İlişkim çok güzel çok keyifli geçse de ilk zamanlar çok strese girdim hatta çok erken daha neden böyle ciddi bi ilişki içinde buldum kendimi diye. Ama en nihayetinde kim ne derse desin herşey olacağına varıyor :) ben çok inançlı bi insan olmasam da kadere inanıyorum ve böyle toksik bi ilişkiden sonra pamuklara sarıldığınız bi ilişki inanın çok çok iyi geliyo :)

Uyumsuz bi evlilik olur. Size yakalanmamak için evde içmeyecek ama dışarıda arkadaşları hafi bi bira içelim dediği zaman canı çekip içecek. Keyif aldığı bir şeye karısı kızıyor ama dışarıda rahat olduğunu vs. Farkedecek. Bence yol yakınken dönün çünkü bu durumda olan kişilerin eşleri evde karılarından saklıyor ama sosyal ortamlarda devam ediyor bu sizi mutsuz eder

Bir şeyi deneyimlememiş olmak bu sebeple bilmemek ve hatta bunu sorup sorgulayıp araştırmak ne zamandan beri bağnazlık :)
Sen araştırmıyorsun ki araştırsanda kendi doğrularına inanmışsın ön yargıların her zaman inandığın kalıplarınla kalacak. O Işığı göremiyorum sende

Çok erken , istekleriniz ile kendisi uyuşmuyor ve en önemlisi neden boşandığı benim için önemli olurdu.
Kadın boşanmışsa yaşadığı çok kötü şeyler vardır başka türlü bırakmaz . Ama erkek boşandıysa diğer kadınla ne yaşadı boşandı çok merak ederdim ve bunu erkekten öğrenemeyeceğimi bilirdim. Kimse sütüm ekşi demez zira. O yüzden kadının boşanmışıyla erkeğin boşanmışı bir değil bana göre.

Ben de böyle biriyle tanıştım ama boşanmış biri değildi alkol tüketen biriydi. Ben ailemin karşısına çıkartamıcağımı söylediğimde çok bozulmuştu. İyi biriydi ama kırmızı çizgimi bozamazdım. Benle konuşurken içmiyorum diyordu ama ben konuşmayı kestikten sonra hemen tekrar içmeye başlamış. Demek istediğim düzeltmek isteyen başka birinin olmasına bağlamaz. Kendi için yapar. Aşk uğruna da kumar oynanmaz kaybedebilirsin kazanadabilirsin. Sonuçta alkol yani evlendikten sonra sık sık tüketebilir veya tekrar içer. Seninde buna tahammülün yoksa bence en baştan kibarca bir bay bay de.

Alkol şurda dursun bacım da bi kendine geleydin çok kısa zaman olmuş çünkü
Tamm illaki biri olacak ama bu kadar kısa sürede bilemiyorum yani

kızlar ben bu adamın boşanma evraklarını nasıl görmek isteyebilrim nasıl bir bahane ile :D

ara sıra içtiğine , etrafa bir zararı olmadığına nasıl emin olabilirim ?

mesela namaz kılıp dolabı su içmek için açtığımda dolabımda bira şişesi görmek istemem gibi söylemlerim oldu ona

daha doğrusu alkolün ne olduğunu , içenlerin ne yaşadığını nasıl davrandığını bağımlılık nedir , keyfen içmek nedir bunların farkını ayırt edebilecek kadar bilgi sahibi olmadığım için
Ben namaz kılıyorum eşim de haftada bir içkisini içer, buzdolabımızda içki var, benden servis istemez haftada bir ya evde bir iki duble içer ya da gider arkadaşları ile içer, birbirimizin alanına karışmayız . İçkili ortama girdiğimiz de olur ben meyve suyu ile eşlik ederim mesele birbirine saygılı olmakta. Alkolik olmak başka bir kavram, her gün içmek, içmeden duramamak vs bağımlılıktır. Eşim orucunu tutar Ramazan ayında içmez mesela, içtiği zaman benim namaz kıldığım odaya bile girmez, 14 yıldır böyle yaşıyoruz bir sorun olmadı.

kızlar ben bu adamın boşanma evraklarını nasıl görmek isteyebilrim nasıl bir bahane ile :D
Boşanma evrakı sana ne anlatabilir ki
Benim ilk eşimin ikinci evliliği
Boşanma evrakını da gördüm, içkiden, sorumsuzluğa, hakarete kadar bir sürü şey yazıyordu ama ben o evrakta yazılan adamı hiç tanımadım 15 yıl oldu. Zaten yazılanlar kanıtlanamamış, dava eşimin lehine sonuçlanmış, çevreden de araştırmıştım o zaman ortak tanıdıklarımız vardı. Dünyaya bin kere gelsem yine eşimi seçerim, bunca yılda bir kez bile incinmedim, kalbimi yoran bir sorun yaşamadım. Sen tanıyacaksın, ölçüp biçeceksin karşındaki adamı gerisi boş

Olmaz canım. Ben bir başka insan için biseyden vazgeçip de mutlu olan/mutluluk veren görmedim.

Senin için alkolden vazgeçerse 2 seçenek var.
1. İlerde başına kalkacak, sen beni değiştirmeden sevemedin vs vs
2. Bıraktim dicek bir süre sonra yeniden başlıcak.

Söyle duşun alkol alan birinin alkol alan arkadaş grubu vardır. Sen aralarına girebilecek misin beraber Bi plan yaparken? Kendisi bıraktı diye etrafındakiler baskı yapabilir ve yeniden başlayabilir. Yani bunlar hep ihtimal dahilinde. İlla bağımlılık olması alkolik gerekmiyor. Eğer sen hassasiyeti olan muhafazakar biriysen bir yudum da olsa rahatsız edici.
Benim alkol alan çok arkadaşım var. Beraber Bi yerde oturduğumuzda ictiklerinde rahatsız olmuyorum. Onlar da benim meyve suyum da rahatsız olmuyor 😄 Benim evime gelirken hediye olarak şarap değil meyve suyu getiriyorlar vs. Ama arkadaş ortamı başka evlilik başka. Arkadaşlarımla bu kadar tolere eden bi ilişkim olsa da eşimin 1 yudum dahi içmesine musama göstermem mesela.

Ki açıkçası şimdi cicim ayları olduğu için senin suyuna gittiğinden ötürü hafifleterek de söylüyor olma ihtimali var. O arada sırada dediği şey Bi bakmışsın aslında her gün.

Yani kısacası malesef bence uyumlu değilsiniz.

Back
X